Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Fond mediu - AMBALAJE - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 6

Salt la continut

Fond mediu - AMBALAJE

184 replies to this topic

#101 ana maria

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 231 Postari:

Postat 09 January 2009 - 04:31 PM

Va rog daca poate cineva sa ma lamureasca in acesta problema spinoasa a ambalajelor.

Import produse electronice care vin impachetate in cutii, pe paleti de lemn.

1. Din cate stiu eu paletii sunt ambalaj tertiar, nu stiu insa ce reprezinta cutiile de carton si ambalajele efective ale produselor - ambalaj tertiar sau secundar ?

2. In principal, aceste produse au ambalajul propriu din carton, dar sunt unele care au si ambalaj de plastic. Problema e ca eu nu am de unde sa stiu cat cantareste plasticul si cat cartonul. Pe factura am greutatea bruta si greutatea neta, si prin diferenta calculez cat e ambalajul. Daca raportez tot ca fiind carton ce se intampla?

Nu-mi spuneti sa ma apuc sa cantaresc ambalajul ca asta deja depaseste rabdarea mea.

Voi cum faceti?

#102 studenta IV

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 185 Postari:

Postat 09 January 2009 - 05:09 PM

Eu le consider pe ambele ca fiind carton pt ca pe factura nu se specifica ce e, doar cantitatea, si in plus daca pana la sfarsitul anului duci la reciclat cel putin 60% carton si faci chiar si cu PF procese verbale de predare pt min 60%lemn in vederea valorificarii termoenergetice nu mai platesti taxa pt ambalaje care la mine e chiar ff mare datorita paletilor de lemn. :thumbup:

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 10 January 2009 - 11:58 AM

#103 n_andre

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 34 Postari:

Postat 09 January 2009 - 10:37 PM

Care este termenul ptr declaretia la mediu a taxei ptr poluantii emisi?Dar termenul de plata? :thumbup:

#104 Ramona_nicolae

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 25 Postari:
  • Interests:contabilitate

Postat 09 January 2009 - 11:06 PM

buna
sa inteleg ca daca gasesc cateva persoane in fiecare luna care sa-mi semneze procesul verbal de predare primire a paletilor de lemn in vederea valorificarii termoenergetice proprii nu voi mai plati taxa deloc.
pai asta ar trebui sa faca toata lumea si atunci cine ar mai plati/
sau este obligatoriu sa reciclam acesti paleti la centre specializate/
se gaseste undeva specificat acest lucru/
eu am tot citit pe www.afm.ro dar nu am reusit sa raspund la aceste intrebari

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 10 January 2009 - 11:58 AM
citare mesaje anterioare

#105 Ramona_nicolae

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 25 Postari:

Postat 10 January 2009 - 08:14 PM

nu mai vrea nimeni sa discute despre acest subiect?

#106 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 11 January 2009 - 02:52 PM

Eu am incercat ieri pe progranul lor, am completat kg, iar el mi-a calculat o suma care este mai mica decat Kg*2lei (vorbesc de decl pe dec). Banuiesc ca cele declarate in lunile anteriore ,cand nu se completa suma de plata ,nu le includem in decontul lunii dec. ??
Ma gandesc sa nu se dubleze cantitatile...
Poate ne lamureste Septimiu...

#107 liana08

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 143 Postari:

Postat 12 January 2009 - 12:12 PM

Intervin si eu in aceasta discutie pt.ca nu stiu ce sa mai cred. Varianta ultimei declaratii este 4.0/06.11.2008 , calculul il face la 1 leu/kg, ordinul 1607 ( cu 2 lei/kg) este din 17 decembrie asa ca este posibil sa mai apara o varianta a acestei declaratii, pentru ca varianta 4.0 spune ca declaratia este valabila pina la luna 12. Asa sa fie ?

#108 Ramona_nicolae

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 25 Postari:

Postat 13 January 2009 - 03:48 PM

buna ziua
eu am gasit raspuns la unele din intrebarile puse pe aceasta tema si as dori sa vi le impartasesc si voua
in legatura cu ambalajele din material lemn, tip europaleti va citez din h.g.nr.1872/21 dec 2006
"alineatul 5: Până la sfârşitul anului 2011, ambalajele din lemn introduse pe piaţă pot fi exclusedin calcul la stabilirea obiectivului de reciclare de către operatorii economici prevăzuţi laalin. (1), dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:
a) deşeurile de ambalaje din lemn nu sunt deşeuri periculoase;
b) minimum 60% din întreaga cantitate de deşeuri de ambalaje de lemn este valorificatăinclusiv prin utilizare sau încredinţare spre utilizare drept combustibil alternativ celui fosilori lemnelor pentru foc, cu respectarea normelor de sănătate şi de protecţie a mediului,şi;
c) pentru restul cantităţii de ambalaje introduse pe piaţă obiectivul anual de valorificareprevăzut în anexa nr. 4 este îndeplinit exclusiv prin reciclare."

#109 HANDA76

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 261 Postari:

Postat 13 January 2009 - 04:45 PM

inca nu a aparut o noua versiune a declaratiei la fondul de mediu, ambalaje,
ce ati facut, a depus cineva asa cum este, cu calcul 2 lei/kg?
stie cineva ceva?

eu ma gandesc sa declar decembrie, iar calculul sa il fac conform normelor, adica 2 lei de la 1 sept..., si sa platesc corect, nu conform cu programul lor,
poate intre timp modifica versiunea
alte pareri?
multumesc

#110 florentinamotogna

Nou

• Members
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 14 January 2009 - 03:34 PM

buna, eu am sunat si ieri si azi la afm dar suna intr-una ocupat. mai am o nelamurire vis a vis de taxa ptr sursele mobile , se mai declara sau nu? multumesc

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 23 January 2009 - 04:17 PM
citare mesaj anterior

#111 COMAN A.

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 14 January 2009 - 05:28 PM

Pe site-ul AFM apar urmatoarele precizari (http://www.afm.ro/ve...se_venituri.php)

"d.1) o taxă de 1 leu (RON)/kg din greutatea ambalajelor introduse pe piaţa naţională de către producătorii şi importatorii de bunuri ambalate şi de ambalaje de desfacere (perioada: 30 decembrie 2005 - 01 septembrie 2008);

d.2) o contribuţie de 2 lei/kg, datorată de operatorii economici responsabili, pentru diferenţa dintre obiectivele anuale de valorificare sau incinerare în instalaţii de incinerare cu recuperare de energie a deşeurilor de ambalaje prevăzute în legislaţia în vigoare şi cantităţile efectiv valorificate sau incinerate cu recuperare de energie (perioada: 01 septembrie 2008 - până în prezent ); "

Deci, cu siguranta ca o sa apara o noua varianta de program pt.decembrie 2008.

#112 HANDA76

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 261 Postari:

Postat 19 January 2009 - 02:36 PM

Din pacate, nu mai apare nici o varianta...
Am fost la AFM si am intrebat:
se pare ca taxa este pe tot anul 2 lei, intrucat. considera ei, taxa se plateste anual, deci am avut timp din septembrie sa stim calculul.
In final, se platesc 2 lei/kg pentru intreg anul 2008

Sa traiti !

#113 ana maria

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 231 Postari:

Postat 19 January 2009 - 10:35 PM

Daca asa considera ei, nu inseamna ca asa e si corect.
Intrebati si voi niste juristi sa vedeti ce parere au.
Eu am sa declar cu 2 lei de la 01.09.08, se poate modifica manual suma in program.
Raspunderea pentru datele declarate este a noastra.
Ei au pus 2 lei/kg, asa se aduna automat mai multi bani la buget.

#114 studenta IV

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 185 Postari:

Postat 20 January 2009 - 01:28 AM

Vezi postareaRamona_nicolae, la Jan 9 2009, 11:06 PM, a spus:

Am intrebat la mediu la Bucuresti si ei mi-au spus despre aceasta facilitate: se face PV+aviz de insotire si pe ambele trebuie scris : "se predau in vederea valorificarii termoenergetice in vederea realizarii obiectivului". In declaratie se trece cantitatea predata la "valorificare prin alte metode". :frusty:

#115 liana08

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 143 Postari:

Postat 20 January 2009 - 10:17 AM

Am descarcat ultima varianta a declaratiei la fd.pentru mediu, 4.0.In afara de faptul ca nu pot in nici un fel sa o descarc peste declaratiile vechi, pentru a cumula datele din 2008, imi apare tot varianta 1leu/kg. Daca a mai patit cineva poate imi spune unde am gresit. Multumesc.

#116 ana maria

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 231 Postari:

Postat 20 January 2009 - 12:31 PM

Vezi postareastudenta IV, la Jan 20 2009, 01:28 AM, a spus:

Vezi postareaRamona_nicolae, la Jan 9 2009, 11:06 PM, a spus:

Am intrebat la mediu la Bucuresti si ei mi-au spus despre aceasta facilitate: se face PV+aviz de insotire si pe ambele trebuie scris : "se predau in vederea valorificarii termoenergetice in vederea realizarii obiectivului". In declaratie se trece cantitatea predata la "valorificare prin alte metode". :frusty:

Daca treci la "valorificata prin alte metode" nu se schimba cu nimic suma de plata, fa o proba in program

Aceasta postare a fost editata de ana maria: 20 January 2009 - 12:32 PM

#117 studenta IV

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 185 Postari:

Postat 20 January 2009 - 01:08 PM

Vezi postareaana maria, la Jan 20 2009, 12:31 PM, a spus:

Eu am cartoane care le duc la reciclare si paleti care ii dau spre ardere si nu platesc nimic. Poate mai ai si alte ambalaje pe care nu le-ai reciclat sau nu ti-ai realizat planul de reciclare, in acest caz iti va aparea de plata, altfel nu. Eu am depus deja declaratiile cu 0lei de plata. Fa o simulare in program :frusty:

#118 razvan stefan

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 20 January 2009 - 01:23 PM

ma intereseaza daca se mai iau in calcul ambalajele din import ?

#119 SERBAN MARIANA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 789 Postari:

Postat 20 January 2009 - 01:29 PM

da se face declaratie pentru acestea la Fondul de mediu si se plateste o taxa

Aceasta postare a fost editata de SERBAN MARIANA: 20 January 2009 - 01:30 PM

RIANA784

Treburile ce se pot indeplini cu blandete niciodata nu dau gres

#120 scorpiutza_leny

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 100 Postari:

Postat 20 January 2009 - 08:11 PM

Avem un resturant de la care se colecteaza ambalaje: pet-uri, cartoane, cutii bere cam o data la 3 luni. Pe toate acestea le predam la Remat in baza unui aviz. Trebuia sa declar si la fondul de mediu si sa fac si o declaratie pentru acestea? Daca da puteti sa ma ajutati cu programul? Va multumesc!

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

16 useri citesc topicul

0 membri, 16 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL