Postat 27 July 2007 - 01:15 PM
M-am gandit ca am putea posta aici subiectele pe care le-am avut noi, cei care am dat examenul de aptitudini in iunie 2007. Personal, nu prea pot posta exact problemele care s-au dat la varianta mea, dar stiu intrebarile de teorie care erau pe aceasta varianta.
Asadar, la deontologie:
1.Enuntati 6 situatii de incompatibilitati si conflicte de interese in exercitarea profesiei de EC si CA conform normelor etice ale Corpului
2.Rolul contabilului in intreprindere
3.Prezentati structura si partile componente ale Codului etic national al profesionistilor contabili
4.Din ce organisme internationale face parte CECCAR?
5.Care sunt sursele de finantare al CECCAR?
6.Ce intelegeti prin obiectivitate?
La audit:
1.Ce este si cum se determina pragul de semnificatie?
2.Dati definitia auditului statutar si elementele principale ale acestuia
3.Definiti auditul intern si controlul intern si relatia dintre acestea
Ca si probleme am avut doua probleme, una in care se dadea bilantul unei societati si se cerea sa se determine o serie de chestii: fond de rulment, necesar de fond de rulment, trezoreria neta, fond de rulment net global, necesar de fond de rulment net global, activul net corectat si activul net contabil, precum si sa explicam care e pozitia din punct de vedere al echilibrului financiar. Ceva de genul asta.
A doua problema ne dadea bilanturile a doua societati: A si B din care una detinea actiuni la cealalta. Avea loc fuziunea prin absorbtie(A absoarbe pe B) si se cereau o serie de elemente: raportul de schimb, numarul de actiuni emise de catre societatea A, prima de fuziune, contabilizarea operatiunilor la cele doua societati, intocmirea bilantului societatii A dupa fuziune. Aceasta problema semana cu o problema de pe pagina lor, a CECCAR, acolo unde erau modele de subiecte.
In speranta ca si altii vor mai scrie aici ca sa le venim in ajutor colegilor nostri, va salut si spor la toate