Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
2007 - examen expert contabil - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 30

Salt la continut

2007 - examen expert contabil

691 replies to this topic

#581 robert.i

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 113 Postari:

Postat 21 July 2007 - 10:49 PM

Stiu ca suntem ocupati cu decl.394...........vine bilantul....este vara..dar,se apropie si examenul nostru.
Eu invat :celb (6): ce bine ar fi fost la un ,,cico ,, :lostit (13): cu baietii !
Poate din august ne apucam sa rezolvam din probleme ptr.ca, foarte multe raspunsuri de anul trecut ,din ce avem postate pe forum sunt gresite,legislatia e schimbata.
O duminica placuta.
Banker,Cristina 5859 va astept

Aceasta postare a fost editata de robert.i: 21 July 2007 - 10:52 PM

#582 mirela 0702

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 920 Postari:

Postat 22 July 2007 - 04:02 PM

Voi incerca sa particip si eu...in masura in care imi permite timpul :lostit (13):

#583 robert.i

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 113 Postari:

Postat 22 July 2007 - 08:19 PM

Ma puteti ajuta cu variantele din 2006 ,macar cu un ,,biletel,, sa vedem si noi cum au fost subiectele.
Apropo de ,,cico,, ! eu nu beau :celb (6):, daca o sa trec si de examenul asta,,ma imbat zdravan. :lostit (13):

Aceasta postare a fost editata de robert.i: 22 July 2007 - 08:24 PM

#584 dana_cz

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 218 Postari:

Postat 22 July 2007 - 10:29 PM

Sunt ceva subiecte postate chiar pe acest forum de catre cei care au sustinut anul trecut examenul si s-au gandit ca poate ii ajuta pe cei care se vor hotari in anul urmator.
Nu am altele, dar arunca un ochi si pe aici:
http://www.conta.ro/forum/index.php?showto...40&start=40
Oricum, sunt de admirat cat de bine au reusit ei sa coopereze si sa se ajute in vederea sustinerii acestui examen ...
Viata este suma tuturor alegerilor tale

#585 magda24

Nou

• Members
  • Pip
  • 8 Postari:
  • Interests:De a trai mai bine.

Postat 24 July 2007 - 11:58 AM

buna

te rog daca ai timp sa trimiti si pe adresa mea de email iconarucarmenmagdalena@yahoo.com materialele pentru examenul de acces la profesia de contabil expert,

multumesc

#586 mirela 0702

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 920 Postari:

Postat 24 July 2007 - 12:43 PM

La Iasi, taxa de inscriere la examen este de 560 lei, iar inscrierile se fac pana la 31.07.2007...in alte parti este altfel?? :lostit (13):

#587 dana_cz

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 218 Postari:

Postat 24 July 2007 - 12:47 PM

La Sibiu inscrierile se fac doar dupa 1 aug si dureaza pana in 15 aug.
31 iulie e termenul limita de inscriere pentru cursurile pregatitoare.
Viata este suma tuturor alegerilor tale

#588 almcomp

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 265 Postari:

Postat 24 July 2007 - 04:26 PM

Salutare la toata lumea,

Stie careva care este ponderea cu care vor calcula rezultatul final? Ma refer la grile si studii de caz. Anul trecut a fost 50%-50%.
Cei de la CECCAR iar "merg pe burta". Nu spun nimic oficial cu toate ca sunt obligati sa spuna acest lucru...

#589 raluca_gery

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 29 Postari:
  • Interests:Muzica, Dans, Cosmetica

Postat 24 July 2007 - 08:00 PM

Eu am dat anul trecut la contabil autorizat, nu am trecut din cauza fiscalitatii. Mi-am picat niste studii de caz de genul: ce contributii din venituri trebuie sa plateasca administratorul de bloc...

Cumparasem cartea de grile 2006, am facut grilele; ceva in genul lor mi-au picat si la examen, dar studiile de caz nu am fost deloc asemanatoare cu cele din carte.

De anul trecut se zvonea ca anul asta se va da 80% studii de caz 20% grile. Oricum examenul a fost greu si cred ca anul asta e si mai greu.

Avand in vedere ca nu am mai avut timp sa invat anul asta si bineinteles ca am uitat multe... sunt in dubii daca sa mai dau sau nu anul asta.

Am niste rezolvari la grile de anul trecut (cred ca sunt tot de pe forum). Dati-mi adresa de mail si vi le trimit.

Si am rugamintea daca aveti orice rezolvari la studiile de caz sa mi le trimiteti si mie pe adresa raluca_gery@yahoo.com. Multumesc.

BAFTAA!

#590 AnAbEllA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 109 Postari:

Postat 27 July 2007 - 12:30 PM

la acces la experti, subiectele sunt din cartea de grile a CECCAR sau mai sunt si altele? Vestita carte de grile, cuprinde numai grile sau si probleme, studii de caz ? Nu prea inteleg cum se formeaza subiectele, pt ca inteleg ca de anul acesta ponderea va fi de 20 % grile si restul probleme. Ce fel de probleme? De unde sunt luate ?

#591 iulie012006

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 431 Postari:

Postat 27 July 2007 - 01:15 PM

M-am gandit ca am putea posta aici subiectele pe care le-am avut noi, cei care am dat examenul de aptitudini in iunie 2007. Personal, nu prea pot posta exact problemele care s-au dat la varianta mea, dar stiu intrebarile de teorie care erau pe aceasta varianta.
Asadar, la deontologie:
1.Enuntati 6 situatii de incompatibilitati si conflicte de interese in exercitarea profesiei de EC si CA conform normelor etice ale Corpului
2.Rolul contabilului in intreprindere
3.Prezentati structura si partile componente ale Codului etic national al profesionistilor contabili
4.Din ce organisme internationale face parte CECCAR?
5.Care sunt sursele de finantare al CECCAR?
6.Ce intelegeti prin obiectivitate?

La audit:
1.Ce este si cum se determina pragul de semnificatie?
2.Dati definitia auditului statutar si elementele principale ale acestuia
3.Definiti auditul intern si controlul intern si relatia dintre acestea

Ca si probleme am avut doua probleme, una in care se dadea bilantul unei societati si se cerea sa se determine o serie de chestii: fond de rulment, necesar de fond de rulment, trezoreria neta, fond de rulment net global, necesar de fond de rulment net global, activul net corectat si activul net contabil, precum si sa explicam care e pozitia din punct de vedere al echilibrului financiar. Ceva de genul asta.
A doua problema ne dadea bilanturile a doua societati: A si B din care una detinea actiuni la cealalta. Avea loc fuziunea prin absorbtie(A absoarbe pe B) si se cereau o serie de elemente: raportul de schimb, numarul de actiuni emise de catre societatea A, prima de fuziune, contabilizarea operatiunilor la cele doua societati, intocmirea bilantului societatii A dupa fuziune. Aceasta problema semana cu o problema de pe pagina lor, a CECCAR, acolo unde erau modele de subiecte.
In speranta ca si altii vor mai scrie aici ca sa le venim in ajutor colegilor nostri, va salut si spor la toate

#592 olden

Nou

• Members
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 29 July 2007 - 01:08 PM

Vezi postareaMARILENA_2007, la May 9 2007, 03:58 AM, a spus:

Mie mi-au prins bine cursurile lor de pregatire. Acum un an si jumatate nu erau postate aici rezolvarile. In mod sigur o sa va fie mai usor daca le aveti deja rezolvate.
daca te rog imi trimiti cursurile pe olden76@yahoo.com
sau prin posat contra cost.

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 17 August 2007 - 12:17 PM

#593 almcomp

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 265 Postari:

Postat 30 July 2007 - 10:07 AM

Stiti cumva care este ponderea cu care se vor corecta anul acesta subiectele?
Va rog frumos sa ma ajutati in acest sens.

O zi buna tuturor,

#594 nfloryn

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 30 July 2007 - 06:27 PM

Am inteles ca examenul de lichidatori organizt de UNPIR va avea loc in toamna acestui an.Rog daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu subiectele din 2006 si 2005 sa mi le trimita si mie la adresa de mail nfloryn@yahoo.com.Mii de multumiri.

#595 lucianman

Nou

• Members
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 30 July 2007 - 08:31 PM

vreau si eu tot ce se ppoate carti rezolvari la lucian.manolache@gmail.com

multuumesc

#596 oana34

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 29 Postari:

Postat 30 July 2007 - 10:06 PM

si eu sunt din onesti si VRREEEEAAAUUUU si eu carti cu teste grila ptr experti! Cum pot face rost?!

#597 maryd

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 31 July 2007 - 02:07 PM

Buna!
Am sunat la CECCAR Bucuresti si mi-au spus ca a aparut cartea de grile 2007 si este 65 ron. A cumparat-o cineva?

#598 magda_23

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 100 Postari:

Postat 31 July 2007 - 02:18 PM

Vezi postareamaryd, la Jul 31 2007, 02:07 PM, a spus:

Buna!
Am sunat la CECCAR Bucuresti si mi-au spus ca a aparut cartea de grile 2007 si este 65 ron. A cumparat-o cineva?

:lostit (13): Nu este asa ca aparut cam devreme? Puteau sa mai stea.

#599 gianina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 23 Postari:

Postat 31 July 2007 - 08:16 PM

Sunt niste nesimtiti... dupa ce am cumparat cartea de grile din 2006 pe care am dat 60 ron apar cu grile 2007, puteau macar sa spuna.
Eu abia am terminat cu examenul de consultant fiscal pe cap si m-am gandit sa dau si de expert... Am vaga impresie ca va fi mult, mult mai nasol
Gianina

#600 mbv6969

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 44 Postari:
  • Interests:contabilitate

Postat 01 August 2007 - 10:54 AM

La Brasov inscrierile se fac pana in data de 16 august, inscrierea costa 560 lei pentru experti si 400 lei pentru contabili autorizati, cursurile incep pe data de 8 august!

Similar Topics Collapse

5 useri citesc topicul

0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL