Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
De ce ne subapreciem valoarea profesionala???? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 7

Salt la continut

De ce ne subapreciem valoarea profesionala????

323 replies to this topic

Poll: Cum credeti ca ar trebui sa ne facem mai apreciati intre alte profesii (248 membri au votat)

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#121 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 28 June 2005 - 09:06 PM

tchibos a spus:

Inca o data jos palaria in fata celor care fac posibila realizarea unui astfel de "fenomen".
Pai, chiar noi suntem aceia, in frunte cu Alex ('capul rautatilor')! :P

zic si eu: "... un citat al unui mare personaj al forumului 8) :Quod erat demonstrandum...":lol:

#122 floris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1376 Postari:

Postat 28 June 2005 - 09:15 PM

Iustin a spus:

un magnat da anunt la ziar ca angajeaza contabil (am facut si io greseala asta)

magnatii nu i-au niciodata decizii gresite, asta este motivul ptr. care au ajuns magnati.
dar tu, ai gresit ptr. ca esti doar un domn fara experienta sau esti la inceput de cariera si vrei sa impresionezi.

sunt contabil de ceva vreme si pot recunoaste in tine patronul arogant si zeflemitor, dar care nu are habar sa-si inventarieze singur patrimoniu.

in acelasi timp, nu stiti cum sa-l lingusiti, sau sa-l citez pe tchibos SA-L PUPATI IN FUND pe contabil, cand vreti sa faceti cate o magarie pe firma.

#123 rucsandra

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 174 Postari:

Postat 28 June 2005 - 10:53 PM

felicitari tchibos ca ai reusit sa raspunzi elegant, fara a lovi si tu rautacios asa cum a facut o Iustin ( este poate de vina inca tineretea lui si mindria unui luptator care a realizat multe pina acum, valoroase , si de unul singur), pacat ca floris nu a reusit acelasi lucru si a scris un mesaj jignitor cu care eu personal nu sint de acord, si cred ca si alti cititori fideli ai acestui forum il cunosc deja suficient pe iustin ca sa stie ca este "un patron" care stie mult, cunoaste(este cititor fidel al unui forum de conta, ceea ce pt un patron cred ca e de apreciat, tinind cont ca nu e de profesie economist/contabil/finantist) si poate fi "un om bun si o persoana amabila si saritoare "....sper sa nu intre de aici inainte intr un joc al rautatilor gratuite... iar eu personal recunosc ca Iustin de cind e pe forum a adus multe momente de"picanterie" pe care cred ca le am urmarit si de care ne am amuzat multi dintre noi...
...apropo Iustin , ma bucur ca ai fost si tu la Kotler, la masa de dupa, de la Avalon ai fost , am auzit ca s au spus si intimplat si acolo lucruri extrem de interesante !??

#124 Iustin

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 72 Postari:

Postat 28 June 2005 - 11:15 PM

Nu Ruxandra, n-am fost (din pacate). Sunt inghesuit rau si cu sesiunea si cu deschiderile de magazine si cu doua audituri de supraveghere pe sisteme unu de mediu si unu de calitate (ISO 9110 si 14001).
Daca stii pe cineva care a fost si are talent de povestitor si memorie fidela, ia-l de manutza si sunteti invitatii mei la ora de taina in loc de taifas si desfatare.
Si a propos de rautacios: depinde cu ce intonatie ai citit (tu sau altcineva) mesajele mele. Rautatea sta in mintea cititorului, indiferent de intentia scriitorului...

Citeste Hesse, Jocul cu margele de sticla (indemnul NU are conotatii rautacioase!). Am sa raman toata viata recunoscator domnisoarei Georgeta Zarzara care mi-a pus cartea asta in maini.

In ce priveste mesajele mai sus de mesajul tau: inteleg ca la bac ati avut bafta. Ce va faceati daca va dadea Riga Krypto si lapona Enigel? http://www.conta.ro/...tyle_emoticons/default/wink.gif

Desi intr-un fel va dau dreptate: cine si-ar da banii pe mana unui contabil "cu imaginatie" sau cu prea mult simt al umorului?! :twisted:

#125 Iustin

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 72 Postari:

Postat 28 June 2005 - 11:17 PM

Adica Jocul cu margele de sticla.
Metoda ramane valabila: mail cu subiectu "Jocul" la iustin@acta.ro

#126 Iustin

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 72 Postari:

Postat 28 June 2005 - 11:24 PM

ALUPEI OTILIA a spus:

Iustin, m-ai pierdut si pe mine ... daca pilda e luata de la vre-un american, poate de aia nici eu n-am inteles-o... sunt de acord cu tchibos!
Fii mai explicit si mai putin ironic; poate te vei face mai bine inteles, astfel!
"pamanturi sterpe"... prea mult, totusi!

Se poate sa ai dreptate, sa fie prea mult, dar eu ma plictisesc repede de oameni cu tinte fixe.
Homo sum...

Anyway, ideea era ca nu te astepti de la un contabil sa scrie balanta in versuri (poate stii bancul cu nevasta care a platit instalatorul "in natura" fiindca nu stia sa cante!)
Un contabil (finantist, economist) ma astept sa fie competent, meticulos, atent, precis, loial si mai ales DE PARTEA MEA (da Floris, chiar si cand vreau sa fac o magarie - si asta fara sa-l pup in cur!).

#127 rucsandra

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 174 Postari:

Postat 28 June 2005 - 11:40 PM

Iustin...descopar ca esti laudaros !!!!??, trecind peste asta, succes si felicitari!
cine si ar da banii unui contabil cu imaginatie si cu simt al umorului ? un patron destept cu si mai mult simt al umorului si cu si mai multa inteligenta , care construieste pe termen lung si crede in omenie, bunatate si "in complecsitatea vietii pe acest pamint, adica bani dar mai ales iubire si dragoste si frumos... dragoste"...hehehe stiu ca's vorbe mari dar cam asta e ideea si oricum as spune tot aiurea poate fi interpretat..
...iar rautatea... din nefericire e la fel de rau cind este si in mintea si sufletul celui care spune sau scrie, iar tu ai fost poate prea ironic ! nu rautacios, recunosc.
si mai cred ca unii dintre noi putem citi linistiti Hesse sau lapona fara a suferi sau a ne mindri, ca altii n au avut la bac astfel de subiecte!!?NU?
referitor la NU! cine a folosit NU! ca indemn ?

..cit despre jocul cu margele de sticla , am citit cartea pe vremea cind calculatorul era un vis pentru majoritatea romanilor asa ca recomand calduros citirea ei in format tiparit , are prea multa vraja pentru a avea monitorul in fata ochilor...

#128 Iustin

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 72 Postari:

Postat 29 June 2005 - 12:40 AM

rucsandra a spus:

Iustin...descopar ca esti laudaros !!!!??, trecind peste asta, succes si felicitari!
cine si ar da banii unui contabil cu imaginatie si cu simt al umorului ? un patron destept cu si mai mult simt al umorului si cu si mai multa inteligenta , care construieste pe termen lung si crede in omenie, bunatate si "in complecsitatea vietii pe acest pamint, adica bani dar mai ales iubire si dragoste si frumos... dragoste"...hehehe stiu ca's vorbe mari dar cam asta e ideea si oricum as spune tot aiurea poate fi interpretat..
...iar rautatea... din nefericire e la fel de rau cind este si in mintea si sufletul celui care spune sau scrie, iar tu ai fost poate prea ironic ! nu rautacios, recunosc.
si mai cred ca unii dintre noi putem citi linistiti Hesse sau lapona fara a suferi sau a ne mindri, ca altii n au avut la bac astfel de subiecte!!?NU?
referitor la NU! cine a folosit NU! ca indemn ?

..cit despre jocul cu margele de sticla , am citit cartea pe vremea cind calculatorul era un vis pentru majoritatea romanilor asa ca recomand calduros citirea ei in format tiparit , are prea multa vraja pentru a avea monitorul in fata ochilor...

HUH?...

#129 floris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1376 Postari:

Postat 29 June 2005 - 02:40 PM

rucsandra a spus:

pacat ca floris nu a reusit acelasi lucru si a scris un mesaj jignitor cu care eu personal nu sint de acord, si cred ca si alti cititori fideli ai acestui forum il cunosc deja suficient pe iustin ca sa stie ca este "un patron" care stie mult, cunoaste(este cititor fidel al unui forum de conta, ceea ce pt un patron cred ca e de apreciat, tinind cont ca nu e de profesie economist/contabil/finantist) si poate fi "un om bun si o persoana amabila si saritoare

Iustin, felicitari!! ai o fana adevarata.

rucsandra, daca mi-am permis sa-i raspund lui Iustin pe tonul ala, este de vina si faptul ca mi-am format o parere destul de buna despre inteligenta lui.
dar, nu despre asta este vorba in mesajul meu.
se face referire la relatia patron-contabil, care relatie nu este tocmai comoda.
patronii nu pot trai fara contabili, dar nici nu-i inghit.
arunca cu pietre si noroi ori decate ori simt nevoia.
Iustin, prin mesajul lui, mi-a dovedit ca si el gandeste la fel. adica are o parere proasta despre contabili.
iar eu asta nu suport!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil:

#130 Iustin

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 72 Postari:

Postat 29 June 2005 - 07:27 PM

sunt fie cele foarte mari fie cele foarte mici...

Floris, daca nu-i inghit pe contabili, atunci ce crezi ca ma face sa stau pe forumul asta?

Si a propos: moderator = a modera=impartial (echidistant, ca tot e la moda!)
Partizanatul intr-o controversa (dicutie) pe thread cand esti moderator mi se pare o ipocrizie pernicioasa.

#131 floris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1376 Postari:

Postat 29 June 2005 - 09:53 PM

3. Nu dati raspunsuri doar pentru a scrie ceva! Daca nu stiti sau nu aveti ce spune, lasati pe altii sa raspunda. Postati un mesaj doar daca ceea ce aveti de spus are legatura cu topicul. Incearcati sa pastrati firul discutiei In special pentru subiectele de stricta actualitate. Evitati glumele si ghionturile amicale ce provoaca o multime de mesaje offtopic.

Acest text face parte din regulamentul acestui forum. Personal mi-am facut datoria pana acum, am moderat.
Mesajul tau a fost scris special ptr. starni nemultumiri si acum te plangi din cauza raspunsurilor.
Defapt asta si asteptai, discutii contradictorii.

Si a propos: nu sunt perfecta, sunt contabil.

#132 tchibos

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 154 Postari:

Postat 29 June 2005 - 10:05 PM

Personal mi-am facut datoria pana acum, am moderat.

... si ai facut-o destul de bine pana acum :D . Coninua tot asa !

#133 rucsandra

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 174 Postari:

Postat 30 June 2005 - 12:59 AM

multumesc pentu lamuriri floris !

cit despre a fi o "fana" , da recunosc cu placere ca sint FAN forum CONTA si cam atit deocamdata!

...pot recunoaste in tine patronul arogant si zeflemitor care nu are habar..:cry:

#134 Iustin

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 72 Postari:

Postat 30 June 2005 - 09:50 PM

aveti vreun moderator ne-contabil?
just curious....

#135 tchibos

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 154 Postari:

Postat 30 June 2005 - 11:34 PM

SANDA ILIUTA - din cate stiu e c. juridic

#136 O.Dinu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 217 Postari:
  • Interests:Contabilitate

Postat 03 July 2005 - 10:07 AM

Fiind nou in FORUM ,am incercat sa vad parerea contabililor si economistilor ce lucreaza in aceasta profesie inca de la deschiderea subiectului. despre aprecierea sau subaprecierea meseriei noastre.Din pacate ,prin interventia unor persoane din afara breslei ,s-a denaturat dezbaterea ,transformata in niste intepaturi ,,filozofice".
Revenind la subiect si la intrebarea din chestionar, cine ne reprezita ?
Eu nu stiu pe nimeni sa ne reprezinte..(sa nu-mi spuneti de CECAR ,in care prima litera e ,,C" de la CAPUSA).

#137 ABC

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 130 Postari:
  • Interests:management financiar, contabilitate manageriala,
    analize, bugete, controlling

Postat 12 July 2005 - 11:35 PM

Am citit selectiv raspunsurile postate la acest subiect si am urmatoarea propunere legata de prezentarea serviciilor furnizate de persoanele (fizice / juridice) care activeaza in domeniul contabilitatii:
a) pe domenii de activitate specifice:
productie: alimentara, textila, materiale de constructii etc
distributie: ..........
transporturi: .........
institutii financiare: ...........
b) in functie de dimensiunea firmei:
- IMM ...
- firma mare ....
c) in functie de aria de expertiza:
- evidenta contabila completa
- evidenta partiala ....

Daca ar exista o astfel de baza de date, cred ca ar fi mai usor pentru evaluarea efortului depus in zona contabilitatii.

Recomandarile ar fi mai usor de facut atunci cand cineva ar avea nevoie, sa zicem, de un economist care are experienta in domeniul contabilitatii in firme de productie si distributie materiale de constructii, iar aceasta firma desfasoara si activitati de import-export.

Este destul de explicita prezentarea facuta?

#138 Ioana Iagaru

Nou

• Members
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 14 July 2005 - 03:04 PM

Sa va povestesc o faza despre persoanele care se cred economisti -contabili si care reprezinta MFP... apropo... mai fac parte si din biroul de metodologie...
Sun la finante sa intreb ceva legat de decontul de tva si printre altele si un subiect pe care l-am dezbatut aici pe site si din pacate nu mi s-a raspuns la subiectul"impozitarea TVA- transport pana la granita cu sau fara tva"...
Imi raspude doamna de la biroul meteodologie, eu m-am recomandat dansa probabil a uitat.... intreb despre decont si despre subiectul de mai sus la care binenteles ca nu mi s-a dat un raspuns concret... printre altele vb si de facturile de penalitati care sunt scutite de tva si daca este obligatoriu sa fie trecuta baza pe undeva prin decont.. si ajungem si la cum inregsitrez facturile de penalitati pe care le primesc si pe care le emit( este vb de firma de transport cfr in tara)..Eu ii spun ca inregistrez facturile de penalitati tot la fel cu cele de "cv tarife transport" deoarece acetse penalitati curg din contrectele pe baza carorar facturam si ni se factureaza....adica 624=401;411=704 ...Dumneaiei imi zice cum de pot sa fac asa ?!de ce nu inregistrez 411= 758... la care eu ii spun ca in cartea verde 411 nu are corespondent pe 758 si viceversa... si ca nu mi se pare corecta inregistrarea...
LA care doamna imi zice ca de ce imi fac atatea complexe ca, contabilitate face oricine si ca, chiar si ea inventeaza formule contabile(cu alte cuvinte am si eu firme la care le tin evidenta contabila) si ca i se pare normal sa faca asa ceva...
Atunci pe langa faptul ca ma infuriasem teribil pe faptul ca isi trateza profeisa ca pe o meserie la care nu trebuie sa gandesti si ca dupa ea si un maturator poate sa jongleze cu niste cifre asa fara nici o noima....,
i-am spus pe un ton mai reticent ca parerea mea este ca de aceea exista bazele contabilitatii si cartea verde ca fiecare cont sa aiba un cont corespondent nu pe toate din palnul de conturi...ca pana la urma nu ar mai exista nici o logica si nici o cheie de control....si ca ii multumesc pentru raspunsuri si lamuriri.. si ca imi pare rau ca nu se poate discuta cu nimeni in tot MFP-UL si ca niciodata nu poti fi lamurit cu absolut nimic...
Asa ca dragii mei colegi de breasla acum pe bune dreptate daca astfel
de persoane reprezinta Ministerul de Finante, mai lcr si in departamente care trebuie sa informeze contribuabilul.....cum sa mai fim respectati si tratati la justa valoare???!!!!!!!

#139 scorpionul rosu

Nou

• Members
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 20 July 2005 - 02:44 PM

Sunt un incepator in domeniul discutiilor pe net, care a studiat cu destula atentie,cred eu, subiectele si temele abordate cu tema ,, contabil(a,ili,ate) si am desprins urmatoarele concluzii:
- se posteaza mult si fara rost, cu multe greseli, rezultatul fiind o durere acuta de ochi ; dupa consultare pe forum risti sa fii mai ,, in ceata,, decat la inceput; contabilul(economistul) trebuie sa-si calculeze eficient timpul, sa fie organizat;
- se impune crearea unui sistem de discutie si de recunoastere numai intre ,, meseriasi,, cu hartie de la CECCAR, ca o prima forma de organizare;interesul comun o cere;
- in urma discutiilor purtate se pot face cateva cereri colective catre anumite organe;
- prezentarea ideilor, solutiilor se poate face numai intr-un cadru colectiv, cu oameni de incredere, care pot face lobby acolo unde trebuie;
- nu agreez sub nici-o forma modul de lucru al MF ;
In speranta ca v-am asezat pe ganduri, astept un raspuns. Cu siguranta voi citi raspunsurile clare si scurte.

#140 chris2005

Nou

• Members
  • Pip
  • 4 Postari:
  • Interests:Calatoriile, calculatoarele

Postat 31 July 2005 - 12:06 PM

Aveti dreptate sa fiti nemultumiti de felul in care sunteti vazuti de patroni, dar...
Trebuie sa tineti cont si de faptul ca pe piata exista o multime de "economisti" (nu vorbim acum de cei fara facultate care tin contabilitatea ca ei nu pot fi considerati asa) care au trecut prin facultate ca gasca prin apa, pe pile, spaga etc. Romania ii plina. A devenit un sport national sa faci o facultate doar ca sa o ai (majoritatea s-au axat spre domeniul economic, avocatura si calculatoare). Sunt prea multi economisti si prea putini sunt cei care si sunt utili unui patron, pentru ca nu au habar ce s-a facut prin facultate.
Este adevarat pe de alta parte ca si patronii prefera sa plateasca cat mai putin un contabil, dar astia sunt asa-zisii patroni, care au schimbat micile "afaceri" de la colt de strada cu SRL-uri (doar un ex.). Un patron adevarat care vrea ca afacerea sa sa mearga "in sus", sa se dezvolte si care face planuri pe termen lung referitor la afacerea sa isi va lua un contabil BUN. Si asta se gaseste de obicei prin recomandari, nu prin Mica Publicitate.
Cred ca am scris cam mult. Eu nu sunt din domeniu, sunt de calculatoare, dar stiu cum e sa te lovesti de contabili care au diploma, facultate, tot ce vrei dar care nu se descurca cu acte simple.

O zi usoara si "sa traim bine" :)

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL