Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
De ce ne subapreciem valoarea profesionala???? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 6

Salt la continut

De ce ne subapreciem valoarea profesionala????

323 replies to this topic

Poll: Cum credeti ca ar trebui sa ne facem mai apreciati intre alte profesii (248 membri au votat)

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#101 Iustin

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 72 Postari:

Postat 19 May 2005 - 07:50 PM

moni-andreea a spus:

Si tot de atitia bani isi merita facute hartiile .... :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  
Daca nu ne place un loc de munca ne-am gasit intotdeauna altul.
Breasla e mica, clienti limitati ... se stie. Un patron care a incercat sa plateasca bani mai putini nu va putea sa-si gaseasca un contabil bun, cel putin la noi in oras, unde toti clientii trec pe la inspectorii de la Finante, si daca stii pe cine sa intrebi, afli tot despre respectivul client.

In ce oras?

#102 rucsandra

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 174 Postari:

Postat 19 May 2005 - 08:09 PM

..probabil ca in Bacau, Iustin... si poate si in Bistrita,
evident ca nu in bucuresti...

observi ce usor se "vede din mesaje" cine e "angajat" si cine e "angajator" ?

sper sa vina si mesajele in care unii contabili sau economisti sa recunoasca si posibilitatea de a fi "patroni" capabili care le inteleg si le rasplatesc munca pe masura aprox a eforturilor lor, si deopotriva sa si exprime opinia si patroni sau directori constienti de necesitatea si valoarea ,si a economistului bun (pe care sper ca tu l ai gasit), si a contabililor eficienti si bine pregatiti, fara ei nu"se poate face istorie" in nici o societate...(adica rezistenta si cresterea unui business in zeci sau sute de ani...ford, shell....???) visez ? nu cred !

azi sint tinara si optimista!...pentru noi toti, angajati si patroni!

#103 moni-andreea

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 220 Postari:

Postat 20 May 2005 - 07:54 PM

In ce oras?

Uite, spun din casa.
Toti agentii economici care au depus sau depun declaratii lunare, trimestriale, anuale la Finante sunt, in general, arondati cite unui inspector fiscal, care o data la 5-10 aniu, trebuie sa ajunga sa-i faca o verificare fiscala (e valabil in fiecare oras si la sectoarele din Bucuresti). Esti economist/contabil autorizat/contabil expert, ai mai multi clienti, depui in fiecare luna declaratii, unul dintre clientii tai a avut o verificare o data, nu se poate. E suficient sa faci cunostinta cu un inspector. Daca iti vine un client nou strici o intrebare. nu se poate ca unul dintre inspectori sa nu stie de spre el, si cel mai bine este sa ajungi la cel care i-a facut o verificare. Si afli si cine i-a tinut evidenta inaintea ta, cine-i actionarul care conteaza etc.
Sau depui un CV, o aplicatie la o firma. Nu-mi spune ca nu te interesezi dinainte cine-i si ce face firma respectiva, cine-s actionarii (se poate afla si asta) si ce fac ei.
Pe afara-i vopsit gardul..... si daca nu te pazesti singur....
Durerea e inevitabila, suferinta este optionala

#104 luiza

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 40 Postari:

Postat 20 May 2005 - 08:56 PM

Vreau si eu cartea "Cine ne-a furat cascavalul" la luiza@penguin.ro, please!

#105 ryanna

Nou

• Members
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 25 May 2005 - 09:37 PM

Si eu vreau cartea, te rog la adresa mirame1999@yahoo.com

#106 alinaig

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 116 Postari:

Postat 03 June 2005 - 09:57 PM

vreau si eu cartea , te rog, orice tip de sustinere e binevenita, alinaig@yahoo.com

#107 carmen_v

Nou

• Members
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 06 June 2005 - 01:11 PM

Buna ziua! Daca cineva lucreaza in invatamant, ar putea sa-mi spuna si mie cum face sa-i fie apreciata munca de catre director, in conditiile in care cel care te conduce este profesor de Lb. romana si nu cunoaste nimic, sau aproape nimic din ceea ce inseamna munca ta ?

#108 irina petcu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 278 Postari:
  • Interests:contabilitate

Postat 20 June 2005 - 08:39 AM

da, bine. Stai si asteapta sa fii apreciata de profesori! de orice fel! :shock:
irina

#109 joan1326

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 138 Postari:

Postat 20 June 2005 - 02:08 PM

Depinde ce intelegi prin a fi apreciata de profesori, ca elev sau ca economist care lucreaza intr-o scoala?
Fiti fericiti si sanatosi, ca belelele curg garla

#110 gfecker

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 47 Postari:

Postat 26 June 2005 - 11:03 PM

Cred cĂŁ baza problemei este(directorul sau administratorul),vine la tine Âşi .....PUTEM!!! FACE ASTA ÂŞI CUM?.....iar tu sĂŁ-i dai soluĂľia competentĂŁ.
Cred cã în momentul acela nu mai eºti privit ca unul care "freacã" hârtiile ºi el va considera cã altfel trebuie sã te plãteascã pe tine,faþã de un gestionar,un casier,sau ... Ce pãrere aveþi?
Oricum nu trebuie sã ne stresãm prea mult.În þara Româneascã mai sunt multe profesii,de înaltã clasã,care sunt plãtite în bãtaie de joc.Credeþi cã este nevoie sã le enumãr?
toatĂŁ stima george

#111 Iustin

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 72 Postari:

Postat 26 June 2005 - 11:44 PM

Astazi a avut loc conferinta sustinuta de Kotler. In esenta, el spune ca marketingul traditional a murit. Trebuie gasite ale cai de a comunica pentru a ne transmite mesajul catre client. Si mai zice ca trebuie sa invatam sa ne centram pe client.
Ce legatura au toate astea cu subiectul threadului?! Simplu: toti cei din jurul vostru va sunt clienti! Am mai zis-o si o repet: SATISFACETI CLIENTUL! FIDELIZATI CLIENTUL!
Dintr-un motiv care imi scapa (?) continuati sa va vaitati ca sunteti subestimati, subapreciati etc. La nivel de ginta (breasla, tagma cum vreti voi). Posibil... De asemeni este foarte posibil ca asta sa fie o pozitie justificata a "publicului cumparator" (cum ziceam in titlu, nu iese fum fara foc).
Ce-i de facut?! Tot PK zicea: imbunatatiti calitatea serviciului si imaginea generala a breslei! (el se referea la tara, la Romania, dar prin extrapolare, se aplica la orice grup delimitat si constituit).

Pilda: un magnat da anunt la ziar ca angajeaza contabil (am facut si io greseala asta...). Cerintele erau competenta si experienta. Vine primul "catindat". Magnatu: cat fac 1+1? Candidatul: va rog foarte mult! Ma ofensati! Am 20 de ani de meserie!
Il da afara.
Si tot asa inca vreo 10-12.
Mai vine unu, cu geanta sub brat, basca in cap, manecutze etc.
Cat fac 1+1?
Omu ia geanta de sub brat, o deschide, scoate un teanc de foi le pune pe birou, scoate un creion, il ascute, il pune langa teancul de hartie, scoate o radiera, o da de manecutza so o curetze, o pune langa creion, scoate un etui cu ocheleri, pune ochelarii pe nas, inchide geanta, o pune langa piciorul scaunului, trage scaunul mai langa masa, ia creionul, verifica varful, sterge foaia cu un gest reflex cu dosul palmei si scrie in coltul din stanga sus al paginii:
1+1=2
Se opreste, priveste foaia cu atentie, o intoarce spre magnat si o aseaza incetisor pe masa.

Siderat, dupa ce urmarise incredul intreaga scena, magnatul ia foaia, o semneaza si-l pune Vice Presh cu probleme financiare in concernul sau.

Ring a bell?

#112 Guest__*

• Guests

Postat 26 June 2005 - 11:54 PM

:D tareeeeeeee

#113 tchibos

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 154 Postari:

Postat 27 June 2005 - 12:13 AM

WOW :shock: Iustine, ai uitat sa zici ca dupa ce a dat uimitorul raspuns corect, SUPERCONTABILUL ia dat jos cu mana si scama ce urma sa apara a doua zi pe cravata de la costumul superb purtat de inteligentul magnat. Ce sa iti spun?... pana la pilda chiar credeam ca vii cu o solutie, dar dupa ce am citit pilda am inteles ca de fapt dictonul SATISFACETI CLIENTUL! FIDELIZATI CLIENTUL! s-ar putea traduce FACETI PE PLAC, LINGUSITI, SPALATI URECHI, PUPATI FUNDURI. Te rugam frumos nu ne insulta! Sunt destui in breasla asta care au reusit facand asa ceva, poate asta e si motivul ptr care oameni buni, cu valoare profesionala stau in umbra in timp ce altii care habar nu au de meserie sunt Vice Presh . Invata sa recunosti valoarea adevarata, nu o confunda cu fatarnicia.

#114 Iustin

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 72 Postari:

Postat 27 June 2005 - 09:09 AM

tchibos a spus:

WOW :shock: Iustine, ai uitat sa zici ca dupa ce a dat uimitorul raspuns corect, SUPERCONTABILUL ia dat jos cu mana si scama ce urma sa apara a doua zi pe cravata de la costumul superb purtat de inteligentul magnat. Ce sa iti spun?... pana la pilda chiar credeam ca vii cu o solutie, dar dupa ce am citit pilda am inteles ca de fapt dictonul SATISFACETI CLIENTUL! FIDELIZATI CLIENTUL! s-ar putea traduce FACETI PE PLAC, LINGUSITI, SPALATI URECHI, PUPATI FUNDURI. Te rugam frumos nu ne insulta! Sunt destui in breasla asta care au reusit facand asa ceva, poate asta e si motivul ptr care oameni buni, cu valoare profesionala stau in umbra in timp ce altii care habar nu au de meserie sunt Vice Presh . Invata sa recunosti valoarea adevarata, nu o confunda cu fatarnicia.

Quod erat demonstrandum.....

#115 tchibos

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 154 Postari:

Postat 27 June 2005 - 04:02 PM

"Pamant, pamant" striga jupanul... BRAVO Iustin... o data in plus ai redescoperit America http://www.conta.ro/...tyle_emoticons/default/wink.gif

#116 Iustin

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 72 Postari:

Postat 27 June 2005 - 08:27 PM

tchibos a spus:

"Pamant, pamant" striga jupanul... BRAVO Iustin... o data in plus ai redescoperit America http://www.conta.ro/...tyle_emoticons/default/wink.gif

unele pamanturi e mai sterpe, care este...

#117 pestesa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 498 Postari:
  • Interests:lucrurile frumoase

Postat 28 June 2005 - 03:02 PM

...

#118 tchibos

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 154 Postari:

Postat 28 June 2005 - 06:57 PM

Iustin a scris:
unele pamanturi e mai sterpe, care este...

... o fi si asta vreo pilda :?

#119 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 28 June 2005 - 07:52 PM

Iustin, m-ai pierdut si pe mine ... daca pilda e luata de la vreun american, poate de aia nici eu n-am inteles-o... sunt de acord cu tchibos!
Fii mai explicit si mai putin ironic; poate te vei face mai bine inteles, astfel!
"pamanturi sterpe"... prea mult, totusi!

#120 tchibos

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 154 Postari:

Postat 28 June 2005 - 08:51 PM

probabil se mai pierde din inteles prin traducere Otilia :)

9 pagini de pareri pe si pe langa subiect, unele ironice altele nu. Ma uit la denumirea sondajului si vad ca multi au avut ca optiune la vot SOLIDARITATEA. Subscriu si eu si cine stie, poate nu asta e raspunsul corect la intrebarea Cum credeti ca ar trebui sa ne facem mai apreciati intre alte profesii, dar cu siguranta ceea ce se intampla aici, pe forum este un pas mare facut de contabili si nu numai, in directia asta. Inca o data jos palaria in fata celor care fac posibila realizarea unui astfel de "fenomen".

in incheiere un citat al unui mare personaj al forumului 8) :

Quod erat demonstrandum...

Similar Topics Collapse

8 useri citesc topicul

0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL