Postat 26 June 2005 - 11:44 PM
Astazi a avut loc conferinta sustinuta de Kotler. In esenta, el spune ca marketingul traditional a murit. Trebuie gasite ale cai de a comunica pentru a ne transmite mesajul catre client. Si mai zice ca trebuie sa invatam sa ne centram pe client.
Ce legatura au toate astea cu subiectul threadului?! Simplu: toti cei din jurul vostru va sunt clienti! Am mai zis-o si o repet: SATISFACETI CLIENTUL! FIDELIZATI CLIENTUL!
Dintr-un motiv care imi scapa (?) continuati sa va vaitati ca sunteti subestimati, subapreciati etc. La nivel de ginta (breasla, tagma cum vreti voi). Posibil... De asemeni este foarte posibil ca asta sa fie o pozitie justificata a "publicului cumparator" (cum ziceam in titlu, nu iese fum fara foc).
Ce-i de facut?! Tot PK zicea: imbunatatiti calitatea serviciului si imaginea generala a breslei! (el se referea la tara, la Romania, dar prin extrapolare, se aplica la orice grup delimitat si constituit).
Pilda: un magnat da anunt la ziar ca angajeaza contabil (am facut si io greseala asta...). Cerintele erau competenta si experienta. Vine primul "catindat". Magnatu: cat fac 1+1? Candidatul: va rog foarte mult! Ma ofensati! Am 20 de ani de meserie!
Il da afara.
Si tot asa inca vreo 10-12.
Mai vine unu, cu geanta sub brat, basca in cap, manecutze etc.
Cat fac 1+1?
Omu ia geanta de sub brat, o deschide, scoate un teanc de foi le pune pe birou, scoate un creion, il ascute, il pune langa teancul de hartie, scoate o radiera, o da de manecutza so o curetze, o pune langa creion, scoate un etui cu ocheleri, pune ochelarii pe nas, inchide geanta, o pune langa piciorul scaunului, trage scaunul mai langa masa, ia creionul, verifica varful, sterge foaia cu un gest reflex cu dosul palmei si scrie in coltul din stanga sus al paginii:
1+1=2
Se opreste, priveste foaia cu atentie, o intoarce spre magnat si o aseaza incetisor pe masa.
Siderat, dupa ce urmarise incredul intreaga scena, magnatul ia foaia, o semneaza si-l pune Vice Presh cu probleme financiare in concernul sau.
Ring a bell?