Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
De ce ne subapreciem valoarea profesionala???? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 10

Salt la continut

De ce ne subapreciem valoarea profesionala????

323 replies to this topic

Poll: Cum credeti ca ar trebui sa ne facem mai apreciati intre alte profesii (248 membri au votat)

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#181 kimba

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1675 Postari:
  • Interests:to rule the world

Postat 21 September 2005 - 01:44 PM

ar trebui sa se infiinteze un patronat. :smt041

#182 anakamelia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 93 Postari:
  • Interests:discutii,dezbateri,informare

Postat 21 September 2005 - 02:13 PM

N-ar strica.Poate asa s-ar face lumina si pe la noi.
Uite eu de exemplu am un offffffffffffffff mare.(tot cu CECCAR-ul).
De ce eu ,sau alti colegi, care avem studii de specialitate (Fac.De contab si inform-la ASE,nu asa oricum!) si vechime in meserie o gramada, ca sa fiu contabil autorizat sau expert, trebuie sa platesc sa dau examen, sa fac si stagiu de 3 ani, sa mai dau inca un examen,la fel cu alte persoane care au terminat de exemplu Metalurgia sau Mecanica Agricola, si s-au fatait prin vreun birou de conta sau financiar ca sa aiba vechime ?
Nu credeti ca ar trebui aduse niste modificari la regulament?
Dar cine poate sa faca asta? Pot eu sa ma duc la CECCAR si sa le spun?
Cine m-ar lua in seama?
Dar daca am avea si noi ...un organism care sa ne reprezinte...n-ar fi bine?

Viata e frumoasa, scapa cine poate!!!

#183 Guest__*

• Guests

Postat 21 September 2005 - 03:40 PM

Dragã Anakamelia, e problema fiecãruia dacã þine sã se simtã-nþepat :smt063 , pe diploma de licenþã scrie economist, iar diferenþa între un contabil ºi mine este de trei ani de studiu... Nu am nimic cu contabilii, îmi sunt chiar simpatici :lol: , dar spre deosebire de aceastã categorie, economiºtii pot efectua o analizã economicã, o lucrare statisticã, un control intern ºi multe, multe alte rapoarte (costuri, fiabilitãþi, studiu de caz etc.).
Cred cã cei care au învãþat contabilitate - ºi doar atât - n-au pretenþia cã au studiile unui economist, totuºi. Asta nu-nseamnã cã-ntre cei care servesc (era sã zic patria) patronii este vreo diferenþã din punct de vedere al calitãþii umane. Dincontrã, existã licenþiaþi inferiori din punct de vedere al caracterului ºi al bunului-simþ. Dar sã nu confundãm starea naturalã a unui exemplar umanoid cu cea a pregãtirii profesionale (n-au nici în clin, nici în mânecã). Poþi fi un om inteligent ºi fãrã sã ai studii la Sorbona, dar existã ºi viceversa.
Succese-n activitatea profesionalã! http://www.conta.ro/...tyle_emoticons/default/wink.gif

#184 Guest__*

• Guests

Postat 21 September 2005 - 03:48 PM

Ca sã existe un organism trebuie susþinut financiar. Cei care au pus mâna pe C.E.C.A.R. sunt niºte monopoliºti greu de dat la o parte. Dovadã cã pentru a fi auditor s-a înfiinþat un alt cecar :roll: "! Nu au mai cãzut la pace ºi s-au împãrþit în douã tabere! Ca la noi la nimeni! Bãtaia de joc cu examenul care nu face distincþie între profesioniºti ºi amatori ne caracterizeazã la nivel naþional. Dupã ce cã este inflaþie de contabili, mai trebuie sã suportãm ºi tot felul de regulamente care sã ne oblige sã slugãrim pe alþii pe gratis 8mã refer la cei trei ani de stagiu - dupã ce de 11 ani am "executat" zeci de bilanþuri, mã duc sã-i fac lucrãri pe gratis unui cecargiu) :x
Nu e rea ideea, ar trebuie sã fim uniþi ºi sã facem scandal pentru a nu mai permite tot felul de gãselniþe care sã fie pentru unii mumã, pentru alþii ciumã! :)

#185 anakamelia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 93 Postari:

Postat 22 September 2005 - 08:18 AM

Buna dimineata!
Foarte buna ideea ta Coconut, sa ne unim,dar cine cu cine?
Eu nu am nimic cu cei care s-au trezit experti contabili peste noapte, si crede-ma ca sunt multi care nu stiu nici cele mai elementare lucruri despre contabilitate.Problema lor!
Dar uite, pe forumul asta suntem destui.Cum crezi ca ne-am putea uni si cam ce am putea face?

#186 Guest__*

• Guests

Postat 22 September 2005 - 11:08 AM

Hora Unirii! :D - glumesc (sper cã nu te superi :oops: )

Serios, am putea sã facem multe, dar ne lipseºte timpul fizic. Pentru aºa o miºcare de protest ne trebuie timp ºi spaþiu. E foarte simplu, toþi oamenii care au idei ºi doleanþe comune se reunesc în tot felul de organisme (cred). Nu am cunoºtinþe solide-n acest sens. Dar ºtiu cã: unde-s doi puterea creºte....

#187 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 22 September 2005 - 01:19 PM

anakamelia a spus:

In COR, contabil este doar cu studii medii, economist nici nu mai este. ....
economist mai ESTE la codul 2441.

kimba a spus:

..."Economist cu studii superioare?"
economistul poate fi NUMAI cu studii superioare... felul in care ai formulat mi-a adus aminte de o intrebare pe care mi-a pus-o, acum 20 de ani, o fatuca secretara de partid de la mica intrep. la care lucram: " daca esti economist ai 12 clase?" si am avut dorinta sadica de a-i spune ca am 16 clase cu riscul de a crede c-am ramas repetenta de 4 ori, ceea ce , probabil a si crezut, tuta! chestia e ca aveam un coleg cu 22 de clase, dragul de el = 2+1/2 facultati la bord; daca ii ziceam si asta mintea ei ar fi dat, cu siguranta, end of job!

#188 anakamelia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 93 Postari:

Postat 22 September 2005 - 01:44 PM

Da, ai dreptate ,la general, dar daca pui tot codul ,economist simplu sau economist contabil nu este.,
Eu asta am gasit in COR la MMSF:
241502 economist bancã
244104 economist în comerþ ºi marketing
244103 economist în economia mediului
244102 economist în economie generalã
244106 economist în gestiunea economicã
244101 economist în management
244105 economist în relaþii economice internaþionale
121102 economist ºef .

Si atunci , economistul din contabilitate unde e?Noi nu avem si noi un loc in COR?
Eu de exemplu ma consider contabil.Titulatura de economist nu-mi place, e prea generala.

#189 Guest__*

• Guests

Postat 22 September 2005 - 01:53 PM

Noi suntem incluºi la... economist ºef :)

#190 anakamelia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 93 Postari:

Postat 22 September 2005 - 01:58 PM

Da,imi place, adica noi suntem sefii tuturor economistilor... :D

#191 Guest__*

• Guests

Postat 22 September 2005 - 02:07 PM

Pãi, nu suntem?! :D

#192 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 22 September 2005 - 02:09 PM

nu e un cod special pt. economistii care lucreaza in contabilitate, insa eu cred ca ne putem incadra cu usurinta cel putin la:
244102 economist în economie generalã
244106 economist în gestiunea economicã
ca sa nu mai spun ca si la alte coduri se incadreaza munca unui economist care face contabilitate intr-o firma, fiindca arareori facem NUMAI conta.
Principial, ai dreptate, evident!
O zi frumoasa.

#193 anakamelia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 93 Postari:

Postat 22 September 2005 - 02:45 PM

Mda, dar eu raman la parerea lui Coconut!
Sa ne incadram la economisti sefi!!!!!!!!!!!!!!!!!! :smt041

#194 kimba

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1675 Postari:
  • Interests:to rule the world

Postat 22 September 2005 - 05:48 PM

ALUPEI OTILIA a spus:

anakamelia a spus:

In COR, contabil este doar cu studii medii, economist nici nu mai este. ....
economist mai ESTE la codul 2441.

kimba a spus:

..."Economist cu studii superioare?"
economistul poate fi NUMAI cu studii superioare... felul in care ai formulat mi-a adus aminte de o intrebare pe care mi-a pus-o, acum 20 de ani, o fatuca secretara de partid de la mica intrep. la care lucram: " daca esti economist ai 12 clase?" si am avut dorinta sadica de a-i spune ca am 16 clase cu riscul de a crede c-am ramas repetenta de 4 ori, ceea ce , probabil a si crezut, tuta! chestia e ca aveam un coleg cu 22 de clase, dragul de el = 2+1/2 facultati la bord; daca ii ziceam si asta mintea ei ar fi dat, cu siguranta, end of job!

am gresit din cauza neatentiei. bineinteles ca asa e. dragi colegi, ma puteti ierta? mai am dreptul sa mazgalesc pe forum?

#195 george75

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 152 Postari:

Postat 22 September 2005 - 08:50 PM

Am gasit in COR codul
412 Functionari in serviciile de evidenta contabila si financiara
la 412202 --- Functionar economic--- cred ca aici s-ar incadra cel mai bine cei care tin si contabilitatea

#196 george75

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 152 Postari:

Postat 22 September 2005 - 09:12 PM

Cred ca am gresit pentru ca la aceasta categorie este vorba de cei cu studii medii si cursuri de specializare nu de cei cu studii superioare

#197 miremirc

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 57 Postari:
  • Interests:fetita mea Cella care e o scumpica!

Postat 22 September 2005 - 09:52 PM

cred ca da ! :lol:

#198 anakamelia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 93 Postari:

Postat 23 September 2005 - 11:35 AM

In mod sigur ai gresit.Functionarul economic, era ianinte , de fapt incepatorul in ale contabilitatii primare.Probabil ca si acum este la fel.

#199 Guest__*

• Guests

Postat 23 September 2005 - 11:41 AM

Exact: funcþionarul economic era învãþãcelul documentelor primare (a fost prima mea-ncadrare în câmpul muncii - ce vremuri... :oops: apuse).
Deci: este vorba despre greci: rãmâne tot economist ªEF!!! :smt026 :smt041

#200 anakamelia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 93 Postari:

Postat 23 September 2005 - 12:17 PM

'Neata buna!
Se pare ca suntem pe aceeasi lungime de unda.Eu n-am fost functionar economic,am fost direct contabil la inceput.(Sâc!).
Ei,da! Ce vremuri! N-o sa ne mai intalnim cu ele.
Dar nu era usor nici atunci,ca "greii" din contabilitate erau niste babe cu ochelarii pe varful nasului care nu ti-ar fi spus ceva nici sa le pici cu ceara!
Si ce-am mai tocit!!!!!!!!!!
Numai ca atunci, faceai totusi contabilitate si atat,nu ca acum ,ca mai avem putin si facem si pantofii patronilor! :cry:
Dar...tot inainte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :smt067

Similar Topics Collapse

20 useri citesc topicul

0 membri, 20 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL