Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
De ce ne subapreciem valoarea profesionala???? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 12

Salt la continut

De ce ne subapreciem valoarea profesionala????

323 replies to this topic

Poll: Cum credeti ca ar trebui sa ne facem mai apreciati intre alte profesii (248 membri au votat)

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#221 Guest__*

• Guests

Postat 15 October 2005 - 12:17 AM

Sã creºti mare-n funcþie... de ce vrei tu :D (ºi nu mai vorbi cu dvs., mã dai de gol... :D )
Hai, fugi ºi fã nani fiindcã vãd cã teoria o ºtii....
"Sa poti sa razi cand inima iti plange ...
Sa poti sa te ridici cand altii te doboara
..."
Somnic bun! :smt056 :smt058

#222 conrad

Nou

• Members
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 15 October 2005 - 12:20 AM

noapte buna TINERE :wink:

#223 ABC

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 130 Postari:
  • Interests:management financiar, contabilitate manageriala,
    analize, bugete, controlling

Postat 16 October 2005 - 03:53 PM

Este adevarat ca cea mai mare parte a patronilor de firma subapreciaza munca angajatilor.
Dar si noi trebuie sa aratam ca suntem foarte bine pregatiti si ca ceea ce facem este important si util pentru bunul mers al afacerii. Si pentru ca patronul sa aprecieze corect munca noastra, este important ca informatiile contabile sa fie traduse si acccesibile si intelegerii unui nefinantist.

Pana la urma, valoarea profesionala depinde si de modul in care te reprezinti cat mai bine in fata angajatorului si iti castigi toate beneficiile de care esti indreptatit. Intrebarea care trebuie sa predomine: care sunt punctele forte ale propriei pregatiri si experiente profesionale? Cum se pot sustine si evidentia aceste elemente ?

Daca va mai amintiti manualele de economie din liceu, acolo scria ca forta de munca este o marfa al carei pret depinde de : piata, cantitate, calitate, promovare, elemente de diferentiere.

Aceeasi persoana, care are aceeasi pregatire si aceleasi responsabilitati, poate sa aiba venituri diferite in functie de firma in care lucreaza, in functie de cum stie sa-si vanda pregatirea si experienta profesionala, in functie de contributia adusa pentru dezvoltarea afacerii.

#224 floris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1376 Postari:

Postat 16 October 2005 - 04:04 PM

=D>

#225 Guest__*

• Guests

Postat 16 October 2005 - 04:26 PM

ABC a spus:

Este adevarat ca cea mai mare parte a patronilor de firma subapreciaza munca angajatilor.
Dar si noi trebuie sa aratam ca suntem foarte bine pregatiti si ca ceea ce facem este important si util pentru bunul mers al afacerii. Si pentru ca patronul sa aprecieze corect munca noastra, este important ca informatiile contabile sa fie traduse si acccesibile si intelegerii unui nefinantist.  

Pana la urma, valoarea profesionala depinde si de modul in care te reprezinti cat mai bine in fata angajatorului si iti castigi toate beneficiile de care esti indreptatit. Intrebarea care trebuie sa predomine: care sunt punctele forte ale propriei pregatiri si experiente profesionale? Cum se pot sustine si evidentia aceste elemente ?

Daca va mai amintiti manualele de economie din liceu, acolo scria ca forta de munca este o marfa al carei pret depinde de : piata, cantitate, calitate, promovare, elemente de diferentiere.

Aceeasi persoana, care are aceeasi pregatire si aceleasi responsabilitati, poate sa aiba venituri diferite in functie de firma in care lucreaza, in functie de cum stie sa-si vanda  pregatirea si experienta profesionala, in functie de contributia adusa pentru dezvoltarea afacerii.

Frumos zis, dar prea din carte, viaþa este altfel..., nu existã reþete. Bãnuiesc cã stãm de vorbã cu-n tânãr(ã)?! http://www.conta.ro/...tyle_emoticons/default/wink.gif
Mai vorbim peste câþiva aniºori... Mult succes! 8)

#226 floris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1376 Postari:

Postat 16 October 2005 - 06:09 PM

pe ABC o cunosc de la un seminar tinut de firma ei.

daca ti s-a parut ca vorbeste prea din carte, este de vina experienta care o are si mai presus de toate este o persoana inteligenta.
si este tanara.

#227 Guest__*

• Guests

Postat 16 October 2005 - 07:04 PM

Tocmai acest fapt a reieºit din cele scrise: tinereþea, inteligenþa ºi lipsa de experienþã... Acest fapt l-am remarcat, nu la fel de direct ca tine, Floris, dar exact în acelaºi sens...
E frumos cã ai ocazia sã cunoºti tineri ca ea... http://www.conta.ro/...tyle_emoticons/default/wink.gif . Mult succes! :)
P.S. Nu era o dojanã, dacã asta ai înþeles... :?

#228 conrad

Nou

• Members
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 17 October 2005 - 07:29 PM

"Este adevarat ca cea mai mare parte a patronilor de firma subapreciaza munca angajatilor"

Ii considera sclavi pe plantatie. De 4 ani de zile un "Bravo" nu am primit de la seful meu (director economic).

Bine zis :d

#229 conrad

Nou

• Members
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 17 October 2005 - 07:37 PM

Ma intreb daca nu putem schimba sistemul asta?

#230 Guest__*

• Guests

Postat 17 October 2005 - 10:47 PM

La care sistem te referi? Politic, economic sau social?
Mi-e teamã cã mi-au murit deja colegii degeaba la aºa-zisa revoluþie, iar noi n-o sã mai apucãm sistem schimbat! :(
Doar dacã se hotãrãsc sã introducã dictatura militarã, pentru a putea fi respectatã legea ºi respectat OMUL! :twisted:

#231 Gabita123

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 54 Postari:
  • Interests:fiscalitate, contabilitate

Postat 18 October 2005 - 08:38 PM

[quote="coconut"][quote=ABC]Este adevarat ca cea mai mare parte a patronilor de firma subapreciaza munca angajatilor.

........Frumos zis, dar prea din carte, viaþa este altfel..., nu existã reþete. Bãnuiesc cã stãm de vorbã cu-n tânãr(ã)?! :wink:
Mai vorbim peste câþiva aniºori... Mult succes! 8)[/quote]

Eu cred ca exista citeva "retete" problema e ca nu stim sa le folosim. Nimeni nu ne obliga sa stam la angajatori care nu ne apreciaza valoarea profesionala. Spuneam cindva ca eu cred in specializare dar mai e ceva foarte important ... angajatorii (cei care stiu sa apreciaze valoarea profesionala) apreciaza la fel de mult o anumita atitudine. Pot participa la un inverviu 2 persoane iar angajatorul o va angaja pe cea care are poate mai putina experienta doar pentru faptul ca are o atitudine, atitudine care include obligatoriu forta de a negocia, de a se prezenta, de a se vinde. Cam asta este mesajul din carti si care se aplica foarte mult in practica. Probabil o sa va suparati, dar mie experienta asta mi-a demonstrat. La actualul loc de munca una din regulile care mi s-a spus inca de la angajare a fost: prima conditie ca sa ai este sa ceri.

#232 Guest__*

• Guests

Postat 18 October 2005 - 09:39 PM

[quote="Gabita123"][quote=coconut][quote=ABC]Este adevarat ca cea mai mare parte a patronilor de firma subapreciaza munca angajatilor.

........Frumos zis, dar prea din carte, viaþa este altfel..., nu existã reþete. Bãnuiesc cã stãm de vorbã cu-n tânãr(ã)?!
Mai vorbim peste câþiva aniºori... Mult succes! 8)[/quote]

Eu cred ca exista citeva "retete" problema e ca nu stim sa le folosim. Nimeni nu ne obliga sa stam la angajatori care nu ne apreciaza valoarea profesionala. Spuneam cindva ca eu cred in specializare dar mai e ceva foarte important ... angajatorii (cei care stiu sa apreciaze valoarea profesionala) apreciaza la fel de mult o anumita atitudine. Pot participa la un inverviu 2 persoane iar angajatorul o va angaja pe cea care are poate mai putina experienta doar pentru faptul ca are o atitudine, atitudine care include obligatoriu forta de a negocia, de a se prezenta, de a se vinde. Cam asta este mesajul din carti si care se aplica foarte mult in practica. Probabil o sa va suparati, dar mie experienta asta mi-a demonstrat. La actualul loc de munca una din regulile care mi s-a spus inca de la angajare a fost: prima conditie ca sa ai este sa ceri.[/quote]

Sã mã supãr, Doamne fer'! Când este vorba de opinia altcuiva, n-am de ce sã mã supãr! Din contrã, mã bucur dacã greºesc - mai ales când este vorba de probleme existenþiale -, dar aceste reþete nu sunt valabile tuturor... dacã ele chiar existã... Iar chestia cu cerutul..., mi se pare ca la piaþã, iar mie nu-mi place sã fac piaþa! Eu nu am de vânzare nimic, nici mãcar experienþa, nici mãcar munca, nici mãcar prezenþa... Voi sunteþi mai tineri ºi poate acceptaþi condiþia asta de marfã, eu n-o-nghit ºi pace. Eu nu-s negru pe plantaþia nimãnui!
Între mine ºi un eventual angajator nu pot exista decât relaþii de colaborare, schimb de idei, de servicii (eu prestez un serviciu contra cost!) ºi - mai ales - de respect! (ãsta cam lipseºte ºi despre acest lucru era vorba-n propoziþie).
Nu cred cã patronul este un Dumnezeu ca sã se aplice zicala "cere ºi þi se va da", dar noi suntem prea sãraci ca sã ne permitem contracte de colaborare... (mã refer la sensul literar, nu la cel comercial).
Mai e mult pânã departe.... :D
[/i]

#233 Gabita123

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 54 Postari:
  • Interests:fiscalitate, contabilitate

Postat 18 October 2005 - 10:17 PM

E vorba de o relatie de afaceri. Eu prestez un serviciu si in ca orice afacere corecta ambele parti trebuie sa fie multumite. Sa ceri insemna sa negociezi corect, pe argumente si cu beneficii pentru ambele parti, sa evaluezi corect resursele de care ai nevoie si sa oferi ceea ce se asteapta de la tine. E vorba de obiective si de atingerea lor (la fiecare nivel). Cine lucreaza cu bugete (de exemplu) stie foarte bine despre ce e vorba. Si evaluarea unor rezultate fata de niste obiective, avind la dispozitie niste resurse e foarte departe de o negociere ca la piata, e de regula o discutie care se bazeaza pe respect si mult profesionalism. Din pacate sunt putine companii care procedeaza asa.

#234 Guest__*

• Guests

Postat 18 October 2005 - 10:22 PM

Deci, cine are norocul sã dea peste ele... se-ncadreazã-n reþetã, cine nu, trebuie sã mai citeascã niºte cãrþi... :D :? :roll: http://www.conta.ro/...tyle_emoticons/default/wink.gif

#235 ABC

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 130 Postari:
  • Interests:management financiar, contabilitate manageriala,
    analize, bugete, controlling

Postat 18 October 2005 - 11:33 PM

Am revenit pe forum si am observat opinii extrem de diferite, dar la fel de interesante.
Sunt opinii care reflecta mediul in care ne desfasuram activitatea si modul de adaptare la acest mediu. Este clar ca fiecare din noi profeseaza intr-un mediu de lucru distinct si ca nu exista retete comune de rezolvare a problemelor. Dar….

Va spun din experienta (11 ani experienta profesionala si manageriala, in companii diverse ca dimensiune si domenii de activitate) ca am observat urmatoarele comportamente extreme din partea colegilor cu care am colaborat :
1.atitudinea pasiva - exista nemultumire fata de locul de munca, dar nu se intreprinde nici o masura (nu se asuma riscul schimbarii)
2.atitudinea proactiva – exista nemultumire si aceasta genereaza resurse pentru identificarea solutiilor de schimbare a situatiei (se asuma riscul schimbarii).

Si eu am trecut prin diverse etape profesionale care au fost extrem de dificile, dar am vrut sa am controlul asupra situatiei si atunci mi-am reevaluat obiectivele si sansele si … am trecut peste cele mai multe obstacole. Important este sa crezi in tine si sa-ti apreciezi corect valoarea profesionala.

Cu prietenie,
ABC

#236 napoleon2005

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 22 October 2005 - 05:32 PM

LA ORA ACUALA IN ROMANIA ESTE UN CAPITALISM BAZAT PE EXPLOATAREA OMULUI DE CATRE OM , O FORMA MODERNA A BURGHEZIEI DESPRE CARE AUZEAM LA ORELE DE ISTORIE , PATRONI(BANDITII) DORESC PERSOANE REZISTENTE LA STRES CARE SE TRADUCE PRIN MUNCA FORTATA LA LOCUL DE MUNCA (DOAR AI SPUS LA ANGAJARE CA ESTI REZISTENT LA STRES ) BANI CAT DE PUTINI DACA S-AR PUTEA DELOC IAR CONTABILUL FIRMEI ESTE PERSOANA CARE NU SE FACE INTELES NICIODATA -ANTIDOTUL ACESTOR INDOLENTI SE AFLA IN MANA ANGAJATILOR EU VA SFATUIESC FRATILOR CU ,CAT VA ENERVEAZA MAI TARE SEFI(PATRONI) CU ATAT LE CERETI MARIRI DE SALARII MAI DESE SI MAI CONSISTENTE VA SPUN SIGUR RETETA FUNCTIONEAZA , IN SOCIETATEA CARE TRAIM BANUL DA RESPECT DE SINE IN FATA CELORLALTI DECI SOLICITAREA MARIRI LEFURILOR SA FIE DIRECT PROPORTIONALA CU NERVI CREATI DE PATRONI SI VOM REUSI SA-I POTOLIM DACA TOTI VOM PROCEDA LA FEL

#237 mony23

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1239 Postari:
Postat 30 October 2005 - 08:24 PM

"LA ORA ACUALA IN ROMANIA ESTE UN CAPITALISM BAZAT PE EXPLOATAREA OMULUI DE CATRE OM , O FORMA MODERNA A BURGHEZIEI DESPRE CARE AUZEAM LA ORELE DE ISTORIE , PATRONI(BANDITII) DORESC PERSOANE REZISTENTE LA STRES CARE SE TRADUCE PRIN MUNCA FORTATA LA LOCUL DE MUNCA (DOAR AI SPUS LA ANGAJARE CA ESTI REZISTENT LA STRES ) BANI CAT DE PUTINI DACA S-AR PUTEA DELOC IAR CONTABILUL FIRMEI ESTE PERSOANA CARE NU SE FACE INTELES NICIODATA ...."

Bine zis!!!! http://www.conta.ro/...tyle_emoticons/default/wink.gif

#238 kimba

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1675 Postari:
  • Interests:to rule the world

Postat 30 October 2005 - 08:42 PM

"6. Folositi punctul si virgula. Respectati, atat cat e posibil, regulile gramaticale. Nu postati mesaje scrise integral cu litere mari, bold, italic sau underline. "
citat din regulament!

#239 mony23

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1239 Postari:
Postat 30 October 2005 - 08:44 PM

ok

#240 napoleon2005

Membru junior

• Members
  • Pip