Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
PFA- cheltuieli deductibile... sau nu? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 5

Salt la continut

PFA- cheltuieli deductibile... sau nu?

156 replies to this topic

#81 Dianette

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 49 Postari:

Postat 13 August 2009 - 06:10 PM

Am si eu 2 dileme:
1. am sediul PFA in apartament si inregistrez cota parte la cheltuieli. In primavara anului s-au facut lucrari de reparatii (zugraveli, faianta) pe casa scarii si acum am platit prima transa o data cu intretinerea. Am primit 2 chitante: una pt intretinere si una pt "zugravit". Inregistrez si aceasta chitanta de zugravit si deduc cota parte?

2. Am contract de comodat pt PFA si doresc sa pun un rulou exterior la geam, este sau nu deductibila cheltuiala, il amortizez sau nu? E vorba de pana in 10 mil. bucata.

#82 balexg

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 49 Postari:

Postat 18 August 2009 - 11:42 AM

Vezi postareaDianette, la Aug 13 2009, 07:10 PM, a spus:

Am si eu 2 dileme:
1. am sediul PFA in apartament si inregistrez cota parte la cheltuieli. In primavara anului s-au facut lucrari de reparatii (zugraveli, faianta) pe casa scarii si acum am platit prima transa o data cu intretinerea. Am primit 2 chitante: una pt intretinere si una pt "zugravit". Inregistrez si aceasta chitanta de zugravit si deduc cota parte?

2. Am contract de comodat pt PFA si doresc sa pun un rulou exterior la geam, este sau nu deductibila cheltuiala, il amortizez sau nu? E vorba de pana in 10 mil. bucata.
1. Da, se inregistreaza, deoarece este o cheltuiala de intretinere

2. Eu zic ca se poate deduce, dar nu este mijloc fix si nu are amortizare. Conditiile ca un obiect de inventar sa fie mijloc fix este sa aiba valoarea de achizite de peste 1800 de RON si perioada de utilizare mai mare de 1 an.

#83 smotocei

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 21 August 2009 - 07:33 PM

Daca vreau sa trec in registrul de intrari-iesiri factura de telefon mobil de pe luna curenta, trec factura propriu-zisa, sau hartia primita de la banca atunci cand am platit factura?

Va multumesc :)

#84 balexg

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 49 Postari:

Postat 22 August 2009 - 01:15 AM

In Registrul de incasari si plati se trec doar chitante, bonuri fiscale sau OP-uri, niciodata facturi.

#85 Dianette

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 49 Postari:

Postat 12 November 2009 - 08:16 PM

Vezi postareabalexg, la Aug 18 2009, 12:42 PM, a spus:

Am si eu 2 dileme:

2. Eu zic ca se poate deduce, dar nu este mijloc fix si nu are amortizare. Conditiile ca un obiect de inventar sa fie mijloc fix este sa aiba valoarea de achizite de peste 1800 de RON si perioada de utilizare mai mare de 1 an.
Si trebuie sa il trec in registrul de inventar? Dar o geanta de laptop?

Daca am pus niste termopane la apartamentul in care am o camera pe comodat la PFA, pot sa deduc factura care e pe PFA? Dar factura pt usa de la intrare proaspat schimbata si care tot pe PFA este? Daca da, le mai inregistrez in reg. de inventar?

#86 balexg

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 49 Postari:

Postat 12 November 2009 - 09:05 PM

Vezi postareaDianette, la Nov 12 2009, 08:16 PM, a spus:

Am si eu 2 dileme:

Daca am pus niste termopane la apartamentul in care am o camera pe comodat la PFA, pot sa deduc factura care e pe PFA? Dar factura pt usa de la intrare proaspat schimbata si care tot pe PFA este? Daca da, le mai inregistrez in reg. de inventar?

da, trebuie. si o geanta de laptop este deductibila

da, trebuie inregistrate si in registrul inventar

#87 violette03

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 19 November 2009 - 11:42 AM

Vezi postareabalexg, la Nov 12 2009, 09:05 PM, a spus:

Vezi postareaDianette, la Nov 12 2009, 08:16 PM, a spus:

Am si eu 2 dileme:

da, trebuie. si o geanta de laptop este deductibila

da, trebuie inregistrate si in registrul inventar
Ma poate ajuta si pe mine cineva cu cateva raspunsuri?Ce trebuie sa fac dupa ce am infiintat PFA-ul la Reg Comertului? Sunt platitor de TVA. Intai trebuie mers la Administratia Financiara, pt 070 sau la pensii, sanatate? Registrul acela de incasari si pati mai trebuie dus la finante pt a fi vizat de ei, sau nu? Declaratiile la sanante si pensii, respectiv TVA se depun lunar si se platesc lunar sau trimestrial? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!!!

#88 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 19 November 2009 - 04:55 PM

Rugam cititi in forum, folositi functia "cautare"

#89 seb_ani

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 12 Postari:

Postat 04 January 2010 - 02:16 PM

Va solicit ajutorul in urmatoarea situatie:
beneficiez de fonduri nerambursabile pentru achizitia de echipamente, intrebarea mea ar fi chletuielile aferente acestor venituri neimpozabile se inscriu in RJIP, se deduc SAU nu se trec, sunt nedeductibile - deschid o fisa de operatiuni, daca sunt nedeductibile cum le trec in declaratia 200 pentru ca nu este rubrica?

#90 ursu mihai

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 19 Postari:

Postat 04 January 2010 - 02:37 PM

Buna ziua ,daca tot se discuta aici de cheltueli,am si eu o intrebare va rog,Am masina si eu sunt proprietarul si sunt si patronul unei firme, si am facut un contract de comodat sa pot sa decontez cheltuelile ,combustibilul,reparatii,
si as vrea sa va intreb daca pot sa decontez si RCA? va multumesc mult

#91 ICH

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 04 January 2010 - 04:29 PM

Buna ziua, am citit undeva ca PFA nu mai pot deduce cheltuielile cu benzina de la 1 mai 2009 pana la 31-12-2010 conform OUG 34/2009 Art 32 pct 3 ... dar citind aici scrie "cu exceptia situatiei in care vehiculele se inscriu in oricare dintre urmatoarele categorii: 1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: ...., transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, ....;"
Intrebarea mea este: se deduce cheltuiala cu benzina avand in vedere ca ma deplasez la sediul clientilor cu auto pe care il folosesc cu contract de comodat, unde desfasor activitati de consultanta in management, conform domeniului de activitate al PFA, justificat prin ordine de deplasare confirmate?

#92 royalycalin

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 11 January 2010 - 02:54 PM

Vezi postareadash, la Feb 8 2007, 05:42 PM, a spus:

Vad ca adresa de pe net nu a aparut. Am sa dau citatul si sper sa ma lamureasca cineva ce vrea sa spuna respectivul expert contabil.

„Un PFA poate cheltui in limita a 60% din venituri. Acesta poate cheltui bani pe mincare, imbracaminte, medicamente pentru strictul necesar astfel incit sa fie apt de munca“, a explicat ... expert contabil.

Nu am lasat numele ca sa nu fie vreo problema, dar articolul a aparut intr-un ziar in septembrie 2006.

In legatura cu limita a 60% cheltuieli din venituri, exista vreo reglementare legala scrisa?
Va rog un raspuns daca se poate. Multumesc!

#93 teofilia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 214 Postari:

Postat 11 January 2010 - 04:03 PM

am si eu niste neclaritati legate de pfa: contributia platita la pensii si la sanatate sunt cheltuieli deductibile?
Conturile bancare deschise pe pfa pot fi utilizate si pentru tranzactii in scop personal care nu au legatura cu activitatea pfa?

#94 amforex

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 12 January 2010 - 11:20 AM

Semnati va rog acesta petitie daca doriti sa se renunte la aceasta abuziva dubla impozitare: PLATA CASS LA PFA care este si angajat.

http://www.petitieon...-p48025046.html

Multumesc!

#95 ICH

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 15 January 2010 - 12:37 PM

Vezi postareaICH, la Jan 4 2010, 04:29 PM, a spus:

Buna ziua, am citit undeva ca PFA nu mai pot deduce cheltuielile cu benzina de la 1 mai 2009 pana la 31-12-2010 conform OUG 34/2009 Art 32 pct 3 ... dar citind aici scrie "cu exceptia situatiei in care vehiculele se inscriu in oricare dintre urmatoarele categorii: 1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: ...., transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, ....;"
Intrebarea mea este: se deduce cheltuiala cu benzina avand in vedere ca ma deplasez la sediul clientilor cu auto pe care il folosesc cu contract de comodat, unde desfasor activitati de consultanta in management, conform domeniului de activitate al PFA, justificat prin ordine de deplasare confirmate?
Chiar nu vrea / nu stie nimeni sa raspunda :pullhair: ... unde este un moderator cand ai nevoie de el?

#96 teofilia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 214 Postari:

Postat 15 January 2010 - 09:29 PM

"cu exceptia situatiei in care vehiculele se inscriu in oricare dintre urmatoarele categorii: 1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: ...., transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, ....;"
Cititi tot paragraful, nu doar partea pe care ati postat-o si veti vedea singur raspunsul.

#97 gdm

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 22 January 2010 - 11:59 AM

Vezi postareateofilia, la Jan 15 2010, 09:29 PM, a spus:

"cu exceptia situatiei in care vehiculele se inscriu in oricare dintre urmatoarele categorii: 1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: ...., transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, ....;"
Cititi tot paragraful, nu doar partea pe care ati postat-o si veti vedea singur raspunsul.

Nu era mai simplu sa-i raspunzi clar: da sau ba.
De ce te faci ca raspunzi? :smile:

#98 teofilia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 214 Postari:

Postat 24 January 2010 - 07:52 PM

Atunci iti raspund cu nu. Nu sunt deductibile cheltuielile cu combustibilul si nici tva-ul aferent.

#99 ICH

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 02 February 2010 - 04:50 PM

Multumesc ... am citit si rascitit paragraful ... si nu m-am lamurit, de asta am intrebat.
Daca nu se deduce, care este motivatia, atata timp cat folosesc auto pentru deplasare la si de la locul de desfasurare al activitatii (adica la sediul clientului) ...
Va rog motivul ....

#100 uiliv

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 97 Postari:

Postat 02 February 2010 - 07:08 PM

Vezi postareaICH, la Feb 2 2010, 05:50 PM, a spus:

Multumesc ... am citit si rascitit paragraful ... si nu m-am lamurit, de asta am intrebat.
Daca nu se deduce, care este motivatia, atata timp cat folosesc auto pentru deplasare la si de la locul de desfasurare al activitatii (adica la sediul clientului) ...
Va rog motivul ....
Motivul?intreaba pe cei care au facut legea este usor de dedus.Dar iti dau un sfat de acceasi valoare sau chiar mai mult ai voie sa decontezi bonuri de taxi.

Similar Topics Collapse

16 useri citesc topicul

0 membri, 16 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL