Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
infiintare societate - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 7

Salt la continut

- - - - -

infiintare societate

aprobari acte necesare taxe autorizatie infiintare salarii
334 replies to this topic

#121 Alina Popa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 10 May 2008 - 11:12 PM

Buna ziua
va rog sa ma ajutati , sa vad daca se poate rezolva

-am dori sa infiintam o firma de contabilitate -eu si inca un asociat . Insa nici unul dintre noi nu suntem membrii Ceccar .
se poate infiinta firma in aceste conditii conform legii ?

deasemenea avem o cunostinta care este membru Ceccar insa nu dorim sa fie asociat in firma .

in varianta in care putem infiinta firma , putem face un contract de prestari servicii cu dansul ?

in speranta ca ma puteti ajuta cu un raspuns , va multumesc anticipat .
numai bine .

Aceasta postare a fost editata de Alina Popa: 10 May 2008 - 11:18 PM

#122 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 11 May 2008 - 08:04 AM

da, se poate infiinta o astfel de firma ..... dar nu cu cod caen de activitate principal ..... puteti pune un alt cod caen principal si codul de contab secundar. In detalierea activitatii puneti intre paranteze cuvantul "primara" langa contabilitate ....

sigur ca trebuie sa aveti un ctr cu un expert ....

#123 Alina Popa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 16 May 2008 - 02:15 PM

MULTUMESC mult pentru raspuns .

Mai am o intrebare . E ok daca facem un contract de prestari servicii cu dansul ? (de fapt el doar va semna si stampila bilantul ..se stie ) .
Sau este obligatoriu sa fie angajat la firma ?

:thumbup:

#124 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 16 May 2008 - 05:57 PM

da , e ok

#125 Alina Popa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 17 May 2008 - 08:21 AM

Multumesc mult .

#126 RicambiAuto

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 19 May 2008 - 02:24 PM

:thumbup: buna tuturor,sant nou venit si am si eu nevoie de ajutor daca santeti cat de cat in masura sa ma ajutati sau aveti ceva idei in legatura cu infiintarea unui magazin piese auto.Ceea ce va pot spune e ca lucrez in Italia de aprox 4 ani in domeniu-mai bine zis intr-un mag auto,ceva experienza pot spune ca am capatat dar nu stiu daca ma voi descurca si in tara.Vreau sa deschid magazinul cu circa 30 000 euro + un furgone pt nevoiile de zi cu zi.Nu am de gand sa investesc pt inceput decat 10-15000 de euro in piese si celelalte accesorii pt magazin.Nu dispun de un spatiu asa ca m-am gandit deja la o chirie de cel mult 1000 de euro pe luna.Va fi un spatiu mediu nu mare.Ce ziceti as putea face o incercare ???Va multumesc anticipat

#127 coderamy

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 78 Postari:

Postat 19 May 2008 - 04:39 PM

Vezi postareaRicambiAuto, la May 19 2008, 03:24 PM, a spus:

:smile: buna tuturor,sant nou venit si am si eu nevoie de ajutor daca santeti cat de cat in masura sa ma ajutati sau aveti ceva idei in legatura cu infiintarea unui magazin piese auto.Ceea ce va pot spune e ca lucrez in Italia de aprox 4 ani in domeniu-mai bine zis intr-un mag auto,ceva experienza pot spune ca am capatat dar nu stiu daca ma voi descurca si in tara.Vreau sa deschid magazinul cu circa 30 000 euro + un furgone pt nevoiile de zi cu zi.Nu am de gand sa investesc pt inceput decat 10-15000 de euro in piese si celelalte accesorii pt magazin.Nu dispun de un spatiu asa ca m-am gandit deja la o chirie de cel mult 1000 de euro pe luna.Va fi un spatiu mediu nu mare.Ce ziceti as putea face o incercare ???Va multumesc anticipat
Pai...tu ne ceri parerea daca iti va merge sau nu afacerea...asta nu avem noi de unde sa stim...orice afacere e ca la Roata Norocului...depinde si de cum o administrezi...ce pot sa-ti spun...daca ai experienta si ai si bani pt demaraj atunci da-i drumul ce mai astepti :thumbup: Sunt altii care vor sa faca ceva si nu au cu ce ...tu macar incepi cu ceva ...mai departe depinde numai de tine si de norocul pe care il vei avea. Iti urez Bafta multa! Noi nu putem sa-ti spunem daca merge sau nu ...putem doar sa iti spunem ca pentru deschiderea unei societati trebuie sa te duci la Registrul Comertului de pe raza teritoriului unde iti faci tu firma si iti vor spune de acolo ce sa faci sau mai usor sa apelezi la un consultant care se ocupa de infiintari societati si iti va fi mult mai usor asa. Acel consultant iti va cere in prima faza copiile dupa buletinele celor care vor fi asociati, copie dupa contractul de proprietate sau inchiriere al spatiului, trei nume de societate pe care ti le doresti, de la taxe si impozite un certificat pt. spatiul unde vei stabili sediul, banii pentru capitalul social (min. 200 ron) s.a..Dupa care trebuie sa apelezi la un contabil sa iti intocmeasca declaratia 010 de inregistrare vector fiscal cu tva , impozit pe profit si contributii in cazul in care te decizi sa angajezi pe cineva si eventual poate o sa optezi pentru impozitul pe venit nu pe profit adik sa fii microintreprindere. Va trebui inainte de deschiderea firmei sa te decizi daca va fi SRL, SNC sau SA. Toate astea le vei afla in detaliu daca apelezi la un consultant pe infiintari societati sau la un contabil sau daca ai rabdare multa da o cautare pe acest forum si vei mai gasi o groaza de informatii aici...sunt foarte multe de scris si greu de explicit in scris.
o zi buna!
ramy

#128 coderamy

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 78 Postari:

Postat 20 May 2008 - 08:59 AM

Vezi postareacoderamy, la May 19 2008, 05:39 PM, a spus:

:smile: buna tuturor,sant nou venit si am si eu nevoie de ajutor daca santeti cat de cat in masura sa ma ajutati sau aveti ceva idei in legatura cu infiintarea unui magazin piese auto.Ceea ce va pot spune e ca lucrez in Italia de aprox 4 ani in domeniu-mai bine zis intr-un mag auto,ceva experienza pot spune ca am capatat dar nu stiu daca ma voi descurca si in tara.Vreau sa deschid magazinul cu circa 30 000 euro + un furgone pt nevoiile de zi cu zi.Nu am de gand sa investesc pt inceput decat 10-15000 de euro in piese si celelalte accesorii pt magazin.Nu dispun de un spatiu asa ca m-am gandit deja la o chirie de cel mult 1000 de euro pe luna.Va fi un spatiu mediu nu mare.Ce ziceti as putea face o incercare ???Va multumesc anticipat
Pai...tu ne ceri parerea daca iti va merge sau nu afacerea...asta nu avem noi de unde sa stim...orice afacere e ca la Roata Norocului...depinde si de cum o administrezi...ce pot sa-ti spun...daca ai experienta si ai si bani pt demaraj atunci da-i drumul ce mai astepti :thumbup: Sunt altii care vor sa faca ceva si nu au cu ce ...tu macar incepi cu ceva ...mai departe depinde numai de tine si de norocul pe care il vei avea. Iti urez Bafta multa! Noi nu putem sa-ti spunem daca merge sau nu ...putem doar sa iti spunem ca pentru deschiderea unei societati trebuie sa te duci la Registrul Comertului de pe raza teritoriului unde iti faci tu firma si iti vor spune de acolo ce sa faci sau mai usor sa apelezi la un consultant care se ocupa de infiintari societati si iti va fi mult mai usor asa. Acel consultant iti va cere in prima faza copiile dupa buletinele celor care vor fi asociati, copie dupa contractul de proprietate sau inchiriere al spatiului, trei nume de societate pe care ti le doresti, de la taxe si impozite un certificat pt. spatiul unde vei stabili sediul, banii pentru capitalul social (min. 200 ron) s.a..Dupa care trebuie sa apelezi la un contabil sa iti intocmeasca declaratia 010 de inregistrare vector fiscal cu tva , impozit pe profit si contributii in cazul in care te decizi sa angajezi pe cineva si eventual poate o sa optezi pentru impozitul pe venit nu pe profit adik sa fii microintreprindere. Va trebui inainte de deschiderea firmei sa te decizi daca va fi SRL, SNC sau SA. Toate astea le vei afla in detaliu daca apelezi la un consultant pe infiintari societati sau la un contabil sau daca ai rabdare multa da o cautare pe acest forum si vei mai gasi o groaza de informatii aici...sunt foarte multe de scris si greu de explicit in scris.
o zi buna!

sau mai bine ...poti studia legea 31/1990 privind societatile comerciale cu toate actele modificatoare aparute dupa
ramy

#129 RicambiAuto

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 20 May 2008 - 01:30 PM

Vezi postareacoderamy, la May 20 2008, 08:59 AM, a spus:

Vezi postareacoderamy, la May 19 2008, 05:39 PM, a spus:

o zi buna!

sau mai bine ...poti studia legea 31/1990 privind societatile comerciale cu toate actele modificatoare aparute dupa

#130 bigbanne2004

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 25 May 2008 - 12:08 PM

salutare

doresc sa infiintez o firma dar ma lovesc de "mici probleme". am nevoie de acceptul asociatiei de locatari si de acordul vecinilor pentru sediul social al firmei. cu vecini am rezolvat-o, administratorul e de acord, cenzorii la fel, in schimb presedintele blocului se incapataneaza sa semneze. ce pot sa fac in aces caz? :thumbup:

stie cineva sa-mi dea vreun sfat?

va multumesc

#131 sheila

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 24 Postari:

Postat 26 May 2008 - 06:06 PM

dai o declaratie pe propria raspundere la registrul comertului ca nu prestezi activitate la sediul social ci toate lucrarile se efectueaza la sediul beneficiarului (acum depinde si de domeniul de activitate al firmei)

Aceasta postare a fost editata de sheila: 26 May 2008 - 06:07 PM

#132 firstladytex

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 28 May 2008 - 03:13 PM

Salut. am incercat sa iti dau un mesaj dar imi tot da o eroare.
M-am gandit si eu la acelasi lucru sa aduc piese auto din italia dar de la dezmembrari.singura mea problema este transportul,as putea sa vin cu masina personala pana acolo sa umplu masina de piese dar nu stiu cum as trece vama cu ele.presupun ca mi-ar cere la vama facturi bonuri etc. .
Eu am o firma S.R.L. in regula platitor de tva. am in statut vanzari de piese auto,deci as putea sa fac buissnes-ul asta legal.as putea sa gasesc eu aici clienti si depozitarea marfii,singuru inconvenient este lipsa de cash,pt. care as putea sa ma imprumut la banca dar prefer sa nu pana nu gasesc niste comenzi si sa fiu sigur de o treaba.
daca vrei sa vorbim mai mult si te intereseaza o asociere pe firma ca sa nu iti faci griji am putea colabora
ma gaseti la adresa de yahoo firstladytex sau andr3i29 .
Maria si Andrei

#133 RicambiAuto

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 28 May 2008 - 04:13 PM

Multumesc tuturor celor care mi-ati raspuns si mi-ati dat cateva pareri si care imi vor fi de folos.

#134 s.claudiu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 01 July 2008 - 06:38 PM

Salut,

As dori si eu cateva informatii referitoare la infiintarea unei firme. Nu le am deloc cand vine vorba de lucuri financiare/contabile.

Eu lucrez ca programator, si as dori ca in viitorul apropiat sa infiintez o firma mica ce va lucra pe domeniul software/web, etc. Presupun ca solutia cea mai buna pentru mine ar fi infiintarea unui SRL, nu? Dar momentan nu stiu cum functioneaza o astfel de societate, sau ce angajati trebuie (un contabil cred ca trebuie neaparat).Cati angajati trebuie minim? Ce se intampla daca sa zicem ca in primele 2 luni firma nu are de lucru?
Firma se poate infiinta de mai multe persoane? (suntem o mica echipa).

Daca puteti sa-mi raspundeti la intrebari, sau sa ma indrumati catre anumite documentatii sau resurse, v-as fi foarte recunoscator.

Va multumesc,
Claudiu.

#135 iuli73

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 148 Postari:

Postat 02 July 2008 - 10:09 AM

Srl e cel mai bine ptr ce domeniu ai ales,poti angaja sau nu,daca te declari cu impozit pe profit sau microintreprindere,puteti fi mai multi asociati sau poti fii tu asociat unic,contabil da de pe acum cauta ,iti mai da unele informatii ca acestea,cum e bine sa te declari cu tva sau fara si alte aspecte fiscale.Poti apela si la o firma de consultanta ca sa-ti inregistreze firma la Reg Comertului

#136 Gusutri

Nou

• Members
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 06 July 2008 - 06:48 PM

Si eu doresc sa infintez un SRL, cu cod CAEN 7022 (fostul 7414) - Activități de consultanță pentru afaceri și management...si nu stiu cum sa fie:
paltitoare de TVA sau nu, impozit in cota unica...sau imm... ma poate ajuta cineva....mersi

Aceasta postare a fost editata de Gusutri: 06 July 2008 - 06:49 PM

#137 Gusutri

Nou

• Members
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 06 July 2008 - 09:39 PM

Vezi postareaGusutri, la Jul 6 2008, 07:48 PM, a spus:

Si eu doresc sa infintez un SRL, cu cod CAEN 7022 (fostul 7414) - Activități de consultanță pentru afaceri și management...si nu stiu cum sa fie:
paltitoare de TVA sau nu, impozit in cota unica...sau imm... ma poate ajuta cineva....mersi

BUN. Am mai studiat intre timp, si am inteles ca pentru o firma care presteaza servicii, care nu necesita cheltuieli mari , optiune cea mai buna ar si microintreprindere cu salariat, plati trimestriale , neplatitoare de TVA.

in Codul fiscal:
Art. 103. - În sensul prezentului titlu, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplinește cumulativ următoarele condiții, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:
a) realizează venituri, altele decât cele din consultanță și management, în proporție de peste 50% din veniturile totale;

DECI TRAG CONCLUZIA ca o firma de consultanta (cod CAEN 7022 ) nu poate fi microintreprindere.????

#138 irina petcu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 278 Postari:
  • Interests:contabilitate

Postat 06 July 2008 - 10:47 PM

Nu pierzi nimic daca nu e microintreprindere. Ba dimpotriva.
Las-o platitoare de impozit pe profit si TVA.
irina

#139 angelabiris

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 118 Postari:

Postat 07 July 2008 - 07:41 AM

poate sa fie micro, cu conditia sa indeplineasca acele conditii. eu as opta impozit pe profit, aici balanta se poate echilibra, pe cand la micro, impozitul se plateste la veniturile realizate.

succes in alegere!

#140 bubu2

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 09 July 2008 - 08:08 AM

Buna!

Stiti cumva daca e obligatoriu sa se inregistreze cheltuielile de constituire in contabilitate? Adica eu le fac ca persoana fizica, si nu le inregistrez, e posibil?
De asemenea, daca ulterior fac niste cheltuieli pentru firma din buzunarul propriu, dar nu vreau sa le inregistrez in contabilitate (pentru ca vor fi mici), este posibil?

Multam!

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL