Dragos, problema care se pune in cazul tau nu este in primul rand sub ce forma iti vei exercita activitatea (persoana fizica autorizata, intreprindere individuala sau societate comerciala), ci faptul ca, fiind minor, ai capacitate de exercitiu restransa. Adica nu poti incheia decat anumite acte civile (contract de munca, de exemplu) fara incuviintarea parintilor/tutorilor. In rest, ai nevoie de incuviintarea prealabila a parintilor sau de numirea unui reprezentant legal care sa incheie acte in numele tau.
Daca ai citit legea privind activitatea PFA, indicata de nopris, stii deja ca pentru a activa ca persoana fizica autorizata sau intreprindere individuala este necesar sa ai 18 ani, adica sa ai capacitate de exercitiu deplina. La varsta de 16 ani poti activa in cadrul unei asociatii familiale, dar fondatorul acesteia trebuie, de asemenea, sa fie major.
In cazul unei societati comerciale, desi poti fi asociat (unic sau nu), in mod cert nu poti fi si administrator, neavand capacitate deplina de a contracta. Nu am idee cum se procedeaza in acest caz; presupun doar ca vei numi un administrator, cu aprobarea parintilor, administrator ce te va reprezenta in relatiile cu tertii.
Deci, ca solutie iti ramane sa activezi ca societate comerciala, dar trebuie sa stabilesti clar cu un avocat cum trebuie sa operezi avand in vedere capacitatea ta restransa de exercitiu.
Asa privesc eu lucrurile prin prisma experientei mele de pana acum. E posibil sa existe si alte solutii si aspecte pe care eu nu le sesizez si colegii mai experimentati vor confirma, infirma sau completa cele de mai sus.
Aceasta postare a fost editata de madalinab: 19 February 2009 - 08:31 PM
citare mesaj anterior