Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
INCADRARE MIJLOC FIX - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 9

Salt la continut

INCADRARE MIJLOC FIX

253 replies to this topic

#161 oitza

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 46 Postari:

Postat 18 September 2008 - 02:58 PM

Vezi postareaDoina P, la Sep 18 2008, 02:15 PM, a spus:

Sistemul de navigare si DVD : incadrare la grupa 3 (3.1.5. aparate electro; aparate radio-receptoare, etc)
amortizare 4-6 ani

Multumesc mult

#162 brunetica

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 25 September 2008 - 02:27 PM

am achizitionat un motostivuitor...unde il incadrez? thx

#163 brunetica

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 29 September 2008 - 09:09 AM

Vezi postareabrunetica, la Sep 25 2008, 04:27 PM, a spus:

am achizitionat un motostivuitor...unde il incadrez? thx

Buna ziua.....sunt si eu noua pe aici ...printre voi....am si eu o intrebare ..daca ma poate ajuta cineva in legatura cu achizitionarea unui motostivuitor electric.Nu stiu unde sa-l incadez . Va multumesc.

#164 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 29 September 2008 - 11:15 AM

alege intre GR 2 " instalatii tehnice,mij. de transport"2.1.19 =unelte, dispozitive,instrumente specializate folosite in industrie 2-4 ani si uite ca am gasit chiar motostivuitor 4-8 ani grupa 2.3 "mij.de transport subgrupa 2.3.6.8.1 "electro si motostivuitoare"

alege intre GR 2 " instalatii tehnice,mij. de transport"2.1.19 =unelte, dispozitive,instrumente specializate folosite in industrie 2-4 ani si uite ca am gasit chiar motostivuitor 4-8 ani grupa 2.3 "mij.de transport subgrupa 2.3.6.8.1 "electro si motostivuitoare"

#165 brunetica

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 29 September 2008 - 12:22 PM

Vezi postareaDoina P, la Sep 29 2008, 01:15 PM, a spus:

iti multumesc mult. m-ai scos din incurcatura....

#166 ioana_c

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 08 January 2009 - 01:41 PM

ma ajutati va rog sa incadrez un aparat de electrostimulare? mijloc fix valoare 16.800 lei ce durata si ce procent?
multumesc

#167 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 19 January 2009 - 01:10 PM

Vezi postareaioana_c, la Jan 8 2009, 01:41 PM, a spus:

ma ajutati va rog sa incadrez un aparat de electrostimulare? mijloc fix valoare 16.800 lei ce durata si ce procent?
multumesc
Avand o valoare mare si pt. ca banuiesc ca este folosit ca terapie fizica medicala eu zic ca poti sa-l incadrezi la grupa 2.1.25- Masini, ut. si inst.pentru ocrotirea sanatatii, respectiv 2.1.25.1-Aparate si instalatii pt.fizioterapie (durata 8-12 ani) sau la 2.1.25.4- Alte masini....(durata 8-12 ani).

Dana

#168 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 19 January 2009 - 01:22 PM

Salut !
Unde s-ar incadra o imprimanta de cod de bare in valoare de aproape 9000 lei ? Eu m-am gandit la grupa 3.4.-Alte active corporale-8-15 ani. Ce ziceti ?

Dana

#169 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 19 January 2009 - 07:04 PM

De ce nu o incadrezi la 3.2.1 aparate de copiat ,multiplicat... etc ? 4-6 ani.

#170 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 20 January 2009 - 02:14 PM

Vezi postareaDoina P, la Jan 19 2009, 07:04 PM, a spus:

De ce nu o incadrezi la 3.2.1 aparate de copiat ,multiplicat... etc ? 4-6 ani.
Multumesc pt.raspuns !
Din punct de vedere tehnic, am inteles de la adm.societatii ca are o fiabilitate mai mare, nu este o imprimanta obisnuita, cu ajutorul ei se fac acele etichete cu coduri de bare pe care apare si pretul si furnizorul etc. care sunt lipite pe produsele care se vand. Din punct de vedere economic , societatea fiind in pierdere, o avantajeaza incadrarea intr-o grupa cu durata mare. Deci se impaca si capra si varza !

Dana

#171 ssuummyyy

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 21 January 2009 - 10:40 PM

as dori si eu masina de balotat peturi pentru mai multe informatii contactati-ma la nr. acesta : 0744645653
Va Multumesc
Scuzati-ma daca nu am postat unde trebuie

as dori si eu masina de balotat peturi pentru mai multe informatii contactati-ma la nr. acesta : 0744645653
Va Multumesc
Scuzati-ma daca nu am postat unde trebuie

#172 evelascoj

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 17 February 2009 - 01:20 PM

Buna ziua,

Am o intrebare. Stiu ca valoarea mai mica a imobilizare este 1.800 lei prin H.G. Dar, ce se intampla daca eu cumpar multe lucruri ca sa incep activitatea, de exemplu, scaune, birouri, dulapuri, si mai multe lucrurile mare si mici, dar fiecare lucruri singur nu are valoare de 1.800 lei, dar totala face mai mult decat 1800 lei. Pot sa fac un "set" sau "lot" inclusiv daca am cumparat in diferite magazine si contabilizez in imobilizare?

Multumesc anticipat,

#173 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 17 February 2009 - 07:57 PM

Nu inteleg de ce vrei sa te complici... esti interesat sa ai chelt. mici?
De ce sa amortizezi niste scaune 9 ani ? sau cum vei casa un scaun din 10 , daca tu bagi totul la comun adica la "set "?
Eu personal am facut asa ceva ,pt.ca nu am avut de ales :mi-au adus fct. de materiale de 4000 lei si atat. (manopera la negru)Eu le-am dat sarcina sa faca pv de receptie, unde sa stipuleze piesele de mobilier.
Eu te sfatuiesc sa le incluzi la ob.inventar.

#174 steluta_pet@yahoo.com

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 27 Postari:

Postat 19 February 2009 - 10:52 AM

Salutare,

Am o mare nelamurire:firma are un nou sediu,unde avem serverul,ups,prize,utp(tot ce tine de calculatoare dar nu si calculatoarele in sine.Doar reteaua,ca sa zic asa).Unde le incadrez?Factura este de 8.528lei fara tva.Eu ziceam in 2.1.22.9 cu durata 8-12ani si sa aleg 8ani. :frusty:

#175 Madalira

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 339 Postari:

Postat 02 March 2009 - 10:57 AM

buna,
ma puteti ajuta cu incadrarea in catalog a unei rulote? a fost achizitionata pentru muncitorii care lucreaza in constructii si a fost si inmatriculata.
"Azi nu mai vreau sa lucrez."

#176 marra_2000

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 508 Postari:

Postat 02 March 2009 - 11:10 AM

Vezi postareaMadalira, la Mar 2 2009, 10:57 AM, a spus:

ma puteti ajuta cu incadrarea in catalog a unei rulote?

parerea mea 2.3.2.2.1 sau 2.3.2.2.2

Aceasta postare a fost editata de marra_2000: 02 March 2009 - 11:13 AM

#177 Madalira

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 339 Postari:

Postat 02 March 2009 - 12:20 PM

2.3.2.2.1. | - autocamioane și autocamionete cu platformă fixă, | 4 - 6 |
| | autofurgonete, autofurgoane și autodube de | |
| | capacitate până la 4,5 t exclusiv. | |
| |____________________________________________________|___________|
| 2.3.2.2.2. | - autocamioane, autodube și autofurgoane cu | 4 - 8 |
| | platformă fixă, cu capacitatea de și peste 4,5 t; | |
| |____________________________________________________|___________|

nu cred ca merge..........

oare o pot incadra aici?

2.3.2.3. | Alte mijloace de transport auto neregăsite în | 4 - 8 |
| | cadrul clasei 2.3.2. | |
|_____________|____________________________________________________|_______

Aceasta postare a fost editata de Madalira: 02 March 2009 - 12:21 PM

"Azi nu mai vreau sa lucrez."

#178 marra_2000

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 508 Postari:

Postat 02 March 2009 - 12:47 PM

ai dreptate, studiind toata clasa 2.3.2., nu prea se incadreaza nicaieri.....in final nu ramane decat varianta data de tine: 2.3.2.3

#179 ramo2008

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 38 Postari:

Postat 11 March 2009 - 08:25 PM

buna seara

am o intrebare in ce clasa de mijl fixe se incadreaza o casuta de lemn?

tb. sa o declar ca si cladire si astfel sa platesc impozit pt ea?

mentionez ca are val. in jur de 60 000ron.fara tva

daca se poate cat mai repede un raspuns

merci anticipat  :frusty: :sad: :frusty:

#180 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 12 March 2009 - 01:31 AM

In primul rand trebuia sa precizezi in ce scop este folosita casuta de lemn pt. a putea fi incadrata cnf. HG 2139/2004, (ex.1.5.12 Constructii usoare pt.afaceri, comert, depozitare 8-12 ani ).
In privinta declararii de catre pers.juridice, cnf.CF:
"ART. 249
(1) Orice persoană care are în proprietate o clădire situată în România datorează anual impozit pentru acea clădire, exceptând cazul în care în prezentul titlu se prevede diferit.
(2) Impozitul prevăzut la alin. (1), denumit în continuare impozit pe clădiri, precum și taxa pe clădiri prevăzută la alin. (3) se datorează către bugetul local al comunei, al orașului sau al municipiului în care este amplasată clădirea. În cazul municipiului București, impozitul și taxa pe clădiri se datorează către bugetul local al sectorului în care este amplasată clădirea.
(5) În înțelesul prezentului titlu, clădire este orice construcție situată deasupra solului și/sau sub nivelul acestuia, indiferent de denumirea ori de folosința sa, și care are una sau mai multe încăperi ce pot servi la adăpostirea de oameni, animale, obiecte, produse, materiale, instalații, echipamente și altele asemenea, iar elementele structurale de bază ale acesteia sunt pereții și acoperișul, indiferent de materialele din care sunt construite. Încăperea reprezintă spațiul din interiorul unei clădiri.
ART. 254
(1) În cazul unei clădiri care a fost dobândită sau construită de o persoană în cursul anului, impozitul pe clădire se datorează de către persoana respectivă cu începere de la data de întâi a lunii următoare celei în care clădirea a fost dobândită sau construită.
(5) Orice persoană care dobândește, construiește sau înstrăinează o clădire are obligația de a depune o declarație fiscală la compartimentul de specialitate al autorității administrației publice locale în a cărei rază de competență se află clădirea, în termen de 30 de zile de la data dobândirii, înstrăinării sau construirii."
La art. 250 CF sunt prevazute caldirile scutite de plata impozitului.

Dana

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL