Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
deplasare interna - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 5

Salt la continut

deplasare interna

169 replies to this topic

#81 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 20 September 2008 - 08:35 AM

Vezi postareaMary-Constanta, la Sep 12 2008, 04:26 PM, a spus:

Am o rugaminte, puteti sa-mi spuneti mai exact paragraful in care se precizeaza ca diurna la societati comerciale este de 2.5 ori suma de la bugetari[...]
Cauta in Codul Fiscal, titlul impozitul pe profit, art 21 (3)...de-aici incolo te descurci singurica...si mai retine un lucru: agentul economic poate acorda diurna fara limita de suma (se face, in prealabil, o decizie interna de catre administrator, bla, bla), ideea este: cat e deductibil potrivit legii?!...si informatia asta o gasesti acolo unde ti-am indicat.

Vezi postareaMadalira, la Sep 19 2008, 08:05 PM, a spus:

cand se dau banii pe diurna?[...] Tin sa precizez ca se cunoaste de la inceput cat sta angajatul in deplasare.
Logic este sa acorzi diurna la plecare in delegatie...tocmai de aceea se acorda diurna, pentru ca delegatul sa-i poata folosi. Dar sunt si cazuri cand delegatul cheltuie banii personali si apoi deconteaza la intoarcere.
Madalina

#82 Madalira

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 339 Postari:

Postat 22 September 2008 - 10:15 AM

Madalinab, multumesc mult pentru raspuns.

"Azi nu mai vreau sa lucrez."

#83 alis240

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 45 Postari:

Postat 05 October 2008 - 10:51 AM

Stiu ca asociatii si administratorii care nu au incheiate contracte de munca nu pot beneficia de diurna deductibila.
In cazul in care totusi aceasta diurna se acorda este nedeductibila. Citisem undeva pe forum ca aceasta diurna nedeductibila pt firma este considerata venit impozabil pt asociati si administratori in calitate de persoane fizice.
Este adevarata aceasta afirmatie? In cazul in care e adevarat stie cineva si care este procedura de calcul si de plata a impozitului pt diurna considerata venit impozabil?

Situatia ramane la fel si in cazul microintreprinderii platioare de impozit pe profit si in cazul celei platitoare de impozit pe venit?

Multumesc mult celor care ajutati o incepatoare

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 27 February 2009 - 08:50 PM

#84 alina_cecar

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 22 October 2008 - 10:13 PM

Citeaza

Art. 55.(4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale și nu sunt impozabile, în înțelesul impozitului pe venit:
g) sumele primite de angajați pentru acoperirea cheltuielilor de transport și cazare a indemnizației primite pe perioada delegării și detașării în altă localitate, în țară și în străinătate, în interesul serviciului. Sunt exceptate de la aceste prevederi sumele acordate de persoanele juridice fără scop patrimonial și de alte entități neplătitoare de impozit pe profit peste limita de 2,5 ori indemnizația acordată salariaților din instituțiile publice;
Sa inteleg ca pentru firmele platitoare de impozit pe profit cheltuiala cu diurna ce depaseste cei 32,50 ron/zi trebuie considerata ch nedeductibila fara a fi considerata benficiu? adica nu se include in venitul salarial al angajatului pentru a fi impozitata?

multumesc

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 07 August 2009 - 07:35 PM

#85 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 07 November 2008 - 10:19 PM

Karol Carmen, te rog sa folosesti butonul ADDREPLY pentru a posta un mesaj.

Ati primit acest mesaj, deoarece utilizatorul karol carmen a raportat un topic sau un mesaj avand titlul de mai jos:
------------------------------------------------
Titlul Mesajului Raportat: diurna
Link Direct la Mesaj: http://www.conta.ro/...o...st&p=183584
Mesajul Raportului:

Vezi postareaalis240, la Oct 5 2008, 11:51 AM, a spus:

Stiu ca asociatii si administratorii care nu au incheiate contracte de munca nu pot beneficia de diurna deductibila.
In cazul in care totusi aceasta diurna se acorda este nedeductibila. Citisem undeva pe forum ca aceasta diurna nedeductibila pt firma este considerata venit impozabil pt asociati si administratori in calitate de persoane fizice.
Este adevarata aceasta afirmatie? In cazul in care e adevarat stie cineva si care este procedura de calcul si de plata a impozitului pt diurna considerata venit impozabil?
Situatia ramane la fel si in cazul microintreprinderii platioare de impozit pe profit si in cazul celei platitoare de impozit pe venit?
daca patronul unui SRL platitor de impozit pe profit este si administrator si plimeste diurna aceasta se considera venit si trebuie impozitat

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 07 August 2009 - 07:54 PM

Madalina

#86 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 11 November 2008 - 01:28 PM

Codul Fiscal
Art.21. (2) Sunt cheltuieli efectuate în scopul realizării de venituri și:
e) cheltuielile de transport și cazare în țară și în străinătate, efectuate de către salariați și administratori, precum și pentru alte persoane fizice asimilate acestora, stabilite prin norme;
[...]

Norme metodologice
27. Calitatea de administrator rezultă din actul constitutiv al contribuabilului sau contractul de administrare/mandat. În sensul art. 21 alin. (2) lit. e) din Codul fiscal, persoanele fizice asimilate salariaților cuprind și:
a) directorii care își desfășoară activitatea în baza contractului de mandat, potrivit legii;
b) persoanele fizice rezidente și/sau nerezidente detașate, potrivit legii, în situația în care contribuabilul suportă drepturile legale cuvenite acestora

"daca patronul unui SRL platitor de impozit pe profit este si administrator si plimeste diurna aceasta se considera venit si trebuie impozitat "

Puteti sa-mi spuneti de unde reiese acest lucru? Eu am gasit doar articolul pe care l-am postat.

Multumesc.

Aceasta postare a fost editata de a.d.n.: 11 November 2008 - 01:29 PM

#87 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 11 November 2008 - 01:45 PM

Probabil ca se face confuzie inca intre administrator si asociat...Este clar ca diurna primesc doar angajatii. Daca se acorda diurna asociatilor atunci se poate interpreta ca si dividende platite (daca nu erau si distribuite este cam grava situatia) si daca se acorda administratorilor care nu sunt salariati, diurna se poate inregistra pe cheltuieli nedeductibile avand ca document justificativ delegatia, dovada platii diurnei, alte documente justificative (o nota interna, etc.)
Madalina

#88 galboiu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 64 Postari:

Postat 11 November 2008 - 02:49 PM

Se poate concluziona astfel:

1. Cheltuielile de transport si cazare efectuate pentru salariati si administratori (care pot fi si asociati si nu trebuie sa fie angajati) sunt deductibile integral;

2. Cheltuielie cu diurna (care sunt altele decat cele de la punctul 1) sunt deductibile doar pentru angajati, in limita cunoscuta de 2,5 ori...

#89 danuta munteanu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 13 November 2008 - 08:30 AM

Vezi postareaforumist, la Feb 13 2008, 03:52 PM, a spus:

am si niste raspunsuri scrise de la MF legat de acest subiect. dc are cineva nevoie de ele sa-mi dea un PMbafta!
Buna dimineata
Crezi ca ai putea afisa raspunsurile?
:thumbup:

Multumesc anticipat

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 07 August 2009 - 07:36 PM

#90 Costy-is

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 03 December 2008 - 12:03 PM

Ce inregistrari contabile ar fi in cazul ca directoarea mea a platit biletele de tren din surse proprii si apoi a venit la mine cu ordinul de deplasare semnat + biletele de caslatorie aferente.

#91 Alina_C

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 152 Postari:

Postat 03 December 2008 - 10:06 PM

625=542
542=5311
Cu respect,
Alinutza

#92 Adrian B

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 17 December 2008 - 08:57 PM

Buna !

Ce anume este decontabil la o diurna in tara si ce nu ?
Se pot deconta si facturile de la supermarket, in cazul in care nu mananc la un restaurant si-mi iau ceva in camera de la hotel depilda.
Noi avem 60 ron diurna pe zi , deci trebuie sa ne incadram in aceasta suma, insa nu ni s-a specificat ce anume avem voie - legal - sa consumam si ce nu.

Care este temeiul legal la acest lucru ?
Are dreptul directorul de resurse umane sa hotarasca ce anume se deconteaza sau nu? peste cei de la financiar-contabilitate ?

Multumesc anticipat

Nu ma refer la ce s-a discutat anterior, adica la cheltuieli de transport si cazare.
STRICT la cheltuielile de mancare din delegatie - care nu le-am gasit stipulate clar in legea mai devreme mentionata, adica bonuri de la restaurant, fast-food, etc,,,daca se pot deconta si cele de la supermarket, s.a.m.d.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 23 February 2009 - 10:31 PM

#93 mvd1314

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 13 January 2009 - 08:42 PM

Am o mica problema cu colegii de la contabilitate referitor la cazarea din oficiu,
Lucrez in Ploiesti (domiciliu stabil in Ploiesti), o data pe luna fac deplasare in interes de servici in Vaslui (la parinti) si imi convine sa stau acasa decat la hotel.
Cat stau "acasa" pot primi banii de cazare???

#94 ovidiu_adrian79

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 256 Postari:

Postat 14 January 2009 - 08:50 AM

Da, poti primi banii de cazare. Conform H.G. 1860/2006, pentru cazarea fara documente se acorda 30 lei/noapte (art.28).

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 23 February 2009 - 10:22 PM
citare mesaj anterior

#95 tora

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 20 January 2009 - 07:31 AM

Stie cineva cum se inregistreaza o factura din alt oras, prin care s-a cumparat un obiect de inventar sau orice altceva in afara de cazare, protocol, transport ?Multumesc

#96 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 20 January 2009 - 09:02 AM

Factura din alta localitate se inregistreaza ca orice factura, daca beneficiarul este firma noastra. In ce priveste inregistrarea platii (la care cred ca va referiti), ea va fi facuta din contul de avansuri de trezorerie in loc de 5311, daca s-a platit cu numerar (nu cu card, CEC, OP, BO).

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 07 August 2009 - 07:36 PM

Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#97 tora

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 20 January 2009 - 09:59 AM

Multumesc f mult pt raspuns. Dar banuiesc ca tb sa am in perioada aceea un ordin de deplasare, care sa justifice faptul ca a fost in acea localitate in interes de servicu, nu? Si factura tb sa apara pe ordinul de deplasare, nu ?

#98 doiny

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 631 Postari:

Postat 23 February 2009 - 08:35 PM

Daca se acorda diurna mai mica decat limita stabilita de lege, mai exact 20 lei / zi , ce se poate intampla?
Cred ca au stabilit de comun acord o suma si pe aceea o respecta.

#99 mironel

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 23 February 2009 - 09:09 PM

Vezi postareaforumist, la Feb 13 2008, 02:52 PM, a spus:

buna
dc o societate nu este platitoare de impozit pe profit atunci diurna nedeductibila trebuie asimilata drepturilor salariale in consecinta trebuie taxata si impozitata ca atare; dc societatea este platitoare de impozit pe profit atunci diferenta intre suma acordata de societate si cea deductibila conform legii(13X2.5) este tratata ca orice cheltuiala nedeductibila. am si niste raspunsuri scrise de la MF legat de acest subiect. dc are cineva nevoie de ele sa-mi dea un PM
bafta!

Ma poti ajuta, te rog? vorbim aici de societati care au avut pierdere fiscala in anul incheiat? sau de microintreprinderi, etc?

Multumesc foarte mult!

#100 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 23 February 2009 - 10:29 PM

Nu se intampla nimic RAU.
Dar nu denaturati sensul...legea nu obliga persoana juridica sa acorde diurna plafonata. Sensul este acesta: Plafon exista dpdv al deductibilitatii cheltuielii.
Si, repet, este recomandat sa existe o decizie interna, eventual stipulat in ROI sau altceva, in fct de organizarea firmei, cum se acorda diurna, cui se acorda, sume, etc...un soi de proceduri interne.
Madalina

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

14 useri citesc topicul

0 membri, 14 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL