Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
parerile noastre despre examenul CECCAR -SEPT. 2007 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 5

Salt la continut

parerile noastre despre examenul CECCAR -SEPT. 2007

829 replies to this topic

#81 tat.

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 82 Postari:

Postat 10 September 2007 - 09:17 PM

subiect 5 examen duminica

din ce am notat dupa ce am ajuns acasa, si nu in ordinea in care au fost date si mai ales punctajul nu-l mai stiu:

audit:
-acceptarea mandatului si contractarea lucrarilor(1 punct)-
-ipoteza continuitatii activitatii in misiunile de audid-fara punctaj nu-l mai stiu-problema 250 nu am ajuns pina acolo, asa ca ce am putut raspunde au fost referiri la principiul contabil al continuitatii activitatii (ca doar nu auditorul o sa continuie activitatea acolo ca este nemaipomenit, :notworthy: am glumit!)
-opinia defavorabila-224 fara punctaj
-paragraful introductiv in auditul statutar-am insistat pe diferenta dintre audit statutar si contractual sau intern si extern- si mai putin pe ce ar trebiu sa contina diferit
-datare raportului de audit fara punctaj-225 problema , :cool: nici pina acolo nu am ajuns asa ca am presupus ca este vorba de o incadrare temporala, adica exact perioada cuprinsa in raport si nu evenimentele dupa

deci pina aici nu stau f.bine,

evaluare:
-obiectiv si mijloace de realizare ale diagnozei de organizare ,management al resurselor umane
-problema de calculat valoarea contabila prin cele doua metode, aici datele cu privire la imprumut erau gresite t.1 200.000 si era vorba doar de 200.000 ca sa dea activ ,pasiv
-evaluarea creantelor
-superprofitul,goodwill(nu stiu daca am scris corect in engleza)
-care sunt elementele de calcul necesare ptr evaluarea intreprinderii prin rentabilitatea- aici am zis ceva de capacitatea beneficiara si cele 4 metode de calcul desi tare imi este teama ca nu despre asta era vorba ( nu m-am uitat o sa ma uit, daca mai conteaza)

control:
-cine conduce curtea de conturi- am raspuns Consilul superior al curtii sau cam asa ceva :biggrin:
-casare 3 auto amortizate integral ,se recupereaza 10000 din piese ->se vaind->nu se incaseaza banii, care este prejudiciul-am zis ca doar ca cei 10000 daca nu ii mai recuperaza de la client ( mijloacele fixe sunt amortizate integral ,cheltuielile sunt deductibile ? care prejudiciu?)
-ternul dat fara plata care este prejudiciul_ eu am zis ca daca este in patrimoniul intreprinderii nici unul :biggrin:
-ramburasare tva

expertiza:

-documentatia si studiul documentelor in elaboararea raportului de expertiza
-atributii CECCAR
-raportul de expertiza
si inca doua pe care nu am mai incercat sa mi le amintesc

si grile:
audit:1c;2a;3a;4c;5a;
evaluare1c;2b;3b;4b;5b-nu sunt sigura daca nu trebuia c
control-1c;2c;3a-nu sunt sigura;4b;5c
expertiza 1b;2b;3c;4b;5a
Tatiana Teodorescu

#82 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 10 September 2007 - 09:43 PM

Vezi postareaovidiubogdan, la Sep 10 2007, 12:06 AM, a spus:

Eu am avut varianta 2. In afara de control financiar , totul e din carte. Problema majotra a fost ieri . Am avut varianta 9 . La fiscalitate am avut o problema in care ni se dadea veniturile si cheltuielile cumulate pe primele 3 trimestre si ni se cerea sa stabilim care este impozitul pe profit datorat pe trim II . se poate determina ? sau era o eroare de redactare. Eu sper sa fie eroare si sa se conteste subiectul si sa se dea din oficiu punctele pentru problema respectiva.
eu nu am avut aceasta varianta, dar o colega care m-a rugat sa o ajut, mi-a aratat aceasta problema. Cred ca era enuntul gresit pt ca se dadeau veniturile pe trim 3 si chetuielile, si in enunt se spunea si cat este impozitul pe profit, fara sa specifice la ce perioada se refera. Intrebarea era : cat e imp profit pe trim II. Categoric era ceva gresit, eu am sfatuit-o pe colega mea sa scrie : "datele sunt insuficiente, enuntul se refera la trim III iar cerinta la trim II. Daca era o eroare, atunci prb se rezolva asa ....". Niste cretini, oricum .....

#83 Welcome

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 58 Postari:

Postat 10 September 2007 - 09:59 PM

astia de la CECCAR, chiar nu sunt in stare sa afiseze macar grilele? sa ne dea macar raspunsurile de la probleme... Sa ne lase odata in pace sa ne vedem de declaratiile noastre lunare, sa ne linistim.... eu am rezolvat din subiecte... Mi s-au parut usoare , banale, unele la care trb sa fii foarte atent la enunt... iar cateva subiecte au fost INGROZITOARE !!! si parca in bataie de joc. Nici nu vreau sa spun ce nr de varianta am avut, ptr ca nu mai are sens, dupa cate citesc pe forum, majoritatea dintre noi, chiar daca am invatat, chiar daca "am citit" un pic.... toti am fost socati de unele subiecte. ieri, am dormit toata ziua (am visat numai grile). Azi la serviciu a fost ingrozitor: imi veneau in cap tot felul de variante de raspuns la fiscalitate, la Control financiar... am intrat de cateva ori pe forum, dar va spun : NU MAI POT SA CITESC nici un subiect, nici un fel de rezolvare, nici o varianta :pullhair: Chiar m-a dezamagit... si sunt si mai scarbita de noua moda "CONSULTANT FISCAL" :biggrin: mda.. Suna minunat ! CONTABILITATEA ...Este o meserie frumoasa, nu te plafoneaza, nu te lasa sa te plictisesti... dar sa te simti umilit, si plimbat de colo-colo.... :notworthy: Vor vechime in cartea de munca... nu mai vor... dar... degeaba esti expert, experienta... nu esti in masura sa semnezi o declaratie 101... mama naibii !
Imi pare rau ca sunt asa deprimata... nu vreau sa va indispun... dar tot incerc sa ma gandesc la meseria de contabil peste vreo 10 ani... ce o sa avem voie sa facem? aranjam bonurile de benzina in ordine cronologica??? :smile:

Aceasta postare a fost editata de Welcome: 10 September 2007 - 10:01 PM

Maria

#84 mony23

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1239 Postari:
Postat 11 September 2007 - 12:16 AM

DE ACORD CU TINE WELCOME
Am invatat ca succesul se masoara nu atat prin pozitia pe care cineva a castigat-o in viata cat prin obstacolele pe care el le-a depasit incercand sa invinga.

#85 Jojo

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 213 Postari:

Postat 11 September 2007 - 06:45 AM

Oribil examenul ! Ma gandesc ca nu suntem calculatore.Sa zicem ca acolo unde au fost ca studii de caz probleme e ok ponderea 20% si 80% ,dar la materiile cu toceala e inuman sa scrii povesti nemuritoare,aici ar fi trebuit sa fie inversata ponderea ,sa nea o tona de grile dar sa nu scriem ca nebunii. Ce si cand sa mai gandesti studiile de caz cand trebuia sa scrii in prostie la drept,expertiza etc. Apoi mai stai 3 ani,platesti cursuri si alte chestii si sustii acelasi examen barbar.E o tampenie.Totul sa se ia banii fraierilor ca noi.

#86 iuliapuf

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 63 Postari:
  • Interests:contabilitate, fiscalitate, drept comercial, internet

Postat 11 September 2007 - 08:37 AM

Eu nu am dat examenul de expert, si probabil nu o sa-l mai dau niciodata cu subiectele pe care le-au dat domnii de la CECCAR anul asta, si ce o sa mai dea anul viitor, Dumnezeu stie. La ei vad ca trebuie sa fii cu adevarat expert inainte de a da examenul. Sa invite niste experti care au luat examenul pana acum 2 ani, sa rezolve subiectele de acum. Cred ca o sa aiba o surpriza.
Cine a dat examenul anul asta e chiar foarte tare, mai ales daca il ia.
Eu am luat examenul de consultant in iunie, subiectele nu au fost foarte grele, au aparut inainte pe internet (in numar de 500, deci putine pe langa ce ati avut voi) au fost numai grile, s-a vorbit, a fost chiar lejer.
Eu cred ca trebuie sa fiti mandri ca ati dat asa un examen si sa dea Dumnezeu sa-l luat ca voi chiar meritati.
Eu va felicit de acum.
Iulia Florea

#87 gianina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 23 Postari:

Postat 11 September 2007 - 09:21 AM

Eu l-am dat dar nu cred ca-l voi lua si nici nu stiu daca il voi mai da la anul... ma mai gandesc. Dar de ce atat chin? Am inteles ca expertii nu mai pot face nici audit, nici evaluare, nici consultanta, nici expertiza financiara. deci sa recapitulam: ce au voie sa faca?? Expertiza contabila si sa tina contabilitatea pe baza unui contract de prestari servicii daca isi deschid firma :pullhair: Deci, mai nimic... De ce ne-am agitat atat? Pentru foarte putin! Ne-am agitat pentru ca " nu se stie ce vremuri vor mai veni in viitor si daca nu mai putem semna nimic"?! :notworthy:
Gianina

#88 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 11 September 2007 - 09:35 AM

Vezi postareagianina, la Sep 11 2007, 10:21 AM, a spus:

Eu l-am dat dar nu cred ca-l voi lua si nici nu stiu daca il voi mai da la anul... ma mai gandesc. Dar de ce atat chin? Am inteles ca expertii nu mai pot face nici audit, nici evaluare, nici consultanta, nici expertiza financiara. deci sa recapitulam: ce au voie sa faca?? Expertiza contabila si sa tina contabilitatea pe baza unui contract de prestari servicii daca isi deschid firma :pullhair: Deci, mai nimic... De ce ne-am agitat atat? Pentru foarte putin! Ne-am agitat pentru ca " nu se stie ce vremuri vor mai veni in viitor si daca nu mai putem semna nimic"?! :notworthy:
eu cred ca in curand se va modifica legea contabilitatii si nu vor mai avea voie sa semneze bilanturile economistii angajati cu ctr de munca si cred ca pt asta ne-am agitat. Acesta ar fi singurul lucru care le-a mai ramas stimabililor domni ... si asta pt ca nu au stiut sa apere drepturile membrilor. Imi amintesc ca acum cativa ani m-am dus sa platesc cotizatia pt sefa mea de atunci si cand m-am dus sa platesc mi-au aruncat in brate niste reviste "de informare" depasite cu mult de legislatie .... in timp ce, de exemplu, Camera Notarilor Publici, trimitea prin scrisoare tututor notarilor informare despre schimbarea legii TVA si toate formalitatile ce trebuiau facute de catre notari ...... eu nu am vazut niciodata o scrisoare de informare din partea CECCAR similara celei de la Camera Notarilor Publici, care, m-a impresionat : erau trecute articolele principale de lege, interpretari .... totul f frumos, notarul urmand doar sa aplice respectivele prevederi ....

#89 alina_cecar

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 11 September 2007 - 09:43 AM

pana la urma stiti daca s-au afisat undeva rezultatele de la grile?

#90 corinar

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 11 September 2007 - 10:44 AM

Vezi postareaalina_cecar, la Sep 11 2007, 10:43 AM, a spus:

pana la urma stiti daca s-au afisat undeva rezultatele de la grile?
Am sunat eu la CECCAR ieri sa intreb cand si unde se vor afisa raspunsurile de la grile si mi ca s-a raspuns ca nu vor afisa nimic inainte de 1 octombrie (nici macar raspunsurile de la grile)

#91 alina_cecar

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 11 September 2007 - 11:31 AM

se joaca cu nervii nostrii... de fapt ce le pasa lor ...

multumesc pt informatie si bafta multa!!!

#92 AnAbEllA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 109 Postari:

Postat 11 September 2007 - 11:53 AM

Vezi postareachingaru, la Sep 8 2007, 07:52 PM, a spus:

Salut,

eu am avut var.6. Nu mi s-au parut atat de greu de abordat subiectele. La conta si drept totul a fost o.k, insa la fiscalitate am intampinat ceva probleme la subiectul cu impozitul din activitatea de taximetrie, pentru ca nu am stiut cat este cota de cheltuieli forfetare.

Multa bafta tuturor !
la conta la problema 5 la care se cerea balanta ce ai facut sau mai bine zis cum ai facut ?

#93 alex_lavi

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 11 September 2007 - 12:48 PM

Vezi postareaWelcome, la Sep 9 2007, 11:32 PM, a spus:

okei !!!! ne mobilizam si facem contenstatie !!! ne vedem luni la sediul ceccar??? de unde stim ca este adevarata varianta asta cu controlul ??? Intr-adevar, eu zic ca cei care au fost aici pe forum si au participat sau macar au citit ziiiii de ziiiiiiii discutiile purtate aici, puteau sa ia examenul. Eu chiar am avut un soc cu probelemele de la Control... in rest, majoritatea erau din carte si rezolvate aici. . . Dar au fost chiar prea multi candidati "de umplutura" . Cred ca este o moda... "Ce faci draga in week end? mergem la Mall? Nu fato! hai si noi la examenul de expert.. si ii mai vezi si pe la consultant fiscal... si la la la la la ... " in fine! sper ca majoritatea care au fost pe forum sa sarbatorim pe 1.oct sau pe 34 oct :notworthy: ....
Maria
CATA RAUTATE......... :pullhair:

#94 alina_cecar

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 11 September 2007 - 12:59 PM

eu am avut subiectul nr 2 in prima zidaca a mai avut cineva acest subiect, va rog, sa-mi spuneti cum se calcula impozitul de la problema de fiscalitate cu venituri din opere literare, monumentale si venituri din mostenire de 800 lei...

PS: alex_lavi cam are dreptate ... haideti sa fim si un pic realisti...
erau doamne la experti care nu pricepeau cum se vor calcula notele...

Aceasta postare a fost editata de alina_cecar: 11 September 2007 - 01:00 PM

#95 Jojo

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 213 Postari:

Postat 11 September 2007 - 03:57 PM

Vezi postareaalina_cecar, la Sep 11 2007, 01:59 PM, a spus:

eu am avut subiectul nr 2 in prima zidaca a mai avut cineva acest subiect, va rog, sa-mi spuneti cum se calcula impozitul de la problema de fiscalitate cu venituri din opere literare, monumentale si venituri din mostenire de 800 lei...

PS: alex_lavi cam are dreptate ... haideti sa fim si un pic realisti...
erau doamne la experti care nu pricepeau cum se vor calcula notele...

FAZA TARE E CA PENTRU EXAMENUL ASTA ALTCEVA TB.SA STIE :biggrin: Si daca au stiut,ce mai conteaza ,notele le calculeaza altii!!!!!!!!!!! :notworthy:

#96 Valentina25

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 11 September 2007 - 04:35 PM

Trebuia sa o intrebi inainte sa raspunzi - daca i-ai raspuns- ce metoda foloseste: inv.permanent sau intermitent? :biggrin:

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 12 September 2007 - 06:09 PM

#97 tat.

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 82 Postari:

Postat 11 September 2007 - 08:12 PM

Vezi postareamihavesa, la Sep 11 2007, 10:35 AM, a spus:

Vezi postareagianina, la Sep 11 2007, 10:21 AM, a spus:

Eu l-am dat dar nu cred ca-l voi lua si nici nu stiu daca il voi mai da la anul... ma mai gandesc. Dar de ce atat chin? Am inteles ca expertii nu mai pot face nici audit, nici evaluare, nici consultanta, nici expertiza financiara. deci sa recapitulam: ce au voie sa faca?? Expertiza contabila si sa tina contabilitatea pe baza unui contract de prestari servicii daca isi deschid firma :laugh: Deci, mai nimic... De ce ne-am agitat atat? Pentru foarte putin! Ne-am agitat pentru ca " nu se stie ce vremuri vor mai veni in viitor si daca nu mai putem semna nimic"?! :pullhair:
eu cred ca in curand se va modifica legea contabilitatii si nu vor mai avea voie sa semneze bilanturile economistii angajati cu ctr de munca si cred ca pt asta ne-am agitat. Acesta ar fi singurul lucru care le-a mai ramas stimabililor domni ... si asta pt ca nu au stiut sa apere drepturile membrilor. Imi amintesc ca acum cativa ani m-am dus sa platesc cotizatia pt sefa mea de atunci si cand m-am dus sa platesc mi-au aruncat in brate niste reviste "de informare" depasite cu mult de legislatie .... in timp ce, de exemplu, Camera Notarilor Publici, trimitea prin scrisoare tututor notarilor informare despre schimbarea legii TVA si toate formalitatile ce trebuiau facute de catre notari ...... eu nu am vazut niciodata o scrisoare de informare din partea CECCAR similara celei de la Camera Notarilor Publici, care, m-a impresionat : erau trecute articolele principale de lege, interpretari .... totul f frumos, notarul urmand doar sa aplice respectivele prevederi ....

eu cred ca totusi un expert contabil , desi nu poate face audit pentru ca trebuie sa dea examen acces ->stagiu->examen final la CAFR,sau nu poate face lucrari de expertiza fiscala atributie->consultant fiscal ,sau nu poate face evaluare ptr ca trebuie sa fie evaluator licentiat( nu stiu de care organism) are atributii legate de tot ce inseamna contabilitate , de la organizare,inregistrare , declarare ,plata , este singurul cu drept de semnatura a bilantului contabil,si atributii conexe in legatura cu domeniile precizate: audit, fiscalitate, evaluare,drept adica contracte cu implicatii directe asupra patrimoniului unei societati,control ............. sau asta se doreste (sau bat eu campii si sunt prea pe dinafara situatiei de facto :wink: pe de o parte

pe de alta parte, CECCAR nu prea gaseste calea de urmat ....,iar informarile periodice asupra noutatilor in materie de contabilitate fiscalitate drept.....si toate materiile cu care ne omoara la examene , nu sunt altfel decat depasite nici vorba de scrisori de informare catre membri sau publicitate pe site-ul propriu, insemnand noutati legislative publicate pe net periodic, sau monografii sau norme contabile (se mai si lauda ca au aceasta atributie) nu ma refer la norme de aplicare a unor legi atributie a MFE

PS: spunea cineva( imi cer scuze ca nu nominalizez, vorba altcuiva am citit atatea pe forum astfel incat am retinut doar mesajul) despre aranjatul bonurilor de benzina in ordine cronologica, :notworthy:
e nici chiar asa totusi, sa speram :smile:
Tatiana Teodorescu

#98 alexandrudaniela

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 56 Postari:

Postat 12 September 2007 - 11:12 AM

sincer! sunt profund scarbita!!!!!!!!!!!
invatam , ne zbatem, ne dam cu capul de pereti ( in cazul nostru acesta este reprezentat de codul fiscal - perete din beton armat), si pentru ce? io inca nu am inteles de ce un expert nu poate semna o 101! dar poate un bilant....... poi atunci hai ne specializam pe cate o declaratie..........dam examene peste examene pentru a avea dreptul de a completa o 394 sau 100 sau 300.....sau care o alege fiecare!!!!!!!!!!!!!!!
ia de CECCAR nici nu mai vorbesc...........pe langa faptul ca daca te duci sa intrebi ceva nu stiu sa-yti raspunda nicodata!!!!!!!!!!!, pe langa ziceam, nu isi dau nici un interes pentru noi. Pt mine , ei sunt un organism care , hai sa zicem, ar trebui sa aiba grija de noi. Stiu suna cam siropos, dar cred ca asa e! Altfel pt ce exista? Pt a incasa bani? Iar ce am citit despre examen m-a ingrozit!!!!!!!!!!!!!! Ma gandeam serios sa nu mai dau nici un examen, dar apare alta intrebare: daca nu de vin expert ce mai am dreptul sa fac? Sa sterg praful de pe codul fiscal pe care il am la birou!!!!!!!!!!! Da stiu, sunt sarcastica, dar .............nu stiu! Sunt dezamagita rau!
Cred ca emigrez................

PS : discutati zilele trecute daca domnii din CECCAR au rezolvat problemele. Eu am ramas masca cand am aflat ce examen au dat actualii membrii! Adica unul mai mult decat simplu!!!!!!!!!!!!!!

O zi cat mai buna va doresc!!!!!
:notworthy: :pullhair: :smile:

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 12 September 2007 - 06:00 PM

#99 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 12 September 2007 - 01:04 PM

in mintea mea s-a nascut o noua intrebare : de ce a mai existat examenul pt contabilii autorizati cu studii medii ? ce a voie sa faca ei ? sa intocmeasca reg de casa ??? si pt asta trebuie sa plateasca cotizatii la ceccar ???? :notworthy: :pullhair:

#100 melu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 12 September 2007 - 03:50 PM

Buna ziua,
Dragi colegi de breasla, desi anul acesta nu am mai dat acest infernal examen, imi permit sa ma alatur voua celor care s-au chinuit anul acesta sau poate... si anul acesta si sa ma arat scarbita de ce se intampla in aceasta 'meserie'... De parca nu ar fi de ajuns toate schimbarile legislative care se petrec in ultimii ani in domeniu, a mai aparut si acest organism CECCAR care nu face altceva decat sa ingreuneze la maxim situatia. Parerea mea ca cei aflati in Frunte...si care nu au dat asemenea examene cand au devenit experti( cunosc cazuri concrete de pers devenite experti contabili imediat dupa revolutie, cu cursuri facute ...si nu prea, si examene date la Sinaia,..... incheiate cu mese de protocol) vor cu orice pret sa-si pastreze pozitiile privilegiate si pun in carca saracilor iubitori de contabilitate diverse piedici. Cred ca ar trebuia sa nu lucrezi nicaieri cel putin 2 luni inainte de examen, sa stai cu "burta pe carte" si nici atunci nu sunt sigura ca poti sa fi sigur 100% ca iei un asemenea examen ( si in aceasta forma de desfasurare: 4 materii in aceeasi zi)... E aberant si frustrant... faci o facultate... lucrezi pe post de 20 de ani si ajungi sa nu mai poti semna cine stie ce aberatie de declaratie... ca nu ai nu stiu ce diploma de expert... ca la noi la nimeni... Si cei care ( majoritatea, nu generalizez) care au dreptul sa o faca, de cele mai multe ori asta fac " semneaza" in rest..... munca mai putina... Ar trebui sa nu se mai prezinte nimeni la examene.. ca sa nu mai aiba de unde sa incaseze bani la greu din taxe si carti supraevaluate si cu "n" greseli de tipar si neactualizate...
Asta e parerea mea... imi cer scuze daca am suparat pe cineva....( Eu am dat examen anul trecut, si am picat la una din materii cu 3 sutimi).. asta e viata

Similar Topics Collapse

107 useri citesc topicul

0 membri, 107 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL