Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
parerile noastre despre examenul CECCAR -SEPT. 2007 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 6

Salt la continut

parerile noastre despre examenul CECCAR -SEPT. 2007

829 replies to this topic

#101 AnaStancu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 157 Postari:

Postat 12 September 2007 - 05:24 PM

Vezi postareamihavesa, la Sep 12 2007, 02:04 PM, a spus:

in mintea mea s-a nascut o noua intrebare : de ce a mai existat examenul pt contabilii autorizati cu studii medii ? ce a voie sa faca ei ? sa intocmeasca reg de casa ??? si pt asta trebuie sa plateasca cotizatii la ceccar ???? :notworthy: :pullhair:

La curs i s-a pus aceasta intrebare domnului Toma. Raspuns: CECCAR-ul se conformeaza cerintelor pietei. Cu 5 minute inainte tot domnia sa a spus ca, contabilul (la modul general nu numai cel cu studii medii), este un animal pe cale de disparitie, care isi va inceta existenta in 2-3 ani. Voi intelegeti ceva?

#102 AnAbEllA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 109 Postari:

Postat 12 September 2007 - 05:47 PM

in mintea mea s-a nascut o noua intrebare : de ce a mai existat examenul pt contabilii autorizati cu studii medii ? ce a voie sa faca ei ? sa intocmeasca reg de casa ??? si pt asta trebuie sa plateasca cotizatii la ceccar ???? :notworthy: :pullhair:

iti spun eu: are voie sa faca contabilitate pina la nivel de bilant, si trebuie sa recunoastem ca pina la bilant sunt 1001 si una de lucruri de facut, ca doar bilantul se face pe baza evidente contabile de peste an...iar daca vin controale in timpul anului, putin le pasa de bilant, cer registre, jurnale, balante, etc. Asa ca are ce face si contabilul autorizat cu studii medii. In plus el lucreaza pe baza de contract de prestari, nu necesita costuri in plus pentru client cu cas-uri, somaj, sanatate, fonduri diverse, etc...desigur ca plateste cotizatii la ceccar, insa nu atat de impovaratoare precum par, dar asta ii da dreptul sa aiba carnetul vizat si sa poata lucra ca liberprofesionist in cabinetul propriu. Pentru bilant se plateste separat un expert, care i-a de regula pt bilant un tarif cam cat contabilul pe o luna, dar mie mi se pare normal ca bilantul sa fie platit separat; stiu multe firme de expertiza care tin contabilitati iar in luna de bilant ( iunie si decembrie) cer tarif dublu...asa ca ce mi-e una ce mi-e alta...

#103 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 13 September 2007 - 09:50 AM

Vezi postareaAnaStancu, la Sep 12 2007, 06:24 PM, a spus:

La curs i s-a pus aceasta intrebare domnului Toma. Raspuns: CECCAR-ul se conformeaza cerintelor pietei. Cu 5 minute inainte tot domnia sa a spus ca, contabilul (la modul general nu numai cel cu studii medii), este un animal pe cale de disparitie, care isi va inceta existenta in 2-3 ani. Voi intelegeti ceva?
si de ce nu i-ati raspuns dl Toma ca pt a nu fi pe cale de disparitie CECCAR-ul trebuia sa se lupte pt membrii sai .....
multumim ca ne-a facut animale :smile: asta il include si pe domnia sa ..... :pullhair: ca doar si el e contabil :notworthy:

#104 marcelnechita

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 41 Postari:
  • Interests:folclorul, in special dansul!

Postat 13 September 2007 - 10:13 AM

La noi in Baia Mare a spus o colega ca de ce este asa de greu examenul de acces cand trebuia sa fie, cica, doar o formalitate? :notworthy: Raspunsul a fost ca dimpotriva! Accesul trebuie sa fie mai greu si aptitudinile mai usoare ca, deh, daca vom cotiza trei ani, cica vom avea pretentia sa ne treaca!!!!!!!! Eu cred ca unele intrebari au fost capcana. Iti cerea sa calculezi ceva cand era o aberatie, Ex. duminica varianta 4, intrebarea cu terenul cedat si cu masinile Volvo. Eu dau prima data accesul, insa daca-l pic nu ma mai atrage cu nimic sa dau inca o data. Succes la toata lumea! Cat despre contestatii inaintea corectarii, sa fim seriosi, n-avem nici o sansa! Ceau ceau!
Imagine postata

#105 AnaStancu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 157 Postari:

Postat 13 September 2007 - 10:29 AM

Pentru mihavesa:

Pentru ca eram deja satui de toate aburelile lui, iar afara erau 45 grade. Iti promit insa, cum de altfel mi-am promis mie insumi, ca daca iau examenul asta, in stagiu, domnul Toma daca va apare pe la cursuri, va avea de raspuns la niste intrebari cam dificile. Bine ar fi sa fim cat mai multi cu asemenea intrebari. Poate asa vom reusi sa schimbam ceva.

#106 AnAbEllA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 109 Postari:

Postat 13 September 2007 - 10:31 AM

in mintea mea s-a nascut o noua intrebare : de ce a mai existat examenul pt contabilii autorizati cu studii medii ? ce a voie sa faca ei ? sa intocmeasca reg de casa ??? si pt asta trebuie sa plateasca cotizatii la ceccar ???? :pullhair: :smile:

ti-am raspuns eu ieri, dar nu stiu din ce cauza raspunsul meu nu apare aici; aparea la "ultima postare", insa aici nu...ciudat :notworthy:

#107 roxanageangu1

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 79 Postari:

Postat 13 September 2007 - 10:43 AM

SI TOTUSI..NU AVEM NICI O SANSA SA CUNOASTEM REZULTATELE MAI REPEDE DE 01.10.2007?

#108 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 13 September 2007 - 11:33 AM

Vezi postareaAnAbEllA, la Sep 13 2007, 11:31 AM, a spus:

in mintea mea s-a nascut o noua intrebare : de ce a mai existat examenul pt contabilii autorizati cu studii medii ? ce a voie sa faca ei ? sa intocmeasca reg de casa ??? si pt asta trebuie sa plateasca cotizatii la ceccar ???? :pullhair: :smile:

ti-am raspuns eu ieri, dar nu stiu din ce cauza raspunsul meu nu apare aici; aparea la "ultima postare", insa aici nu...ciudat :notworthy:
ANABELLA, IAR NU TE UITI ... !! RASP. TAU E AICI, 4 POZITII MAI SUS fata de ult. tau mesaj, asta pe care ti l-am citat !

zau asa .... :laugh:

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 13 September 2007 - 11:41 AM

#109 AnAbEllA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 109 Postari:

Postat 13 September 2007 - 11:58 AM

Vezi postareaALUPEI OTILIA, la Sep 13 2007, 12:33 PM, a spus:

Vezi postareaAnAbEllA, la Sep 13 2007, 11:31 AM, a spus:

ANABELLA, IAR NU TE UITI ... !! RASP. TAU E AICI, 4 POZITII MAI SUS fata de ult. tau mesaj, asta pe care ti l-am citat !

zau asa .... :laugh:

va rog sa nu ma certati pt ca de data asta nu merit :angry: si ma credeti ca ma uit cu mare atentie, chiar acum cateva secunde m-am mai uitat de vreo 4 ori si pe pg.1 si pe pg.2 si nu vad nici un raspuns, ba mai mult nici pe acesta al dvs. nu-l pot vizualiza decat daca merg pe optiunea "ultima postare"......
asadar, vad pt. data de ieri doar atat : mihavesa ( cu intrebarea la care i-am raspuns - raspuns pe care nu-l vizualizez), urmeaza in ordine melu, marcelnechita si AnaStancu si atat tot; nu inteleg de ce, dar nu vizualizez pe ecran altceva pt ziua de ieri; oricum nu era foarte important ce spuneam eu acolo dar macar sa ma lamuresc de ce nu pot vizualiza...

#110 aura mihaela

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 13 September 2007 - 12:12 PM

ma scuzati ca intervin, sunt noua pe acest forum si intentionez sa dau si eu examenul la anu'....insa fratilor ce vad ca scrieti aici ma descurajeaza total....daca este adevarat, si cred ca asa a fost, atunci ma bucur ca nu am dat anul asta. :angry:
felicitari celor care au reusit :notworthy: si bafta multa celor care vor da data viitoare(inclusiv eu) :laugh:
as avea o rugaminte la cei care sunt cu experienta sa-mi spuna cum sa procedez pentru inscriere la examen, stiu ca mai e mult pana atunci :pullhair: da vreau sa stiu din timp sa nu intru in panica. :smile:
multumesc

#111 willa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 103 Postari:

Postat 13 September 2007 - 12:31 PM

Vezi postareamarcelnechita, la Sep 13 2007, 11:13 AM, a spus:

La noi in Baia Mare a spus o colega ca de ce este asa de greu examenul de acces cand trebuia sa fie, cica, doar o formalitate? :notworthy: Raspunsul a fost ca dimpotriva! Accesul trebuie sa fie mai greu si aptitudinile mai usoare ca, deh, daca vom cotiza trei ani, cica vom avea pretentia sa ne treaca!!!!!!!! Eu cred ca unele intrebari au fost capcana. Iti cerea sa calculezi ceva cand era o aberatie, Ex. duminica varianta 4, intrebarea cu terenul cedat si cu masinile Volvo. Eu dau prima data accesul, insa daca-l pic nu ma mai atrage cu nimic sa dau inca o data. Succes la toata lumea! Cat despre contestatii inaintea corectarii, sa fim seriosi, n-avem nici o sansa! Ceau ceau!

din ce ai scris aici eu cred ca erai in acceasi sala cu mine.....
sau au zis acelasi lucru in toate salile?
eu eram in P1...parca

#112 marcelnechita

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 41 Postari:
  • Interests:folclorul, in special dansul!

Postat 13 September 2007 - 01:20 PM

Vezi postareawilla, la Sep 13 2007, 01:31 PM, a spus:

Vezi postareamarcelnechita, la Sep 13 2007, 11:13 AM, a spus:

din ce ai scris aici eu cred ca erai in acceasi sala cu mine.....
sau au zis acelasi lucru in toate salile?
eu eram in P1...parca

Ai dreptate! Eram in P1 in prima banca pe stanga! Hai sa tinem legatura pe mail sa nu se traga concluzii aici. marcelnechita@yahoo.com
Imagine postata

#113 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 13 September 2007 - 04:18 PM

Vezi postareaAnAbEllA, la Sep 13 2007, 12:58 PM, a spus:

va rog sa nu ma certati pt ca de data asta nu merit :pullhair:
f. ciudat ce ti se intampla ... nu am mai auzit la nimeni asa ceva !

Vezi postareaAnAbEllA, la Sep 13 2007, 12:58 PM, a spus:

oricum nu era foarte important ce spuneam eu acolo dar macar sa ma lamuresc de ce nu pot vizualiza...
ba e important ce spuneai acolo, mai ales ca spuneai f. bine !

iti propun o solutie : deasupra ferestrei in care ai mesajele, sus de tot - deasupra primului mesaj din pagina, in bara unde scrie titlul topicului, in dreapta, exista un buton "optiuni", da click pe el si selecteaza "standard"... si la mine o luase razna afisarea zilele trecute, dar am rezolvat-o asa, la mine a mers :good: daca la tine nu e buna solutia asta, va trebui sa sesisezi la probleme tehnice, e o chestiune de soft care ma depaseste :smile:

IARTA-MA (daca asa stau lucrurile), am gresit motivat dar tot greseala e ... ma ierti, te rog ? :notworthy:

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 13 September 2007 - 04:27 PM

#114 AnAbEllA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 109 Postari:

Postat 13 September 2007 - 04:35 PM

Vezi postareaALUPEI OTILIA, la Sep 13 2007, 05:18 PM, a spus:

IARTA-MA, daca asa stau lucrurile, am gresit motivat dar tot greseala e ... ma ierti, te rog ? :laugh:

:angry: vai...dar nu am pt. ce sa va iert, vreau chiar sa va multumesc pt. ca eu consider ca va faceti datoria si ne sprijiniti intotdeauna cand avem nevoie; apreciez in mod deosebit ceea ce faceti :notworthy: :pullhair: :smile:

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 13 September 2007 - 04:40 PM

#115 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 13 September 2007 - 04:38 PM

Anabella, mesajul lui marcelnichita e de azi, nu de ieri...

incearca ce ti-am propus si revino cu mesaj aici, te astept

ms ca m-ai iertat :pullhair: :notworthy: si pt. apreciere ...

LATER : imi pare rau, trebuie sa plec, ne vedem maine cel mai tarziu .. o seara frumoasa tuturor :smile:

Aceasta postare a fost editata de ALUPEI OTILIA: 13 September 2007 - 04:56 PM

#116 AnAbEllA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 109 Postari:

Postat 13 September 2007 - 05:08 PM

Vezi postareaALUPEI OTILIA, la Sep 13 2007, 05:38 PM, a spus:

Anabella, mesajul lui marcelnichita e de azi, nu de ieri...

incearca ce ti-am propus si revino cu mesaj aici, te astept

ms ca m-ai iertat :pullhair: :notworthy: si pt. apreciere ...

LATER : imi pare rau, trebuie sa plec, ne vedem maine cel mai tarziu .. o seara frumoasa tuturor :laugh:

:smile: gata! am facut cum mi-ati spus si acum e bine, pot vizualiza si postarile mele...
multumesc si va doresc o seara buna.

#117 Welcome

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 58 Postari:

Postat 13 September 2007 - 08:01 PM

[quote name='aura mihaela' date='Sep 13 2007, 01:12 PM' post='143563']
ma scuzati ca intervin, sunt noua pe acest forum si intentionez sa dau si eu examenul la anu'....insa fratilor ce vad ca scrieti aici ma descurajeaza total....daca este adevarat, si cred ca asa a fost, atunci ma bucur ca nu am dat anul asta. :pullhair:

Uite, eu am inceput sa citesc foarte mult si am invatat o groaza de pe acest forum inainte sa dau acest examen... eu iti recomand urmatoarele lucruri: sa uiti acest topic! este cel mai important... ptr ca noi aici ne plangem, ne ceratm si incercam sa gasim un vinovat ptr prostiile care le-am facut noi la examen , dar si ptr batjocura de care am avut parte la aceasta sesiune. Am inteles ca de la anu' o sa fie numai subiecte de sinteza! deci, cauta subiectele (topicurile) de expert contabil de anul acesta, si/sau de anul trecut, iti iei toate grilele de aici rezolvate, ptr ca multe grile, pot fii si subiecte de sinteza, sunt foarte frumos lucrate toate materiile si chioar poti invata de aici, eu mi-am cumparat foarte putine carti. (bine..unele le ai si din facultate). Nu te descuraja ptr ce ai citit aici, tu chiar poti avea o sansa! :notworthy: dar... nu te culca pe o ureche, gandindu-te ca tu in 2 sapt parcurgi materia. Nu stiu cum au fost cursurile, eu una nu am participat la ele. Sunt multi care sunt dezamagiti, ca au dat acesti bani, dar sunt si cei care au fost multumiti... Nu stiu ce sa-ti spun. Dar , ideea e ca ... NU IEI EXAMENUL DACA NU PUI MANA PE CARTE SI PE LEGISLATIE. Astia chiar au grija sa te plimbe prin toata materia... Spor la invatat! si... adauga in lista de Favorites adresa CECCAR, inscrierea este ultima problema...
Maria

#118 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 13 September 2007 - 09:32 PM

Subscriu la ceea ce a zis Welcome .... ba mai mult de atat, incearca sa rezolvi singura sau in colaborare cu cineva, de ex, pe forum, macar cateva din problemele din cartea de grile .... fara sa astepti sa-ti dea cineva rezolvarile .... te va ajuta f mult .....

#119 iuliapuf

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 63 Postari:
  • Interests:contabilitate, fiscalitate, drept comercial, internet

Postat 13 September 2007 - 10:21 PM

Eu ma gandesc numai sa nu faca si cei de la CECCAR ca cei de la CAFR si sa nu dea examen vreo 3-4 ani, nu stiu de ce, ma gandesc ca ar fi in stare si atunci mi-ar parea rau ca n-am dat examenul cand era usor de tot, acum vreo 2-3 ani era parfum de tei, dar eu aveam alte prioritati din pacate.
Sper sa ma ajute efortul vostru de anul asta, dar am impresia ca trebuie sa ma apuc de invatat de-acum.
Iulia Florea

#120 dika

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 14 September 2007 - 07:40 AM

Vezi postareaAnaStancu, la Sep 13 2007, 11:29 AM, a spus:

Pentru mihavesa:

Pentru ca eram deja satui de toate aburelile lui, iar afara erau 45 grade. Iti promit insa, cum de altfel mi-am promis mie insumi, ca daca iau examenul asta, in stagiu, domnul Toma daca va apare pe la cursuri, va avea de raspuns la niste intrebari cam dificile. Bine ar fi sa fim cat mai multi cu asemenea intrebari. Poate asa vom reusi sa schimbam ceva.
Buna! Eu sunt deja expert contabil, am luat examenul de aptitudini in iunie 2007, iar in cei 3 ani de stagiatura dl Toma nu a aparut la cursuri de nicio culoare, doar in ultima faza in care erau cursurile obligatorii pt toata lumea ,de pregatire in vederea sustinerii examenului de aptitudini la deontologie si mare lucru nu a spus. Plus ca la pauza s-a plecat in masa.

Similar Topics Collapse

224 useri citesc topicul

0 membri, 224 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL