Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
vanzare auto - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 7

Salt la continut

vanzare auto

207 replies to this topic

#121 darla2203

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 71 Postari:

Postat 27 March 2009 - 10:51 AM

se emite factura catre persoana fizica (cu tva daca sunteti platitor de tva) iar pentru valoarea ramasa neamortizata constituiti cheltuiala care se impoziteaza.astepam si alte pareri oricum.
DARLA2203

#122 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 27 March 2009 - 12:17 PM

Intocmesti factura cu tva, iar valoarea neamortizata o scazi prin contul 6583 si este cheltuiala deductibila cf. Deciziei nr. 2 a Comisiei Fiscale centrale din 2004, fiind considatata cheltuiala aferenta veniturilor. Atentie insa cu indeplinirea conditiilot pentru preturi de transfer, pentru ca vanzarea se face catre administrator, adica sa ai documente care sa ateste ca valoarea de vanzare este cea de piata, si nu a fost favorizat acesta

#123 Crin19

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 01 April 2009 - 09:56 PM

Buna! Am si eu o problema . Patronul meu a achizitionat o masina din Germania in 2008 pe firma ,si vrea sa o vinda acum unei persoane fizice ,bineinteles la un pret mai mic decit valoarea ei. dar mai mare decit valoarea amortizarii . Sfatuitima cum sa fac inregistrarea. Va multumesc anticipat

#124 AnaB

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 215 Postari:

Postat 01 April 2009 - 11:09 PM

2813=2133 cu valoarea amortizata
6583=2133 cu diferenta de amortizat
4111=7583, 4427 cu valoarea cu care a fost vanduta

#125 ramymona

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 21 April 2009 - 01:52 PM

Buna ziua ! Am si eu o mare rugaminte sa ma ajutati in cazul in care stiti. Anul trecut in martie(2008) a fost infiintata o firma SRL iar la o luna s-a achizitionat un auto(2005) din germania fara tva.Firma nu a avut deloc activitate iar administratorul vrea sa o inchida acum pentru a scuti si impozitul pe profit de 500 de euro pe care trebuie sa ii plateasca.Intrebarea mea este: cum vinde masina? la ce pret?poate sa o vanda la un pret mai mic decat valoare de intrare?

#126 oanapopa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 27 Postari:

Postat 30 April 2009 - 12:21 PM

va rog sa ma lamuriti daca pot face reevaloare la un autoturism si ce inregistrari fac la vanzarea lui la o valoare mai mare decat cea din contabilitate. firma neplatitoare de TVA, iar masina nu a fost amortizata desi a fost achizitionata acum 5 ani.

#127 getw

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 40 Postari:

Postat 30 April 2009 - 02:31 PM

de ce sa faci reevaluare daca ai vandut masina la o valoare mai mare decat cea de inregistrare din contabilitate?
Este deductibila cheltuiala cu masina daca este vanduta la o valaoare mai mare.
Presupun ca ai cumparat masina cu 10.000 ron si ai vandut-o cu 11.000
inregistrarile sunt la vanzare 461 = 758 11.000
scoatera din gestiune 658 = 2133 10.000

#128 oanapopa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 27 Postari:

Postat 01 May 2009 - 09:30 AM

multumesc mult

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 01 May 2009 - 02:33 PM

#129 AnaB

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 215 Postari:

Postat 18 May 2009 - 09:15 PM

Am si eu o mica problema daca ma puteti ajuta....o firma vrea sa vanda un autoturism si citisem la un moment dat in codul fiscal ca nu poate fi vanduta decat daca se organizeaza licitatie. Problema este ca nu mai gasesc in codul fiscal acest lucru si chiar daca l-as gasi nu am idee cum se poate organiza o licitatie.
Va rog mult daca ma poate ajuta cineva
Va multumesc anticipat

#130 foxyexp

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 57 Postari:

Postat 17 June 2009 - 11:24 PM

nu trebuie sa faci licitatie ca sa vinzi masina; se face factura fiscala, cu tva daca firma este platitoare de tva, si se incaseaza banii.

Vezi postarearamymona, la Apr 21 2009, 02:52 PM, a spus:

Buna ziua ! Am si eu o mare rugaminte sa ma ajutati in cazul in care stiti. Anul trecut in martie(2008) a fost infiintata o firma SRL iar la o luna s-a achizitionat un auto(2005) din germania fara tva.Firma nu a avut deloc activitate iar administratorul vrea sa o inchida acum pentru a scuti si impozitul pe profit de 500 de euro pe care trebuie sa ii plateasca.Intrebarea mea este: cum vinde masina? la ce pret?poate sa o vanda la un pret mai mic decat valoare de intrare?

cel mai bine ar fi sa o vnzi la un pret egal cu valoarea ramasa de amortizat, mai ales ca vei face vanzarea catre administrator; poti sa faci vanzarea si la un pret mai mic, dar cu conditia ca pretul facturat sa fie un pret de piata.

mai citeste pe forum postari mai vechi si te vei lamuri.

#131 GyGeo_1973

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 15 July 2009 - 05:53 PM

patronul avea o masina pe persoana fizica ..... a facut un contract de vanzare cumparare vehicul intre persoana lui si firma dupa care a vanduto la cineva cu factura .... cum inregistrez masina in firma ?????

mersik frumos

#132 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 15 July 2009 - 06:38 PM

1. Achizitionare de la pers.fizica conform contract : 2133=462
2. Vanzarea catre o alta firma : 461%7583, 4427, daca firma este pl.de TVA
3. Scadere din gest .: 2813,6583 %2133

Stai putin, dar ce cauta intrebarea in topicul Declaratii ? Roaga un moderator sa iti mute postarea+ citeste Regulamentul forumului (nu te supara).
:lostit (13):

Dana

#133 GyGeo_1973

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 15 July 2009 - 07:04 PM

Vezi postareaDana42, la Jul 15 2009, 07:38 PM, a spus:

1. Achizitionare de la pers.fizica conform contract : 2133=462
2. Vanzarea catre o alta firma : 461%7583, 4427, daca firma este pl.de TVA
3. Scadere din gest .: 2813,6583 %2133

Stai putin, dar ce cauta intrebarea in topicul Declaratii ? Roaga un moderator sa iti mute postarea+ citeste Regulamentul forumului (nu te supara).
:lostit (13):

mersik

#134 Ramoconta

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 30 July 2009 - 09:22 PM

salut ,la achizitia de autoturism pe firma de la o persoana fizica (am doar contractul de vanzare-cumparare),e trecuta valoarea de 9000 de euro.el a achitat-o integral,administratorul.ce inregistrari trebuie sa fac?si in casa ma intereseaza.pot sa fac plata in doua transe?cu ce act?adica sa plateasca jumatate la data contractului si jumatatea cealalta din suma peste cateva zile?pot sa fac asta?inregistrez ca si suma valoarea totala in lei la cursul euro al zilei incheierii contractului?
Am gasit ceva pe forum dar variante diferite si sunt deja incurcata.altceva:odata cu achizitia asta mai trebuie sa faca ceva el,ca firma,vreo declaratie?ceva pe la finante?citeam ceva de o declaratie..........nu stiu exact .Contabil cred ca decat inregistarrea mijl.fix,achitarea prin casa.si bineinteles amortizarea.
Multumesc pt rabdare.Astept un raspuns

#135 dze

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 12 Postari:

Postat 02 August 2009 - 02:45 PM

Va salut,

Am cumparat ca srl acum cca 2 ani o masina dacie papuc carosata de la un alt srl. Vanzarea s-a facut doar prin factura de la firma respectiva catre firma mea. Nu am schimbat si titularul masinii iar cu masina nu s-a circulat.

Care erau pasii normali de facut intr-un asemenea caz de vanzare cumparare. Este valabila factura sau mai e necesar si un contract de vanzare-cumparare. Eu as vrea acum sa dau papucul ori la rabla ori spre vanzare. Va rog sa ma ajutati cu cateva sugestii ai incat situatia sa fie ok juridic si contabil.

Multumesc mult.

#136 stefy

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 162 Postari:

Postat 03 August 2009 - 09:48 AM

Lucrez la 2 societati la care administratorii sunt sot si sotie (sotul la una sotia la cealalta). Firma sotiei poate vinde o masina firmei sotului? Cum este mai corect sa trec masina de pe o firma pe alta? Masina este incomplet amortizata.
Imi cer scuze administratorilor ca am creat un nou topic desi mai era unul. :lostit (13):

Aceasta postare a fost editata de stefy: 03 August 2009 - 09:51 AM

#137 nina moldovan

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 67 Postari:

Postat 03 August 2009 - 03:24 PM

nu poti sa treci mijlocul fix (masina) de la o firma la alta , chiar si daca administratorii sunt sot si sotie , asta nu are legatura cu societatile .

1 .

Masina se vinde prin contract de vanzare la pretul convenit de cei doi administratori ,

Masina se poate vinde atat la pret sub valoarea ramasa neamortizata , rezultand pierdere pt societatea vanzatoare, cat si pe o valoare mai mare decat valoarea ramasa neamortizata , sau la valoarea ramasa de amortizat. Dar se face contract de vanzare cumparare si masina se radiaza de pe un proprietar si se inmatriculeaza pe celalalt .

2.

Sau se poate inchiria masina de catre firma A firmei B. Dar depinde la ce foloseste autovehicolul respectiv , deoarece sunt activitati care nu se pot efectua cu autoturisme inchiriate .

In cazul in care se inchiriaza , se stabileste si contravaloarea chiriei pe luna .

#138 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 03 August 2009 - 10:46 PM

Vezi postareastefy, la Aug 3 2009, 10:48 AM, a spus:

Firma sotiei poate vinde o masina firmei sotului? Cum este mai corect sa trec masina de pe o firma pe alta? Masina este incomplet amortizata.
Vanzarea se poate face intre cele doua firme (documentul este factura) dar atentie la pretul la care se face vanzarea pentru ca acesta trebuie sa fie pretul de piata altfel la un control fiscal pretul la care s-a facut vanzarea se considera pret de transfer, nu pret de vanzare, valoarea fiscala a venitului din vanzare majorandu-se si stabilindu-se profit suplimentar cu impozit pe profit suplimentar.

#139 stefy

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 162 Postari:

Postat 04 August 2009 - 07:22 AM

Multumesc pentru raspuns.

#140 ARDA

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 06 August 2009 - 09:26 AM

si eu am aceasi problema,am cumparat o masina de transport marfa doar cu factura intre firme.care sunt pasii urmatori?
alta problema :este nevoie de foi de parcurs?

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

8 useri citesc topicul

0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL