la noi, pot sa iti spun, ca si eu am avut contracte vechi, unde termenul de preaviz in cazul concedierii era cel de 15 zile lucratoare, dar la lichidare, trebuia sa-l acord pe cel actual, de 20 de zile.
Postat 23 September 2009 - 08:17 AM
la noi, pot sa iti spun, ca si eu am avut contracte vechi, unde termenul de preaviz in cazul concedierii era cel de 15 zile lucratoare, dar la lichidare, trebuia sa-l acord pe cel actual, de 20 de zile.
Postat 23 September 2009 - 08:23 AM
Multumesc mult pt timul acordat .
O sa incerc sa depun actele asa cum sunt......sa vedem ce se intampla.........daca se leaga de el vom face altul cu 20 de zile.
Oricum de acum in colo voi modifica si in contractele ce se vor intocmi nr. de zile de preaviz.......
Cu bine
Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 23 September 2009 - 08:29 AM
Postat 23 September 2009 - 08:29 AM
Postat 23 September 2009 - 06:15 PM
Postat 24 September 2009 - 07:42 AM
Postat 26 September 2009 - 01:06 AM
La cineva din Ploiesti i-au cerut preaviz cu 20 zile , la fel si in Hunedoara si Brasov !
Cred ca mai conteaza si nebagarea de seama din partea angajatilor ITM !
Postat 12 October 2009 - 05:18 PM
Postat 18 November 2009 - 12:51 PM
Am o problemuta pe care nu stiu cum sa o rezolv .... la inceputul anului 2008 directorul general a fost demis din functie dar nu i s-a desfacut contractul de munca din mai multe motive printre care si acela ca trebuia sa restituie o suma de bani destul de maricica .... in toata perioada asta nu a mai fost trecut pe stat iar administratorul de acum vrea sa i se inchida contractul ... cum trebuie sa procedez? ..... cercetare disciplinara cum ca in toata aceasta perioada nu a mai venit la servici? se poate dupa aproape 2 ani de lipsa de la locul de munca :(((((((( ?
Postat 19 November 2009 - 09:56 AM
Postat 19 November 2009 - 11:51 AM
Postat 19 November 2009 - 02:18 PM
Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 20 November 2009 - 11:04 AM
Postat 19 November 2009 - 04:47 PM
Postat 20 November 2009 - 09:46 AM
Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 20 November 2009 - 11:05 AM
Postat 20 November 2009 - 11:09 AM
Postat 20 November 2009 - 12:35 PM
Cititi pe portaljust.ro diverse spete
Codul Muncii art 76 Controlul și sancționarea concedierilor nelegale
Art. 76. - Concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.
Art. 77. - În caz de conflict de muncă angajatorul nu poate invoca în fața instanței alte motive de fapt sau de drept decât cele precizate în decizia de concediere.
Art. 78. - (1) În cazul în care concedierea a fost efectuată în mod netemeinic sau nelegal, instanța va dispune anularea ei și va obliga angajatorul la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.
(2) La solicitarea salariatului instanța care a dispus anularea concedierii va repune părțile în situația anterioară emiterii actului de concediere.
Tip: Decizie
Nr./Dată: 1964/M (26.10.2005)
Autor: Curtea de Apel Brașov - Secția Conflicte de Muncă
Domenii asociate: Contracte de muncă
De asemenea se va face vorbire despre actele în baza cărora intimata a procedat la desființarea postului.
Nefăcându-se nici o mențiune cu privire la motivul concedierii , intimata a emis decizia atacată cu nerespectarea dispozițiilor art. 74. lit a Codul Muncii.
De asemenea , în cuprinsul deciziei nu a fost menționată durata preavizului , făcându-se trimitere la Nota nr. 126/30.03.2005 , care reprezintă o înștiințare a contestatoarei cu privire la intenția intimatei de concediere și nu comunicarea preavizului , care trebuie să constituie o componentă a deciziei de concediere.
În aceste condiții instanța apreciază că intimata nu a respectat dispozițiile art. 74 lit. b Codul Muncii , în conformitate cu art. 76 din același cod " Concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută."
Constatând nulitatea absolută a deciziei de concediere nr. 1072/19.04.2005 în raport de nerespectarea condițiilor imperative ale art. 74 lit. a și b Codul Muncii coroborat cu art. 76 Codul Muncii , instanța a admis în parte petitul 3 al acțiunii având ca obiect repunerea contestatoarei în situația anterioară emiterii actului de concediere , respectiv a obligat intimata să o reintegreze pe contestatoare în postul deținut anterior emiterii deciziei atacate și totodată a respins pretențiile constând în plata daunelor cominatorii de 1.000.000 lei fiecare zi de întârziere de la data pronunțării și până la data reintegrării efective , în caz de refuz , având în vedere că plata daunelor cominatorii vizează faza executării silite , când debitorul refuză executarea în natură a obligației.
Principalul efect al comunicării deciziei de concediere este acela al încunoștiințării persoanei în cauză despre încetarea contractului individual de muncă pentru ca această măsură să poată fi contestată în instanță , în temenul legal de 30 de zile. Practic decizia de concediere își produce efectele numai de la data comunicării. (...) Prin urmare lipsa oricărei comunicări nu face altceva decât să conducă instanța la ideea că partea contestatoare a atacat decizia în termen. De altfel instanța de fond a menționat în cuprinsul motivelor de recurs , faptul că " lipsa comunicării deciziei nu conduce la nulitatea acesteia , ci produce efecte numai de la data comunicării."
mai bine faceti act aditional de suspendare CIM pe perioada de 2 ani din urma si dati decizie acum
Postat 20 November 2009 - 02:01 PM
Poate in baza documentelor emise atunci poti sa inchei contractul acum.
Postat 20 November 2009 - 07:33 PM
Postat 23 November 2009 - 09:54 AM
L130/ 1999 spune clar: art.2(2) angajatorii sunt obligati sa depuna la ITM... a) actele privind(...) incetarea contractelor individuale de munca, in termen de 5 zile de la perfectarea acestora.
deci in termen de 5 zile de cand le-ai intocmit, nu de cand a avut loc evenimentul, adica lichidarea. de ce ar fi nula aceasta decizie?
Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 23 November 2009 - 09:57 AM
Postat 23 November 2009 - 12:17 PM
a) motivele care determină concedierea;
b) durata preavizului;
c) criteriile de stabilire a ordinii de priorități, conform art. 69 alin. (2) lit. d), numai în cazul concedierilor colective;
d) lista tuturor locurilor de muncă disponibile în unitate și termenul în care salariații urmează să opteze pentru a ocupa un loc de muncă vacant, în condițiile art. 64.
(2) Abrogat.
Art. 75. - Decizia de concediere produce efecte de la data comunicării ei salariatului.
Postat 23 November 2009 - 02:22 PM
Andrea
Similar Topics
| Topic | Forum | Deschis de | Statistici | Ultima postare | |
|---|---|---|---|---|---|
Incepand cu 08.01.2023, aplicatiile puse la dispozitia contribuabililor (pdf-urile inteligente) vor putea fi utilizate numai pe sisteme de operare aflate in suport la producator si cu toate update-urile la zi. |
ANAF - servicii si asistenta, date de contact | Otilia Alupei |
|
|
|
NOUL madel-cadru editabil, pt CIM, valabil din 09.12.2022 ! |
MODELE FISIERE RESURSE UMANE | Otilia Alupei |
|
|
|
Calcul contributii CIM partial august 2022 |
SALARII | mihaci |
|
|
|
AJOFM raspunde : Suspendarea CIM pe durata concediului de acomodare |
CONTRACTE INDIVIDUALE DE MUNCA | Otilia Alupei |
|
|
|
AJFP Mehedinti informeaza contribuabilii despre aplicarea sistemului RO e-Factura |
RO e-Tranport si RO e-Factura | Otilia Alupei |
|
|
3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi