Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
incetare/desfacere CIM - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 9

Salt la continut

incetare/desfacere CIM

181 replies to this topic

#161 cobieanu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 33 Postari:

Postat 23 November 2009 - 02:48 PM

demis a fost doar verbal .... " de azi nu mai treci pe la noi" .... avea si ceva bani de dat la firma si ceva bani de recuperat de la niste clienti iar acum ca s-a revolvat totul vrea sa-i desfaca contractu de munca cu data de cand nu a mai venit si de cand nu mai este trecut pe stat

#162 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 23 November 2009 - 02:50 PM

pentru andreea:
Art. 76. - Concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.
Daca vrei, poti sa ajungi si in instanta si sa iti spuna instanta, daca nu-legal ar trebui sa spuna si ITM-ul, si cons.juridic al societatii, chiar si tu ca si contabil-daca citesti Codul Mucii.

pentru cobieanu:
ti-am spus: "mai bine faceti act aditional de suspendare CIM pe perioada de 2 ani din urma si dati decizie acum"

Aceasta postare a fost editata de mihaela_cva: 23 November 2009 - 02:55 PM

#163 cobieanu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 33 Postari:

Postat 23 November 2009 - 03:21 PM

ok ...merci mult ... o sa ma duc la itm sa vad ce zic si ei :(((((((

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 23 November 2009 - 04:47 PM

#164 mia_maria

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 23 November 2009 - 03:24 PM

In cazul unui CIM pt. care angajatorul a beneficiat de subventie (somer peste 45 ani), iar dupa un an angajatul isi da demisia pt. motive personale, agajatorul va fi obligat la restituirea subventiei primite? Nu din vina angajatorului nu s-a respectat periooada de 2 ani a mentinerii contractului de munca.

#165 Mari2004

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 30 November 2009 - 03:02 PM

Vezi postareaerind, la Sep 22 2009, 12:15 PM, a spus:

Buna
Ma un angajat problema care e in perioada de preaviz de 15 zile cf ctr individula de munca
Vreau sa sti daca poate contesta aceste 15 zile ,pt ca cf contractului colectiv de mnc pe 2007-2011 se cere 20 zile......
care e corect...si legal????
Stie cineva?
Sa mai confruntat cineva cu o asemenea situatie......

Multumesc
Buna
Este vorba de situatia de incetare a cim in care societatea este obligata sa acorde un preaviz si acesta este de 20 zile lucratoare ( Conf Art.74.2 din CCM la nivel national ) Conf Art 74 (3) salariatul are dreptul sa absenteze patru ore de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa ii afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator. In mod normal in cim trebuie sa figureze cele 20 zile de prezviz ( si nu 15 ).

#166 GyGeo_1973

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 13 January 2010 - 04:11 PM

cu ce sa inchei contractul de munca al unui angajat sa nu afecteze firma pt restructurare si sa poata sa ia si el somaj ???

multumesc anticipat ..

#167 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 13 January 2010 - 04:23 PM

Ca sa poata lua somaj trebuie sa fie un motiv neimputabil lui.
Cel mai simpu este sa desfiintezi postul (dar asta este restructurare).
Dragos

#168 Ionescu Sanda

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 20 Postari:

Postat 13 January 2010 - 10:39 PM

art 61 lit d din Codul Muncii.sigur
Ionescu

#169 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 14 January 2010 - 10:36 AM

La 61, d trebuie sa demonstrezi ca nu corespunde postului; si in plus cred ca nu este prea ok sa-ti apara asta pe cartea de munca.
Dragos

#170 Nicolett

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 19 Postari:

Postat 25 March 2010 - 09:49 AM

Ce acte trebuiesc facute daca vreau ca un cim sa inceteze cu art.55b din Codul Muncii - acordul partilor, dar angajatul nu vrea sa faca cerere de lichidare la zi? Face firma un acord de incetare a CIM intre ea si salariat???

#171 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 25 March 2010 - 12:17 PM

Nu stiu ce este "cererea de lichidare la zi", dar pt. incetarea ct. cu acordul partilor, se face o Cerere de incetarea cu acordul partilor, cnf. art.55 litera b din CM, care se semneaza atat de cate angajator, cat si de catre salariat.
Dezavantajul salariatului este ca nu va beneficia de somaj, chiar daca are conditia de stagiu indeplinita.

Dana

#172 liana08

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 143 Postari:

Postat 25 March 2010 - 01:42 PM

In cererea de incetare a contractului de munca ar fi bine sa se mentioneze ( daca angajatul doreste sa plece imediat) - " fara perioada de preaviz " care acum este de 20 zile conf. contractului de m-ca la nivel national, 20 zile daca nu este cadru de conducere.

#173 Nicolett

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 19 Postari:

Postat 07 April 2010 - 07:43 AM

Buna ziua! va rog tare mult sa ma ajutati intr-o problema. Cum pot desface contractul individual de munca a unui angajat care imi vorbeste firma de rau peste tot,adica zice ca lucrarile nu sunt bine facute, lucrari facute de el, culmea, (lucru interzis prin Regulamentul Intern), imi face plangeri peste tot pe la ITM, et. au fost in control dar nu au gasit nimic in neregula. Deci cum pot sa `` scap`` de el.??

#174 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 07 April 2010 - 09:26 AM

1) In primul rand trebuie sa vedeti daca nu e adevarat ceva din ceea ce critica el, fie si partial, si sa luati masuri de indreptare, comunicandu-i si lui. Exista unii care vad nereguli peste tot (chiar si eu), dar nu ar fi grav daca nu ar face si reclamatii nejustificate tot timpul sau si-ar da seama ca nu se poate schimba nimic prin reclamatii.
2) Ar trebui vorbit direct cu el pentru a spune deschis ce probleme sunt si ce masuri ar propune el. I se poate explica faptul ca unele din nereguli sunt de fapt prevederi legale sau de regulament sau ca altii vad problemele altfel privite din alt punct de vedere.
3) Se incep pasii de sanctionare dupa procedura ceruta de Codul muncii: instituirea unei comisii, convocarea scrisa in fata comisiei, propunerea comisiei de sanctionare, decizia de sanctionare.
4) Deoarece reclamatiile nejustificate nu sunt o fapta foarte grava (decat daca afecteaza profitul firmei), eu recomand sa se mearga de la sanctiunile cele mai usoare spre ultima sanctiune (demiterea), dar in fiecare decizie de sanctionare eu recomand inserarea unui avertisment ca recidivarea in astfel de nereguli atrage o sanctiune mai mare, mergand pana la demitere. In mod inevitabil dupa a 3-a sau a 4-a recidiva poate fi demis, cu conditia sa fie demontate orice critici ale lui. Chiar daca criticile sunt justificate, a face publice neregulile firmei este imputabila, daca e interzisa prin contract sau ROI. Dar reclamarea la ITM nu inseamna ca e facuta publica o neregula ci este un drept al lui. Sa i se dea o copie a deciziei de constatare a ITM ca sa constate si el ca s-a facut de ras cu reclamatia.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#175 andraf

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 20 Postari:

Postat 14 April 2010 - 09:10 AM

Buna ziua,
Unui salariat angajat cu carte de munca in Mai 2009, dar care nu are un carnet de munca (este primul sau job) si care pleaca acum in 2010 aprilie, trebuie sa ii dea societatea o adeverinta? Cumva adeverinta se refera la vechimea in munca si la veniturile realizate? exista undeva (la ITM?) un astfel de formular?
Il completeaza angajatorul si atat? Trebuie vizat si la inspectorul de la ITM?

Multumesc anticipat,
Andra F.

#176 scorpiutza_leny

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 100 Postari:

Postat 14 April 2010 - 09:18 AM

Angajatului i se elibereaza de la ITM o adeverinta de vechime pentru perioada in care a lucrat. Angajatorul nu trebuie sa completeze nimic. In momentul in care se angajeaza in alta parte si i se va intocmi carnet de munca va prezenta acea adeverinta si vechimea se va completa si in carnetul de munca.

#177 andreea0515

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 28 June 2010 - 11:25 AM

buna ziua! am si eu o rugaminte la cine poate sa ma ajute.am o instiintare catre un angajat conform careia i sa va desface contractul de munca prin restructurare cf art65 alin 1 incepand cu data de 01.07.2010 si un alt angajat care si-a dat demisia urmand sa inceteze raporturile de munca cu 01.07.2010. intrebarea mea este care este termenul de completare in revisal si transmitere si care este termenul de depunere a deciziilor la itm? daca se poate puteti sa-mi spuneti unde gasesc ceva norme metodologice sau care este hotararea care reglementeaza aceste termene ca sa o caut sa ma uit eu data viitoare?multumesc!

#178 marra_2000

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 508 Postari:

Postat 28 June 2010 - 11:39 AM

- completarea revisal- la data incetarii contractului, vezi AICI, gasesti si in sectiunea legislatie postata hotararea
- decizia se depune la ITM in termen de 5 zile de la data perfectarii a acesteia.

#179 andreea0515

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 28 June 2010 - 11:48 AM

multumesc pentru raspuns si pentru link, dar mai am niste nelamuriri, cineva mi-a spus ca se inregistreaza in revisal si se depun la itm astfel:
REVISAL:- contractul cu o zi inainte de inceperea activitatii
-decizia in ziua incetarii
-actul aditional la fel ca si contractul???

ITM: -contractul in 20 de zile de la incheiere
- actul aditional in 5 zile de la emitere
- decizia in 5 zile de la emitere

este corect?

#180 marra_2000

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 508 Postari:

Postat 28 June 2010 - 12:01 PM

de ce nu citesti un picut hotararea din link? sa vezi ce scrie...ai sa gasesti iraspuns la toate intrebarile tale de mai sus...nu ne putem baza intotdeauna pe "am auzit..mi-a spus cineva" ....uneori pot fi corecte aceste informatii, alteori nu :lnr (1):

Similar Topics Collapse

10 useri citesc topicul

0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL