Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
declaratii nedepuse la termen - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 7

Salt la continut

declaratii nedepuse la termen

200 replies to this topic

#121 cristianamatache

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 292 Postari:

Postat 12 February 2009 - 11:58 AM

Buna,

Am o mare pb si sper sa ma puteti ajuta cu un sfat. Am depus o decl inititala 100 pe sept cu mai multe tipuri de impozite. In noiembrie am obs o diferenta de 22 lei la una din pozitii si am facut rectificativa, iar acum am obs ca am decl impozit pe profit mai mare decat am in reg de evidneta fiscala si trebuie sa fac o noua rectificativa. La adm a fost un coleg de-al meu si i-a spus ca nu coincid datele (sau cel putin asa a inteles el). Ca sapot face a 2 rectificativa am descarcat din nou programul pt ca altfel nu puteam, deci cred ca pb este ca nu pot face inca o rectificativa la inititala si trebuie sa o fac cumulat cu prima, dar imi e teama ca nu cumva sa mi se dubleze suma, deci va rog sa imi dati un sfat cei ce ati mai avut pb asta.

Merci

#122 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 12 February 2009 - 01:11 PM

Poti sa faci si a doua decl.rectificativa, rectifici doar pozitia respectiva. Vezi ca poate trebuia sa faci rectificativa cu programul aferent lunii dec.2008, nu cel utilizat pana in noi.inclusiv, cel mai sigur ar fi sa mergi tu cu decl.la Finante, sa nu existe interpretari.

Aceasta postare a fost editata de a.d.n.: 04 September 2009 - 03:46 PM

Dana

#123 cristianamatache

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 292 Postari:

Postat 14 February 2009 - 05:59 AM

merci...asa ma gandeam si eu, dar colegului care a fost sao depuna nu a vrut sa i-o primeasca ca nu coincid datele si i s-a cerut decl pe decembrie, ceea ce ma face sa cred ca aia a incercat sa i ncarce sept peste dec.

#124 cosmin_brd

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 17 February 2009 - 01:05 PM

Buna ziua!
O intrebare-ce amenda este pentru depunerea declaratiei 101 -declaratie impozit pe profit anual -cu intarziere -exista diferentieri cumva in functie de durata intarzierii?. Mutumesc.

ce am gasit pe forum este de anul trecut- si stiti cum la noi se schimba toate asa de des nu mai stiu care sunt in vigoare si unde sa caut . asadar pot sa ma trezesc cu amenda prin posta sau cum ? si ce sume sunt acu in vigoare. este destul de urgent. multumesc mult

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 23 February 2009 - 10:30 PM

#125 furgim

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 35 Postari:

Postat 20 February 2009 - 12:39 AM

Vezi postareafurgim, la Feb 8 2009, 10:02 PM, a spus:

Buna ziua

Ce se intimpla daca am o datorie de citeva sute de roni pentru un impozit pe profit neplatit si nu am mai depus declaratiile la timp (100, 300, bilantul)?
Daca renunt sa mai fac ceva pe respectiva societate(nu voi mai avea nici o activitate, nu voi plati datoria si nu voi mai depune nici o declaratie) risc ceva?

Va multumesc

Nu sie nimeni sa-mi raspunda?

#126 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 20 February 2009 - 03:56 AM

Daca dai cautare in forum si citesti prin codul de procedura fiscala, legea societatilor comerciale vei gasi raspuns cu siguranta.

Dar intre timp primesti o avertizare publica pentru ca ai incalcat regulamentul prin deschiderea unui topic nou cu un subiect existent deja in forum si prin postarea repetata a intrebarii.

Topic inchis.
Madalina

#127 mirelan

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 76 Postari:

Postat 23 February 2009 - 05:06 PM

cine are posibilitatea sa ma ajute: are cineva o "pila" la sector 1?
problema este urmatoarea: am un client dobitoc (ca altfel nu stiu cum sa-l numesc), care s-a infiintat prin aprilie 2008 si pana in decembrie nu si-a luat conmtabil si nici nu si-a depus vreo declaratie.
asa ca are intarziate: 2 declaratii 100; 2 declaratii 300; 2 declaratii 394; bilant la iunie 2008
in total ar fii cam 15.000 amenda
am incercat sa mai negociez cu administratia dar nici nu au vrut sa auda
asa ca va rog, daca poate se ma ajute cineva. nu e problema ca platesc comision :)

multumesc anticipat

#128 iuli73

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 148 Postari:

Postat 23 February 2009 - 07:45 PM

Se rezolva fara amenda.Le pui la posta cu confirmare de primare,fiecare declaratie in alt plic,eu asa am facut si am scapat la fel de un bilant nedepus si niste declaratii 100 si 101

#129 mirelan

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 76 Postari:

Postat 23 February 2009 - 08:28 PM

asta nu inseamna ca nu ti-a dat amenda, doar ca nu ti-a venit instiintarea
probabil ca pe fisa de platitor ai amenzile intregi
asa ca va rog inca sa ma ajutati daca se poate..

#130 iuli73

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 148 Postari:

Postat 24 February 2009 - 12:08 PM

Nu este draga nici o amenda in fisa,am depus chestia asta intarziata acum un an,de atunci tot duc declaratiile la termen si am depus si bilantul si cer mereu fisa,corelez platile sa vad cum s-au stins datoriile,merg mereu la finante la cine tine fisa societatii si nu este nimic,nu-ti spune functionara de la ghiseu nimic despre depunere cu intarziere,numai la un eventual control de fond care va sta sa purice bine bine toate declaratiile se descopera,pana atunci...firma merge bine mersi,cine stie ce va mai fi anul asta,poate se suspenda mai stii,cu criza asta.

#131 danyR

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 42 Postari:

Postat 23 March 2009 - 02:23 PM

Buna, fetelor ajutati-ma si pe mine...am o societate care tocmai a primit o somatie de la Administratia Finantelor Locale de plata a unei amenzi pentru nedepunerea la timp a declaratiei 100. Problema e ca administratorul nu vrea sa plateasca, aveti idee ce poate pati?eu nu m-am mai confruntat niciodata cu asa ceva si nu stiu ce sa ii spun...poate este cineva pe aici care a trecut prin asa ceva...va rog sa imi raspundeti. :sad:

#132 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 23 March 2009 - 02:54 PM

Nu poti decat sa-l informezi cu articolele din prezenta Ordonanta :

Codul de procedura fiscala (OG92/2003) :
" TITLUL X
Sancțiuni
ART. 219 Contravenții (1) Constituie contravenții următoarele fapte:
a) nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declarațiilor de înregistrare fiscală sau de mențiuni;
b) neîndeplinirea la termen a obligațiilor de declarare prevăzute de lege, a bunurilor și veniturilor impozabile sau, după caz, a impozitelor, taxelor, contribuțiilor și a altor sume;
........................
(2) Contravențiile prevăzute la alin. (1) se sancționează astfel:
d) cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei, pentru persoanele fizice, și cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice, în cazul săvârșirii faptelor prevăzute la alin. (1) lit. a), b), g)-m);
...........................
ART. 221 Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor
(1) Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac de către organele fiscale competente.
(2) Sancțiunile contravenționale prevăzute la art. 219 și 220 se aplică persoanelor fizice sau persoanelor juridice care au calitatea de subiect în raportul juridic fiscal. În cazul asocierilor și al altor entități fără personalitate juridică, sancțiunile se aplică reprezentanților acestora.
(3) Constatarea și sancționarea faptelor ce constituie contravenție potrivit art. 220 se fac de personalul de specialitate din cadrul Ministerului Economiei și Finanțelor și al unităților sale teritoriale, cu excepția sancțiunii privind suspendarea autorizației de antrepozit fiscal, care se dispune de autoritatea fiscală competentă, la propunerea organului de control.
(4) Contravențiile prevăzute la art. 219 alin. (1) lit. b) se aplică pentru faptele constatate după data intrării în vigoare a prezentului cod.
(5) În cazul aplicării sancțiunii amenzii potrivit art. 219 și 220, contribuabilul are posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din minimul amenzii prevăzute în prezentul cod, agentul constatator făcând mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal de constatare și sancționare contravențională.
....................
ART. 223
Dispoziții aplicabile
Dispozițiile prezentului titlu se completează cu dispozițiile legale referitoare la regimul juridic al contravențiilor."

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 23 March 2009 - 02:55 PM

Dana

#133 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 23 March 2009 - 03:04 PM

daca nu plateste ii ia din contul bancar declarat automat (fara aprobarea lui, banca e obligata sa faca plata in contul fiscului) si daca fiscul n-are ce sa-i ia atunci ii blocheaza contul bancar declarat

tot daca n-are si n-are ce sa-i ia (prin executare silita, care dureaza - e drept), il va urmari ca pers. fizica pt. recuperarea debitului.

se simte puternic si se joaca cu fiscul ?? are toate sansele sa se arda ! :sad:

#134 nicoliciu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 26 March 2009 - 08:32 AM

Sunt intru totul de acord cu ceea ce ti-au specificat atat Dana42 cat si dna. Alupei.
Intr-adevar in momentul cand s-a comis o astfel de greseala, este bun de plata cel ce nu a fost atent (si cu statul nu e de glumit).
Cazul meu:
Acum cativa ani preluasem o societate pentru care la fel am primit o somatie de plata pentru nedepunera la termen a unei declaratii. M-am prezentat frumusel cu somatia respectiva la Admin Fiscala impreuna cu administratorul, am cautat-o pe persoana care era trecuta pe somatie si i-am explicat ce s-a intamplat si de ce nu s-a depus declaratia in timp (administratorul nu avea cunostinte de ce trebuia sa depuna, contabila plecase si pana angajase alta persoana nu a depus declaratiile la timp, firma nu avea activitate de foarte mult timp si nici incasari prea mari nu avea).
Cu vorba buna :sad: am reusit sa o convingem pe doamna respectiva sa treaca pe somatia respectiva "avertisment", am inregistrat la registratura modificarea si asa am scapat de plata une amenzi de 1500 de lei cat era stabilita initial pe somatia de plata (bineinteles dupa ce i-am aratat ca depusesem intre timp declaratia respectiva).
Mult succes pe viitor!

#135 dalila1

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 23 April 2009 - 01:02 PM

Buna
Poate ma ajutati si pe mine, va rog.
Are cinera o "relatie" la adminitratie sector 4?
Va rog!!!!!! Pt o declaratie 101?

Scuze pentru greseli. Acum le-am vazut.

O "relatie" la administratia financiara sect 4.

#136 dalila1

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 23 April 2009 - 02:08 PM

Nu ma poate ajuta nimeni cu o "vorba buna"?

Va rog!!!!!

#137 AMC

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 18 May 2009 - 02:13 PM

daca am intarziat cu depunerea lui 392 ce se poate intampla? ma poate ajuta cineva?

#138 studenta IV

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 185 Postari:

Postat 04 August 2009 - 10:51 PM

Stiti cat e amenda pt nedepunerea declaratiei 205 referitor la dobanzi ?

#139 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 07 August 2009 - 12:44 PM

Codul de procedura fiscala :
" ART. 83
Depunerea declarațiilor fiscale
.....................................................
(4) Nedepunerea declarației fiscale dă dreptul organului fiscal să procedeze la stabilirea din oficiu a impozitelor, taxelor, contribuțiilor și a altor sume datorate bugetului general consolidat. Stabilirea din oficiu a obligațiilor fiscale nu se poate face înainte de împlinirea unui termen de 15 zile de la înștiințarea contribuabilului privind depășirea termenului legal de depunere a declarației fiscale. În cazul contribuabililor care au obligația declarării bunurilor sau veniturilor impozabile, stabilirea din oficiu a obligației fiscale se face prin estimarea bazei de impunere, potrivit art. 67. Pentru impozitele, taxele și contribuțiile administrate de Agenția Națională de Administrare Fiscală, înștiințarea pentru nedepunerea declarațiilor și stabilirea din oficiu a obligațiilor fiscale nu se face în cazul contribuabililor inactivi, atât timp cât se găsesc în această situație."

Dana

#140 mirelan

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 76 Postari:

Postat 25 August 2009 - 12:03 PM

o mica intrebare: in 2008 s-a depus o declaratie 100 pe care nu a fost inclus un impozit. acum am facut completare la declaratia 100 (nu rectificativa pentru ca nu am declarat nimic initial pe impozitul respectiv). acum tanti de la mari contribuabili vrea sa-mi dea amenda (nu penalitati) spunandu-mi ca n-am declarat cand trebuia (reamintesc ca 100 a fost depusa atunci dar s-a omis din greseala acest impozit). eu am mai facut astfel de completari la declaratii si nu am luat niciodata amenda. va rog sa-mi spuneti ce parere aveti si unde in lege se face aceasta diferenta pentru declaratie de completare

multumesc

Similar Topics Collapse

22 useri citesc topicul

0 membri, 22 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL