Imi cer scuze cu postarea de mai sus, cred ca a cazut net-ul la mine si nu stiu ce balarii s-au produs, riog un moderator sa stearga postul de mai sus. Multumesc,
Dana, stai linistita ca nu m-ai zapacit tu cu data de 25, m-au zapacit numeroasele modificari pentru ca in D101, daca te uiti pe pagina 2 jos, in dreapta sunt 2 casute, una cu termenul de depunere al D101 si una cu scadenta platii/restituirii. Aceste termene sunt :
depunere D101 : 15.02 / 15.04
scadenta platii/restituirii: 25.02 / 25.04
Initial m-am gandit ca o mai fi vreo modificare a codului fiscal care mi-a scapat mie si am luat de bun ce scria in D101, dar acum tind sa cred ca este iarasi doar o greseala in D101 cum a fost si prima data cu rd 49>0, termen 25/01.
Legat de termenul de depunere al situatiilor financiare acesta este in continuare de 150 zile si pentru societati comerciale conform art 36, alin.1 lit.a postat de tine mai sus, nu stiu ce te-a incurcat aici.
Roxy, e normal sa te zapaceasca formularea numai ca nu confunda sau nu pune semnul "=" intre definitivarea exercitiului financiar=intocmirea situatiilor financiare.Aici legiuitorul ne da o marja de timp intre 15.02 si 31.05 pentru a avea timp si a putea inregistra toate tranzactiile aferente exercitiului financiar terminat. De exemplu la firmele mai mari, care prin lege indeplinesc criteriile de marime pentru a fi auditate, au loc multe evenimente sau documente primite cu intarziere chiar si in martie anul viitor, de asemenea mai pot aparea diverse ajustari propuse de echipa de audit, toate aceste fiind prinse in situatiile financiare ale anului incheiat. La celelalte declaratii care se depun se pot face rectificative si corectii (inca se mai poate, sa vedem pentru cat timp

), la situatiile financiare nu mai este posibil acest lucru, poate din acest motiv si marja aceasta de timp.Pe de alta parte , daca tu crezi si esti sigura ca totul e finalizat si ok, nu te impiedica nimeni sa depui bilantul acum, dar nu este nicio legatura intre termenul de depunere al D101 si termenul de depunere al situatiilor financiare.
va pup si va doresc un w-end plin de iubire