Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
declaratia 101 - IMPOZIT PE PROFIT - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 7

Salt la continut

declaratia 101 - IMPOZIT PE PROFIT

236 replies to this topic

#121 ela d

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 240 Postari:

Postat 12 February 2009 - 06:09 PM

Va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine sa completez declaratia 101.Am mai postat intr-un topic referitor la aceasta declaratie, dar cred ca postarea mea s-a pierdut printre celelalte intrebari si raspunsuri.Am urmatoarea situatie
Venituri din exploatare 413.397
Cheltuieli din exploatare 413.539
Cheltuieli financiare 5.583
Rezultat brut -5.725, soldul contului 121
Cheltuieli cu impozitul pe profit 180
Amenzi, penalitati 1.092
Alte cheltuieli nedeductibile 5.583, rezultand suma de 6.855 la randul 35
Total profit impozabil 1130, randul 39
Randul 40 este de 180, suma repetandu-se pana la randul 48 ca diferenta de profit datorat in conditiile in care randul 46 e zero.
Intrebarile mele sunt
1) E corect sa repet suma de 5.583 trecand-o separat la randul 34 in conditiile in care deja am prins-o la cheltuieli de exploatare?
2)Tinand cont ca societatea a platit un impozit pe profit in valoare 3.294 lei pentru primele 2 trimestre ale anului 2008, iar din trim 3 e in pierdere,randul 48 nu reflecta un impozit pe profit datorat neadevarat?Pentru ca soldul contului 441 este debitor cu suma de 3114 lei.

#122 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 12 February 2009 - 08:09 PM

1. Suma de 5583 fiind ch.nedeductibila, dupa cum spui se trece in rd.34 deoarece se aduna la rezultatul contabil in vederea determinarii rezultatului fiscal. De ce spui ca ai prins-o in ch.de exploatare ? Vad ca aceeasi suma o ai si in ch.financiare. Este o coincidenta ? Dar atunci totusi ceva nu este in regula; nu imi poti spune ce reprezinta acele ch.de 5583 nedeductibile pt.ca daca sunt ch.financiare nedeductibile nu prea vad ce cauta in rd.34.
2. Daca societatea a platit un imp.pe profit de 3294 aferent primelor doua trimestre si in D.101 la rd.46 spui ca este zero, sa inteleg ca acest impozit nu a fost declarat prin D.100, s-a declarat 0 si in trim.I si II ? Oricum nici aici nu este ceva in regula: daca pe total an ai de plata un imp.pe profit de 180 lei si tu spui ca s-a platit 3294, in balanta totusi s-a facut inregistrarea 691=4411 3294 si in trim.IV trebuia sa inregistrezi 691=4411 -3114. Te rog uita-te ce ai si in balanta si in declaratiile 100 si ce reprezinta suma de 5583 pt.ca asa nu pot decat sa fac presupuneri.

Dana

#123 cristina1969

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 198 Postari:

Postat 12 February 2009 - 09:02 PM

Off, intr-adevar Nilufera a gresit cand a zis 15.02.2009, corect era 25.02.2009, dar....si tu Dana ai gresit pentru ca daca face D101 pana in 15.02.2009 inseamna ca in D100 nu a declarat nimic.Ceea ce spui tu, cu declararea impozitului pe profit pentru trim.IV la nivelul trim.III, se face doar in D100 si se plateste pana la 25.01.2009, termenul pentru D101 in aceasta situatie se decaleaza pana pe 15.04.2009; in aprilie la intocmirea D101 se plateste diferenta pana pe 25.04.2009 in cazul in care impozitul pe profit este mai mare, in caz contrar se recupereaza in cursul anului 2009 scazand din summa care va iesi de plata.
Suntem cu totii obositi si le cam ametim ! Asta as vrea sa fac eu acum :frusty: si sa uit de toate taxele si impozitele :biggrin:

#124 Roxy73

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 32 Postari:

Postat 12 February 2009 - 09:06 PM

Cristina,
uite de ce nu pricep eu:
15 februarie este ultima zi pentru depunerea declaratiei privind impozitul pe profit (declaratia 101) de catre contribuabilii care definitiveaza pana la aceasta data inchiderea exercitiului financiar anterior, organizatii fara scop patrimonial (nonprofit), precum si contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor si plantelor tehnice, pomicultura si viticultura

si asta inteleg prin "inchiderea exercitiului financiar" ....adica si depunerea bilantului implicit...... :frusty:
cred ca o las pe maine si fac si eu ca tine, poate maine am mintea clara!

#125 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 12 February 2009 - 09:33 PM

Draga Cristina, zau daca mai inteleg ceva. Roxy a intrebat daca este obligata sa depuna bilantul in febr.daca depune decl.101 acum, nu a spus ca se incadreaza printre cei care definitiveaza bilantul pana in 15.02.09. Eu asa am inteles, de ex.: eu in ian.am depus D100 cu trim.III, platesc pana in 25.01.09 imp.pt.trim. III daca am ce plati, depun D.101 pana in 15.04.09 si regularizez plata impozitului, daca mai este ceva de plata si depun bilantul pana...nu stiu exact, 31.05.09 ? Presupunand (prin absurd in cazul meu) ca eu astazi definitivez calculul profitului si sit.financiare si am chef sa depun D.101 maine sunt sau nu obligata sa depun bilantul pana in 15.02.? Eu zic ca nu. Asta am inteles eu ca a intrebat.

Cititi si voi inca o data ce a intrebat Roxy, nu am inteles eu bine ? Poate ar trebui sa ne lamureasca cum a depus decl.100 in ian. Chiar ca toata lumea este foarte obosita si nici nu-i de mirare.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 13 February 2009 - 06:50 PM

Dana

#126 Roxy73

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 32 Postari:

Postat 12 February 2009 - 09:58 PM

Draga Dana,
imi pare rau ca te necajesc, n-o fac intentionat; eu am depus 100 pe luna decembrie, fara sa bifez casuta cu impozit pe profit, deci, sunt obligata sa depun 101, acum, pe 15.02.2009.
Intrebarea mea, era daca 101 trebuie sa fie insotita neaparat de bilant, dupa cate am inteles eu din site-ul Anaf-ului; cred totusi, ca, intr-adevar, Cristina are dreptate, si nu e necesar lucrul acesta, depunerea bilantului fiind la 120 dupa inchiderea exercitiului financiar; dar formularea (am dat sus paste) m-a zapacit si pe mine, si am crezut ca e obligatorie si depunerea bilantului..... :frusty:

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 13 February 2009 - 06:49 PM

#127 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 13 February 2009 - 12:02 AM

Draga Roxy, nu ma necajesti deloc, in capul meu este deja o mare "varza", are dreptate Cristina cand spune ca suntem obosite, poate prea obosite, eu ma simt epuizata. Deci, Nilufera NU a gresit si nici Cristina decat partial ( din cauza mea...am zapacit-o eu cu data de 25) eu am gresit, imp.se plateste pana in 15.02.09, in cazul tau si nu are legatura cu termenul de depunere al bilantului. Postez aici urmatoarele art.ca sa nu ne mai incurcam:
CF art.34
(10) Contribuabilii prevăzuţi la alin. (1) lit. b) plătesc pentru ultimul trimestru o sumă egală cu impozitul calculat şi evidenţiat pentru trimestrul III al aceluiaşi an fiscal, urmând ca plata finală a impozitului pe profit pentru anul fiscal să se facă până la termenul de depunere a declaraţiei privind impozitul pe profit prevăzut la art. 35 alin. (1).
(11) Contribuabilii prevăzuţi la alin. (1) lit. b), care definitivează până la data de 15 februarie închiderea exerciţiului financiar anterior, depun declaraţia anuală de impozit pe profit şi plătesc impozitul pe profit aferent anului fiscal încheiat, până la data de 15 februarie inclusiv a anului următor.
L82/1991 republicata si actualizata
ART. 1
(1) Societăţile comerciale, societăţile/companiile naţionale, regiile autonome, institutele naţionale de cercetaredezvoltare, societăţile cooperatiste şi celelalte persoane juridice au obligaţia să organizeze şi să conducă contabilitatea proprie, respectiv contabilitatea financiară, potrivit prezentei legi, şi contabilitatea de gestiune adaptată la specificul activităţii.
(2) Instituţiile publice, asociaţiile şi celelalte persoane juridice cu şi fără scop patrimonial, precum şi persoanele fizice care desfăşoară activităţi producătoare de venituri au, de asemenea, obligaţia să organizeze şi să conducă contabilitatea proprie, respectiv contabilitatea financiară şi, după caz, contabilitatea de gestiune.
(3) Subunităţile fără personalitate juridică, cu sediul în străinătate, care aparţin persoanelor prevăzute la alin. (1) şi (2), cu sediul sau domiciliul în România, precum şi subunităţile fără personalitate juridică din România care aparţin unor persoane juridice cu sediul sau domiciliul în străinătate au obligaţia să organizeze şi să conducă contabilitatea proprie, potrivit prezentei legi.
ART. 36
(1) Termenele pentru întocmirea situaţiilor financiare anuale sunt următoarele:
a) pentru societăţile comerciale, societăţile/companiile naţionale, regiile autonome, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, 150 de zile de la încheierea exerciţiului financiar;
b) pentru celelalte persoane prevăzute la art. 1, 120 de zile de la încheierea exerciţiului financiar.
(2) Termenele pentru depunerea situaţiilor financiare anuale la unităţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor sunt:
a) 150 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, pentru persoanele prevăzute la alin. (1) lit. a), cu excepţia societăţilor comerciale;
b) 120 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, pentru persoanele prevăzute la alin. (1) lit. b).
(3) Persoanele care de la constituire nu au desfăşurat activitate, cu excepţia societăţilor comerciale, precum şi cele aflate în lichidare, potrivit legii, vor depune o declaraţie în acest sens, în termen de 60 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, la unităţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor.
Si totusi si anul trecut termenul a fost de 150 de zile si pt.soc.comerciale, eu asa imi amintesc.
Noapte buna !

Dana

#128 ela d

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 240 Postari:

Postat 13 February 2009 - 09:51 AM

1)5583 sunt cheltuieli financiare, am gresit spunand ca le-am prins in ch de exploatare, ideea era ca scazand ch financiare si cele de exploatare din venituri obtineam rezultatul brutut (randul 13)egal cu soldul lui 121.De aici m-am gandit ca am facut bine prima parte din D 101.Ele reprezinta ch cu dobanzile si ch din diferente de curs valutar.Gradul de indatoarea fiind mai mare de 3, sunt nedeductibile.Daca nu le prind si la ch nedeductibile, randul 39 nu-mi mai da profitul brut
2)randul 46 e zero pentru ca zero a fost impozitul din trim III.In trim I si II cumulat s-a platit 3294.Acum, la finalul anului am facut inregistrarea 691=4411 cu -3114.

#129 cristina1969

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 198 Postari:

Postat 13 February 2009 - 10:08 AM

Imi cer scuze cu postarea de mai sus, cred ca a cazut net-ul la mine si nu stiu ce balarii s-au produs, riog un moderator sa stearga postul de mai sus. Multumesc,

Dana, stai linistita ca nu m-ai zapacit tu cu data de 25, m-au zapacit numeroasele modificari pentru ca in D101, daca te uiti pe pagina 2 jos, in dreapta sunt 2 casute, una cu termenul de depunere al D101 si una cu scadenta platii/restituirii. Aceste termene sunt :
depunere D101 : 15.02 / 15.04
scadenta platii/restituirii: 25.02 / 25.04
Initial m-am gandit ca o mai fi vreo modificare a codului fiscal care mi-a scapat mie si am luat de bun ce scria in D101, dar acum tind sa cred ca este iarasi doar o greseala in D101 cum a fost si prima data cu rd 49>0, termen 25/01.
Legat de termenul de depunere al situatiilor financiare acesta este in continuare de 150 zile si pentru societati comerciale conform art 36, alin.1 lit.a postat de tine mai sus, nu stiu ce te-a incurcat aici.

Roxy, e normal sa te zapaceasca formularea numai ca nu confunda sau nu pune semnul "=" intre definitivarea exercitiului financiar=intocmirea situatiilor financiare.Aici legiuitorul ne da o marja de timp intre 15.02 si 31.05 pentru a avea timp si a putea inregistra toate tranzactiile aferente exercitiului financiar terminat. De exemplu la firmele mai mari, care prin lege indeplinesc criteriile de marime pentru a fi auditate, au loc multe evenimente sau documente primite cu intarziere chiar si in martie anul viitor, de asemenea mai pot aparea diverse ajustari propuse de echipa de audit, toate aceste fiind prinse in situatiile financiare ale anului incheiat. La celelalte declaratii care se depun se pot face rectificative si corectii (inca se mai poate, sa vedem pentru cat timp :sad: ), la situatiile financiare nu mai este posibil acest lucru, poate din acest motiv si marja aceasta de timp.Pe de alta parte , daca tu crezi si esti sigura ca totul e finalizat si ok, nu te impiedica nimeni sa depui bilantul acum, dar nu este nicio legatura intre termenul de depunere al D101 si termenul de depunere al situatiilor financiare.

va pup si va doresc un w-end plin de iubire :frusty:

#130 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 13 February 2009 - 06:53 PM

Cristina, am sters mesajul anterior.

Spor la lucru si numai bine!
Madalina

#131 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 13 February 2009 - 07:41 PM

Ela draga,
1. in D.101 la rd.46 scrie:" impozit pe profit declarat pt.anul de raportare prin D.100", deci acolo treci toata suma declarata in cele IV trimestre, nu numai ce ai avut la niv.trim.III, adica zero: x lei in trim.I+y lei in trim.II+0 in trim.III+0 in trim.IV=3294, atat ar trebui sa ai in cele patru declaratii 100 la imp.pe profit si atat ar trebui sa apara in rd.46, nu zero.
2. Atentie la ch.cu dob.si dif.de curs valutar, uite ce scrie in aliniatul 4 al art.23 CF, referitor la gradul de indatorare:
" (4) Dobânzile şi pierderile din diferenţe de curs valutar, în legătură cu împrumuturile obţinute direct sau indirect de la bănci internaţionale de dezvoltare şi organizaţii similare, menţionate în norme, şi cele care sunt garantate de stat, cele aferente împrumuturilor obţinute de la instituţiile de credit române sau străine, instituţiile financiare nebancare, de la persoanele juridice care acordă credite potrivit legii, precum şi cele obţinute în baza obligaţiunilor admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată nu intră sub incidenţa prevederilor prezentului articol." , adica art.23 referitor la deduct.ch.cu dobanzile. Deci, de ex. daca sunt aferente creditelor bancare sau ct.de leasing de la soc.de leasing (institutii financiare nebancare -IFN) plus ce mai scrie acolo chiar daca grd.de indat.este mai mare de 3, chelt.sunt deductibile fiscal, deci ATENTIE la acest aspect. In cazul in care sunt totusi nedeductibile, dar vezi exact la ce se refera, ele se inreg.la rd.32, dupa cum mi-ai explicat. Oricum daca dai click pe patratelul galben din D.101 gasesti informatii cu privire la ce se completeaza in rd.respectiv.
In concluzie la rd.46 treci tot imp.pe profit declarat in cursul anului si ai mai avea de clarificat la ce contracte se refera ch.financiare, daca sunt neded.se trec in rd.32, daca sunt ded. se reface calculul rezultatului fiscal.
Mai povestim dupa ce iti clarifici acest aspect.
O seara frumoasa !

Dana

#132 cristina1969

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 198 Postari:

Postat 13 February 2009 - 09:11 PM

Multumesc, Madalina.
Numai bine si tie !

#133 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 14 February 2009 - 12:13 AM

Cristina draga, citisem ce a scris Roxy intr-o postare :"... depunerea bilantului fiind la 120 dupa inchiderea exercitiului financiar..." si cum era o ora tarzie din noapte... nu am mai explicat nimic.
Si eu iti doresc un sfarsit de saptamana cat mai placut, sa primesti cat mai multe dovezi de dragoste (chiar daca am "importat "acesta zi a indragostitilor tocmai de peste ocean) si nu numai acum, pe cat posibil in fiecare zi; a propos, tema pt. weekend : cum inregistram acest "import" :wink: ? Asta, in caz ca te plictisesti... :sad:
Te pup ! :frusty:

Dana

#134 cornelia1070

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 14 February 2009 - 08:49 AM

societate comerciala in situatia in care am depus dec 100 pt trim lll si lV imp pe profit 0 insa dupa recalcularea imp am de plata sa presupunem 100lei,fac rectificativa 100 pina aici e clar,dar dec 101 pina la ce data trebuie sa o depun?va rog nu am inteles

#135 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 14 February 2009 - 11:58 AM

Pana in 15.04.2009

Dana

#136 ela d

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 240 Postari:

Postat 14 February 2009 - 06:25 PM

1)E OK!Mi-a iesit acum!

2)E vorba de 2 contracte de leasing .Am consultat art 23 din Codul fiscal si inclin sa cred ca nu sunt deductibile aceste cheltuieli.

chiar daca grd.de indat.este mai mare de 3, chelt.sunt deductibile fiscal, deci ATENTIE la acest aspect.?
Dar cum sunt deductibile fiscal?

#137 doiny

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 631 Postari:

Postat 14 February 2009 - 06:49 PM

Art. 23. - (1) Cheltuielile cu dobanzile sunt integral deductibile in cazul in care gradul de indatorare a capitalului este mai mic sau egal cu trei. Gradul de indatorare a capitalului se determina ca raport intre capitalul imprumutat cu termen de rambursare peste un an si capitalul propriu, ca medie a valorilor existente la inceputul anului si sfarsitul perioadei pentru care se determina impozitul pe profit. Prin capital imprumutat se intelege totalul creditelor si imprumuturilor cu termen de rambursare peste un an, potrivit clauzelor contractuale.

(2) In conditiile in care gradul de indatorare a capitalului este peste trei, cheltuielile cu dobanzile si cu pierderea neta din diferentele de curs valutar sunt nedeductibile. Acestea se reporteaza in perioada urmatoare, in conditiile alin. (1), pana la deductibilitatea integrala a acestora.

(3) In cazul in care cheltuielile din diferentele de curs valutar ale contribuabilului depasesc veniturile din diferentele de curs valutar, diferenta va fi tratata ca o cheltuiala cu dobanda, potrivit alin. (1), deductibilitatea acestei diferente fiind supusa limitei prevazute la alin. (1). Cheltuielile din diferentele de curs valutar, care se limiteaza potrivit prezentului alineat, sunt cele aferente imprumuturilor luate in calcul la determinarea gradului de indatorare a capitalului.

(4) Dobanzile si pierderile din diferente de curs valutar, in legatura cu imprumuturile obtinute direct sau indirect de la banci internationale de dezvoltare si organizatii similare, mentionate in norme, si cele care sunt garantate de stat, cele aferente imprumuturilor obtinute de la institutiile de credit romane sau straine, institutiile financiare nebancare, de la persoanele juridice care acorda credite potrivit legii, precum si cele obtinute in baza obligatiunilor admise la tranzactionare pe o piata reglementata nu intra sub incidenta prevederilor prezentului articol.

(5) In cazul imprumuturilor obtinute de la alte entitati, cu exceptia celor prevazute la alin. (4), dobanzile deductibile sunt limitate la:

a) nivelul ratei dobanzii de referinta a Bancii Nationale a Romaniei, corespunzatoare ultimei luni din trimestru, pentru imprumuturile in lei; si

b) nivelul ratei dobanzii anuale de 9%, pentru imprumuturile in valuta. Acest nivel al ratei dobanzii se aplica la determinarea profitului impozabil aferent anului fiscal 2004. Nivelul ratei dobanzii pentru imprumuturile in valuta se actualizeaza prin hotarare a Guvernului.

(6) Limita prevazuta la alin. (5) se aplica separat pentru fiecare imprumut, inainte de aplicarea prevederilor alin. (1) si (2).

(7) Prevederile alin. (1)-(3) nu se aplica societatilor comerciale bancare, persoane juridice romane, sucursalelor bancilor straine care isi desfasoara activitatea in Romania, societatilor de leasing pentru operatiunile de leasing, societatilor de credit ipotecar, institutiilor de credit, precum si institutiilor financiare nebancare.

(8) In cazul unei persoane juridice straine care isi desfasoara activitatea printr-un sediu permanent in Romania, prevederile prezentului articol se aplica prin luarea in considerare a capitalului propriu. [/b]

#138 lucis

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 575 Postari:
  • Interests:lucis

Postat 15 February 2009 - 08:19 AM

Vezi postareacornelia1070, la Feb 14 2009, 08:49 AM, a spus:

societate comerciala in situatia in care am depus dec 100 pt trim lll si lV imp pe profit 0 insa dupa recalcularea imp am de plata sa presupunem 100lei,fac rectificativa 100 pina aici e clar,dar dec 101 pina la ce data trebuie sa o depun?va rog nu am inteles
Daca tu la Trim 3/2008 ai avut in D100=0-impozit profit, trebuia exact asa sa declari si pentru Trim4/2008-impozit profit=0, deci in cazul asta termen depunere=15.04.2009. Am inteles ca asa ai si declarat. Si in acest caz nu trebuie sa mai faci nici o rectificativa la D100-pentru Trim4/2008. In declaratia 101 pe care o depui pe 15.04.2009 arati acel recalcul despre care zici de 100 lei. Sper ca am fost inteleasa. Succes.

#139 ela d

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 240 Postari:

Postat 15 February 2009 - 07:03 PM

doiny si dana va multumesc tare mult, dar inca n-am reusit sa-mi dau seama daca sunt sau nu deductibile..am citit si recitit art 23, dar e duminica seara, poate maine vad lucrurile mai limpede..

#140 doiny

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 631 Postari:

Postat 15 February 2009 - 10:04 PM

Vezi postareaela d, la Feb 15 2009, 07:03 PM, a spus:

doiny si dana va multumesc tare mult, dar inca n-am reusit sa-mi dau seama daca sunt sau nu deductibile..am citit si recitit art 23, dar e duminica seara, poate maine vad lucrurile mai limpede..

Sunt deductibile de la institutii bancare si societati de leasing autorizate

Parerea mea ca se calculeaza gradul de indatorare pentru dobanzi platite persoanelor neautorizate ( Ex: imprumut asociati) daca se plateste dobanda
sau alte cazuri.

Similar Topics Collapse

75 useri citesc topicul

0 membri, 75 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL