F.C.BAYERN, la Nov 4 2008, 11:57 PM, a spus:
Va salut cu respect.Am si eu situatia urmatoare : o societate angajeaza un salariat care vine dupa inkeierea perioadei de somaj.Deci omul a beneficiat de intregul ajutor de somaj.Referitor la textul urmator, si asta ma doare cel mai mult : "Firmele care angajeaza someri care au peste 45 de ani primesc subventii de la stat prin Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca.Angajatorii care incadreaza in munca pe perioada nedeterminata a acestor grupuri tinta sunt scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta persoanelor incadrate din aceste categorii, si primesc lunar, pe aceasta perioada, pentru fiecare persoana din aceste categorii, o suma egala cu un salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca sau de serviciu cel putin 2 ani "
Intrebarile mele sunt : 1. ce documente imi sunt necesare pt. intocmirea dosarului prin care sa beneficieze societatea de o asemenea subventie?
2. Daca persoana in speta nu mai este somer (a fost somer si dupa terminarea perioadei de incasare a indemnizatiei de somaj se angajeaza la o societate), mai poate beneficia angajatorul de aceasta facilitate fiscala?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua!! In completare cu ceea ce ati specificat dvs, angajatorul care si-a depus tot dosarul in vederea primirii subventiilor de la stat in valoare de un salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata timp de 12 luni, intrebarea mea ar fi urmatoarea, momentan Agentia de somaj nu dispune de fonduri pentru plata acestor subventii si nici scutirea a 12 luni de la plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, care sunt demersurile care trebuiesc indeplinite de catre angajator pe toata aceasta perioada, pana la asigurarea fondurilor de la stat? Va trebui angajatorul sa suporte in continuare plata contributiilor, pana cand se vor remedia problemele cu finantarea si fondurile necesare, de asemenea cum isi va putea recupera angajatorul aceste sume?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs, mi-ar fi de mare folos o parere cu privire la aceasta situatie.
O zi placuta tuturor!!
Aceasta postare a fost editata de madalinab: 19 February 2010 - 08:13 PM