Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
somaj - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 4

Salt la continut

somaj

99 replies to this topic

#61 anansc83

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 35 Postari:

Postat 11 November 2009 - 07:37 PM

da, poti beneficia de somaj in cazul in care ti se va desface contractul de munca cu art. 65. din Codul muncii

"Art.65
[concedierea pentru motive obiective]
(1) Concedierea pentru motive care nu țin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desființarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desființarea locului de muncă trebuie să fie efectivă și să aibă o cauză reală și serioasă."

#62 Gabryelita

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 04 December 2009 - 02:05 PM

Buna ziua,

O parte din angajati au fost rechemati din somaj tehnic.
Din cate am inteles trebuie facuta o decizie de incetare a suspendarii contractului si depusa la ITM in termen de 5 zile.
In baza carui articol fac aceasta decizie?

#63 petromar

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 04 December 2009 - 09:52 PM

Am si eu o situatie.
Am o angajata care a fost angajata la 1 noi. 2008 si a fost concediata la 2 noi 2009. La biroul somaj i s-a spus ca nu are platita de catre angajator luna octombrie 2009. Si este normal pentru ca firma plateste trimestrial, adica in ianuarie 2010. Ce se poate face in aceasta situatie.
Vamultumesc

#64 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 04 December 2009 - 11:19 PM

platiti separat pentru ea, daca vreti cu foaie de varsamant si va costa mai putin (comision). eu de regula ii trimit pe cei care vor somajul sa si plateasca (e vorba de 3-4 lei la un om, le dau banii si foaia de varsamant-fiindca e interesul lui omul se duce, si chiar daca nu imi aduce chit de la trez, eu nu prea mai tin cont, suma e mica si se va compensa eventual cu majorari de intraziere)

#65 teofilia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 214 Postari:

Postat 05 December 2009 - 12:34 PM

Unde se fac aceste plati si cum? La trezorerie cu foaie de varsamant? Si in ce cont ? Exista altul in afara de cel unic pt BASS? In fisa de la finante v-a aparea achitata contributia de somaj? Nu se distribuie procentual pe toate tipurile de contibutii?

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 07 December 2009 - 01:08 PM

#66 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 05 December 2009 - 01:02 PM

Aveti dreptate in toate intrebarile, dar platind asa 3-4 lei puteti scrie pe adeverinta somaj ca aceasta suma s-a platit. Puteti specifica ce platiti (somaj pt salariat xx CNP,,,) pe foaia de varsamant.

#67 petromar

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 05 December 2009 - 05:04 PM

Multumesc pentru raspuns.

#68 SERBAN MARIANA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 789 Postari:

Postat 07 December 2009 - 07:56 AM

Societatea decide incetarea somajului tehnic accordat conform art 52 alin 1 lit.d din Codul Muncii
RIANA784

Treburile ce se pot indeplini cu blandete niciodata nu dau gres

#69 Gabryelita

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 06 January 2010 - 10:29 PM

Buna,

Angajatorul poate baga salariatii in somaj tehnic maxim 3 luni. Corect? Aceste 3 luni se refera la nivel de societate sau pentru fiecare salariat in parte?
Daca incepand cu 04.01.2010 angajatorul a hotarat sa trimita in somaj tehnic 10 angajati timp de 3 luni (pana pe 03.04.2010) iar cu 01.02.2010 vrea sa mai trimita inca 5 angajati tot pe o perioada de 3 luni (01.02.2010 -01.05.2010) este ok sau nu?
Stiti unde as putea sa citesc despre acest lucru?

Multumesc. :biggrin:

#70 danutanitulescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 271 Postari:

Postat 08 January 2010 - 03:08 PM

daca o persoana termina somajul,cate luni trebuie sa se angajeze pt a beneficia din nou de el

#71 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
    calatorii

Postat 08 January 2010 - 09:20 PM

12 luni din 24 luni

#72 kudika

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 08 February 2010 - 12:44 PM

Vezi postareaF.C.BAYERN, la Nov 4 2008, 11:57 PM, a spus:

Va salut cu respect.Am si eu situatia urmatoare : o societate angajeaza un salariat care vine dupa inkeierea perioadei de somaj.Deci omul a beneficiat de intregul ajutor de somaj.Referitor la textul urmator, si asta ma doare cel mai mult : "Firmele care angajeaza someri care au peste 45 de ani primesc subventii de la stat prin Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca.Angajatorii care incadreaza in munca pe perioada nedeterminata a acestor grupuri tinta sunt scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta persoanelor incadrate din aceste categorii, si primesc lunar, pe aceasta perioada, pentru fiecare persoana din aceste categorii, o suma egala cu un salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca sau de serviciu cel putin 2 ani "
Intrebarile mele sunt : 1. ce documente imi sunt necesare pt. intocmirea dosarului prin care sa beneficieze societatea de o asemenea subventie?
2. Daca persoana in speta nu mai este somer (a fost somer si dupa terminarea perioadei de incasare a indemnizatiei de somaj se angajeaza la o societate), mai poate beneficia angajatorul de aceasta facilitate fiscala?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua!! In completare cu ceea ce ati specificat dvs, angajatorul care si-a depus tot dosarul in vederea primirii subventiilor de la stat in valoare de un salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata timp de 12 luni, intrebarea mea ar fi urmatoarea, momentan Agentia de somaj nu dispune de fonduri pentru plata acestor subventii si nici scutirea a 12 luni de la plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, care sunt demersurile care trebuiesc indeplinite de catre angajator pe toata aceasta perioada, pana la asigurarea fondurilor de la stat? Va trebui angajatorul sa suporte in continuare plata contributiilor, pana cand se vor remedia problemele cu finantarea si fondurile necesare, de asemenea cum isi va putea recupera angajatorul aceste sume?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs, mi-ar fi de mare folos o parere cu privire la aceasta situatie.
O zi placuta tuturor!!

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 19 February 2010 - 08:13 PM

#73 picutex

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 10 February 2010 - 08:58 PM

am si eu o intrebare - urmeaza sa concediez o angajata care este si studenta. precizez ca are vechime de 1an si jumatate. poate beneficia de somaj si daca nu ma poate ajuta cineva cu legislatia unde se precizeaza acest lucru. multumesc mult

#74 Gabriela_Co

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 11 February 2010 - 09:55 AM

Buna ziua,

Am si eu o mica nelamurire in ceea ce priveste somajul. Firma da un angajat in somaj si nu stiu exact ce acte trebuie sa intocmesc pentru asta. Stiu de o decizie de incetare a Cim cu art.65, instiintare de preaviz conf art.73, adeverinta de somaj, dar astea cred ca sunt actele care ii trebuie somerului.
Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti, daca v-ati mai intalnit cu acest caz, ce acte ii trebuie societatii pentru a acest lucru

Va multumesc!

#75 rodicus

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 135 Postari:

Postat 11 February 2010 - 10:08 AM

asa cum ai spus dar mai sintetic

pentru angajat : adeverinta stagiu cotizare pentru ajutorul de somaj

pentru firma de depus la itm :

- preaviz concediere somaj semnate de ambele parti 3 exemplare
- decizie de concediere semnate de ambele parti 3 exemplare
- inaintare decizii 2 exemplare

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 12 February 2010 - 11:17 AM

The art of knowing is knowing what to ignore.

#76 Gabriela_Co

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 11 February 2010 - 12:00 PM

Inaintare decizii? Este un fel de borderou, adresa sau cum?. Ai cumva un model?
Eu nu m-am mai lovit de astfel de situatii niciodata pana acum si de aceea intreb in stanga si in dreapta.
Noroc cu forumul!!!!!! :smile:

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 12 February 2010 - 11:17 AM

#77 rodicus

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 135 Postari:

Postat 11 February 2010 - 12:22 PM

am atasat model inaintare decizii ptr itm

Fisiere atasate

The art of knowing is knowing what to ignore.

#78 Gabriela_Co

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 11 February 2010 - 01:30 PM

Mutumesc mult de tot. Cred ca am iesit din ceata acum.

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 12 February 2010 - 11:23 AM

#79 n_andre

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 34 Postari:

Postat 17 March 2010 - 10:46 AM

Am o nelamurire si nu pot decat sa va cer ajutorul!
La completarea adeverintei privind plata contributiei la bugetul asig de somaj , la coloana 6 (suma reprezentand contributia datorata de angajator) se trece valoare datorata de firma pe luna respectiva pentru acel angajat care solicita somaj sau contibutia lunara a firmei (0.5%din fond sal).Daca da- primul caz- cum se calculeaza?
Care contibutie e obligatoriu sa o aiba firma platita ptr a lua somerul indemnizatie-a lui sau a firmei?
Ce se intampla in cazul in care firma este in insolventa?
Imi cer scuze au fost cam multe nelamuriri.
Multumesc :frusty:

#80 kudika

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 11 Postari:

Postat 24 June 2010 - 07:50 PM

Buna seara!
Am rugamintea la dvs. sa ma lamuriti cum ar trebui procedat la urmatoarea situatie: am un angajat care s-a aflat in somaj timp de 6 luni (a beneficiat de indemnizatie si intre timp i s-a prelungit perioada de somaj pentru inca 3 luni), insa angajatul in tot acest timp si-a cautat de lucru si a gasit in cadrul unei companii sa se angajeze, facandu-i contract pe durata determinata de 1 luna - perioada in care intrerupe indemnizatia de somaj si se intoarce la munca.
Intrebarea mea ar fi, in cazul in care dupa toate demersurile de incetare a somajului (renuntare la indemnizatia de somaj pana in momentul expirarii perioadei de prelungire de inca 3 luni), angajatorul decide ca dupa perioada de 1 luna de zile moment in care i-a intocmit salariatului contract pe durata determinata, nu doreste prelungirea contractului si ii va inceta de drept, salariatul s-ar mai putea reintoarce in somaj pana la finalizarea perioadei intergrale? Care ar mai fi sansele ca salariatul sa mai poata beneficia de somaj si care ar fi conditiile care ar trebui sa le indeplineasca?
Va multumesc anticipat si cine m-ar putea ajuta cu o informatie in acest sens, astept cu interes.
O seara placuta!

Similar Topics Collapse

6 useri citesc topicul

0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL