Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
diploma de licenta, doar o hartie ? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 4

Salt la continut

diploma de licenta, doar o hartie ?

84 replies to this topic

#61 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 24 September 2009 - 05:18 PM

Dragii mei, DA, in muuulte cazuri diploma e doar o hartie.

Am facut a doua facultate, specializare CIG, pentru ca AVEAM NEVOIE DE HARTIE. Mai mult de 50 % dintre colegii mei erau oameni mult mai in varsta decat mine (50+) si se aflau acolo din acelasi motiv : aveau nevoie de hartie. Unii lucrau la buget si li se spusese ca fara "diploma" isi vor pierde postul. Altii, doreau doar sa intre la "alta grila de salarizare". Am avut si colegi proaspat absolveti de liceu care, insa, nu puteau lega bine doua vorbe... dar erau "studenti"... asa "stia si se falea mamica, la tara". De ce? Pentru ca un sistem ticalosit a permis admiterea NUMAI pe baza mediilor de la BAC. Sistem ticalosit, datorita caruia am putut sa intru si eu la cea de-a doua facultate. Si m-am bucurat! Caci trecusera aproape 10 ani de la terminarea liceului si nu as fi facut fata unui examen de admitere, asa cum "am prins eu", cu 5-6 pe loc. Diferenta dintre mine si ceilalti bobocei? Eu aveam la BAC media 9.25, "pe bune" iar ei , 9.25, "pe spaga". Imi pare rau ca am ajuns sa folosesc aceleasi cuvinte pe care le spunea mama: "Pe vremea mea se facea scoala. Cine avea liceul era cineva." Vin si eu acum si zic : "pe vremea mea se facea facultate. Cine avea facultate era cineva. Acum vin cu totii , buluc, la particulara. Si termina toti, cu diplome, caci universitatea e in curs de acreditare si TREBUIE sa termine toti..."

Nu vreau sa generalizez. Refuz sa cred ca toti cei care ies acum de pe bancile scolii sunt niste nulitati care "stiu doar CAUTARE pe net". Si cred cu tarie ca nu e vina lor, ci a sistemului care nu-si va gasi forma si normele nici in 10 ani de-acum in colo.

Nu ramane decat un singur lucru care sa faca diferenta: BUNUL SIMT, dar fara a te lasa calcat in picioare.

Sper ca toti incepatorii in "tainele" contabilitatii ( si, de fapt, ale oricarei alte meserii ) sa inteleaga ca mesajul meu, alaturi de cel al Otiliei si al lui Eugen - acestea fiindu-mi proaspete in minte, caci or mai fi si alti colegi care au scris la fel - nu se vor a fi decat semnale de alarma. Insa, tare ma tem ca nu vor fi citite de cei in masura sa schimbe ceva....

(Imi cer scuze ca am indraznit sa vorbesc si in numele Otiliei si al lui Eugen. Sper sa nu fi gresit prea mult si sa fi fost pe aceeasi lungime de unda.)

Aceasta postare a fost editata de a.d.n.: 25 September 2009 - 02:23 PM

#62 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 25 September 2009 - 11:45 AM

din pct meu de vedere, nu ai de ce sa-ti ceri scuze, eu chiar iti multumesc ca ai avut taria (si elocventa) sa dai acest mesaj, altii ar trebui sa ia ex. macar de felul in care se concepe un text daca altceva nu le ramane, astfel sa vada ca o scoala facuta ca lumea ar efecte toata viata si ca asta se observa de indata ce respectiva pers. (scolita pe bune) deschide gurita sau scrie orice.

consider ca e f bine ce ai spus si cum ai spus. :lostit (13):

#63 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 25 September 2009 - 02:36 PM

Citeaza

CITAT(a.d.n. @ Sep 24 2009, 06:18 PM) dar erau "studenti"... asa "stia si se falea mamica, la tara".
A nu se intelege ca as avea cel mai mic dispret fata de persoanele de la tara. LE IUBESC. Am tatal de la tara, care a terminat facultatea de matematica la Iasi, intr-o promotie de-acu' he-he-he.... Iar eu am crescut tot la tara, la bunica. Dar cunosc fff bine ce inseamna nota 8 (sau oricare alta) la sate si ce inseamna ea la oras... Ca sa nu mai amintesc de faptul ca aceeasi nota reflecta altceva de la oras la oras, si chiar de la o institutie de invatamant la alta.

Pacat de copiii acestia care au fost "sacrificati" fara rost.

#64 georgianne

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 43 Postari:

Postat 28 September 2009 - 07:42 AM

Da, recunosc si eu, diploma e doar o hartie. Facem facultatea degeaba, ca nu invatam nimic acolo. Cheltuim banii parintilor degeaba. Dar dati-ne si noua o sansa acum sa invatam ce nu am invatat in facultate. Stiu ca nu e normal sa cautam mura-n gura pe net, dar trebuie sa ne credeti ca nu mai avem timp ca in facultate, avem familie, copii. Acasa nu putem sta sa citim ce n-am invatat la timp. Asa ca citim de pe net legi si va cerem sfatul voua, expertilor. Nu am dat la CECCAR tocmai din cauza ca nu ma simt experta si vreau sa invat intai de la experti, dar nu vreau sa ne luati in bataie de joc si sa respectati faptul ca vrem sa invatam. Intr-adevar, mai tarziu, dar mai bine decat niciodata. Ganditi-va cati copii de patroni, directori sunt trecuti in stat si nici nu dau pe la servici? Cel putin noi incercam sa facem treaba cum trebuie si apelam la ajutorul dvs.

#65 pav

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 173 Postari:

Postat 28 September 2009 - 03:13 PM

[quote name='georgianne' date='Sep 28 2009, 08:42 AM' post='211227']

Ce bine ca nu ai scris cu litere mari, sa ne dam seama cat de tare tipi.
Nu esti singura care faci o facultate in timp ce ai obligatii de familie, dar asta nu inseamna ca nu poti invata de la fiecare cate ceva, nimeni nu a condamnat pe cineva care vine frumos si spune ce necazuri are, daca poate cineva sa-l sfatuiasca, za, de ce sariti atat de sus?? sau va puneti mana-n cap?? va simtiti cu ceva?
Sunt altii poate mult mai in varsta care sunt la facultate, tot din motive ca le trebuie la locul de munca si pararlel sa stii ca trebuie sa recunoastem vin in actualitate, se adapteaza noului, ceeace nu este rau deloc.
Maestrii de aici se supara pentru niste intrebari puse fara noima, aiurea, nu pentru ca nu ai tu sau altcineva facultate
Dar asta este, nu te supara, tu sau eu, sau altii, trebuie sa vedem unde am gresit....si atunci am invatat.

#66 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 29 September 2009 - 10:00 AM

Citeaza

(post=211227:date=Sep 28 2009, 08:42 AM:name=georgianne)nu vreau sa ne luati in bataie de joc si sa respectati faptul ca vrem sa invatam.
Imi pare rau ca asa s-a interpretat.
Consider ca nimeni nu a fost luat in bataie de joc.

Numai bine!

#67 rdelia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 59 Postari:

Postat 30 September 2009 - 10:53 AM

Citeaza

(post=211227:date=Sep 28 2009, 08:42 AM:name=georgianne)Da, recunosc si eu, diploma e doar o hartie. Facem facultatea degeaba, ca nu invatam nimic acolo. Cheltuim banii parintilor degeaba. Dar dati-ne si noua o sansa acum sa invatam ce nu am invatat in facultate. Stiu ca nu e normal sa cautam mura-n gura pe net, dar trebuie sa ne credeti ca nu mai avem timp ca in facultate, avem familie, copii. Acasa nu putem sta sa citim ce n-am invatat la timp. Asa ca citim de pe net legi si va cerem sfatul voua, expertilor.
Toti avem familie si obligatii. Dar spre deosebire de unii, altii isi fac timp sa se puna la punct cu noutatile. Sau chiar sa invete. Pentru ca meseria asta presupune o invatare permanenta. Oricat de multa experienta ai avea, nu stiu unde e limita la care poti sa spui: 'gata am invatat tot ce se putea invata'.

Una e sa ceri un sfat intr-o problema care cere "judecata profesionala" si alta e sa ceri mura-n gura. Ori noi avem ce-avem cu cei ce vor mura-n gura, inainte chiar de-a verifica daca nu s-a mai discutat pe tema respctiva. Mesaje gen: si eu vreau cutare lucru pe cutare adresa, chiar daca lucrul respectiv a fost postat initial.

#68 imagegrup

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 29 Postari:

Postat 08 February 2010 - 11:25 PM

buna, desi e un subiect apus..il redeschid....

in 2001 am intrat la facultate...asa cum spuneti voi....fara admitere cu examen, doar cu diploma de bac....aveam 9.30...o nota pe merit cu siguranta...

primul an a fost cel mai groaznic....nu reuseam sa inteleg contabilitatea primara...nu pricepeam ce inseamna conturile, activ, pasiv.....e drept ca nu am fost atenta nici la cursuri...ca deah..primul an de facultate, prima distractie.....dar la examene ma prezentam si invatam...insa contab primara nu am deslusito.....

bun, dupa ce am dat examenul de 3 ori, l-am luat intr-un rere in anul 2...l-am dat pana la urma cu alta profesoara nu a mea...care momentan este SEF CECCAR Tg Mures...dna Ramona Neag..cine e din Tg Mures cu siguranta a auzit de ea....

IN 2005 am terminat, dar nu m-am simtit pregatita sa-mi dau licenta.....(in anii 2-3-4 de facultate am si lucrat....)
am dat licenta in 2006...am invatat pe rupte, credeti-ma,.nu a fost usor....am luat-o si s-au terminat si anii de scoala....mi-am propus sa nu fac master, considerand sincer ca nu ma ajuta...ca e o diploma si atat..
tin s aprecizez ca nu am invatat meserie deloc in facultate....cum zicea si o profesoara din facultate:facultatea ne deschide orizonturi..urmand sa invatam muncind....
primul pas l-am facut deschizand cu iubitul meu o firma...in care eu am inceput sa fac contabilitatea..primele 2 luni ma duceam la un expert contabil sa--mi verifice inregistrarile...apoi nu am mai fost, el zicand ca ma descurc perfect..
ei...dar greul abia incepea....amortizari, consumuri, salarii..declaratii....ordine de plata din prog de finante....concedii...mamaaa, pt mine fiecare pas era urias, mi--am dedicat ore, zile, saptamani, citind si intreband(nu primeam oricum raspunsuri clare)....si totusi...nu ma simt INVATATZA in ale meseriei...e drept, o invat pe banii mei, singura....
stau cu frica in san ca la orice control, ma va amenda...ca sigur sunt multe ce le-am gresit..sunt constienta....sunt legi care nu le stiu...sunt lucruri pe care constient uneori le gresesc.....dar e tarziu de modificare....

in 2007 am dat la experti contabili in ideea sa mai invat ceva in perioada in stagiu..stupoare...am aflat ca stagiul efectiv NU EXISTA....ca trebuie sa-mi caut tutore...de unde fratilor?asa ca am ales stagiu colectiv...aici stupoare...nu facem nimik...ne cheama de 2 ori pe an, sa rezolvam sau sa verificam exercitiile pe care in prealabil ni le tirmit pe mail....asta e stagiul in Romania....la ceccar.....

fara sa ma laud, din 300 si ceva de candidati am intrat parca 65...dar am invatat, cum nu am invatat in 4 ani de facultate credeti-ma...

sunt una dintre acelea care au facut o facultate care sa le ajute sa isi deschida un drum...care vor sa profeseze si sa invete..dar de la cine??

#69 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 09 February 2010 - 12:34 AM

Citeaza

Imagegrup : buna, desi e un subiect apus..il redeschid....
Draga Image, din pacate nu este un subiect apus, este enervant de real in zilele noastre.
Te felicit pentru munca ta, dorinta de a invata si ambitia de care dai dovada. Invatamantul de astazi este la pamant, organizatiile profesionale sunt interesate doar material, este o mafie uriasa in acest domeniu in care lucram noi, ca de altfel, in toate domeniile; eu am ajuns sa imi doresc sa nu mai aflu nimic, pur si simplu nu mai vreau sa stiu CE si CUM se fac anumite lucruri. Asta este...nu putem schimba nimic si ar fi o irosire de energie inutila daca am incerca...asa ca nu avem decat solutia de a merge inainte.

Citeaza

sunt una dintre acelea care au facut o facultate care sa le ajute sa isi deschida un drum...care vor sa profeseze si sa invete..dar de la cine??
Eu chiar nu am avut de la cine sa invat, "furam" meserie cand si de la cine puteam (si nici macar nu am terminat facultatea cu specialitatea aceasta si nici nu am crezut ca voi ajunge vreodata sa lucrez in acest domeniu, dar viata asta-i prost facuta, uneori ) , nu erau atatea surse de informare : carti de specialitate, reviste, monografii etc. si Internetul, care ofera multiple posibilitati. Acest Forum este o sursa de informare complexa si gratuita, cu legislatie, intrebari specifice grupate pe domenii, noutati etc., ne ajutam toti cum putem, asa ca eu zic ca ai totusi de unde sa inveti si, dupa cum am citit postarea ta, sunt convinsa ca o vei face.
:smile:

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 09 February 2010 - 12:35 AM

Dana

#70 alinucai

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 09 February 2010 - 01:17 PM

Citeaza

(post=178189:date=Jul 15 2008, 01:37 PM:name=irina petcu)Asta-i chiar de-a dreptu' de rasu-plansu.
Otilia, eu am aprox. 17 ani vechime in contabilitate efectiva, aproape 22 de ani de vechime in munca de birou,nu pretind ca stiu tot, as vrea cum nu?
Ai dreptate, foarte mare, pe cand am inceput eu contabilitatea scriam cu mana, dupa aceea prin 1991 au aparut primele programe de conta pe calculator. Trebuie sa fii in "pas cu moda" ca sa zic asa si este o continua autoperfectionare.
Ce ma surprinde pe mine este: de ce cei care nu au "chemare" catre contabilitate totusi o fac sa aiba "hartie la mana" ?
Eu sunt studenta la CIG din necesitate, sa pot continua cu aceasta profesie care imi place, sa mai pot semna si eu un bilant si , normal ca am multe de invatat de la profesori, lucruri noi si interesante.
Sunt multi care se bat cu caramida in piept pina ramane groapa ca ei au facultate, pe care, asa cum ai zis si tu, au absolvit-o invatand testele grila pe de rost, cu lucrari luate de la alti colegi s.a.m.d. care, la un extras de cont fac un efort intelectual enorm si au nevoie de concediu medical.
Deci eu stiu pentru ca asa se intampla la noi la facultate si un caz concret este acela ca am fost chiar solicitata de catre o proaspata absolventa de CIG sa o invat...contabilitate ??
Din tot ce ai spus tu am inteles 2 lucruri:
1. Esti atat de egoista, incat, te temi ca nu care cumva studenta de la CIG sa iti fure din clienti, in cazul in care deprinde ''tainele'' contabilitatii,
2. E o vorba "tiganul cand ajunge imparat prima data il omoara pe taica-su", ma intreb eu...ai tinut contabilitate corect fara sa te invete nimeni...

La facultate te invata lucruri de baza, de gen reguli de funtionare, corespondenta conturilor, nu se fac monografii contabile decat la modul general. Nu se particularizeaza, ca altfel toata viata faci scoala. Dar banuiesc ca stii: ca doar esti studenta!!!!

#71 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 09 February 2010 - 10:20 PM

Nu vad unde specifica ca nu a ajutato si din ce motine nu a vrut daca nu a vrut.
Frica nu cred ca e cazul sa ii fie , deoarece daca isi cunoaste meseria, oricat ar invata alti de la ea, nu o sa poata sa ii fure usor clienti.

Aceasta postare a fost editata de Florin_76: 09 February 2010 - 10:20 PM

#72 buggu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 20 April 2010 - 02:36 PM

Diploma de licenta, nu este doar o hartie, este o unealta obligatorie ca sa te angajezi, daca nu ai diploma respectiva, unii nici macar nu se uita pe CV, asa ca diploma este o simpla hartie dar fara de care nu poti "supravietui"

#73 magdabarbu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 13 July 2011 - 02:19 PM

Buna ziua,
nu ma simt frustrata dar ma doare capul de cate idei pro si contra sunt despre acest subiect.

Eu am inceput sa lucrez in contabiltate in anul 1994,dupa ce am terminat o scoala postliceala,finante-ctb, din Bucuresti(cu liceu terminat in 1986 ,profil chimie industriala).

In anul 2001,mi-am schimbat locul de munca si din dorinta de a invata cat mai multe despre aceasta meserie,am inceput si cursurile la ASE,CIG,IDD(cine stie ce inseamna,nu mai pune intrebari despre acesta forma de invatamant).
Bineinteles ca,studenta,esti fermecata si ametita la inceput despre ce inseamna o facultate.Lucram pe branci si cate 9-10 ore pe zi.Unele cursuri nu erau obligatorii,dar tb sa te duci ca sa te vada proful la fata.Uneori ajungeam seara acasa,pe la 22:30,23, a doua zi tb sa fiu buna sa o iau de la inceput.
Numai zic ca aia de la servici m-au trimis sa fac si cursul pentru atestatul Inspectori Resurse Umane.Aveam 2 functii si eram platita doar pentru una(ghinionul meu).Am pierdut un examen la ASE,la informatica,in timp ce eram la cursurile pt IRU.

In 2006 am terminat ASE-ul.Nu am luat diploma de licenta in anul acela.In 2007 am nascut un copil(cine are copii stie ce inseamna) si in feb 2009 mi-am luat si eu diploma de licenta.

In acest moment,cred ca o am degeaba,sta frumos in sertar,ma mai uit din cand in cand la ea,si atat.

Am incercat sa ma angajez,degeaba .Nu se mai uita nimeni la tine,mai ales ca ai o varsta,obligatii pe acasa, chiar daca ai experienta si studii superioare.

Nu-mi pare rau decat pentru munca mea,nopti pierdute,etc,nu o consider irosita,ci doar neapreciata.

N-am vrut sa supar pe nimeni,nici sa sara scantei,dar nu ma pot abtine ,ma mananca limba,ma rog,degetele....

Deci in concluzie,la mine sta degeaba......

#74 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 13 July 2011 - 04:34 PM

nu in sensul ca "sta degeaba" era vb in topic, ci de faptul ca nu prea mai are acoperire in stiinta si deschiderea mintii atat de normale pt cineva cu licenta - oricare ar fi licenta respectiva (desigur, NU pt. toti !!).

la tine inteleg ca nu este cazul asta, ci e faptul ca nu reusesti sa te angajezi chiar daca ai licenta luata "pe bune", ori asta e alta poveste :smile: , la fel de trista !

#75 magdabarbu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 13 July 2011 - 07:48 PM

Vezi postareaOtilia Alupei, la 13 July 2011 - 04:34 PM, a spus:

nu in sensul ca "sta degeaba" era vb in topic, ci de faptul ca nu prea mai are acoperire in stiinta si deschiderea mintii atat de normale pt cineva cu licenta - oricare ar fi licenta respectiva (desigur, NU pt. toti !!).

la tine inteleg ca nu este cazul asta, ci e faptul ca nu reusesti sa te angajezi chiar daca ai licenta luata "pe bune", ori asta e alta poveste :smile: , la fel de trista !

mda,de fapt sunt mai multe povesti triste,cred ca stii si tu cum e,speranta moare ultima.
don't worry,be happy :):):)

#76 mady90

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 48 Postari:

Postat 22 July 2011 - 09:54 AM

subscriu la postul lui imagegrup(parca). Si, draga dna Otilia, de cand am intrat pe ac forum imi sunteti tare draga, daaaar, am un mic comentariu. Am 41 de ani, la baza sunt ing chimist. La 38 de ani m-am apucat de ASE spec CIG in speranta ca imi imbogatesc spectrul profesional. Zilele astea dau licenta, dar nu spun ce gust amar am dupa 3 ani de facultate. :( nu pot sa spun ca am invatat mare lucru. profii vin si predau in sila, parca atunci vad problemele pt prima oara. daca tu studentul novice, vezi o anomalie si incerci sa o descifrezi, ti se spune sec... data viitoare! Sa va mai spun ca nu s-a facut nimic practic cu noi? preferam sa ne dea teoria sa o tocim noi si profa de conta sa faca lucruri concrete cu noi, in contextul in care se stie ca e aproape imposibil sa gasesti un cabinet de exp.contabil dispus sa te ia in practica!!! M-am inscris si la cursurile de acces pe exp contab dar am aflat cu stupoare ca tot eu trebuie sa imi gasesc unde sa fac stagiul. In aceste conditii, dv vi se pare ca noi va intrebam lucruri banale dar prin prisma faptului ca noi nu stim de la ce capat sa apucam ac meserie, ca nu am intocmit in facultate nici macar un doc de contab primara, cred ca ati putea sa ne gasiti circumstante atenuante. Mai mult, daca ati face o sectiune de, sa ii zicem - practica, ne-ati fi de mare folos. Acolo am putea sa intrebam orice lucru relativ idiotesc pt cei cu experienta dar care pt novici poate fi o nebuloasa, fara ca noi cei incepatori sa ne jenam sau sa fim criticati. E clar ca nu se mai invata in facultate ca acum 18 ani cand am terminat eu politehnica, cand aveam ore de practica unde aplicam teoria, in incinta facultatii. Acum unde sa invatam? Se stie ca: teoria ca teoria dar practica ne omoara!!! AAA si precizez ca am fost sefa de promotie 3 ani la rand, dar asta ma nemultumeste si mai tare, deoarece eu personal realizez ca nu stiu mai nimic si ca, desi imi doream sa profesez, nu ma simt in stare!

#77 magdabarbu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 23 July 2011 - 06:57 PM

mady,bafta la licenta si fruntea sus.
iti tin pumnii

#78 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 24 July 2011 - 01:45 PM

cu tot respectul, Mady :

- exista practica in facultate, doar sa o faceti efectiv (stiu ca exista fiindca sunt pe forum zeci de cereri caiet de practica, din pacate asta e "sistemul" adoptat de multi studenti}
- nu vreau sa te contrazic, insa mi-e f greu sa cred ca in 3 ani de facultate nu vi s-a predat despre documente primare
- te invit sa te uiti la topicul "perle, perlute" si vei intelege de ce ma revolta lipsa de gandire economica elementara a unor contabili, poate chiar absolventi de facultati economice (ca sa nu mai zic ca multi dintre cei ce pun astfel de intrebari spun ca deja tin contabilitati pe la firme :sad: )
- pe forum gasesti toate documentele primare utilizate in conta, baza lor legala si alte modele fisiere utile, deci le poti lua / studia/ folosi f usor

cu siguranta ca nu se mai face facultate economica cum se facea pe vremuri, iar asta - alaturi de slaba preocupare a multor studenti pt pregatirea lor profesionala, a transformat diploma de licenta intr-o simpla hartie !
cu toate astea, v-as reaminti doar un aspect din viata mea profesionala, aspect pe care vi l-am povestit in topicul "cum am ajuns sa fiu contabil" : in 1984 am terminat facultatea de Planificare si Cibernetica Economica - deci economie socialista, evident ! dupa revolutie, m-am trezit ca f. mult din ceea ce invatasem nu se mai potrivea cu noile realitati economice si, practic, se spulberase toata "facultatea" (ca sa zic asa)- mai putin gandirea economica ce-mi ramasese, astfel am fost in stare sa ma reprofilez si sa invat o noua meserie - aceea de contabil.
sa nu credeti ca sunt vreun geniu / ca am vreun IQ de bubui, nicidecum, am o inteligenta usor peste medie si atat, deci nu sunt o persoana aparte dpv intelectual! asadar, daca eu am putut sa o iau de la capat, invatand practic de la zero aceasta meserie (contabilitatea)- de capul meu, fara mentor si fara internet, atunci puteti si voi ! doar sa vreti sa invatati, sa va puneti capul la contributie fiindca, Slava Domnului, materiale pt. documentare sunt pe toate drumurile. desigur ca asta poate dura ani de zile, insa se poate realiza cu tenacitate, rabdare si multa-multa seriozitate profesionala.

Mady, daca-mi permiti o parere strict personala, sincera si fara nici o urma de rautate : inainte de a incepe aceasta a 2-a facultate poate ca n-ar fi fost rau sa te fi documentat cum merge predarea la facultatea respectiva, cam cu ce cunostinte ramai dupa absolvirea ei si cam cat te ajuta aceste cunostinte sa profesezi imediat, daca ai sanse reale sa fii angajata intr-o firma/institutie cu stiinta care o vei capata in acea facultate.
din pacate, sunt aproape sigura ca nu te-ai gandit la asta acum 3 ani si, din aceasta cauza, mi-e teama ca te vei ciocni frontal cu realitatea de pe piata muncii simtind ca te-ai ciocnit cu trenul de la metrou. si ca tine, atatia altii ... :happy: care s-au apucat de studii superioare economice fara a-si analiza riguros si personalizat intreaga "investitie" .

numai bine. :smile:

#79 cuceritor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 133 Postari:

Postat 27 July 2011 - 05:45 PM

Cu toata stima, va respect parerile desi consider ca in meseria de contabil, trebuie sa ai si o parte (mai mica sau mai mare)din ceea ce numesc eu 'chemare' pentru aceasta activitate, altfel este foarte greu - apropo de d-na de 38 de ani care a ales sa faca CIG. Eu nu am facut CIG, ci ca si multi alti absoventi de ASE, am avut totusi la baza Liceul Economic, (Virgil Madgearu) care te formeaza in aceasta directie daca doresti sa devii contabil. Multi nu inteleg ca meseria de contabil nu o 'alegi' din anumite motive pecuniare, ci trebuie sa o inveti de la baza, adica din primii ani de studiu al acestei discipline !
Mai mult nu doresc sa comentez, pentru ca mi-am impus sa nu ma implic in controverse interminabile !

Cu stima !

#80 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 28 July 2011 - 03:30 PM

Vezi postareacuceritor, la 27 July 2011 - 05:45 PM, a spus:

Mai mult nu doresc sa comentez, pentru ca mi-am impus sa nu ma implic in controverse interminabile !
asta tot incerc si eu sa-mi impun :sad: , dar nu reusesc decat uneori.

cu aceeasi stima (sincera, pe bune :smile: )

Similar Topics Collapse

7 useri citesc topicul

0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL