Am facut a doua facultate, specializare CIG, pentru ca AVEAM NEVOIE DE HARTIE. Mai mult de 50 % dintre colegii mei erau oameni mult mai in varsta decat mine (50+) si se aflau acolo din acelasi motiv : aveau nevoie de hartie. Unii lucrau la buget si li se spusese ca fara "diploma" isi vor pierde postul. Altii, doreau doar sa intre la "alta grila de salarizare". Am avut si colegi proaspat absolveti de liceu care, insa, nu puteau lega bine doua vorbe... dar erau "studenti"... asa "stia si se falea mamica, la tara". De ce? Pentru ca un sistem ticalosit a permis admiterea NUMAI pe baza mediilor de la BAC. Sistem ticalosit, datorita caruia am putut sa intru si eu la cea de-a doua facultate. Si m-am bucurat! Caci trecusera aproape 10 ani de la terminarea liceului si nu as fi facut fata unui examen de admitere, asa cum "am prins eu", cu 5-6 pe loc. Diferenta dintre mine si ceilalti bobocei? Eu aveam la BAC media 9.25, "pe bune" iar ei , 9.25, "pe spaga". Imi pare rau ca am ajuns sa folosesc aceleasi cuvinte pe care le spunea mama: "Pe vremea mea se facea scoala. Cine avea liceul era cineva." Vin si eu acum si zic : "pe vremea mea se facea facultate. Cine avea facultate era cineva. Acum vin cu totii , buluc, la particulara. Si termina toti, cu diplome, caci universitatea e in curs de acreditare si TREBUIE sa termine toti..."
Nu vreau sa generalizez. Refuz sa cred ca toti cei care ies acum de pe bancile scolii sunt niste nulitati care "stiu doar CAUTARE pe net". Si cred cu tarie ca nu e vina lor, ci a sistemului care nu-si va gasi forma si normele nici in 10 ani de-acum in colo.
Nu ramane decat un singur lucru care sa faca diferenta: BUNUL SIMT, dar fara a te lasa calcat in picioare.
Sper ca toti incepatorii in "tainele" contabilitatii ( si, de fapt, ale oricarei alte meserii ) sa inteleaga ca mesajul meu, alaturi de cel al Otiliei si al lui Eugen - acestea fiindu-mi proaspete in minte, caci or mai fi si alti colegi care au scris la fel - nu se vor a fi decat semnale de alarma. Insa, tare ma tem ca nu vor fi citite de cei in masura sa schimbe ceva....
(Imi cer scuze ca am indraznit sa vorbesc si in numele Otiliei si al lui Eugen. Sper sa nu fi gresit prea mult si sa fi fost pe aceeasi lungime de unda.)
Aceasta postare a fost editata de a.d.n.: 25 September 2009 - 02:23 PM