radubc, la Mar 14 2009, 05:59 PM, a spus:
Atat stress adunat la un loc si o ura pe patroni ce n-am mai vazut.
si te-ai intrebat de ce ??
probabil ca aceasta intrebare nu ti-ai pus-o fiindca vreau sa cred ca ai fi gasit raspunsul cu usurinta : daca avem atatea reticente fata de multi patroni e pt. faptul ca asta MERITA fiindca cei mai multi se poarta cu angajatii
mult sub limita corecta si exemple s-au dat cu duiumul.
radubc, la Mar 14 2009, 05:59 PM, a spus:
Pana la urma de unde va castigati painea?
ce intrebare partinitoare !!! dar patronul cu cine si-ar face afacerea, cu cine ar lucra daca n-am fi SI noi ?? cum si-ar obtine dividendele mult dorite ?? de ce face angajari ?? pai, iti spun eu de ce :
pt. ca nu poate fara noi, salariatii !! de aia !! pt. ca daca nu ar angaja, nu si-ar putea desfasura afacerea si trebui sa (re)devina el insusi salariat = ar trece de partea cealalta a baricadei si asta nu-i convine deloc, doar stie f. bine cum e fiindca de acolo a si plecat (in cele mai multe cazuri).
in romania inca nu exista o traditie familiala in a face afaceri, adica
inca nu exista familii de afaceristi din tata-n fiu, iar cei ce sunt acum patroni provin, in mare parte, din fosti salariati ce au capat iluzia si placerea puterii de a comanda in loc de a fi comandati !! patroni f. tineri, care ies din facultati si intra singuri si de capul lor direct in afaceri, sunt destul de putini, iar din acestia am vazut si mai putini care isi iau angajati, de obicei isi fac un business cu investitie majora de stiinta/inteligenta si mai putina in mijl. materiale, aici ma refer in special la soft-isti, la cei care lucreaza diverse chestii singurei acasa, la un calc. ... restul, ca sa inceapa ceva fara o baza materiala solida si fara un spate asigurat, e f. greu.
asa ca, radubc

, sa stii ca din munca noastra ne castigam painea - doar nu ne plateste nimeni de pomana, adesea nici nu suntem platiti la justa valoare fiindca ulterior angajarii incepe "hora" cu sarcinile in plus - de care nu fusese vb la inceput, evident ca neplatite .. si decat sa pleci de acolo imediat si sa o iei de la capat cu cautarea unui nou loc de munca, stai si inghiti de voie-de nevoie, pana poti pleca ... iar asta o stie si o exploateaza la maxim "patronul"
in romania, a fi patron echivaleaza cu a-ti trata angajatii ca pe niste gunoaie de care nu te poti lipsi, multi dintre patronii romani nu stiu sa fie patroni in adevaratul sens al cuvantului, uneori nici cei straini nu stiu sa o faca.
a fi salariat in romania e mult prea adesea umilitor din cauza felului in care suntem tratati de catre "patroni", NU din cauza muncii in sine !! asta-i adevarul !! de aia avem ce avem cu multi dintre ei, mai ales ca tot de la statutul de salariat au plecat - dar au uitat f repede cum e, ai inteles acum ??
eu cred ca tot ce ar trebui sa faca un patron in relatia cu salariatul sau este sa fie f. corect cu acesta si sa-l respecte atat cat merita - ca om si ca profesionist. daca ar face macar atat, te asigur ca lucrurile s-ar schimba mult in bine si relatia patron-angajat ar fi incomparabil mai buna, cu toate beneficiile reciproce ce decurg de aici.
o zi buna.
Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 15 March 2009 - 02:02 PM