Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
sunt patron, la conta ma pricep "oleaca" - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 4

Salt la continut

sunt patron, la conta ma pricep "oleaca"

103 replies to this topic

#61 cristian0

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 128 Postari:

Postat 26 January 2009 - 02:05 PM

Vezi postareaoana_008, la Jan 26 2009, 01:36 PM, a spus:

Macar daca dadeai si tu un sfat bun

Respira incet..sa nu patesti ceva....asa....
Acum...sfatul ti l-am dat si eu si alti confrati.
Lasa-te de contabilitate.
Si de indicatii pretioase...

#62 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 26 January 2009 - 02:50 PM

Oana, asa cum cum ti-ai imaginat ca se va intampla, primesti ban pt atac la persoana (injurii grave) !!

sanctiunea este suspendarea dreptului de a posta pe perioada nedeterminata :frusty: , nu se poate sa "porcaim" in asemenea hal. pacat ca s-a ajuns aici ... argumentele gen "idiot", "cretin" si altele asemenea nu au ce cauta pe acest forum :nono: postul respectiv ti-a fost facut invizibil !

dragilor, polemicile pot fi constructive numai daca se mentin intr-un cadru civilizat !! cand argumentele profesionale / logice/ de educatie sunt inlocuite cu injurii (uneori chiar grosolane), atunci exista o problema reala a celui ce le prolifereaza. o astfel de abordare nu face decat sa-i scada valoarea extrem de mult, ca persoana.

n-o fac pe sfanta cand spun aceste lucruri, multi dintre voi ma stiu deja si ati vazut ca nu ma dau in laturi de la polemici, am avut parte de multe si o sa mai am (cred), asa e intr-o colectivitate - fie ea si online - este invitabil sa nu se iste discutii in contradictoriu, insa felul in care acestea decurg este definitoriu pentru statulul nostru de oameni civilizati.

#63 tudoroiuj

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 06 March 2009 - 06:59 AM

Buna ziua,
Sa zicem ca este o firma micuta...cu cateva facturi pe luna in jur de 30.
Intrebarea mea este urmatoarea: AM nevoie de contabil?
Am vazut pe net programul Saga... face toate chestiile pe care le-ar faca un contabil... Eu ii bag decat datele... In acest caz mai e nevoie de contabil? Sa inteleg ca ma e nevoie doar pentru bilnat... dar daca reusesc sa stabilesc cu o firma sa faca bilantul si eu sa fac declaratiile acelea trimestriale... mai am nevoie de contabil?

Multumesc mult,
TJ

#64 pav

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 173 Postari:

Postat 06 March 2009 - 07:58 AM

domnule (doamna), nu ai nevoie de contabil, pentru ca daca ai saga- esti un om facut- ai tot ce trebuie, ideea este ca nici nu trebuie "sa bagi" nimic, decat le arati la program si totul se face de la sine
cat despre bilant si saga poate sa-l faca tot singura, numai sa-i dai comanda

fiecare factura reprezinta un caz in parte si tratat diferit,
crezi ca este atat de usor??? practica acest lucru 6 luni si posteaza dupa aceasta perioada , sa vedem si noi rezultatele obtinute, daca ai norocul sa nu controleze cineva.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 06 March 2009 - 09:11 PM
citare mesaj anterior

#65 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 06 March 2009 - 09:04 AM

Programul de contabilitate nu va spune ce cont sa folositi la fiecare factura, iar uneori la fiecare pozitie de factura. Nu va spune ce sa raportati si la ce termene, nu va spune perioadele de amortizare, ce sa faceti cu clientii incerti, cu amenzile si penalitatile, care cheltuieli sunt deductibile si care nu. Daca sunteti economist sau contabil cu studii medii ati putea totusi invata. Altfel este putin probabil. Daca aveti angajati, mai trebuie o multime de declaratii. Legislatia se schimba des. Amenzile pentru nedepunerea unei declaratii sau depunerea cu intarziere sunt mari (cam peste 3000 lei). Controalele nu sunt, de regula, orientate spre indrumare ci spre sanctionare. Asa ca decideti cum credeti ca e mai bine.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#66 eugen ursache

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 517 Postari:
  • Interests:agricultura, lemne fiare si motoare

Postat 06 March 2009 - 10:00 AM

Contabil? Pentru ce? O cheltuiala in plus. Tocmai acum cand trebuie sa reducem costurile, ca e criza! Ia programul de conta care-ti place, ca e mai bun decat un contabil, pe langa contabilitate mai si calca, gateste, duce copiii la scoala, asa ca nici de nevasta nu mai ai nevoie, nu te mai insura.
Doamne, ce dragi imi sunteti!!!!!!!!!!!!!
Motan m-as fi dorit sa fiu / cu gheare si mustete lungi, / cu coada-n sus, cu blana-n dungi, / c-un ochi verzui si-un ochi capriu. // Pisicile de prin vecini / sa le gonesc pe la pricini, / sa-mi fete fiecare-un fiu / c-un ochi verzui si-un ochi capriu (Nichita Stanescu)

#67 tudoroiuj

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 8 Postari:

Postat 06 March 2009 - 03:10 PM

:) multumesc pentru raspuns... in mare partea aveti dreptate... dar eu ma gandesc asa:

am 30 facturi pe luna pe care le bag in saga in 1 ore... conturile... hmmm da asta e adevarat dar exista carti si google... se rezolva in 4 ore pentru toate facturile... asta in caz ca nu sunt conturi care se repeta de luna trecuta ... adica se micsoreaza cele 4 ore la 2 sau chiar niciuna. 3 ore imi ia drumul prin oras sa depun declaratiile.
una peste alta sa zicem 8 ore ... este suficient pt a introduce totul in saga. Eu pentru 8 ore platesc pe luna 300 ron contabil.... Este enorm....

Nu condam pe nimeni.. o sa ziceti ai carte ai parte... dar totusi...

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 06 March 2009 - 09:13 PM
citare mesaj anterior

#68 eugen ursache

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 517 Postari:

Postat 06 March 2009 - 03:15 PM

Asa cum ti-am spus si dincolo, nu-l platesti sa bage facturi in sistem, ci ca sa-ti raspunda la intrebarile de genul "am nevoie de casa de marcat?" "imi permite legea sa fac tranzactia asta?" si altele, si altele...
Eventual daca esti dragut si vrei sa ai control asupra firmei, nu-l astepti la sf de luna sa-ti bage datele primare, ti le bagi singur, si iti stii permanent cum stai, cat ai vandut, care-i stocul, cati bani ai... ca vorba ta, dureaza 15 minute pe zi.
Motan m-as fi dorit sa fiu / cu gheare si mustete lungi, / cu coada-n sus, cu blana-n dungi, / c-un ochi verzui si-un ochi capriu. // Pisicile de prin vecini / sa le gonesc pe la pricini, / sa-mi fete fiecare-un fiu / c-un ochi verzui si-un ochi capriu (Nichita Stanescu)

#69 HANDA76

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 261 Postari:

Postat 06 March 2009 - 03:18 PM

domnule, dumneata chiar vorbesti serios????
cauti pe google conturile?
ia uite, noi de ce nu ne-am prins pana acuma? pfiu, si am mai facut si facultate.. :frusty:
te rog, opreste-te la timp.... cu solutiile astea, poate te mai crede cineva ca dumneata

:biggrin:

#70 pav

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 173 Postari:

Postat 06 March 2009 - 04:19 PM

dupa parerea, (am destui ani si ca varsta si experinta) si tot este loc de inca multe, multe .. de invatat- este bine sa-l lasam in pace, mi se pare doar o provocare, se distreaza si atata tot, nu merita sa pierdem atata timp sa citim tampenii, sunt alte formuri de genul pe care domnul ( doamna) il promoveza

#71 eugen ursache

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 517 Postari:

Postat 06 March 2009 - 05:34 PM

Din pacate, nu face misto...
Subiectul face parte din ciclul "sunt patron, la conta ma pricep oleaca". Cei mai scarbosi, semidoctii....

#72 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 06 March 2009 - 09:15 PM

Dragilor, m-am inveselit citindu-va mesajele...Eugen are dreptate: mutam topicul la locul lui, DE CINSTE!!!
Madalina

#73 BIBI

Membru activ

• Validating
  • PipPipPip
  • 1336 Postari:
  • Interests:contabilitate, fiscalitate, legislatie

Postat 06 March 2009 - 09:33 PM

De ce va mirati? Contabil care sa se dea inginer niciodta, ingineri si restul meseriilor sa se dea contabili, oricand.Cazul de fata e graitor.
Domnu, doamna chair va rog sa va faceti conta singur si cand o veni controlul sa ii spuneti ca dvs nu cunoateti legea dar ati incercat.Codul civil prevede ca nimeni nu este exonerat de pedeapsa pe motiv de necunoastere a legii.
Saptamana trecuta am asistat la o discutie despre o conta tinuta de cineva care facuse literele.Acum cauta solutii cum sa iasa din incurcatura.
Are tot dreptul sa caute, dar cat il va costa......

#74 eugen ursache

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 517 Postari:

Postat 06 March 2009 - 09:53 PM

Daca tot l-ati mutat aici, pentru completa intelegere a persoanei si subiectului ridicat de @tudoroiuj, cititi si:
http://www.conta.ro/...showtopic=34588

#75 lupoaica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 138 Postari:

Postat 07 March 2009 - 09:44 AM

:frusty: SUPER ! Sa stea linistit domnul, ca unii dintre noi mai stim si sa instalam soft-uri (nici eu nu l-as plati pt asta). Oricum cert e ca domnul chiar crede ca poate sa faca asta! Stiu pt ca am intalnit asa ceva (tot din IT) si s-a blocat la registrul de casa :biggrin: . Eu ma intreb cum de ai atata timp Eugen pt a da replici tuturor! Oricum, mi-e drag sa-ti citesc postarile! Subiectul asta chiar m-a amuzat!
preda

#76 cristina5859

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1152 Postari:

Postat 07 March 2009 - 11:16 AM

Vezi postarealupoaica, la Mar 7 2009, 09:44 AM, a spus:

.... Oricum, mi-e drag sa-ti citesc postarile!

Si eu ii citesc raspunsurile cu mare drag ! ....si nu numai cele ale d-nului Ursache....mai avem colegi care dau niste replici grozave ! :frusty:
Imaginatia este mai importanta decat cunoasterea. Cunoasterea este limitata, imaginatia inconjoara lumea .

#77 cristian0

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 128 Postari:

Postat 07 March 2009 - 03:11 PM

Vezi postareaeugen ursache, la Mar 6 2009, 05:34 PM, a spus:

Din pacate, nu face misto...Cei mai scarbosi, semidoctii....

D-le Ursache....adevar mare graishi....
Eu cred ca e si 'greaua mostenire' a mentalitatii omului'multilateral dezvoltat' altoita pe mladita ideii de "eu stiu tot" a romanului semidoct...
Din acesta combinatie a rezultat nefiresc,super-omul de azi...cel care te calca cu masina pt ca e mort de beat si i se pare firesc sa conduca,cel ce se duce la 'zero'TV sa reclame ca a dat spaga la politie si aia nu i-au dat carnetul inapoi,cel care iti da lectii de contabilitate pt ca asa a discutat cu altii de teapa lui la crashma si asa au decretat ca e normal..etc,etc...
La asta se adauga vocatia de primit pomana,sa iau gratis,sa intreb punctual ca scap azi si maine....maine vad eu!!!Nu se poate asta???Uite-ai drea** ce rai sunt...
Insa...
Respectul fata de meserie s-a pierdut si din cauza unor 'contabili de Casa de Cultura' care au acceptat sa se prostitueze.
Asa cum au facut din nefericire si experti contabili aflati la varsta senectutii,nostalgici ai "pcr-ului" dar adanc ancorati in pseudo-capitalismul de astazi...
Eu cred insa cu tarie ca nu va fii mereu asa...
Pt ca,monsher,contabilitatea e grea,la fel ca si carnea de porc!

#78 Mares Stefan

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 526 Postari:

Postat 07 March 2009 - 09:38 PM

Mă întreb și eu și poate îmi veți răspunde și mie:
Domn patron, v-ați făcut o firmă? Prin actul constitutiv și conform Legii nr.31/1990 ați stabilit că firma dvs. va avea condusă contabilitate și multe altele, nu? Că administrator și director sunteți, nimeni nu contestă. Că sunteți poate și paznic și portar ,la fel. Poate chiar șipompierul de servciu tot timpul. Poate v-ați angajat și o asistentă-secretară sau nu? Doar pe soțul sau soția? Dar din întrebarea dvs rezultă că nu afaceri ori comerț sau producție, nici măcar investiții vreți să faceți, ci CONTABILITATE!
A firmei dvs. Sau v-ați angajat o persoană și-n acest scop dar v-ați rezervat privilegiulde a o învăța meserie?
Păi atunci de ce v-ați mai făcut firmă de producți ori comerț+ Trebuia să o faceți direct de prestări servicii contabile? Că doar pe net ați putut constat azi contabilitate știu toți! DE la caserie începând. Sau de la luatulcreditelor bancare ridicate cu valiza direct înziua semnării contractului și uitat imediat că ați fost la bancă!
După 1990 au făcut treaba aceasta și tinerii și bătrânii!
Și lupii tineri și politrucii vechiului regim.
Doar că vedeți, chiar dvs. depuneți mărturie că nu știți unde îi găsiți pe cei care v-ar putea chiar să vă ajute. Cu prestațiile lor calificate, cu calitatea prestațiilor lor garantată prin asigurarea profesională în vigoare, cu atestatul de la singura persoană juridică de utilitate publică care reunește profesioniștii atestați și autorizați din domeniu, adică pe contabilii autorizați și pe experții contabili.Unii îi spun CECCAR și cautăîn dicționar și nu -l găsesc. Păcat. Dar cu care persoane veți putea încheia contract de și pentru prestări servicii contabile și care vă vor factura prestațiile lor și veți putea polăti cu formele legale preferate de dvs. Sau angajați-vă salariați competenți prin concurs cu pretenții le dvs publice și cu salariile negosiate confidențiale! Dar dacă totuși prestatori preferați, vă rog procedați ca și când vă calcă Garda Financiară, ba bine că nu legitimația de serviciu și insigna oro delegația de serviciu să le cereți , ci doar carnetul de membru CECCAR, și autorizația de lucru valabilă! Doar așa ca să vă convingeți că le au și sunt ceea ce spun că sunt.
Adică nu ca alții ...
Că știți ca la piața mare toți au produse doar că nu toți sunt și producători!Și nici certificate de origine sau de caliitate!
Că ... deși știu ce ar fi trebuit să facă pentru a corespunde cerințelor legii, au desconsiderat aceste cerințe înainte de a vă cunoaște!
Greșesc?
Sunteți liber să vă alegeți prestatorii!
Este alegerea dvs.
Cum alegerea dvs. este să credeți că și măturatul străzii puteți s-o faceți dvs. dacă aveți un calculator și știți să întrebați pe NET ce mătură și ce roabă sau ce altceva mai trebuie să știți sau să aveți pentru a putea mătura nu doar trotuarul.! Și oameni amabili vă vor și răspunde! Că doar nu-i nici o scofală să mături strada din fața casei tale.
Cu stimă și respect pentru amabilitatea dvs. de a întreba măcar ce și cum se face ori cine poate să vă îndrume pe loc și fără nici o compensație pentru ce vă va dezvălui! Generoși mai sunt unii. Sau...

#79 eugen ursache

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 517 Postari:

Postat 09 March 2009 - 11:26 AM

Vezi postareatudoroiuj, la Mar 6 2009, 10:56 PM, a spus:

Dar vad ca v-ati cam ofticat la faza cu saga.... ce se intimpa? oare am dreptate?
In fine vad ca va agitati cam mult.. era doar o intrebare....

Puteati sa dati argumente pro sau contra... nu e nimic rau in asta... nu am aratat pe nimeni cu degetul... Poate ca sunt si altii ca mine si ar fi meritat o discutie.
Eu lucrez in IT si poate data viitoare cand vreti sa instalati un windows si un IT-ist va cere x ron nu mai sariti si voi ca este o nimica toata si ca sunteti in stare sa il instalati si voi... Asta e doar un exemplu din miile pe care le-as putea da.... Nu am vrut sa raspund pe tonul asta si in modul acesta... dar chiar atitudinea dumneavoastra este mai mult decat enervanta.

Imi cer scuze. Subiect incheiat.

Chiar daca domnul in cauza nu va mai citi raspunsul, nu ma pot abtine si voi raspunde:
Nu s-a ofticat nimeni, poate doar dvs, asa cum reiese din finalul postului citat... Noi din astia ca dvs am mai vazut, ca e piata plina si de obicei ii vedem in ambele ipostaze, si inainte, ca dvs, plini de ei si umflati de automultumire, ca o basica, si dupa ce le-a venit un control si i-a desumflat, rugandu-se de toata lumea sa-i scoata din c...tul in care au intrat singuri. Problema e ca de obicei sunt asa de murdari, ca ti-e si sila sa le intinzi o mana!

Cat priveste instalatul de windows, pentru asta nu-ti trebuie sa stii IT, ca a fost facut de niste IT sti destepti sa poata fi instalat si de niste necalificati.
Daca asta e exemplul care v-a venit in minte din tot domeniul, m-am lamurit si asupra calificarii dvs pe IT. Sa va dau eu un exemplu din IT: stiu sa configurez o retea complexa, la nivel basic, dar voi chema un ITist sa o faca, in primul rand ca stie mai bine ce are de facut si mi-o configureaza optimizat, in al doilea rand face asta intr-un sfert din timpul pe care l-as pierde eu si in al treilea rand si nu ultimul, fiecare trebuie sa faca ce a invatat si in care exceleaza, asta ca un principiu contrar romanismului "toti ne pricepem la toate" dar de fapt la nimic.

Colegilor mei: va multumesc pentru aprecieri.
@lupoaica: e simplu: lucrez sclav pe plantatie si imi creez destui timpi morti, pe de o parte, pe de alta parte lucrez intr-o zona creativa, in care uneori intru in blocaje de gandire si ma ajuta sa ies din problemele mele.

#80 radubc

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 110 Postari:

Postat 14 March 2009 - 05:59 PM

Deja ma distreaza topicul asta. Atat stress adunat la un loc si o ura pe patroni ce n-am mai vazut. Numai patron sa nu fii, in rest orice. Oare de ce sariti asa pe fiecare om cu care nu sunteti de acord? Daca ii si patron il mancati cu fulgi cu tot. Pana la urma de unde va castigati painea? Daca sunteti superiori necontabililor de ce nu puteti trata cu ei pe cale pasnica? De ce vreti sa puneti moderatorii in dificultate? Una din treburile lor este sa modereze atacurile la persoana. Pai atatea sunt asa dese ca daca le-ar scoate pe toate ar mai ramane foarte putine postari. Asa ca trebuie sa le scoata pe cele mai grave. Asta nu se poate fara sa ia partea cuiva.

Stati linistiti oameni buni, nu va mai ambalati asa.

Similar Topics Collapse

59 useri citesc topicul

0 membri, 59 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL