Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
declaratie 205 - topic 2009 si 2010 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 4

Salt la continut

declaratie 205 - topic 2009 si 2010

88 replies to this topic

#61 mioara.m

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 121 Postari:

Postat 03 July 2010 - 01:44 PM

Vezi postareaSephora, la Jun 28 2010, 11:50 AM, a spus:

Daca beneficiarul de dividende este o persoana fizica straina si nu are nici CNP nici NIF ce trec la rubrica CNP/NIF?

Multumesc!

Trebuie sa faca cerere sa i se atribuie NIF!

#62 fboji

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1114 Postari:

Postat 05 July 2010 - 12:26 PM

Vezi postareaRanettius, la Jun 25 2010, 02:18 PM, a spus:

Aduc si eu un caz specific, dca se poate o opinie.

Pentru anul 2004 s-au constituit dividende in suma de 40125,62 lei. Ele au fost aprobate in 2005 prin sedinta de aprobare bilant pe 2004. Impozitul pe dividende in suma de 4013 lei s-a platit in 27.12.2005.
Deci dividende nete = 40125,62-4013=36112,62 lei.
Deci suma de 36112,62 lei trebuie platita catre asociat.

Din 36112,62 lei in cursul anului 2009 s-a platit suma de 9400 lei catre asociat.

Declaratia 205 o fac aferenta anului 2009. Insa ce trec in ea la baza de impozitare si la impozit (tinand seama si ca impozitul era in 2005 de 10%)?
Din cate stiu sumele ramase de achitat ca dividende la sfarsitul lui 2008 trebuiau trecute pe contul de datorii catre asociat, nemaifiind preluate in bilant ca dividende de plata. In normele de intocmire a bilantului se specifica expres acest lucru.

Daca ti se pare simplu ce ai de facut... inseamna ca nu cunosti toate amanuntele Imagine postata

#63 ATAPELEA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 27 Postari:

Postat 06 July 2010 - 10:39 AM

In 2009, am avut profit.
In ianuarie 2010 am repartizat profitul in dividende….117=457 400 000 lei
Pe 01-07-2010 am creat impozitu (400 000 x 16% = 64000 lei) …… 457=446 64 000 lei
Pe 05-07-2010 am depus declaratia 100 cu impozitu pe dividende in val. De 64 000 lei
Pe 05-07-2010 am platit acest depozit prin virment bancar.

Cand trebuie sa depun declaratia 205 aferente dividendelolr de mai sus.

Din ce momet pot sa fac plata acestora prin casa catre asociati.

#64 ATAPELEA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 27 Postari:

Postat 06 July 2010 - 10:42 AM

In 2009, am avut profit.
Pe 01-07-2010 am creat impozitu (400 000 x 16% = 64000 lei) …… 457=446 64 000 lei
Pe 05-07-2010 am depus declaratia 100 cu impozitu pe dividende in val. De 64 000 lei

#65 fboji

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1114 Postari:

Postat 06 July 2010 - 12:24 PM

Vezi postareaATAPELEA, la Jul 6 2010, 08:39 AM, a spus:

In 2009, am avut profit.

Sa incep cu ultima intrebare: daca ai disponibil, poti incepe sa faci plata dupa AGA in care ai repartizat profitul pe dividende.
Impozitul se plateste pana pe 25 a lunii urmatoare celei in care ai facut plata dividendelor. Data care este si termenul de depunere a declaratiei 100 pt impozit pe profit.
Daca dividendele nu sunt platite integral in prima transa, atat suma impozitului declarat cat si plata vor fi proportionale cu aceasta.
Declaratia 205 o depui in 2011 pana in iunie, fiind aferenta sumelor platite in intreg anul 2010.
Daca ti se pare simplu ce ai de facut... inseamna ca nu cunosti toate amanuntele Imagine postata

#66 mioara.m

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 121 Postari:

Postat 06 July 2010 - 11:08 PM

Vezi postareaLexiroxi, la May 20 2010, 10:04 PM, a spus:

Pentru dividendele platite in 2009 impozitul pe dividende se declara in Declaratia 205 pana la 30.06.2010. Cei care nu au depus aceasta declaratie, vor depune pe noul formular al Declaratiei 205 "Declaratie informativa privind impozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa, pe beneficiari de venit"– Ordinul ANAF 1803/2010:
„Impozitul aferent dividendelor distribuite, dar care nu au fost platite actionarilor sau asociatilor pana la sfarsitul anului in care s-au aprobat situatiile financiare anuale, se cuprinde in declaratia aferenta perioadei in care a avut loc aprobarea situatiilor financiare anuale.”
Pentru cei care au ridicat dividendele distribuite se completeaza baza de impozitare si impozitul pe dividende, iar pentru cei care nu au ridicat dividendele distribuite dar au declarat impozitul in Declaratia 100 se completeaza impozitul pe dividende.

Adica, daca nu am platit dividendele in 2009, anul acesta in Declaratia 205 trebuia sa trec la baza de impozitare 0 si la impozit suma declarata prin Declaratia 100?

#67 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 07 July 2010 - 08:23 PM

Asa inteleg eu din citatul Ordinulului 803/2010, unde se face referire doar despre impozitul pe dividende, nimic despre baza de impozitare care nu a fost platita asociatilor deci nu ai cum sa o declari (nu sunt dividende ridicate in anul respectv), in schimb dividendele au fost distribuite si impozitul declarat la sfarsitul anului. Tu cum interpretezi acel paragraf si cum se declara (in anii urmatori) dividendele distribuite ridicate la care am declarat deja impozitul cf. ordinului ? le mai declaram inca odata cu baza de impozitare si impozit (fiind vorba de dividende platite asociatilor).

#68 ursu mihai

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 19 Postari:

Postat 30 August 2010 - 09:08 PM

Buna ,sunt asociat unic a unei firme,fara angajati ,va rog sa ma lamuriti si pe mine,declaratia 205 pentru venitul din dividente pe anul 2009 cand se depune?
mentionez ca pana astazi 30/08/2010 nu am ridicat nici un ban din dividentele pe 2009,

#69 teofilia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 214 Postari:

Postat 31 August 2010 - 08:52 AM

15 iunie 2011 daca in cursul anului 2010 ridicati dividende; daca nu ridicati, nu depuneti

#70 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 31 August 2010 - 08:56 AM

@ursu mihai,

exista deja un topic pe tema decl. 2005 - impozit dividende, de ce ai mai deschis inca unul cand stii f bine ca nu este permis ?

ai avertisment public pt. nerespectarea regulamentului priv. postarea :lnr (1):

topice unite.

#71 Elena Pana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 279 Postari:

Postat 09 November 2010 - 02:16 PM

Am nevoie de un sfat!

In luna aprilie 2007 s-a achitat un impozit pe dividende de 40000 ron, dar s-a declarat numai 14000 ron.
Am constatat greseala si am facut declaratie rectificativa, anul acesta, in septembrie. Numai ca acum ne-am trezit cu decizie de stabilire accesorii, in suma de 28600 ron, in urma aceastei situatii.

Avand in vedere art 120 din CPF:
(1). Dobânzile se calculează pentru fiecare zi de întârziere, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență și până la data stingerii sumei datorate inclusiv.

(2) Pentru diferențele suplimentare de creanțe fiscale rezultate din corectarea declarațiilor sau modificarea unei decizii de impunere, dobânzile se datorează începând cu ziua imediat următoare scadenței creanței fiscale pentru care s-a stabilit diferența și până la data stingerii acesteia inclusiv.

(3) În situația în care diferențele rezultate din corectarea declarațiilor sau modificarea unei decizii de impunere sunt negative în raport cu sumele stabilite inițial, se datorează dobânzi pentru suma datorată după corectare ori modificare, începând cu ziua imediat următoare scadenței și până la data stingerii acesteia inclusiv.
Eu consider ca impozitul a fost achitat la scadenta si n-ar trebui sa datorm majorari.
As putea face contestatie impotriva deciziei?
Mentionez ca speta o am la ANAF Ilfov.

Aceasta postare a fost editata de Elena Pana: 09 November 2010 - 02:17 PM

elenacca

#72 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 09 November 2010 - 04:03 PM

Eu zic sa mergi mai intai la Adm. Fin. la Oficiul de calcul cu declaratiile si doc. de plata, ar trebui sa faca corectia in program.

Dana

#73 SERBAN MARIANA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 789 Postari:

Postat 11 November 2010 - 08:33 AM

eu am avut un astfel de caz, la Adm Financ sect 5 ,am facut o cerere in care am dorit stergerea majorarilor deoarece nu sant datorate cf declaratiei 710
RIANA784

Treburile ce se pot indeplini cu blandete niciodata nu dau gres

#74 Elena Pana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 279 Postari:

Postat 11 November 2010 - 11:42 AM

Multumesc pentru sfaturi!
Am fost la ANAF Ilfov..si bineinteles ca doamnele insistau ca nu au ce face si ca trebuie sa platesc majorarile! Initial nu au vrut sa-mi primeasca contestatia facuta conform Codului de Procedura Fiscala, dar le-am anuntat ca o sa fac sesizare la Minister...si culmea...s-a rezolvat pe loc! Nu a trebuit decat sa apese pe un buton, pentru a se regla accesoriile calculate aiurea de programul MF!!!
Chiar mi-e mila de acesti functionari publici, cand stiu ce salarii de mizerie au, in conditiile in care ele se zbat atat pentru a strange bani la BS!!!!
elenacca

#75 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 11 November 2010 - 01:29 PM

Incredibil, te fura pe fata ! Pai nu era vorba decat de o suma "derizorie", de 28.600 lei :thumbup: ...

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 11 November 2010 - 01:31 PM

Dana

#76 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 12 November 2010 - 12:30 AM

am patit-o si eu si am rezolvat la fel, nu pe cale amiabila, ci dupa ce am depus adresa pv.contestarea dob.calculate. Au avut tupeul sa imi spuna ca au recalculat manual, un angajat s-a ocupat 2 sapt de dvs.!!!!

#77 Elena Pana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 279 Postari:

Postat 12 November 2010 - 09:32 AM

Dupa mine, functionarele de la Ilfov sunt ori cele mai puturoase, ori cele mai indiferente (ca sa nu spun incompetente). De altfel se vede dupa sefa de serviciu, care sta in birou cu alte doua persoane si care priveste fumand (la propriu) cu o aroganta de nedescris orice contribuabil care intra pe usa, catalogandu-l imediat ca infractor. Inspectoarea noastra a cerut parerea ei, iar raspunsul ei a fost prompt: "cine greseste, plateste!" Si apoi.....plebea se supune chiar daca "intelege bietul contribuabil"
De.....de la cap se-mpute pestele!
Am avut un "meci " similar anul trecut cu ei, cand nu voiau sa dea jos majorarile unui tva, intervenite in urma intarzierii (de 2 ani) a transmiterii fisei electonice de la sectorul 3. Pana nu am facut sesizare cu nume exacte pe site-ul MF, nu s-a rezolvat problema.
.....scuze ca am deviat de la subiectul topicului, dar chiar am fost furioasa pe problema asta! :thumbup:
elenacca

#78 KZoltan

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 14 December 2010 - 04:39 PM

Buna ziua,

Am o intrebare:
In bilantul anului 2005 contabila a repartizat rezutatul la dividende. ( nu mai retin dar poate ca administrator am semnat ca primarul si hotararea de repartizare dividende)
Pana in ziua de azi nu s-au ridicat dividendele, in fisa fiscala la impozitul pe dividende este 0 pe linie, fara nici o declaratie.
Ce posibilitati de rectificare am dupa acest timp. Mi e frica sa nu ma trezesc cu un denunt penal pentru stopaj la sursa. ( pot reveni cu o hotarare AGA prin care sa-l consider o eroare si sa mut suma la rezultat nerapartizat)
Cand se prescrie acest impozit?
Daca ar face fiscul denunt penal ar trebui sa o faca pe numele societatii avand in vedere ca nu s-a facut din culpa sau poate sa denunte direct administratorul.

Pe dealta parte in acceptiunea mea "stopaj la sursa " ca ai retinut de la actionari si nu l-ai platit ( neindeplinindu-ti prin aceasta decat sarcina de a retine si fara a-l mai vira la stat) cea ce e mare pacat!
Dar daca nici nu retii ca n-ai de unde atunci eventual ai de platit ulterior impozitul; + amenda administrativa + dobanzile penalizatoare dar nicicum nu o consider infractiune de stopaj la sursa.

Astept pareri avizate daca se poate cu spete concrete cu care v-ati intalnit.

Va multumesc.

KZoltan

Aceasta postare a fost editata de KZoltan: 14 December 2010 - 04:40 PM

#79 mihaela_cva

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2579 Postari:
  • Interests:gradinarit..de apartament, deocamdata
    calatorii

Postat 14 December 2010 - 08:25 PM

mai aveti putin si se prescriu: la 01 ianuarie a anului urmator la implinirea celor 5 ani, anul in care treb ridicate dividendele 2006, adica la 01.01.2011 daca nu gresesc. Nu mai stiu legea din 2005/2006.
O opinie care mai merge: ridicati-le acum, declarati la dec si platiti impozitul in ian, dispar din balanta si cu putin noroc nu aveti control fiscal curand sau daca veti avea nu vor observa. Mai stiu cazuri.

Aceasta postare a fost editata de mihaela_cva: 14 December 2010 - 08:26 PM

#80 Mares Stefan

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 526 Postari:

Postat 14 December 2010 - 10:32 PM

Vezi postareaKZoltan, la Dec 14 2010, 05:39 PM, a spus:

Cand se prescrie acest impozit?
...in acceptiunea mea "stopaj la sursa " ... ai retinut de la actionari si nu l-ai platit ( neindeplinindu-ti prin aceasta decat sarcina de a retine si fara a-l mai vira la stat)
Dar daca nici nu retii ca n-ai de unde atunci eventual ai de platit ulterior impozitul; + amenda administrativa + dobanzile penalizatoare dar nicicum nu o consider infractiune de stopaj la sursa.

KZoltan

Deci ... acest impozit pe dividendele aferente exercițiului finaciar 2005 , avea scadență de plată ... în cursul anului 2006, dacă ... ar fi fost stabilite prin "stopaj la sursă" , respectiv în 25 a lunii următoare în care ar fi fost achitate dividendele nete.
Dar nu au fost achitate.
Deci nici impozitul aferent nu a fost stabilit prin "stopaj la sursă" ci doar ... eventual la 31 decembrie 2006, adică atunci (până)când trebuia să fi fost achitat.
Iar față de termenul legal de plată de 31.12.2006, termenul de rescriere de 5 ani, se va implini în 31 decembrie 2011!
Tot de la data de 31 decembrie 2006 se datorează accesoriile, majorări le legale.
Luând în considerare că este vorba de dividende pe 2005, mi se pare că ... este bine să verificați ... atunci impozitul pe dividende a fost doar 5% atunci, sau poate 10% , dar nicidecum 16% , adică cota unică , care în cazul dividendelor a devenit valabilă mi se pare doar de la 01.01.2007. Din spusele dvs. rezultă că ... încă nu a fost stabilit ca sumă și nici declarat ca obligație de plată.
De aceea eu cred că vorba dvs, vreți să dormiți liniștit, stabiliți suma de plată ca impozit pe dividende și plătiți acum suma datorată ca impzit. Fără majorări. Dacă achitați până-n 25 decembrie 2010, atunci îl veți declara pe luna noiembrie prin D.100 de depus până la 25.122010. Dacă nu puteți decât după această dată atunci îl veți declara pe decembrie până la 25 ianuarie 2011, dată care indică și scadența de plată rezultată din declarație!
Și ... mai recomand să nu le mai ridicați din cont aceste dividende, decât eventual ca diferență, adică ceea ce v-ar rămâne după plata majorărilor.
Și ca să nu bată chiar la ochi , dividendele nete ...puteți transfera în creditul contului 4551 făcând înregistrarea contabilă după formula 457 = % 446 (impozitul pe dividende) și 4551 (dividendele nete de distribuit cu care ați creditat până acum societatea).
Iar de stopaj la sursă, ori denunț penal ...uitați definitiv!

Aceasta postare a fost editata de Mares Stefan: 14 December 2010 - 10:35 PM

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL