Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Monografie discount - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 4

Salt la continut

- - - - -

Monografie discount

62 replies to this topic

#61 mgabi

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1344 Postari:

Postat 31 May 2013 - 10:56 AM

Orice cont din clasele 6 si 7 se inchide prin 121 , sper ca nu asta intrebai de fapt!!!

Eu nu fac niciodata 401=609 ... pentru ca imi mareste artificial rulajul contului 401, iar pe mine personal ma intereseaza cifra de afaceri efectiv realizata cu un furnizor/client.

Eu fac asa:
473=401 cu -xlei (adica exact asa cum scrie si pe factura, cu -)
473=609 cu +xlei

iar 609 se inchide prin 121, ca un cont de venit (pentru ca are functionalitate inversa!)

#62 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 31 May 2013 - 10:59 AM

Daca este reducere comerciala acordata pe aceeasi factura, se inregistreaza materialul la valoarea neta (fara reducere), doar daca ai primit o factura separata utilizezi 609.

Dana

#63 A.T.

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 24 October 2013 - 12:33 PM

Buna ziua,

Va retin atentia cu urmatoarea situatie:

Am primit o factura de reducere comerciala de la un furnizor, astfel:

Reducere comerciala cf contract

Valoare - 154,89
Valoarea TVA - 37,17
Total de plata - 192,06

Factura a fost emisa in luna iulie. In luna august suma de 192,06 a fost virata in contul nostru.

In aceasta situatie, din cate am citit ( pentru ca este o noutate pentru mine), se va folosi contul 609 pentru inregistrarea facturii. Factura se inregistreaza cu minus? Dar plata prin banca, in 709?

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Similar Topics Collapse

12 useri citesc topicul

0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL