Postat 09 September 2009 - 07:28 AM
Postat 09 September 2009 - 07:43 AM
Are cineva alte informatii?
Sper ca v-am fost de ajutor!
Best wishes!
Claudiu
Postat 09 September 2009 - 08:00 AM
In principiu ar fi doar pt lucrari ocazionale, unde nu exista personal calificat sa le execute, insa am vazut cazuri in care ocazionale astea se repeta luna de luna
Codul muncii le-a scos din circuit in sensul ca nu mai reprezinta raport de munca. Totusi se intocmeste stat de plata, contat ca atare, insa doar cu retinere de sanatate si impozit, fara calcul de contributii angajator. Asta initial, pt ca prin schimbarile de la somaj de acu 2..3 ani s-au introdus retinerea si contributia acestuia.
O strutocamila, made in Ro
Postat 10 September 2009 - 09:45 PM
georgianne, la Sep 9 2009, 08:28 AM, a spus:
Conventiile civile se pot incheia cu o persoana fizica numai daca activitatea desfasurata nu are un caracter permanent. Conventiile civile se incheie in scris si cuprind datele de identificare ale partilor, denumirea sau obiectul lucrarii, conditiile de calitate pe care trebuie sa le indeplineasca lucrarea, termenul de predare a acesteia, suma cuvenita colaboratorului pentru lucrarea efectuata, precum si modul de plata.
Noul Cod civil nu trateaza separat conventiile civile, ele nu sunt mentionate la capitolul „Diferite contracte speciale”.
Postat 11 September 2009 - 06:31 PM
Cimpean Claudiu, la Sep 9 2009, 08:43 AM, a spus:
Are cineva alte informatii?
vb de conventiile civile ca forma de angajare, insa mai exista anumite domenii (prin legi speciale) unde se mai admite aceasta forma de angajare - de ex. : administratorii de blocuri
Similar Topics
| Topic | Forum | Deschis de | Statistici | Ultima postare | |
|---|---|---|---|---|---|
Cod Fiscal 2016 Conventii Civile |
Legislatie comentata, spete diverse (ANAF, MMPS, AJOFM, CNPP, ANPIS, etc ...) | vasi74 |
|
|
|
Lista conventiilor pt evitarea dublei impuneri |
Materiale ANAF (MFP) | Otilia Alupei |
|
|
|
ONG - contributii sociale pt. conventii civile |
ONG | Miutza |
|
|