Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
conventii civile - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

conventii civile

4 replies to this topic

#1 georgianne

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 43 Postari:

Postat 09 September 2009 - 07:28 AM

Am o rugaminte, spuneti-mi si mie daca mai pot face o conventie civila, in ce lege scrie ca mai pot incheia si ce retineri se fac. Eu am gasit ceva in legea 130 din 20/07/1999 dar intre timp s-a modificat si nu mai scrie nimic de conventii.

#2 Cimpean Claudiu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 44 Postari:

Postat 09 September 2009 - 07:43 AM

Din cate stiu eu, nu se mai fac conventii civile din 2004.
Are cineva alte informatii? :lostit (13):

#3 vics

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 209 Postari:
  • Interests:IT

Postat 09 September 2009 - 08:00 AM

Se mai fac, da nu stiu exact conditiile in care angajatorul poate incheia un astfel de contract.
In principiu ar fi doar pt lucrari ocazionale, unde nu exista personal calificat sa le execute, insa am vazut cazuri in care ocazionale astea se repeta luna de luna

Codul muncii le-a scos din circuit in sensul ca nu mai reprezinta raport de munca. Totusi se intocmeste stat de plata, contat ca atare, insa doar cu retinere de sanatate si impozit, fara calcul de contributii angajator. Asta initial, pt ca prin schimbarile de la somaj de acu 2..3 ani s-au introdus retinerea si contributia acestuia.
O strutocamila, made in Ro

#4 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 10 September 2009 - 09:45 PM

Vezi postareageorgianne, la Sep 9 2009, 08:28 AM, a spus:

Am o rugaminte, spuneti-mi si mie daca mai pot face o conventie civila, in ce lege scrie ca mai pot incheia
Conventiile civile sunt definite in Codul civil, Titlul III “Despre contracte sau conventii”.
Conventiile civile se pot incheia cu o persoana fizica numai daca activitatea desfasurata nu are un caracter permanent. Conventiile civile se incheie in scris si cuprind datele de identificare ale partilor, denumirea sau obiectul lucrarii, conditiile de calitate pe care trebuie sa le indeplineasca lucrarea, termenul de predare a acesteia, suma cuvenita colaboratorului pentru lucrarea efectuata, precum si modul de plata.
Noul Cod civil nu trateaza separat conventiile civile, ele nu sunt mentionate la capitolul „Diferite contracte speciale”.

#5 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 11 September 2009 - 06:31 PM

Vezi postareaCimpean Claudiu, la Sep 9 2009, 08:43 AM, a spus:

Din cate stiu eu, nu se mai fac conventii civile din 2004.
Are cineva alte informatii? :lostit (13):
martie 2003, odata cu noul cod al muncii.
vb de conventiile civile ca forma de angajare, insa mai exista anumite domenii (prin legi speciale) unde se mai admite aceasta forma de angajare - de ex. : administratorii de blocuri

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL