Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
viza declaratia 101 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 9

Salt la continut

viza declaratia 101

183 replies to this topic

#161 Raisa

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 99 Postari:
  • Interests:multe

Postat 04 February 2010 - 04:31 PM

Vezi postareaDENISA GRIGORITA, la Feb 4 2010, 02:25 PM, a spus:

Raisa, nu te supara dar unde scrie ,,300 cu rambursare"?

„(6) Contribuabilii mari și mijlocii, stabiliți conform reglementărilor în vigoare, depun la organul fiscal competent, după certificarea de către un consultant fiscal:
a) deconturile cu sumă negativă de taxă pe valoarea adăugată;

Soluționarea deconturilor cu sume negative de TVA cu opțiune de rambursare cred ca la asta s-au referit chiar daca pana la capat, dar eu cred ca va suferi aceasta corectura pana la publicare, sau daca nu... o modificare a modificarii.
Sa dormim noaptea linistiti!!

#162 ConDor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 51 Postari:
  • Interests:muzica

Postat 04 February 2010 - 04:45 PM

Nu cred ca e cazul sa ne "varsam focul" pe consultantii fiscali. Nu e vina lor ca legislatia e asa cum e. Examenul a fost luat de unii pe pile, de altii pe noroc (sansa) si de foarte multi pe munca (invatat legislatie, experienta).
Cand am luat examenul de expert contabil in 1996, aceasta profesiune cuprindea totul: si contabilitate si audit si consultanta fiscala. Intre timp s-a divizat in trei. Cine e de vina?
Astazi poti aproape sa te stergi undeva cu carnetul de EC, nu mai inseamna mare lucru. Daca ai studii economice superioare te angajezi cu salariu simbolic la firma respectiva si semnezi bilantul. La ce-ti mai trebuie carnetul? Oricum nu verifica nimeni cand depui bilantul daca e semnat de o persoana autorizata intr-adevar. Acelasi lucru se va intampla probabil si cu consultantul fiscal. Inca un carnet cu care te poti sterge!
In schimb, cotizatii, cursuri de pregatire, etc. trebuie platite in fiecare an la niste organisme profesionale care se suprapun, de pomana si nu prea fac nimic pentru profesiunea asta.
Exista unii care, probabil, profita din plin de aceste calificari (expert contabil, auditor, consultant fiscal) dar aceia nu sunt multi si, din pacate, nu valoarea si pregatirea lor e principalul motiv. Ca la noi...

#163 ghola

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 46 Postari:

Postat 04 February 2010 - 05:17 PM

IV. Tanti Anghel (Director MFP):"Firma care opteaza pentru auditare (auditare benevol) , ramane cu obligatia certificarii"
In plus, omisiunile privind declaratiile in declaratiilor recapitulative cu privire la servicii intracomunitare nu se sanctioneaza
III. "Consultantul fiscal trebuie sa raspunda in solidar cu dumneavoastra"
Intrebare: De ce noi, expertii contabili, trebuie sa lucram pe 2 milioane o situatie si apoi vine un consultant care vizeaza munca mea pe 4 milione?
Radu Bufan (moderator Seminarul de Contabilitate): "Eu, ca si consultant fiscal, am responsabilitate atat prin contractul facut cu dumneavoastra cat si fata de Fisc. In cazul unui control eu pot fi considerat responsabil in solidar cu dumneavoastra. Dumneavoastra sunteti revoltati din cauza ca s-a luat aceasta decizie, consultantii fiscali sunt revoltati ca se tot amana aplicarea ei".

II. " Depunerea declaratiilor fiscale necertificate - nu se sanctioneaza"
Tanti Anghel (Director MFP): "De la 1 ianuarie, declaratiile fiscale anuale care a ca titulari persoane fizice vor fi supuse certificarii de catre un consultat fiscal, inaintea depunerii lor la organul fiscal"

Intrebare: Poate organul fiscal sa refuze depunerea unei declaratii fiscale necertificate?
Raspuns: A"lineatul 1 al articolului 83 reglementeaza depunerea declaratiei fiscale. Codul de procedura fiscala nu are o dispozitie expresa care sa reglementeze acest refuz, asta pentru ca declaratia fiscala are in principal calitatea de a fi creanta, prin aceasta declaratie contribuabilor isi face cunoscuta organului fiscal creanta sa. Concluzia este ca organul fiscal nu poate refuza primirea declaratiei fiscale, daca nu a fost certificate. Poate insa sa- aduca la cunostinta contribuabilului si sa-l indrume sa-si indeplineasca obligatia. Asta inseamna ca necertificarea nu se sanctioneaza, in acest moment".

"In acest moment poate fi considerata o reglementare interna, inca nesanctionata in cazul nerespectarii ei."

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 11 February 2010 - 07:10 PM

#164 george_v

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 111 Postari:

Postat 04 February 2010 - 05:44 PM

cum poate un consultant sa raspunda in solidar???? medicul e un consultant-raspunde in solidar???????!!!!!! doar asociatia profesionala sau instanta poate (daca e cazul) sa faca dovada ca nu s-au respectat diligentele necesare si normele profesionale ca sa raspunda omul administrativ,civil, etc. parca activitatea asta e mai importanta decat stiintele reale, cercetarea fundamentala, etc. - concurenta salbatica distruge din ratiune.

revenind la subiect - cum e cu declaratiile fiscale anuale care au ca titulari persoane fizice? de la i ianuarie 2010?sau 2011?

si inca o observatie: "declaratia fiscala are in principal calitatea de a fi creanta, prin aceasta declaratie contribuabilor isi face cunoscuta organului fiscal creanta sa" - OBLIGATIA sa fata de bugetul statului,nu creanta!

#165 Dan Ene

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 04 February 2010 - 07:54 PM

Buna seara tuturor!

Am si eu o intrebare pentru toata lumea de pe acest forum, Daca eu ca si societate comerciala inchei un contract pentru certificarea declaratiei anuale 101 cu o alata persona juridica care este acreditata la Camera consultantilor fiscali, ca urmare pe declaratia 101 va aparea sampila societatii care a vizat ( o stampila de firma normala) de unde stiu cei de la Administratia financiara ca spampila apartine unei firme acreditate Camera Consulatanti F?

mentionez ca pe declaratia 101 nu exista si nici nu prevede nici un fel de numar de acreditare a Camerei sau vre-un nume.

Multumesc !
O sera buna,

#166 DENISA GRIGORITA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 641 Postari:
  • Interests:INFORMARE

Postat 04 February 2010 - 08:45 PM

,,Soluționarea deconturilor cu sume negative de TVA cu opțiune de rambursare cred ca la asta s-au referit chiar daca pana la capat, dar eu cred ca va suferi aceasta corectura pana la publicare, sau daca nu... o modificare a modificarii.""
Multumesc Raisa! (credeam ca nu am citit ce trebuie).

Iata cateva reglementari actualizate:
Consiliul superior al Camerei Consultanților Fiscali, întrunit în ședința din 18 ianuarie 2010, h o t ă ră ș t e:
Art. 1. - Pentru anul 2010, nivelul taxei de înscriere la examenul de atribuire a calității de consultant
fiscal este de 500 lei.
...
Consiliul superior al Camerei Consultanților Fiscali, întrunit în ședința din 18 ianuarie 2010, h o t ă ră ș t e:
Art. 1. - Pentru anul 2010, nivelul taxei de înscriere în evidențele Camerei Consultanților Fiscali este
de 1.000 lei și nivelul taxei de autorizare a societăților comerciale de consultanță fiscală este de 2.000lei.
...

Consiliul superior al Camerei Consultanților Fiscali, întrunit în ședința din 18 ianuarie 2010, h o t ă r ă ș t e:
Art. 1. - (1) Pentru anul 2010 cuantumul cotizației fixe, precum și cel al cotizației variabile (aferentă veniturilor realizate în anul 2009 din activitatea de
consultanță fiscală) datorate de consultanții fiscali, persoane fizice și juridice, sunt cele menționate în Hotărârea Conferinței ordinare a Camerei
Consultanților Fiscali nr. 9/2009 privind nivelul cotizațiilor membrilor Camerei Consultanților Fiscali pentru anul 2009, publicată în Monitorul Oficial al
României, Partea I, nr. 341 din 21 mai 2009, și anume:
1. pentru persoane fizice:
a) cotizația fixă pentru consultanții fiscali activi 210 lei;
b) cotizația fixă pentru consultanții fiscali inactivi 70 lei;
c) cotizația variabilă - din cifra de afaceri 0,35%;
2. pentru societățile comerciale de consultanță fiscală:
a) cotizația fixă 350 lei;
b) cotizația variabilă:
- la o cifră de afaceri de până la 100.000 euro, cota este de 0,35%;
- la o cifră de afaceri cuprinsă între 100.001 euro și 1.000.000 euro, cota este de 0,7%;
- la o cifră de afaceri ce depășește 1.000.000 euro, cota este de 1,05%.
(2) În anul 2010 plata cotizațiilor fixe și variabile datorate de consultanții fiscali, persoane fizice și juridice, se efectuează până la data de 15 martie a
anului în curs.
(3) Cotizația variabilă pentru consultanții fiscali activi persoane fizice se calculează pentru anul 2009 din luna următoare înregistrării la CameraConsultanților Fiscali ......bla, bla, bla

Deci sunt reglementari actualizate doar pentru ,,motivele" de finantare a organismului profesional. In rest....urmeaza-probabil.

PS: Sper ca nu s-a inteles cumva ca mi-as varsa focul pe consultantii fiscali. Doamne fereste! Ii respect si ii compatimesc pentru cotizatiile platite degeaba atatia ani (acum nu ca am primi ceva din banii de cotizatie, dar macar stii ca ai prestatie si inchizi ochii la taxa).
Asta-i viata fratilor iar guvernul asta a furat ouale de la Nastase si le-a aruncat pe noi!
Sa auzim de bine!
%%%

#167 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 04 February 2010 - 09:55 PM

Hmm, se pare ca CECCAR-ul este mai hraparet, pt.2010 societatile comerciale platesc 800 lei cotiz.fixa, 1/2 pana in 31.01 si 1/2 pana in 31.03; 1, 2 % din CA (fara nici o incadrare in transe de venit)+ asigurare de risc profesional, asta cel putin la nivelul judetului unde cotizez eu.

Adevarul este ca toti cei care lucram cu seriozitate in aceasta meserie, indiferent ce suntem, EC, CF sau nici una, nici alta, muncim ca negrii pe plantatie, sustinem niste organizatii profesionale care nu ne ofera mai nimic, cotizam la stat, ne luptam cu legislatia care se schimba mai repede decat se invarte un titirez, tinem piept controalelor, ne muncim cu clientii, unii seriosi, altii complet neseriosi, pentru bani marunti fata de cat am merita, suntem apasati de raspundere, de griji, ingropati in hartii si legi indescifrabile si ce este cel mai rau este faptul ca meseria noastra nu este deloc apreciata !

Referitor la ultimele stiri, ma gandeam la cazurile de anul trecut dintr-o Adm. Fin., cand un functionar care lucra la Serv. pt. Contribuabili mijlocii s-a sinucis, in urma descoperii de rambursari ilegale de TVA in sume f. mari+ ca altii au fost arestati si cred ca mai sunt persoane in cercetare, mi-ar veni greu sa cred ca seful serv., care a fost "capo di tutti capi " se va plimba in continuare liber, asa cum o face acum, pastrandu-si si functia.
Nici nu stii ce sa mai crezi: fie se doreste un tampon (CF) pt. a nu mai fi asemenea cazuri, fie se arunca pisica moarta in curtea vecinului...
Oricum cine stie cate si ce se va mai schimba ? Dar, cu siguranta, cei care isi asuma raspunderea NU au cum sa fie invidiati, repet, indiferent de calitatea dobandita.
Ma bucur ca exista consultanti fiscali care ajuta Forumul si nu s-au inscris doar pt. a purta discutii despre examene sau pt. alte subiecte pt. care nu ar trebui sa existe discutii din partea nici unui profesionist, indiferent de calitatea pe care o are.
:smile:

Aceasta postare a fost editata de Dana42: 04 February 2010 - 09:57 PM

Dana

#168 ghola

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 46 Postari:

Postat 04 February 2010 - 11:08 PM

Draga Dana sa stii ca ma revolta reactia celor de la ANAF pentru ca se arunca pisica moarta in curtea vecinului... adica la CCF.

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 11 February 2010 - 07:10 PM

#169 michi dtru

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 276 Postari:

Postat 11 February 2010 - 05:08 PM

Buna ziua!

Aveti cumva stiinta in ce numar din Monitorul oficial a fost publicat proiectul de ordonanta privind certificarea D101 doar pentru contribuabilii mijlocii si mari?

Multumesc anticipat.
mdtru

#170 pacurar cristina

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 13 February 2010 - 06:47 AM

Deocamdata este doar proiect de ordonanta, se afla publicat pe site-ul Min. Finantelor. Dupa ce va fi aprobat va fi publicat in Monitorul Oficial.

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 14 February 2010 - 12:04 PM

#171 doiny

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 631 Postari:

Postat 14 February 2010 - 07:56 PM

Proiectul de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea OG nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală,

GUVERNUL ROMÂNIEI
ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ
pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală
În scopul reglementării unei practici unitare în emiterea deciziilor de aplicare a legilor fiscale și ținând cont de numărul mare de solicitări în vederea emiterii unor asemenea soluții;
În vederea creșterii gradului de corectitudine în stabilirea impozitelor anuale de către contribuabilii mari și mijlocii, precum și în vederea întăririi disciplinei financiar-fiscale;
Pentru evitarea sancțiunilor în cazul erorilor de stabilire a impozitelor și taxelor;
Ținând cont de iminența primului termen de depunere a declarațiilor fiscale anuale, respectiv 25 februarie 2010;
În considerarea faptului că aceste elemente vizează interesul general public și constituie situații de urgență și extraordinare, a căror reglementare nu poate fi amânată,
În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituția României, republicată, Guvernul României adoptă prezenta ordonanță de urgență.
Art. I - Ordonanța Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 513 din 31 august 2007, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:
1. Articolul 4 se abrogă.
2. La articolul 5, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu următorul cuprins:
?(2) Comisia fiscală centrală constituită potrivit art. 6 din Codul fiscal, are responsabilități de elaborare a deciziilor cu privire la aplicarea unitară a prezentului cod și a legislației subsecvente acestuia.?
3. La articolul 83, alineatul (5) se modifică și va avea următorul cuprins:
?(5) Contribuabilii mari și mijlocii, stabiliți conform reglementărilor în vigoare, depun la organul fiscal competent declarațiile anuale de impozit pe profit după certificarea acestora de către un consultant fiscal, cu excepția contribuabililor care, potrivit legii, au obligația auditării situațiilor financiare anuale.?
4. La articolul 83, după alineatul (5) se introduc trei noi alineate, alineatele (6)- (8), cu următorul cuprins:
?(6) Contribuabilii mari și mijlocii, stabiliți conform reglementărilor în vigoare, depun la organul fiscal competent, după certificarea de către un consultant fiscal:
b) declarațiile fiscale prin care se corectează impozite, taxe, contribuții și alte sume ce constituie venituri ale bugetului general consolidat, administrate de Agenția Națională de Administrare Fiscală.
(7) Certificarea declarațiilor fiscale prevăzute la alin. (5) și (6) constă în verificarea exactității și realității datelor înscrise în declarații pe baza informațiilor și documentelor prezentate de contribuabili. Certificarea se face conform normelor elaborate de Camera Consultanților Fiscali cu consultarea Ministerului Finanțelor Publice.
(8) În cazul depunerii declarațiilor fără respectarea prevederilor alin. (5) și (6), organul fiscal notifică contribuabilii cu privire la neîndeplinirea obligației de certificare prevăzute de lege.?
Art. II ? Prin derogare de la prevederile art. 3 din Ordonanța Guvernului nr. 92/2003
privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările și completările ulterioare, prezenta ordonanță de urgență intră în vigoare conform art. 115 alin. (5) din Constituția României, republicată.
PRIM-MINISTRU,
EMIL BOC

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 19 February 2010 - 08:17 PM

#172 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 18 February 2010 - 11:06 PM

Ordonanta de modificare a Codului de procedura fiscala nu a fost aprobata inca, dar CCF-ul a publicat pe siteul lor Hotararea nr.8 din 2010 privind Normele de certificare a declaratiilor fiscale anuale.

Art.1. Definitii
b) Certificarea - reprezinta verificarea exactitatii si realitatii datelor inscrise in declaratiile fiscale, in concordanta cu prevederile legale, pe baza documentelor si informatiilor financiar – contabile si fiscale solicitate de catre consultantul fiscal si furnizate de Companie, date ce sunt reflectate in evidenta contabila a Companiei.
Verificarea exactitatii si realitatii datelor inscrise in declaratia anuala de impozit pe profit se va face prin sondaj si in limita unui prag de semnificatie asa cum este definit in prezentele norme. Certificarea declaratiei anuale de impozit pe profit nu presupune oferirea de solutii de optimizare fiscala.

#173 mioara.m

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 121 Postari:

Postat 20 February 2010 - 12:58 PM

Am primit atatea informatii contradictorii ca nu mai stiu ce sa cred.
Pe 25.02 am de depus cateva declaratii 101 si tot nu m-am lamurit - trebuie sau nu trebuie semnatura consultantului fiscal? (nu ma incadrez la contrib mari sau mijlocii).
Acum vreo saptamana am primit un text de ordonanta a carei publicare se astepta (am sa-l redau mai jos).
S-a publicat sau nu, pentru ca azi am primit alta informatie si anume ca s-a publicat dar nu sub forma pe care o stiam ci in sensul ca toate soc vor fi obligate sa depuna declaratia 101 certificata de consultant fiscal.
VOI CE STITI?

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ
pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală

În scopul reglementării unei practici unitare în emiterea deciziilor de aplicare a legilor fiscale și ținând cont de numărul mare de solicitări în vederea emiterii unor asemenea soluții;
În vederea creșterii gradului de corectitudine în stabilirea impozitelor anuale de către contribuabilii mari și mijlocii, precum și în vederea întăririi disciplinei financiar-fiscale;
Pentru evitarea sancțiunilor în cazul erorilor de stabilire a impozitelor și taxelor;
Ținând cont de iminența primului termen de depunere a declarațiilor fiscale anuale, respectiv 25 februarie 2010;
În considerarea faptului că aceste elemente vizează interesul general public și constituie situații de urgență și extraordinare, a căror reglementare nu poate fi amânată,

În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituția României, republicată,

Guvernul României adoptă prezenta ordonanță de urgență.

Art. I - Ordonanța Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 513 din 31 august 2007, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:

1. Articolul 4 se abrogă.

2. La articolul 5, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu următorul cuprins:
“(2) Comisia fiscală centrală constituită potrivit art. 6 din Codul fiscal, are responsabilități de elaborare a deciziilor cu privire la aplicarea unitară a prezentului cod și a legislației subsecvente acestuia.”

3. La articolul 83, alineatul (5) se modifică și va avea următorul cuprins:
„(5) Contribuabilii mari și mijlocii, stabiliți conform reglementărilor în vigoare, depun la organul fiscal competent declarațiile anuale de impozit pe profit după certificarea acestora de către un consultant fiscal, cu excepția contribuabililor care, potrivit legii, au obligația auditării situațiilor financiare anuale.”

4. La articolul 83, după alineatul (5) se introduc trei noi alineate, alineatele (6)-(8), cu următorul cuprins:
„(6) Contribuabilii mari și mijlocii, stabiliți conform reglementărilor în vigoare, depun la organul fiscal competent, după certificarea de către un consultant fiscal:
b) declarațiile fiscale prin care se corectează impozite, taxe, contribuții și alte sume ce constituie venituri ale bugetului general consolidat, administrate de Agenția Națională de Administrare Fiscală.
(7) Certificarea declarațiilor fiscale prevăzute la alin. (5) și (6) constă în verificarea exactității și realității datelor înscrise în declarații pe baza informațiilor și documentelor prezentate de contribuabili. Certificarea se face conform normelor elaborate de Camera Consultanților Fiscali cu consultarea Ministerului Finanțelor Publice.
(8) În cazul depunerii declarațiilor fără respectarea prevederilor alin. (5) și (6), organul fiscal notifică contribuabilii cu privire la neîndeplinirea obligației de certificare prevăzute de lege.”

Art. II – Prin derogare de la prevederile art. 3 din Ordonanța Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările și completările ulterioare, prezenta ordonanță de urgență intră în vigoare conform art. 115 alin. (5) din Constituția României, republicată.

PRIM-MINISTRU,

EMIL BOC

#174 butelie

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 188 Postari:
  • Interests:timpul liber

Postat 20 February 2010 - 11:50 PM

Administratiile financiare sunt obligate sa primeasca declaratiile , si pentru ca nu exista sanctiune daca declaratia 101 nu este certificata de un consultant fiscal , nu o sa patiti nimic .

#175 michi dtru

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 276 Postari:

Postat 22 February 2010 - 05:45 PM

Azi la Ploiesti au primit 101, dar cu notificare si semnatura de primire din partea contribuabilului cum ca a primit notificarea.

Maine si poimaine urmeaza Bucurestiul...

Va tin la curent.
mdtru

#176 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 22 February 2010 - 10:49 PM

Cine se poate uita in MO 111 din 17.02.10 se pare ca hotararea 8 data de Cam. consulantilor fiscali ar specifica ceva legat de D 101
(parca era vorba de firmele mijlocii si mari)

#177 michi dtru

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 276 Postari:

Postat 23 February 2010 - 01:07 PM

Dimineata, la sectorul 1, au primit D101 fara niciun comentariu si fara notificare.

O zi buna tuturor!
mdtru

#178 lucienv

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 41 Postari:

Postat 23 February 2010 - 01:32 PM

Bine ca au dat ei normele cu 1 saptamana inainte de termen... :smile: Sunt responsabili si seriosi baietii astia de la Camera lu Peste ... :thumbup:

#179 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 23 February 2010 - 02:38 PM

Doina, eu am Hotararea dar nu am spatiu sa o atasez. Postez un extras :

HOTĂRÂRE nr. 8 din 17 februarie 2010
privind aprobarea Normelor de certificare a declarațiilor fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice, cu excepția celor pentru care este obligatorie auditarea
EMITENT: CAMERA CONSULTANȚILOR FISCALI
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 111 din 18 februarie 2010
În temeiul art. 3 alin. (1) lit. b) și ale art. 11 lit. d) din Ordonanța Guvernului nr. 71/2001 privind organizarea și exercitarea activității de consultanță fiscală, aprobată cu modificări prin Legea nr. 198/2002, cu modificările și completările ulterioare,
în conformitate cu prevederile art. 83 alin. (5) din Ordonanța Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările și completările ulterioare, Consiliul superior al Camerei Consultanților Fiscali, întrunit în ședința din 17 februarie 2010, hotărăște:
ART. 1
Se aprobă Normele de certificare a declarațiilor fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice, cu excepția celor pentru care este obligatorie auditarea, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
ART. 2
Normele prevăzute la art. 1 se aplică pentru certificarea declarațiilor fiscale anuale aferente anului 2009, care se depun la organele fiscale în anul 2010.
ART. 3
Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Președintele Camerei Consultanților Fiscali,
Daniel Chițoiu

"Ordonanta 92/2003 :
...............................
(5) Declarațiile fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice vor fi certificate de către un consultant fiscal, în condițiile legii, cu excepția celor pentru care este obligatorie auditarea*)."

Dana

#180 michi dtru

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 276 Postari:

Postat 23 February 2010 - 03:18 PM

Am si eu Hotararea nr 8, insa nu specifica nicaieri ca viza D101 este obligatorie doar pentru mijlocii si marii... poate am citit eu in viteza?
Incerc sa o atasez.

Fisiere atasate

mdtru

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL