Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
salariu diminuat - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

salariu diminuat

4 replies to this topic

#1 dorina67

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 24 Postari:

Postat 10 December 2009 - 11:15 AM

Buna ziua! Lucrez in sistemul bugetar si ieri am primit fisa de plata pe care scrie " dim.salar" si suma .In conditiile in care am lucrat toate cele 21 de zile in luna noiembrie , in ce conditii este legala o astfel de diminuare doar in baza unei dispozitii a comitetului director? va multumesc!

#2 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 10 December 2009 - 11:49 AM

Pai avand in vedere "criza" decizia de reducere este legala (este justificata), insa tu nu esti obligata sa accepti.

Dragos

#3 dorina67

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 24 Postari:

Postat 11 December 2009 - 08:05 AM

Probabil ca este justificata , desi am unele dubii, intrebarea era daca este legala .Daca mi se poate diminua salariul fara nici o explicatie logica si mai ales legica.?

Aceasta postare a fost editata de MIKY2010: 11 December 2009 - 08:17 AM

#4 DRAGOS NEGOITESCU

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 999 Postari:

Postat 11 December 2009 - 10:31 AM

Este abuziv modul cum a fost redus salariul. Trebuie luata o decizie, decizia se aduce la cunostinta angajatului, se obtine acceptul si abia apoi se poate reduce salariul.
Dragos

#5 gradinita175

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 47 Postari:

Postat 13 December 2009 - 12:59 PM

Cu siguranta este vorba de punerea in aplicare a 329 / 2009, reducerea cheltuielilor de personal cu 15.5 % pentru noiembrie, decembrie si ce va mai urma in 2010.
Daca angajatul nu a vrut sa faca cerere de zile fara plata, atunci directorul a luat si dat decizia asta.
Dar, mare atentie. Pentru cele 3 zile neplatite trebuie sa-ti dea liber de la serviciu. Daca nu s-a putut da liber in noiembrie trebuie sa ti le dea pe toate in decembrie, adica si pe cele care nu vor fi platite in dec.
Baza legala exista si nu se poate face nimic. Trebuie sa se diminueze chelt. de personal la toti bugetarii.
Din pacate.

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL