Postat 03 September 2010 - 10:24 AM
Postat 08 September 2010 - 07:33 AM
dragos_anton73@yahoo.com
Postat 09 September 2010 - 10:15 AM
Postat 13 September 2010 - 08:56 AM
Postat 13 September 2010 - 10:43 AM
Fisiere atasate
Postat 13 September 2010 - 11:27 AM
Fisiere atasate
Postat 13 September 2010 - 10:09 PM
La var3, A2 mie nu mi-au iesit activele=pasive. Total activ am 525.000 iar total pasiv =390.000
Postat 14 September 2010 - 12:51 PM
Fisiere atasate
Postat 14 September 2010 - 04:20 PM
Postat 14 September 2010 - 04:40 PM
La varianta V3/2009 A2, stocurile le-am corectat altfel...+85.000 diferente pozitive-15.000 stocurile fara miscare, total=+70.000.
ANC=195.000, val act = 216.6
Postat 14 September 2010 - 06:59 PM
pana la urma care e varianta corecta?
in pb A1 din varianta 5 am eliminat imob necorporale.alte informatii pentru a construi bilantul economic oricum nu sunt.
Postat 14 September 2010 - 07:42 PM
Postat 16 September 2010 - 10:00 AM
1. Anunțarea unei restructurări importante dintr-o uzină a Epsilon. Anunțul a fost realizat pe 28 decembrie N, dar tinînd seama de sărbători, acesta nu a fost cunoscut de public decît pe 2 ianuarie N+1.
2. Anunțarea în data de 15 mai N+1 a unui plan de încetare a activității.
3. Un contract de construcții, în curs la 31 decembrie N, este constatat deficitar la 1 iulie N+1.
4. Achiziționarea în martie N+1 a unui ansamblu de drepturi de proprietate industrială și comercială a unui produs.
5. Înscrierea în activ a cheltuielilor de dezvoltare. Informațiile cunoscute în martie N + 1 ne lasă să credem că produsul vizat de cheltuielile angajate are puține șanse de reușită.
6. Determinarea manierei definitive a prețului de achiziție a unui bun imobilizat recepționat înainte de închidere.
7. Expertiză care permite degajarea unei valori inferioare celei constatate în
contabilitate. Cesiunile de imobilizări efectuate după închidere dau impresia unei valori inferioare valorii contabile de închidere.
8. Cesiunea la începutul N+1 a unui imobil de birouri care generează o plus-valoare.
9. Cunoașterea, în cursul primului trimestru din N+1, a unor elemente de evaluare legate de perspective de realizare sau de rentabilitate recente și de modificări de
conjunctură, care dau impresia unei scăderi a valorii titlurilor de participare. Recepția, ulterioară închiderii a unor situații financiare și alte informații privind o filială punând în evidență o diminuare permanentă a valorii investiției.
10. Scăderea substanțială în raport cu valoarea de inventar a cursului bursier a titlurilor imobilizate altele decât participațiile.
11. Scădere a prețului datorită producției abundente de produse finite. Valoarea realizării stocurilor la 31 martie N+1 devine inferioară celei de la 31 decembrie N.
12. Variația substanțială a ratelor de schimb valutar (a dolarului și a lirei), după 1 ianuarie N+1.
................................................................................
...........................................................................
REZOLVARE:
1.Analiză: Acest eveniment are o origine anterioară datei de 31 dec. N. Hotărârea luată la 28 dec. N este cunoscută de participanții la viața întreprinderii (salariați, conducători, asociați) înaintea încheierii situațiilor financiare. Criteriile definite de IAS 37 referitor la provizioane pot fi considerate ca fiind îndeplinite. În ce privește restructurările, IAS 37 prevede ca entitatea să aibă un plan formalizat și detaliat al restructurării care să precizeze cel puțin activitatea la care se referă, principalele locații afectate, numărul aproximativ și funcția persoanelor indemnizate cu titlu de încheiere a contractelor de muncă, cheltuielile angajate, data la care planul se va pune în lucru.
Incidență contabilă: Trebuie înregistrat un provizion pentru restructurare care va include numai cheltuielile care sunt în mod necesar antrenate de restructurare și care nu se referă la activitatea curentă a entității.
2. Analiză: Eveniment survenit ulterior închiderii exercițiului, care, în ciuda unor dificultăți probabile la finele exercițiului, nu poate fi legat direct și în mod preponderent de exercițiul încheiat.
Incidență contabilă: Mențiune eventuală în notele anexe dacă evenimentul are consecințe financiare semnificative și dacă cunoașterea lui este necesară pentru aprecierea activității entității.
3.Analiză: Eveniment survenit ulterior închiderii exercițiului dar care ar putea fi atașat exercițiului încheiat (contractul de construcție exista la 31 dec. N). Cunoașterea acestui eveniment mult după publicarea situațiilor financiare nu permite luarea sa în considerare ca eveniment posterior.
Incidență contabilă: Nicio mențiune în situațiile financiare. Dacă evenimentul ar fi fost cunoscut înaintea datei întocmirii situațiilor financiare, trebuia constatat un provizion pentru pierderi.
4.Analiză: Eveniment survenit ulterior încheierii exercițiului și care nu este atașabil exercițiului încheiat.
Incidență contabilă: Mențiune eventuală în notele anexe (sau în raportul de gestiune) dacă evenimentul are consecințe financiare semnificative și, dacă cunoașterea sa este necesară pentru aprecierea activității societății.
5.Analiză: Eveniment survenit ulterior închiderii exercițiului dar atașabil la exercițiul încheiat (există o legătură directă și preponderentă).
Incidență contabilă: Înregistrarea cheltuielilor de dezvoltare în conturile de cheltuieli întrucât condițiile necesare imobilizării acestora nu sunt reunite (șansa de reușită).
6.Analiză: Eveniment survenit ulterior încheierii exercițiului dar atașabil exercițiului încheiat (există o legătură directă și preponderentă).
Incidență contabilă: ajustarea contului respectiv de imobilizări.
7. Analiză: Eveniment survenit ulterior închiderii exercițiului dar atașabil la exercițiul încheiat.
Incidență contabilă: Ajustarea valorii imobilizării (constituirea unui provizion pentru depreciere) și informarea în anexe (dacă evenimentul este semnificativ).
8. Analiză: Eveniment survenit posterior închiderii exercițiului și neatașabil exercițiului încheiat.
Incidență contabilă: mențiune eventuală în anexe dacă societatea estimează că acest eveniment are consecințe financiare semnificative și dacă cunoașterea sa modifică aprecierea situației financiare a acesteia.
9. Analiză: În măsura în care metoda evaluării titlurilor de participare are la bază valoarea de folosință (cursul bursier, rentabilitate, capitaluri proprii etc.) evenimentele noi sunt atașabile exercițiului încheiat. Titlurile de participare nu figurează decât în situațiile financiare ale societății. Ele sunt evaluate conform IAS 39 ca active financiare disponibile la vânzare (adică la valoarea justă, diferențele fiind înregistrate în capitaluri proprii).
Incidență contabilă: Ajustarea valorii de inventar a titlurilor.
10. Analiză: Titlurile imobilizate (altele decât cele de participare) sunt evaluate la cursul lor în bursă la sfârșitul exercițiului (ultima zi sau cursul mediu din ultima lună).
Incidența contabilă: Informarea eventuală în anexe dacă importanța este considerată semnificativă.
11. Analiză: Eveniment posterior atașabil exercițiului încheiat. Continuarea scăderii cursurilor la închiderea exercițiilor constituie un element complementar aprecierii valorii elementelor de activ ale întreprinderii.
Incidență contabilă: Înregistrarea unui provizion pentru depreciere sau a unui provizion pentru risc.
12. Analiză: Eveniment survenit ulterior închiderii exercițiului și neatașabil la exercițiul încheiat.
Incidență contabilă: Mențiune eventuală în notele anexe dacă societatea estimează că acest eveniment are consecințe financiare semnificative și cunoașterea acestuia ar modifica aprecierea asupra situației financiare a societății.
Postat 17 September 2010 - 08:52 AM
Are cineva cartea de acces la stagiu din 2010?
Daca spun ca ar fi aceeasi bibliografie as fi vrut sa vad ce modificari sunt..
La sediul Ceccar nu se mai gaseste.
Daca mi-o poate vinde cineva/imprumuta pentru un xerox as fi recunoscatoare.
Multumesc mult.
Succes la examen!
Postat 17 September 2010 - 11:07 AM
adelyn_b, la Sep 17 2010, 09:52 AM, a spus:
Are cineva cartea de acces la stagiu din 2010?
Daca spun ca ar fi aceeasi bibliografie as fi vrut sa vad ce modificari sunt..
La sediul Ceccar nu se mai gaseste.
Daca mi-o poate vinde cineva/imprumuta pentru un xerox as fi recunoscatoare.
Multumesc mult.
Succes la examen!
Cartea de stagiu de 2010 contine acceasi bibliografie ca cea de pe site-ul filialei Bucuresti a CECCAR.
Adresa este www.ceccarbuc.ro la sectiunea Examene.
Cea de aptitudini de anul trecut mi se pare ca are mai multa materie decat cea de stagiu - vezi fisier atasat.
Spor!
Fisiere atasate
Postat 18 September 2010 - 01:10 PM
am si eu o intrebare...pana sa dam examenul de aptitudini, mai avem de predat vreo lucrare? Ca s-ar parea ca suntem restanti cu sem.2 din anul 3 de stagiu (Bucuresti)... Voi stiti ceva? Pe site-ul CECCAR n-am vazut nimic de genul invitatiei sa cerem teme, cum ne-au anuntat pana acum si nici pe mail n-am primit vreo informare...
Spor la invatat!
Postat 19 September 2010 - 01:07 PM
Stie cineva daca la proba scrisa subiectele sunt din toate cele 7 materii sau sunt impartite cumva intre proba scrisa si cea orala?
Multumesc
Postat 20 September 2010 - 06:59 AM
Postat 20 September 2010 - 09:12 AM
Postat 20 September 2010 - 10:49 AM
mariana07, la Sep 20 2010, 07:59 AM, a spus:
In subiectele de la scris din anii trecuti nu am vazut dreptul de exemplu. Nu am eu subiectele complete??
Similar Topics
5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi