Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
ASOCIATIA PROFESIONALA A ECONOMISTILOR SI CONTABILILOR DIN ROMANIA - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 10

Salt la continut

ASOCIATIA PROFESIONALA A ECONOMISTILOR SI CONTABILILOR DIN ROMANIA

589 replies to this topic

Poll: INFIINTARE SI ADERARE A.P.E.C. (240 membri au votat)

sustineti infiintarea A.P.E.C. ?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.

ati adera la A.P.E.C. daca ea s-ar infiinta ?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.

ce cotizatie anuala considerati ca ar fi corecta ?

Voteaza

#181 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 10 March 2010 - 07:52 PM

daaaaa :thumbup: site gratuit, zice conta.ro :smile:

cel putin la inceput ... dar eu nu cred ca ne va costa vreodata, sau daca ne va costa ceva, in viitor, va fi putin - asa, ca pt prieteni :notworthy:

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 10 March 2010 - 08:16 PM

#182 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 10 March 2010 - 08:09 PM

dragilor, juma'te e din statut si 1/2 e de la mine cu verificare si aprobare de la ISA si Valentina.

comunicat de presa : APEC nu doreste a se substitui CECCAR !

Asociatia Profesionala a Economistilor si Contabililor din Romania (APEC), in curs de infiintare, prin comitetul ei de initiativa doreste sa aduca public urmatoarele precizari privind scopul in care aceasta va fi creata :

APEC va fi o componenta a societatii civile, organizatie independenta, neguvernamentala, cu caracter apolitic, conform actului de vointa, expres manifestat prin actul constitutiv si prin statut, de catre membrii fondatori.

Scopuri si obiective principale:
a) promovarea imaginii profesiei contabile, cresterea prestigiului acesteia si a personalului sau ;
b) reprezentarea intereselor economistilor si contabililor in fata autoritatilor statului;
c) propunerea unor proiecte de acte normative referitoare la organizarea si functionarea profesiei contabile in Romania;
d) propunerea unor proiecte de acte normative referitoare la drepturile si obligatiile economistilor si contabililor din Romania.
e) favorizarea schimburilor de experienta pe linie profesionala;
f) crearea de legaturi de prietenie si de colaborare cu alte organizatii profesionale din tara si strainatate, care sa contribuie la intelegerea reciproca a problemelor si aspectelor de ordin profesional;
g) organizarea de cursuri, conferinte, dezbateri, simpozioane, mese rotunde, schimburi bilaterale, expuneri pe unul sau mai multe dintre obiectivele asociatiei si orice alte actiuni sau activitati;
i) promovarea respectului fata de lege si ordine;

In conditiile prevazute de legislatia in vigoare ASOCIATIA PROFESIONALA A ECONOMISTILOR SI CONTABILILOR DIN ROMANIA poate sa editeze si sa tipareasca publicatii proprii, in vederea cresterii nivelului de cunoastere al membrilor sai, in vederea perfectionarii continue a acestora si pentru apararea intereselor lor;

ASOCIATIA PROFESIONALA A ECONOMISTILOR SI CONTABILILOR DIN ROMANIA nu se va angaja in nici o actiune care:
a) contravine principiilor sale;
b) interfereaza cu activitatile unor organizatii politice
c) nu respecta politica de nediscriminare pe teme politice, religioase, sex sau de rasa

Aducem aceste precizari deoarece am primit din media un feedback care ne avertiza ca perceptia destul de larga este ca vrem ca APEC sa inlocuiasca CECCAR, ceea ce e total fals !! NU VREM SA NE SUBSTITUIM CECCAR !

Vrem doar sa avem o asociatie care sa apare interesele tuturor contabililor si care sa-i ajute sa progreseze profesional. Am aratat deja obiectivele principale ale acestei asociatii si in ele nu se regaseste nici o inlocuire a CECCAR cu APEC. In domeniul contabil, consideram ca fiecare dintre cele 2 are rolul ei.

NOI NU VOM ORGANIZA NICIODATA NICI UN FEL DE EXAMENE SI/SAU STAGIU DE AUTORIZARE.

APEC va desfasura actiuni menite sa amendeze legislatia actuala din domeniul contabil si fiscal in scopul de a deveni mai usor de folosit, mai putin interpretabila, si, nu in ultimul rand, de a asigura liberul acces la profesia contabila precum si la practicarea ei. De asemenea, dorim sa publicam o revista de contabilitate alaturi de alte diverse materiale cu caracter profesional, vrem sa organizam prelegeri pe diferite teme de contabilitate si fiscalitate.
Cam aceasta ar fi aria noastra de actiune.

Toate aceste activitati dorim sa duca, in final, la recapatarea demnitatii acestei profesii si la respectarea dreptului la munca al tuturor contabililor, indiferent ca au sau nu au studii economice superioare, ca sunt sau nu sunt autorizati CECCAR.

Comitetul de initiativa : …

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 10 March 2010 - 08:58 PM

#183 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 10 March 2010 - 08:20 PM

Da, da, ......... :smile: stampilat, semnat, aprobat. Otilia esti tare haioasa !!!
" Sansa favorizeaza o minte pregatita "

#184 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 10 March 2010 - 08:22 PM

dom'le, eu nu sunt de capul meu, sunt de capul nostru :smile:

#185 albu2000

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 33 Postari:

Postat 10 March 2010 - 08:32 PM

in privinta discutiei ptr un site gratuit se poate rezolva usor se deschide prin vodafone pe un nr de telefon,dupa care poate fi transferat asociatiei

#186 beatrice1971

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 519 Postari:

Postat 10 March 2010 - 08:35 PM

Continutul e ok doar cred ca ar trebui sa schimbam ordinea frazelor.

1. Avem nevoie de un titlu beton, cu ajutorul caruia trebuie sa atragem atentia, poate fi fraza cu majuscule din corpul comunicatului:
APEC nu doreste a se substitui CECCAR !
2. In primele fraze, primul paragraf, trebuie rezumat continutul comunicatului
3. Apoi vin detaliile, scopurile si obiectivele ar trebui trecute mai pe la coada
Viata e ceea ce ti se intampla in timp ce esti ocupat sa faci alte planuri.

#187 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 10 March 2010 - 08:38 PM

Sa gasim si un motto al APEC. Am un prim exemplu :

#188 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 10 March 2010 - 08:51 PM

pct. 1, am modificat, multam frumos, f buna idee

Vezi postareabeatrice1971, la Mar 10 2010, 08:35 PM, a spus:

2. In primele fraze, primul paragraf, trebuie rezumat continutul comunicatului
3. Apoi vin detaliile, scopurile si obiectivele ar trebui trecute mai pe la coada

daca facem asa, ce e in partea a 2-a nu mai intereseaza pe nimeni, nu va mai fi nimeni atent la obiectivele din statut
am zis ca intai sa prezint asociatia, ca sa stie lumea ce-i cu ea

motto-ul e f bun, parerea mea :smile:

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 10 March 2010 - 09:00 PM

#189 albu2000

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 33 Postari:

Postat 10 March 2010 - 09:07 PM

e super motto-ul ar trebui sa-l consideram chiar sigla.asociatei.Felicitari ISA

#190 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 10 March 2010 - 09:11 PM

Am votat! sunt alaturi de voi si mult succes in demersul vostru :smile:

#191 Paturcai

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 127 Postari:

Postat 10 March 2010 - 10:26 PM

Atentie!
COnform ultimei modificari legislative NIMENI nu mai are dreptul de a folosi in sigle sau denumiri ROMANIA, ROMAN decat cu avziul Secretariatului General al Guvenului.
Da?!
APEC este APEC si nu APECR ca nu ne inregistreaza. Legea este proaspata. Data acum 2 zile.
Aveti aici legatura, prin amabilitatea colegului Vlad Septimiu:vsc.ro este vorba de Legea nr. 34
AM editat mesajul de am murit. Eu scriu una el zice reclama! Nu-i reclama oameni buni e vorba de o lege!

Aceasta postare a fost editata de Paturcai: 10 March 2010 - 10:33 PM

Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

#192 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 10 March 2010 - 10:33 PM

O sursa de venituri din care sa ne desfasuram activitatea poate fi dupa infiintarea asociatiei si redirijarea a 2% din impozitul pe venitul din salarii atunci cind se depune declaratia 200. Sa ne gindim si la asta. Daca membrii asociatiei, familiile lor, prieteni, etc. fac asta se string suficienti bani pt. desfasurarea activitatii. Ca asociatie non-profit vom avea dreptul la asta, conform art. 84, alin (2), din Legea nr. 571 / 2003.

#193 newold

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 335 Postari:

Postat 10 March 2010 - 10:34 PM

Daca vreti o parere cat se poate de obiectiva, si nu este a mea ci a unei persoane din presa, parere la care subscriu:
Din pacate acest comunicat este prea lung si prea plictisitor si va aparea in presa cel mult daca il platim ca reclama. Daca doriti sa fim bagati in seama propun ca acest comunicat sa aduca in discutie adevaratele motive ale asocierii noastre:
1. reactia la acel proiect de lege si oprirea CECCAR de a pune monopol pe piata serviciilor contabile,
2. faptul ca nu se doreste eliminarea CECCAR de pe piata ci doar impartirea atributiilor conform pregatirii fiecaruia.
3. faptul ca aceasta lege este cu dedicatie si ca atatia... contabili cu studii superioare pot tine contabilitatea numai cu 8 ore dar nu cu part time
Nu uitati sa mentionati costurile cu un contabil fata de costurile cu un expert care au dus la veniturile CECCAR de... profitul cu 6 cifre si ce anume ar insemna ca toate firmele sa cotizeze la acest organism.
Trebuie amintite si pozitiile celor care au semnat proiectul de lege: "nu au stiut ce semneaza".
Nimic din mesajele de pe forum? Reactiile practicantilor cred ca ar putea fi apetisante.
Nu uitati presa vrea scandal!
Si in plus daca tot aveti domeniul probabil aveti si o adresa de genul info@apec.ro de pe care sa fie trimis acest comunicat tuturor institutiilor de presa.
Un comunicat de presa daca doriti sa fie publicat trebuie sa aibe cateva propozitii din care sa reiasa ceea ce dorim.

#194 Paturcai

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 127 Postari:

Postat 10 March 2010 - 10:56 PM

Vezi postareabeatrice1971, la Mar 10 2010, 02:06 AM, a spus:

Avem doua adrese de e-mail:

1.apec.romania@gmail.com
2.apec.romania@yahoo.com
SI mai avem si un cont de skype pentru a putea sa vorbim nestingheriti de "ochii indiscreti".
Pentru a putea contacta APEC.ROMANIA pe skype dati cautare dupa APEC.ROMANIA si veti gasi pe cineva la capatul firului.
:smile:
Am trimis pe adresa de pe gmail userul si parola pentru SKYPE
Asta ca tot se plangea Otilia ca a vorbit pe telefoane foarte dificil.
Acum poti face o conferinta in 3 sau cati poftesti Otilia!
SI mai mult de atat nu avem telefoane pe carE sa vorbim cat poftim....asa ca.......Skype e cuvantul de ordine.
Tot pe aceeasi adresa am trimis si numarul de fax la care putem primi adeziuni.
Numarul de fax va fi facut public in cateva zile. Una sau doua depinde de colegii mei.
Acum ma gandesc la ce program sa folosim la partida simpla?
Ne gandim cam toti la SAGA PS? Mai incercam si altceva? Eu zic sa nu!
:biggrin:

Aceasta postare a fost editata de Paturcai: 10 March 2010 - 11:04 PM

Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

#195 almcomp

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 265 Postari:

Postat 10 March 2010 - 11:03 PM

Comunicatul de presa este destul de bun.

Nu cred ca trebuie atacat CECCAR-ul. Este vorba despre obiectivele asociatiei in care speram sa creada din ce in ce mai multa populatie.
Daca si membrii CECCAR vor adera mai devreme sau mai tarziu atunci vom avea suficienta forta sa modificam legislatia in interesul profesiei si nu in interesul unui grup minoritar de persoane (asa cum se intampla acuma la CECCAR). Este pacat ca oamenii mai cred in organizatii asa zis profesionale si care zice-se le apara interesele.

Imi vine in minte modelul CAP de pe vremea lui Ceausescu. Oamenii munceau pamantul iar statul le lua cea mai mare parte a muncii lor.

#196 newold

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 335 Postari:

Postat 10 March 2010 - 11:09 PM

Daca scopul comunicatului este sa aibe ecou in presa ina aceasta formula nu are nicio sansa. Nu este vorba despre atacat CECCAR ci de a ataca un proiect de lege ce favorizeaza un organism care intamplator este CECCAR.

#197 ValentinaSg

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 68 Postari:

Postat 10 March 2010 - 11:14 PM

Poate cineva sa dea o mana de ajutor, cu mai mult talent literar?

Aceasta postare a fost editata de ValentinaSg: 10 March 2010 - 11:20 PM

#198 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 10 March 2010 - 11:21 PM

Hai sa ne gindim putin, proiectul acela de lege este atacat din toate partile si eu cred ca nu va trece de comisii sub nici o forma. Daca aveam acum asociatia era mult mai usor sa ne aparam interesele in fata initiatorilor legii, a presei, etc. Am fi avut mai multa forta decit vocile separate. Insa asta este, mergem inainte si eu am convingerea 100% ca acest proiect nu va ajunge lege.

#199 beatrice1971

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 519 Postari:

Postat 10 March 2010 - 11:26 PM

Vezi postareaPaturcai, la Mar 10 2010, 10:56 PM, a spus:

Am trimis pe adresa de pe gmail userul si parola pentru SKYPE
Apropo de adresele de mail. Trebuie sa va comunic cumva parola. Pe forum direct e exclus, ca doar e public si nu vrem sa aiba toata lumea acces la ele.
Viata e ceea ce ti se intampla in timp ce esti ocupat sa faci alte planuri.

#200 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 10 March 2010 - 11:27 PM

Trimite parolele pe mailul meu si eu le voi da mai departe pe mail si celorlalti.
Gata eu plec la culcare altfel o iau razna. Noapte buna, somn usor, 7 purici pe-un picior !!! :smile:

Aceasta postare a fost editata de ISA: 10 March 2010 - 11:34 PM

Similar Topics Collapse

60 useri citesc topicul

0 membri, 60 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL