Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
ASOCIATIA PROFESIONALA A ECONOMISTILOR SI CONTABILILOR DIN ROMANIA - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 17

Salt la continut

ASOCIATIA PROFESIONALA A ECONOMISTILOR SI CONTABILILOR DIN ROMANIA

589 replies to this topic

Poll: INFIINTARE SI ADERARE A.P.E.C. (240 membri au votat)

sustineti infiintarea A.P.E.C. ?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.

ati adera la A.P.E.C. daca ea s-ar infiinta ?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.

ce cotizatie anuala considerati ca ar fi corecta ?

Voteaza

#321 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 15 March 2010 - 02:55 PM

sigur ca nu e tarziu, multumim frumos :laugh: si oricum cred ca e bine sa vedem mai multe idei inainte de a o stabili pe cea mai cea :frusty:

#322 MirceaSCALAT

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 128 Postari:

Postat 16 March 2010 - 11:55 AM

De sun legi in Romania?

Ca sa avem ce ocoli si critica!

De respectat?!

Ce e aia?????

Vezi postareaOtilia Alupei, la Mar 13 2010, 11:27 AM, a spus:

dragilor, pana incep sa iasa actele, poate nu e rau sa incepem creionarea catorva obiective ale asociatiei, unele dintre aceste propuneri au fost deja expuse de catre mine, pe forum, sub o forma sau alta, nu toate sunt noi, dar zic sa le grupez aici.

iata 3 dintre ele (grosso modo) :

1. sa se faca public faptul ca bilantul e de utilitate publica, astfel incat orice patron, la infiintarea firmei lui, sa cunoasca acest lucru. asta se poate realiza prin :

* adaugarea unui paragraf in legea soc. comerciale, DAR patronii nu o citesc inainte de a-si infiinta soc.
* adaugarea unui paragraf in legea contabilitatii, DAR patronii nu o citesc nici atat, nici inainte , nici dupa infiintarea firmei lor.
* adaugarea unui paragraf obligatoriu in actul constitutiv al firmei - act care-i sub semnatura patronului si astfel el stie inca de la infiintare ce obligatii are pt corectitudinea acestui document.

aceste modificari au ca scop constientizarea deplina a tuturor asociatilor (patronilor) de importanta sociala a bilantului contabil si, pe cale de consecinta, de importanta muncii depuse in contabilitate, ceea ce credem ca va contribui atat la diminuarea angajarii de personal necalificat in acesta arie cat si la cresterea prestigiului acestei profesii.
de asemenea, respectam dreptul patronilor de a-si conduce activitatea firmei dupa cum doresc, inclusiv in ceea ce priveste angajarea de personal / contractarea de servicii contabile private, dar constienti de eventualele consecinte negative.

2. eliminarea obligativitatii de a fi membru CECCAR pentru a putea presta servicii de contabilitate pana la nivel de bilant inclusiv, prin firme sau prin PFA.
astfel, toti cei care avem studiile economice necesare (medii si superioare) sa putem face conta pana la bilant inclusiv, prin PFA sau firme proprii.
de la bilant exclusiv, in sus e treaba de expert si daca nu esti expert atunci sa nu ai voie sa prestezi ac. munca - datorita complexitatii ei crescute. astfel dam si Cezarului ce e al Cezarului, corect ?
mai exista var. cu certificarea unui expert pe lucrari de expertiza facute de o pers. care nu e expert, adica daca sunt destept si ma pricep sa fac expertiza, dar nu sunt expert contabil, atunci sa nu mi se admita expertiza decat daca e vizata de un expert. zic si eu ... nu dati cu "oo" , personal nu prea o agreez, dar nu mi se pare chiar deplasata. ideea e sa respectam cat mai strict posibil statutul expertilor si aria lor de activitate. :frusty:

3. consider ca, in alin (2) al Art. 10. din legea conta, ar trebui modificat ce am bolduit cu negru ca sa apara ce am bolduit cu albastru:

(2) Contabilitatea se organizeaza si se conduce, de regula, in compartimente distincte, conduse de catre directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie. Aceste persoane trebuie sa aiba studii economice superioare.
si sa apara
" Se recomanda ca aceste persoane sa aiba studii economice superioare",

deci ca o recomandare - nu o obligatie fiindca exista destui oameni cu studii medii economice care sunt destepti si au in spate ani grei de meserie, iar experienta si inteligenta ii face mai directori economici/contabili sefi decat sunt multi dintre cei cu studii economice superioare.
apoi, nu se poate pune "=" intre un (relativ) proaspat absolvent de facultate economica si o pers. cu studii medii care-i dir. ec./contabil sef de ani de zile si are o exper. relevanta in domeniu. de aceea mi se pare nedrepta aceasta obligatie cuprinsa in alin. (2) si cred ca e suficienta doar o recomandare.

parerea mea ...

Nu-i nimica... si ce daca in lumea contabilitatii o S.F.C. nu poate fi intocmita si semnata ca atare decit numai de persoane calificate si recunoscute public drept profesionisti contabili.
Si ce daca recunosterea publica e legiferata si se acorda numai de o autoritate publica....
Si ce daca....
La noi in Romanika trebuie sa fie mai cu mot. (PUNCT)

#323 MirceaSCALAT

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 128 Postari:

Postat 16 March 2010 - 12:05 PM

Vezi postareaalmcomp, la Mar 11 2010, 07:02 PM, a spus:

Vezi postareacoconat, la Mar 11 2010, 06:54 PM, a spus:

Pai sa aderam la AGER si gata, noi venim cu prospaturi, noua generatie

Nu cred ca este o solutie plauzibila aderarea la aceasta asociatie.
Cred insa ca o colaborare ulterioara ar fi indicata.

Noi avem personalitatea noastra.
Si pentru LIDERUL NOSTRU trebuie pregatit un fotoliu!

Ca sa e in Romania!

Lac sa fie ca broaste .......

#324 MirceaSCALAT

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 128 Postari:

Postat 16 March 2010 - 12:14 PM

Vezi postareabeatrice1971, la Mar 11 2010, 03:56 PM, a spus:

La 76.093membri cat are forumul, si mie mi se pare ca 50 de adeziuni sunt putine. Dar haideti sa nu ne descurajam si sa abandonam ideea asociatiei, ca data trecuta! Zic si eu ca Florin, pentru inceput e bine.

Otilia, sa stii ca de la altii primesc PM-uri! De la tine de ce nu pot??? Dar tu l-ai primit pe al meu?

Am mai mesterit un pic la comunicat, doar un pic. Ce zici?

COMUNICAT DE PRESA
APEC NU DORESTE A SE SUBSTITUI CECCAR !

Asociatia Profesionala a Economistilor si Contabililor din Romania (APEC), in curs de infiintare, prin grupul ei de initiativa, doreste sa aduca public cateva precizari privind scopul in care aceasta va fi creata. Consideram ca aceste precizari sunt necesare datorita feedback-ului primit din media care ne avertiza ca perceptia destul de larga este aceea ca urmarim ca APEC sa inlocuiasca CECCAR, lucru complet neadevarat.

APEC nu si-a propus sa inlocuiasca CECCAR! In statutul APEC sunt precizate clar obiectivele principale, iar printre ele nu se regaseste nici o inlocuire a CECCAR cu APEC.

APEC va fi o asociatie profesionala, componenta a societatii civile, organizatie independenta, neguvernamentala, cu caracter apolitic care isi propune sa apere interesele tuturor economistilor si contabililor, indiferent de nivelul acestora de pregatire si totodata, intentioneaza sa ii sprijine sa faca progrese pe linie profesionala.

APEC nu va organiza niciodata nici un fel de examene si/sau stagiu de autorizare!

APEC va desfasura actiuni menite sa amendeze legislatia din domeniul contabil si fiscal in scopul de a deveni mai usor de folosit, mai putin interpretabila, si, nu in ultimul rand, de a asigura liberul acces la profesia contabila precum si la practicarea ei. De asemenea, dorim sa publicam o revista de contabilitate alaturi de alte diverse materiale cu caracter profesional si vrem sa organizam prelegeri pe diferite teme de contabilitate si fiscalitate.
Cam aceasta ar fi aria noastra de actiune.

Toate aceste activitati dorim sa duca, in final, la recapatarea demnitatii acestei profesii si la respectarea dreptului la munca al tuturor contabililor, indiferent ca au sau nu au studii economice superioare, ca sunt sau nu sunt autorizati CECCAR.

Grupul de initiativa ...

CIND TZANTZARUL SE VREA ARMASAR!

Cum naiba s-ar putea substitui, si cui i-a trecut asa ceva prin telekt,
-CECCAR e autoritate publica, infiintat prin LEGE,
iar
APEC ori APC nu se poate infiinta decit in baza unei legi care reglementeaza asocierea profesionala ori de alta natura.

#325 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 16 March 2010 - 12:16 PM

Stimate MirceaScalat, la APEC nu exista un LIDER. Exista initiatori si membrii . Cred ca este suficient sa constatam ca am stirnit interesul si membrii sint convina ca vor mai veni. In ceea ce priveste fotoliul, lasa-ne !!! De dat din gura sint multi capabili. Imi pare rau ca asta ati inteles din demersul nostru.
Si va mai spun ceva ce am invatat pe pielea mea de-a lungul anilor : " sa nu dai intr-un ciine daca nu stii cine este la capatul lesei "
Domnule membru in conducerea ceccar, va urez o zi buna !!! :frusty:

Aceasta postare a fost editata de ISA: 16 March 2010 - 12:21 PM

" Sansa favorizeaza o minte pregatita "

#326 MirceaSCALAT

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 128 Postari:

Postat 16 March 2010 - 12:29 PM

Vezi postareaOtilia Alupei, la Mar 11 2010, 06:12 PM, a spus:

am spus deja ce obiective avem, unul dintre ele e deja in derulare
mai concret de atat, in faza asta, doar sa oferim o prajitura - poate e destul de concret.

fratilor, uitati care-i treaba, dupa parerea mea, daca-i vb p-asa :

1. nu este obligatorie aderarea la asociatie
asociatia asta poate fct. si numai cu un cerc inchis al membrilor fondatori, acestia fiind oameni cu bune legaturi in societate, care sa poata deschide "usi", care sa se poata face bine auziti in media si nu numai, ca de ex :
1-2 jurnalisti sau prieteni ai lor (ca se fim vazuti si auziti mai bine in media)
1-2 avocati (ca ne vom bate in legi)
1-2 parlamentari sau prieteni ai lor (ca sa ne ajute acolo)
3-4 membrii CECCAR (economisti + studii medii), f. buni profesionisti
3-4 ne-membrii CECCAR (economisti + studii medii), f. buni profesionisti
si cu asta basta !

ne putem "bate" noi cu sistemul, fara aportul altor membrii si fara sa ne traga nimeni de pubis pt. 50-100 lei anual.
pai, ma lipsesc (ca sa ma exprim elegant) de banutii aia, decat sa stau la cheremul membrului care a cotizat si crede ca pt. suma resp. ma poate freca la icre cum vrea si cand vrea, pe principiul deja exprimat " ti-am dat, ce-mi dai in schimb ? "

apoi, cine vrea sa adere la asociatie - sa dovedeasca ca poate face ceva real pt. ea, nu doar sa dea 50-100 lei anual si pe urma sa stea cu dansa-n sus in timp ce comenteaza in fel si chip, oricand i se scoala... chefu' !
ne alegem un consiliu director din 3-4 oameni care sa ne coordoneze zilnic si care sa gandeasca strategii, iar ceilalti facem ce este necesar pt a pune in practica acele decizii, a se atinge obiectivele stabilite. ne putem intalni o data pe luna in plen si sayonara balamuc inutil. putem suporta noi chelt. aferente functionarii ca la 15-20 membrii fondatori nu-i problema - de ex., eu pot chelt. de la mine 50 lei luinar, nu anual.

astfel, putem lupta doar noi pt. toata lumea din breasla - ca doar vom beneficia cu totii de rezultatele obtinute de APEC si daca sunteti multumiti puteti sa va rugati de sanatatea noastra si gata ! sau daca vreti sa donati asociatiei, in semn de multumire, n-aveti decat, dat fara frecat ridichea.

inca nici nu am luat fiinta si au si rasarit "reclamatii" ca nu dam nimic inapoi membrilor, atunci ia stati putin ca inchidem asociatia la membrii fondatori alesi/selectati de grupul de initiativa, iar voi care tot carcotiti atata, n-aveti decat sa va adunati in ce forma vreti, sa va intalniti 10, 20, 30 sau cati mai vreti, sa vedem in cat timp scoateti si ramane definitiva o decizie, cum reusiti sa o puneti pe roate ca sa produca efectul scontat cand tot timpul se mai trezeste cineva ca mai are de batut un cui in perete.

nu-i mai bine asa ??

MAI STIU PE UNU CARE SE BATE SI COMBATE, SI IARASI SE BATE SI COMBATE SITEMUL,
DAR E IN VIRFUL ACESTUIA
si de bine ce i-a fost
a mai dorit un mandat
pe care mankurtzii il adora si l-au votat.

Vezi postareaISA, la Mar 16 2010, 12:16 PM, a spus:

Stimate MirceaScalat, la APEC nu exista un LIDER. Exista initiatori si membrii . Cred ca este suficient sa constatam ca am stirnit interesul si membrii sint convina ca vor mai veni. In ceea ce priveste fotoliul, lasa-ne !!! De dat din gura sint multi capabili. Imi pare rau ca asta ati inteles din demersul nostru.
Si va mai spun ceva ce am invatat pe pielea mea de-a lungul anilor : " sa nu dai intr-un ciine daca nu stii cine este la capatul lesei "
Domnule membru in conducerea ceccar, va urez o zi buna !!! :frusty:

In fond nimic nu-i nou sub soare.

Mai devreme ori mai tirziu, pionieratul e inlociut cu birocratia, si aceasta cere FOTOLIUL si pentru acesta "LIDERUL"

Cit despre lasat?!

Am oprit pe cineva de la ceva?

Orice fiinta umana dotata ori nu cu IQ va incerca cite ceva conform capacitatilor sale.

SUCCES!

#327 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 16 March 2010 - 12:36 PM

suuuupararea cand imi vineeeee
pai, rup camasa de pe mineee
of-of, mai-mai :laugh:

dragilor, daca starnim atata contestare - cu acuze de subminare a legalitatii, pai zic ca unii au inceput sa se teama ca vom avea succes :frusty:

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 16 March 2010 - 12:38 PM

#328 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 16 March 2010 - 12:38 PM

Stimate domn stiti ca nu aveti voie daca sinteti membru ceccar sa va faceti reclama singur ???
Vezi : http://www.liber-pro...ea-scalat/38078

Uite ce suparat erati odata. Acum v-a trecut ?
"

De la inceputurile existentei CECCAR ca institutie publica de gestiune a profesiei CONTABILE era previzibil faptul ca aceasta institutie nu va face ceea ce avea de facut: GESTIUNEA PROFESIEI. La a doua Conferinta Nationala s-a pus chestiunea delimitarii competentelor profesionale si a recunoasterii unor capacitati speciale de exercitiu a unor activitati profesionale. La acea conferinta "intsrusii" ce erau calificati ca fiind "finantistii" - salariati ai autoritatii de stat - s-au manifestat CONTRA implementarii unor astfel de proceduri de recunoastere a capacitati specifice de exercitiu, si ce a urmat? Din varii motive inca la definirea profesiei de auditor, chiar CECCAR a facut excese, astfel s-a ajuns la prima limitare de exercitiu care s-a legiferat ulteror. A urmat MAREA BRAMBUREALA FISCALA cu corolarul, trebuie sa existe DESTEPTII IN FISCALITATE, de parca FISCALITATEA ESTE O STIINTA. A urmat MAREA PACALEALA delimitarea contabilului autorizat de EXPERT. S-a introdus obligativitatea intocmirii declaratiilor fiscale de catre CONSULTANTII FISCALI, culminând cu circulara impertinenta a CCFRo. Lipsa de perspectiva si de strategie in gestiune profesiei de care au dat dovada toti membrii CONSILIULUI SUPERIOAR a CECCAR de la legiferarea acestei institutii si pân? in prezent au asigurat continua erodare a profesiei, astfel ca dupa 14 ani de existenta institutionala a CECCAR situatia socio-profesionala a liber-profesionistului poate fi apreciata ca fiind cu mult sub nivelul aprecierii publice de din?nainte de ?89. Pentru mine personal nu prezinta deocamdata nici un risc extern ci doar exprimarea acestei opinii poate sa-mi aduca prejudicii din partea confratilor aflati in anumite functii strategice ale acestei instututii "CECCAR". Pacat ca in loc de evolutie am avut parte de o involutie, si toate sunt parte a unui proces revolutiv specific ROMANIEI.

de Mircea SCALAT pe 10.08.2008 la 07:45"

Aceasta postare a fost editata de ISA: 16 March 2010 - 12:46 PM

#329 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 16 March 2010 - 12:40 PM

lasa-l, ISA, nu-ti mai pierde vremea :frusty: oricum e in minoritate !

Mircea Scalat este expert contabil, deci membru CECCAR, google zice ca mai e si intr-o zona cu somaj ridicat (jud, Harghita, la Miercurea-Ciuc) asa ca omu' isi apara interesele.

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 16 March 2010 - 12:50 PM

#330 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 16 March 2010 - 12:47 PM

Eu cind vreau sa fluier....fluier !!! :frusty:

#331 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 16 March 2010 - 12:51 PM

:frusty:

#332 dani77

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 33 Postari:

Postat 16 March 2010 - 05:17 PM

Buna ziua!
Ma scuzati ca ma bag, as vrea sa fiu membru in aceasta asociatie, as vrea sa cred ca se va face o schimbare in abordarea generala a intregii chestiuni referitoare la cine este contabil, imi plac cum suna ideile dvs. Stiti cumva daca a intrat in discutie in parlament aceasta tampenie sau nu, daca pot sa sper ca daca nu ma voi lega la cap cu niste taxe imbecile date aiurea voi putea face in continuare contabilitate? Imi cer scuze, dar nu am apucat sa mai citesc totul si poate s-a discutat deja.
Va multumesc pentru intelegere,
Dana
PS: Dna Otilia si Dna ISA si Dl. Paturca (va rog sa nu va suparati cei pe care nu i-am nominalizat direct) faceti un lucru extraordinar!

Aceasta postare a fost editata de dani77: 16 March 2010 - 05:18 PM

#333 beatrice1971

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 519 Postari:

Postat 16 March 2010 - 05:34 PM

hai ca esti mortala ISA :laugh:
sigur nu ai si un part time pe undeva prin politie? sau la vreo firma de detectivi particulari ?:frusty:
:laugh:
Viata e ceea ce ti se intampla in timp ce esti ocupat sa faci alte planuri.

#334 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 16 March 2010 - 06:04 PM

N-am, dar daca ma supar intr-o zi pe conta ma reprofilez. Nici nu-i mare lucru sa gasesti ceva pe internet, trebuie doar sa folosesti functia "cautare".

#335 monica chiric

Nou

• Members
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 16 March 2010 - 06:27 PM

contati si pe mine.
ar trebui ca, noi profesionistii contabili sa ne unim si sa nu ne mai dam in cap unii altora. vezi CECCAR, Cam. Consult. Fiscali, Cam. Auditorilor, Asoc. evaluatorilor din Romania s.a.

#336 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 16 March 2010 - 06:48 PM

Pai tocmai asta este, ne-au divizat in sapte mii de feluri si ne calcam pe bombeuri unii pe altii. Au reusit sa ne dezbine si sa ne faca sa ne uram unii pe altii. Dupa parerea mea toate aceste organisme avizate de MEF trebuiau sa fie sub un singur nume si o singura umbrela. Abia atunci profesionistii contabili, indiferent de studii, ar fi fost aparati. Cum sa fim noi reprezentati si aparati daca aceste "corpuri" se bat intre ele si victime sintem tot noi astia care cotizam ca prostii. Mai au timp sa vada ca legislatia este varza ? N-au, nu asta e interesul lor.

#337 Paturcai

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 127 Postari:

Postat 16 March 2010 - 09:21 PM

Am spus ca nu o sa mai scriu!
Beatrice1971 a fost cea care nu a crezut. Nici eu credeam, dar nu ma pot abtine sa nu scriu cand vad oameni care stand in carca contabililor ies si scriu cat sunt de buni si cat de bine pregatiti iar contabilii sunt....o chestie...acolo.....ceva.....
@Dlui Mircea SCARLAT:
Nu cred ca pune cineva la indoiala ca in breasla contabililor sunt varfuri si oameni obisnuiti.
Scria cineva aici despre cei care sunt "subalternii" membrilor CECCAR, care nu au dorit sa plateasca la CECCAR taxe aiuritoare pentru propria lor munca. Si mai scria acel om ca "subalternii" de experti contabili sau de consultanti fiscali sau de auditori sau ma rog in cate s-o mai fi spart bransa asta, deci "subalternii" sunt cei care introduc date in nestire. Ei conteaza, ei ies pe forumuri si isi intreaba colegii contabili cum e bine sau nu. Ei, "subalternii", sunt cei care pun bitisorii in miscare si care dau cu subsemnatul sau sunt terfeliti atunci cand ceva nu este bine.
In aceasta bransa nu exista experti contabili. Cum nu exista nici consultanti fiscali. Cum nu sunt nici auditori. Cu totii sunt contabili. Nu ma pot recomanda EXPERT si nici auditor pentru ca sunt niste calificative inventate. Nu au baza; sunt lipsite de substanta. Luam cazul consultantilor fiscali: de ce exista o asemenea specie, v-ati intrebat? Pentru ca exista legi proaste si care dau nastere unor interpretari tampite. Consultantul fiscal ar trebui sa apere Statul sau clientul? Deontologia (Doamne ce-au mai inventat, o materie noua care se preda in facultati) spune ca trebuie intai sa aperi clientul si mai apoi Statul. Mai sa fie! Consultantul trebuie sa explice unde si cum sa ocoleasca legislatia absolut idioata investitorii ca sa isi sporeasca averile. Ei nu trebuie sa ii spuna investitorului cum sa plateasca taxele si termenele de plata. Asta e treaba contabilului. Contabilul cu ce se mai ocupa? Si el munceste tot ca sa-i dovedeasca cum sta cu averea investitorul. Si atunci? Vine auditorul si ce face? El nu controleaza pentru ca nu asta inseamna audit. El recomanda si verifica daca raspunderea a fost "risipita" pe umerii...cui? a contabililor daca ei respecta procedurile pe care tot niste contabili le-au pus in circulatie pentru ordine. Ca vrem sau nu plecam din acelasi trunchi. Evaluatorul ce face? Acelasi lucru ca si un contabil: repune just un activ in scripte. Nu facea si contabilul acelasi lucru? Venea Ordonanta si contabilii se puneau la lucru sa duca la indeplinire ceea ce "minti luminate" coceau si dadeau tiparului.
SI ma intorc si intreb: cat de mult se instruieste un auditor, un expert sau un evaluator? Mai mult decat un contabil? Cu totii platesc cursuri de perfectionare pe care nici macar nu le efectueaza pentru ca sunt ca si noi: stransi de gat cu timpul.
Asa cum am mai scris: nu am nimic cu dreptul fiecaruia de a dovedi ca are posibilitati de a face cursuri si de a fi recunoscut ca "varf". Foarte bine! Lasati-ma sa imi doresc sa ajung in varf daca vreau. Si nu ma ingraditi sa platesc din munca mea unor organisme care nici macar nu se sinchisesc de mine. Dau Statului pentru ca sunt cetatean al acestei tari si prin ceea ce platesc doresc sa ajut un copil sa invete, sa aiba conditii de trai mai bune. Eu nu muncesc sa vina unul ca dl. TOMA Marin sa ma dijmuiasca sub pretextul "perfectionarii" continue. SI nici macar un dl. CHITOIU care la adapostul functiei pe care a detinut-o s-a trezit peste noapte "seful" consultantilor.
NE VOM STRANGE SI VOM FACE ASOCIATIA ASTA ORICE AR FI.
Si sa pofteasca sefii diferitelor organizatii "parazitare" sa ne explice cum sta cu dijmuirea si la ce foloseste.
Domnule SCARLAT: Am vazut viitorul si credeti-ma ca nu mi-l permit!
Noi cei care dorim sa infiintam aceasta Asociatie tocmai asta urmarim: sa ne permitem sa spunem ca suntem contabili si ca suntem economisti si ca nu suntem cu nimic mai prejos decat alte "specii", si sa stiu ca cineva va sari la gatul celui care va atenta la dreptul meu de a munci liber in acesta tara.

Aceasta postare a fost editata de Paturcai: 16 March 2010 - 09:29 PM

Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

#338 beatrice1971

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 519 Postari:

Postat 16 March 2010 - 09:44 PM

Bine ai revenit! te asteptam la cotitura... stiam eu ca nu ne lasi... :frusty:
Viata e ceea ce ti se intampla in timp ce esti ocupat sa faci alte planuri.

#339 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 16 March 2010 - 11:07 PM

VEZI-L SI PE CEL DE DINCOLO, MERITA :frusty:

#340 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 17 March 2010 - 09:23 AM

Paturcai, bine ca ai revenit !!! Iti simteam lipsa !!! Stai aici si ajuta-ne sa "combatem" :frusty:

Similar Topics Collapse

31 useri citesc topicul

0 membri, 31 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL