Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
ASOCIATIA PROFESIONALA A ECONOMISTILOR SI CONTABILILOR DIN ROMANIA - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 28

Salt la continut

ASOCIATIA PROFESIONALA A ECONOMISTILOR SI CONTABILILOR DIN ROMANIA

589 replies to this topic

Poll: INFIINTARE SI ADERARE A.P.E.C. (240 membri au votat)

sustineti infiintarea A.P.E.C. ?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.

ati adera la A.P.E.C. daca ea s-ar infiinta ?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.

ce cotizatie anuala considerati ca ar fi corecta ?

Voteaza

#541 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 11 May 2010 - 12:48 PM

Draga Eva,

Nu este nevoie sa cumperi iluzii, pt. simplul motiv ca in statut sunt prevazuti si membrii simpatizanti care nu platesc cotizatie. Cotizatia este pentru membrii asociati, asta daca vor sa fie membrii. Putem functiona si numai cu membrii fondatori si simpatizanti si sa ne suportam cheltuielile din cei 2 % din impozitul pe venit.
Statutul va fi postat aici, iar sediul exista, nu va faceti probleme. Chiar ajung la parerea Otiliei ca vom fi trasi la raspundere pentru 100 / anual. Vad ca problema ardenta sint banii. N-am vazut nici o propunere pentru ce va face asociatia in viitor, ci numai critici. Vreau sa ne criticati cind aveti si propuneri pentru unele dintre probleme.
Asteptam propuneri. Ce-ati vrea voi sa faca asociatia imediat dupa infiintare ?
La celelalte intrebari iti promit ca-ti voi raspunde in cursul zilei.
" Sansa favorizeaza o minte pregatita "

#542 EVA the one

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 28 Postari:

Postat 11 May 2010 - 02:19 PM

Draga ISA,

In mesajul precedent, voi Nu ati mentionat nimic despre membrii simpatizanti, adeziunea e DOAR pt. membrii asociati, deci cu cotizatie, de aceea am mentionat si cotizatia, cu ce am gresit de esti asa iritata ?? Intrebarile pe care le-am pus sunt perfect normale, la ele este necesar un raspuns onest indiferent daca oamenii opteaza pt a fi membrii asociati sau simpatizanti.

Vad ca ne intrebi pe noi ce sa faca asociatia imediat dupa infiintare, eu credeam ca deja voi stiti asta de vreme ce sunteti “aproape de final”, ma asteptam ca macar sa-mi raspundeti intai ce v-ati hotarat voi sa faceti si apoi sa ne intrebati daca suntem de acord si daca mai vrem si altceva cu prioritate. Prin mesajul tau cam nervos imi dai senzatia ca am atins niste puncte sensibile, ca nu prea aveti raspunsuri clare si definitive la problemele ridicate, mai putin sediul care spui ca exista si atat. Poate in cursul zilei de azi raspunsurile vor aparea, totusi, asa cum ai promis. :laugh:

Astept cu interes lamuriri la TOATE celelalte intrebari fiindca pana acum mi-ai raspuns partial la cea mai simpla : aceea despre sediu, dar nu ai zis daca va fi functional, daca vom putea veni acolo si in ce zile/ interval orar, daca vom putea obtine relatii la un telefon la care sa raspunda, in cunostinta de cauza, o persoana avizata de asociatie.

NU are rost sa te enervezi fiindca lumea intreaba, e firesc sa intrebe !

NU am criticat pe nimeni, doar am cerut niste informatii si atat !!

NU e nimic gresit in a cere relatii despre ceva pt care urmeaza sa platim, ba chiar era necesar ca voi sa dati toate relatiile inainte de a include cotizatia in invitatia de aderare, sau macar concomitent cu asta. Nici nu mai spun ca oricum erau necesare lamuririle respective, cu bani sau fara bani, cu propuneri venite de la noi sau fara propuneri. Sa ni le oferiti in cel mai scurt timp posibil si fara atatea comentarii iritate, ar trebui sa fie floare la ureche pt voi, fiind aproape de final, deci se presupune ca le aveti deja. :frusty:

#543 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 11 May 2010 - 02:25 PM

Sa-ti mai spun ceva draga Eva ( sau sa-ti spun Roxana ???). Eu am o mare dezamagire cu propunerea mea de asociatie. Ma deranjeaza ca toata lumea a sarit sa sustina ideea mea numai pentru ca a existat legea aceea cu cei doi contabili, nu pentru ideea in sine. Pot sa afirm, cu riscul ca voi supara multa lume, ca unii dintre noi sint minati numai de interese materiale, cum sint atacati la buzunar de vreo lege sar sa-si faca dreptate si daca li s-a rezolvat punctual problema, in rest nu mai conteaza. Din pacate spirit civic nu mai exista. Romanii nici revolutia din 1989 n-au fost in stare sa o faca singuri, darmite o asociatie. In anul 2006 cind am propus prima oara infiintarea unei asociatii profesionale nu am avut un raspuns incurajator. Acum, in martie, pe fondul propunerii legislative cu doi contabili la o firma, brusc lumea a devenit interesata.
Concluzia mea este ca ne legam de orice ca sa nu facem ce trebuie. Foarte bine, acceptati-va destinul. Eu nu pot sa mi-l accept cind stiu ca pot face mai mult.

P.S Daca ai fi citit statutul postat la inceputul topicului, inainte sa stii ca a fost modificat, ai fi avut niste raspunsuri. Si sa stii ca nu sint deloc nervoasa, cum sustii, sint foarte calma. Pacat ca nu ma cunosti.

Nu e normal sa-ti intrebi membrii ce obiective vor sa aiba asociatia ? Avem obiective in statut dar nu ne vom limita numai la acestea, nu ?
Nu m-a deranjat ce m-ai intrebat, e normal sa ai intrebari, ci m-a deranjat tonul imperativ cu care ceri sa ti se dea socoteala.

Aceasta postare a fost editata de ISA: 11 May 2010 - 02:34 PM

#544 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 11 May 2010 - 02:50 PM

Eva draga,

In ceea ce priveste punctul c) din punctul tau de vedere pot trage o singura concluzie. Totul se reduce exact la ce banuiam de la inceput. Vrem sa facem ceva dar sa nu ne asumam nici un risc. Ei draga mea, iti spun ca daca vrei sa treci raul inot, va trebui sa te uzi. Ti-e frica sa nu fi izgonita din "rai" ?

Aceasta postare a fost editata de ISA: 11 May 2010 - 02:52 PM

#545 EVA the one

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 28 Postari:

Postat 11 May 2010 - 03:03 PM

ISA, ma uimesti ! :laugh:

NU ti-am cerut socoteala, am cerut doar informatii !! Asta nu inseamna ca am folosit un ton imperativ, chiar nu inteleg unde vezi tu tonul imperativ.

Te invarti in jurul cozii si NU RASPUNZI la intrebari firesti, esti ca in bancul ala cu "ce-o intreb eu si ce-mi raspunde ea" si asta ma face sa cred ca intradevar am pus degetul pe rana, fara sa stiu

Nu stiam sigur ca ati modificat statutul, doar am banuit fiindca cel initial era cam subtire si ati cerut insistent sa va ajute lumea sa-l lucrati, asa ca am PRESUPUS ca nu mai are forma initiala. Oricum, in statut sunt obiective generale, eu v-am intrebat la modul f. concret, e o mare diferenta. Citirea statutului initial (care e si final ??) nu are ce raspunsuri sa-mi dea la intrebarile punctuale pe care le-am pus, imi insulti inteligenta :laugh: si te faci de rusine spunand asa ceva.

Bine, am inteles ! Ai avut timp sa-mi raspunzi cu revolutia si altele pe langa, dar nu ai avut timp de intrebarile mele concrete si la obiect strict definit !

Multumesc oricum pt. timpul acordat, imi este clar acum! Pe cuvant ca nu am nimic cu tine, crede-ma ca nu e nimic personal, eu cred ca am vorbit politicos si respectos, doar vroiam niste lamuriri si uite ce rahat a iesit.

Draga ISA, "daca taceai, filosof ramaneai" !

Mult succes in continuare. :frusty:

#546 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 11 May 2010 - 03:15 PM

De ce nu mi-ai cerut informatii pina acum ? Nimeni nu a mai intrebat nimic de APEC, nimanui nu i-a mai pasat in ce stadiu este si acum vii si imi ceri informatii. Informatii sint destule dar daca eu public toata strategia APEC pe acest forum citit de toata lumea crezi ca este ok. Cine a fost interesat si a vrut sa ne ajute ne-a contactat, a intrat pe grupul nostru de lucru creat pe gmail si a aflat toate raspunsurile. Nu mi se pare ca te intereseaza prea tare sa fi linga noi, asa ca .......

#547 beatrice1971

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 519 Postari:

Postat 11 May 2010 - 03:59 PM

Eva draga mea,
Inainte de a-ti raspunde punctual la rafala de intrebari, as dori sa te intreb urmatorul lucru. Unde erai cand va rugam sa veniti cu sugestii in ceea ce priveste articolele de lege pe care le-ati dori modificate? Cu alte cuvinte, rugam sa puna fiecare degetul pe ce il doare. Ohoho...ce inghesuiala a fost! E usor sa ceri luna de pe cer. Tu ce oferi? Vad ca gratis nu ofera nimeni nimic. Uite, noi, o mana de oameni, suntem dispusi sa facem GRATIS si din SIMT CIVIC, care lipseste multora din pacate, o munca titanica.

Si apropo, postarea mea era o informare. Nu era o invitatie la aderare. Si daca ai fi citit topicul asta cu atentie ai fi vazut ca lucrurile ramasesera neclare, in sensul ca membrii conta.ro, cei care s-au implicat sufleteste in aceasta asociatie nu stiau ce fel de asociatie va fi pana la urma: inchisa, semideschisa, deschisa. Cei carora le pasa ne-au tot rugati sa mai venim cu noutati.
Taxa pentru membrii asociatiei a fost stabilita PE BAZA VOTULUI VOSTRU. Dupa multe discutii in jurul tipului de asociatiei, s-a stabilit a fi deschisa. Asa cum ISA a spus, exista si varianta de membru simpatizant, in care NU exista cotizatie. In varianta de Statut existenta la momentul acesta, valoarea cotizatiei pentru membrii simpatizanti este 0lei pentru ca am tinut cont de parerea Otiliei, care intamplator are experienta in ceea ce priveste asociatiile, si care ne-a avertizat asupra unui aspect, adica exact ceea ce s-a intamplat acum...ca vom fi trasi la raspundere de catre cei care cotizeaza, indiferent de suma. Asta este si motivul pentru care Otilia nu a agreat ideea de asociatia deschisa, cu membrii cotizanti. Acum o sa-mi spuna ca ne-am luat-o, asa cum a prezis.

Nu, pe mine nu ma sperie genul acesta de reactii, atata timp cat stiu ca nu am nici un interes ascuns, atata timp cat fac asta din simt civic, atata timp cat stiu ca voi lupta pentru o cauza dreapta. Sunt un om obisnuit, suficient de educat incat sa-mi dau seama ca e momentul sa nu mai fiu obedient si sa incerc sa lupt pentru o viata decenta.
Eu speram sa ne fiti alaturi si nu sa ne improscati cu noroi. Nu pot sa cred ca facem parte dintr-o tagma ai caror membrii nu reusesc sa-si dea mana. Nu credeti ca e timpul sa ridicam capul si impreuna sa reusim sa stopam toate abuzurile si bataia de joc la care suntem supusi? De unul singur este imposibil sa reusesti ceva. E greu si atunci cand ai in spate sute de membrii DAR NU ESTE IMPOSIBIL. Asta trebuie sa intelegem. Daca vreti sa fiti doar simpatizanti, asa sa fie. Nu stiu ce va imaginati, dar nimeni nu vrea sa se imbogateasca pe spatele vostru. Cine isi imagineaza asta, greseste in mod flagrant. Daca ai atitudinea potrivita si esti persuasiv se poate reusi, singur e imposibil dar impreuna cu siguranta vom avea sanse insutite.

Am sa revin.
Viata e ceea ce ti se intampla in timp ce esti ocupat sa faci alte planuri.

#548 lady_dahlia

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 11 May 2010 - 06:29 PM

Vezi postareaISA, la May 11 2010, 03:25 PM, a spus:

Sa-ti mai spun ceva draga Eva ( sau sa-ti spun Roxana ???).
Isa, cred ca ne suparam. Eu am cuvant si nu as face vreodata ce, cu lipsa de bun simt, insinuezi tu ca as fi facut. Daca tu insinuezi ca m-as preta la a posta de pe un al nickname, inseamna ca ma jignesti. Si atunci chiar ne suparam.

Domnisoara in cauza ti-a pus exact intrebarile pe care ti le-am pus eu, si-a exprimat exact aceleasi indoieli ca si mine. Inseamna ca suntem una si aceeasi in mintea ta? Oricine iti va mai pune aceleasi intrebari pe viitor vei crede ca sunt eu, adica Roxana?

Isa, te rog, nu ma provoca. Nu am nimic cu voi si cu asociatia voastra. Imi doresc sa va mearga si sa o infiintati. Faptul ca eu m-am retras din aceasta asociatie nu inseamna ca voi sta sa improsc pe cineva cu noroi pe forumuri. Insa, controleaza-te pe viitor, pentru ca de obicei nu intorc si celalalt obraz cand cineva ma jigneste.

Considera ca asta a fost prima si singura data si asta din respect pentru ceilalti membrii si pentru ca am crezut, candva, in APEC.

Roxana

#549 EVA the one

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 28 Postari:

Postat 11 May 2010 - 09:23 PM

Pe de-o parte sunt uluita, pe de alta parte imi vine sa si rad de reactiile voastre de oameni prinsi cu chilotii in vine :frusty:

Deja e o jignire modul vostru de a ma trata, asa ca va mai spun doar atat in aceasta seara :

ISA, sa te luminez, desi e f simplu : ti-am (v-am) cerut informatii abia acum fiindca ati spus ca sunteti aproape de final. Daca iti puneam aceste intrebari mai devreme, era normal sa nu fi avut inca un raspuns pt fiecare dintre ele. Acum, insa, faptul ca si tu si beatrice1971 va eschivati complet de la a raspunde unor intrebari simple si firesti, nu mai are nici o scuza si arata ca de fapt nu sunteti deloc aproape de final, ca nu ati stabilit nici macar aspectele importante, deci ... nu ne spuneti adevarul !

beatrice1971, nu am pus o rafala de intrebari, ce termen agresiv folosesti, sunt doar 5 intrebari. Daca puneam vreo 20, atunci mai intelegeam sa spui "rafala". Nici nu v-am cerut luna de pe cer ! Asta inseamna pt. tine cele 5 intrebari normale ale mele ?? Luna de pe cer ?? Daca asa pui problema, atunci e clar ca sunteti in impas real cu asociatia de vreme ce niste raspunsuri la intrebari firesti vi se par luna de pe cer :laugh:

Ati sarit arse amandoaua, cu fel si fel de acuze (ca de ce acum ... , ca unde eram cand..., ca nici la revolutie ..., ca improsc cu noroi, ca n-am simt civic, ca de fapt nu era invitatie la aderare ci doar o informatie :laugh: si cate si mai cate aiureli) in loc sa raspundeti clar si la subiect. Unde vedeti voi noroiul, eu nu stiu. Poate doar la eschiva vostra sa fie, la jocul vostru de glezne, ca astea nu arata prea curat.

Pana acum ati vorbit multe si total pe langa temele ridicate de mine, practic n-ati raspuns la nici una dintre intrebarile mele, ci numai ati contracarat ... de fapt, ce ?? Faptul ca pur si simplu nu aveti raspunsurile solicitate, nu-i asa ? Ce-ar fi, totusi, sa ne spuneti adevarul ? Nu credeti ca ni-l datorati moralmente ? Ascunsul dupa deget si manevrele astea de 2 bani nu va fac cinste deloc si tocmai modul acesta de reactie al vostru ridica mari suspiciuni. Cum e posibil sa nu va dati seama si sa iesiti in fata noastra cu asemenea abureli ?? Chiar credeti ca suntem tampiti si ne puteti aiuri invartind vorbele pe langa subiect ??

Lucrurile nu sunt deloc in regula, asta-i f. clar !! :laugh:

#550 lady_dahlia

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 11 May 2010 - 09:57 PM

Eva, scuza-ma te rog ca mi-am permis sa intervin, insa putina intelegere poate ar fi binevenita in cazul de fata. Sa nu uitam ca nimeni nu este expert in a infiinta o asociatie la nivelul asta, sa nu uitam ca este vorba de membrii care abia acum se cunosc si sa nu uitam ca este vorba de oameni care chiar isi doresc sa schimbe ceva in sistemul asta de rahat.

Parerea mea, daca mi se permite, ca persoana neimplicata in treaba asta, este sa le oferi putin credit si putina sustinere. Si tu si ceilalti colegi ai nostri, contabili. Indiferent ca sunt experti sau nu. Oamenii astia chiar vor sa lupte pentru noi, si da, si pentru ei, evident. Hai sa ii sustinem putin, fie si fara a ne implica prea tare.

Si da, poate ai dreptate. Poate e ceva in neregula. Poate sunt obositi si stresati si nu dau raspunsurile potrivite. Insa tocmai de asta au nevoie de noi, macar sa ii lasam sa-si faca treaba; sa nu le mai punem si noi bete in roate. E pacat sa ii facem NOI sa renunte si nu sistemul, nu?

Imi pari o persoana inteligenta si tocmai de asta am convingerea ca ai inteles exact ce am vrut sa spun!

PS: In primul rand, nu vorbesc din partea asociatiei, e parerea mea personala.
In al doilea rand sper sa nu fiu acuzata ca vorbesc eu cu mine insami...:)

#551 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 11 May 2010 - 10:13 PM

Da Eva,

Ai reusit sa ma convingi ca sint o idealista fraiera. Dar nu ma poti acuza ca am vrut sa fac rau. Acuzatiile tale ca ceva nu e in regula, ca mintim, nu-si au locul. De fiecare data cind am cerut sprijin am primit intrebari si flituri. Cei citiva oameni care au muncit pina acum pentru asociatie au facut-o fara sa pretinda ceva. Eu am scris in statutul postat la inceputul topicului ce cred eu ca trebuie sa faca asociatia. Vad ca nu este de ajuns. Nu puteti accepta ca intr-un act de constituire se pun obiective generale, nu punctuale cum vrei tu. Ce nu-ti convine la obiectivele acelea. Fa tu altele mai bune !!! In ceea ce priveste intrebarea ta cu sediul, ti-am raspuns ca avem sediu, dar cred ca nu esti atit de naiva sa crezi ca de miine va avea secretara, telefon, fax si altele. Nu se poate asta din prima, pt.ca nu sint bani, tocmai de aceea am creat blogul si achizitionam site-ul.
Nu sintem in impas, ci vrem sa atragem cit mai multi membrii fondatori, asta pentru ca am observat ca sint multe sarcini de lucru care trebuie impartite.
In ceea ce priveste lista de membrii asociati te asigur ca nu e publica deci eventualii membrii ceccar nu au de ce sa-si faca griji. Am ajuns chiar la concluzia ca nu trebuie sa fie membrii ceccar intre membrii fondatori, asta ca sa evitam conflicte cu ei.
In ceea ce priveste viitoarele " lupte' cu ceccar pe teme de legislatie te asigur ca asociatia nu ar face nimic sa-si prejudicieze membrii, ci va cauta calea legala si favorabila pentru a iesi din impas.
Tu vrei totul din prima si repede si asta nu se poate. Nu cind lucram cu oameni care sint atit de diferiti.
Deci iti repet ca nu are nimeni nimic de ascuns, sintem in faza in care statutul este gata si mai cooptam membrii fondatori. Nu s-a ascuns nimeni dupa deget cum ai pretins tu. Ce sa ascundem, nu inteleg !!!
Nu vreau sa te conving sa intri in asociatie, nu de asta scriu, ci pentru ca ma acuzi fara sa fiu vinovata de ceva.

Aceasta postare a fost editata de ISA: 11 May 2010 - 10:22 PM

#552 EVA the one

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 28 Postari:

Postat 12 May 2010 - 12:33 AM

In sfarsit, un raspuns mai la subiect, cat de cat !! Dupa ore in sir de vorbe invartite ca la prosti, iata ca apare ceva ce trebuia sa fie de la inceput.

Daca inca mai sunteti in faza de cooptare membri fondatori, iar cei deja cooptati sunt la secret, daca aveti un sediu complet nefunctional si pe care nimeni nu il poate accesa, daca obiectivele punctuale imediate nu sunt inca stabilite, atunci e clar ca NU sunteti aproape de final, asa incat afirmatia voastra precum ca ati fi e falsa, nu-i asa ? Deci cand am zis ca asta e o minciuna faceam e o afirmatie corecta si la locul ei.
De fapt, de la asta a pornit totul, de la ea am cerut informatii firesti si nu le-am primit in timp ce mesajele voastre contineau orice altceva.

Sa concluzionam :

A) nu stim cine sunt membrii fondatori si nici nu vom sti fiindca datele nu sunt publice ca sa nu lezam pe cineva, desi membrii CECCAR nu vor mai fi fondatori !! Deci nu stim pe mana cui ne lasam interesele profesionale, ba mai si platim ca sa nu stim.
B) Ziceti ca statutul e gata, dar nu il postati aici, sa-l vedem si noi. E secret si asta ?
C) Inteleg ca va veti lupta cu CECCAR daca acesta va leza interesele economistilor si contabililor nemembrii CECCAR, am inteles bine ? Si daca se afla care membrii sunt si intr-o barca si in alta, cum ramane ?? Garantati ca datele privind membrii CECCAR din APEC raman confidentiale ? Cum veti asigura asta ?
D) Membrii fondatori speciali sunt si ei la secret, nu ? Ca n-ati suflat o vorba despre ei.
E) Obiectivele concrete nu ni le spuneti, sunt si ele secrete.

In aceste conditii vreti sa va incredintam apararea drepturilor noastre profesionale si culmea nu vi se pare nimic aberant in asta ??

Cand oferi ceva si vrei suport pt ce oferi, ar trebui sa spui asa : asta sunt, asa ma cheama, ma gasesti fizic acolo, concret o sa fac asta pt tine si iti cer atat pt tot ce iti ofer, deci ma consideri capabil sa iti dau ce ti-am promis si ma sustii ?? Ori voi spuneti : nu-ti zic cine sunt, nici cum ma cheama, nici unde ma gasesti fizic, nici ce o sa fac concret (ci numai la modul general), dar te costa atat ca sa sustii si chiar trebuie sa-mi dovedesti ca meriti sa ma sustii asa ca da-mi si CV si explicatii de ce si cum. Aici voi chiar nu vedeti nimic defect ?

Lady dahlia : cred ca nu sunt prea inteligenta daca nu inteleg cu ce le pun eu bete in roate celor de la APEC. Pana acum am stat in banca mea, am avut rabdarea ceruta si am urmarit cuminte desfasurarea evenimentelor, nu am deranjat nici macar cu o remarca, insa azi am vazut ca s-au apropiat de final si de aceea am intrebat ce vroiam sa stiu si credeam ca e deja stabilit, de vreme ce erau pe finish. Eu am avut impresia ca, daca erau aproape de final, mai trebuiau doar sa semneze actele si sa le depuna. Voi ce intelegeti cand cineva va spune ca e aproape gata ceva ?? Intelegeti ca mai are doar 1-2 etape finale de parcurs, nu ca au o multime de probleme nestabilite ferm, corect ? Am deranjat cu intrebarile mele si le-am pus bete in roate fiindca am indraznit sa intreb lucruri firesti ?? Sa ma scuzati !

ISA : nu am cerut sa puneti in statut obiective punctuale, arata-mi unde am zis asta ! Stiu ca nu se procedeaza asa, de aceea am vrut sa imi spuneti voi, concret-concret, nu am cerut sa le puneti in statut !
Tineti destule la secret si nu sunteti transparenti ca identitate persoane, dar spui ca nu aveti nimic de ascuns ! Nu ti se pare ca nu se potriveste realitatea cu afirmatia ta ? NU dati nici un orizont de timp pt accesul la sediu, nu stim cine sunteti, nu stim de unde sa va luam, nici ce obiective concrete imediate aveti si totusi vreti sa aderam la asociatie , chiar cu cotizatie ! Nici aici nu ti se pare nimic defect ??

Cat despre aderarea mea la APEC, sa fiti voi sanatosi !! La ce elemente de atragere prezentati, cu greu veti obtine girul cuiva intreg la minte si ancorat in realitate.

#553 beatrice1971

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 519 Postari:

Postat 12 May 2010 - 01:10 AM

A) Inainte de a cere de la noi adeziuni cu CV, explicatii privind motivele de aderare la asociatie si asteptarile pe care le avem de la ea, cred ca ar trebui ca voi, membrii fondatori, sa ne prezintati toate astea fiindca voi veti fi conducerea asociatiei, cel putin o perioada, deci voi veti decide ce va face asociatia in perioada imediat urmatoare.

- ader din simt civic
- asteptarile mele sunt in primul rand legate de legislatie si de speranta ca o vom putea corecta,
- imi doresc sa putem schimba atitudinea functionarilor publici si implicit de a stopa umilintele la care sunt supusi contabilii

In alta ordine de idei, au fost persoane care ne-au trimis CV-ul fara a le cere explicit acest lucru. Li s-a parut ca fiind un fapt normal. Nu stiu ce-ti imaginezi ca am putea face cu aceste documente pe care le-am solicitat, in afara de a le centraliza si de a le atasa la dosarul viitoarei asociatii

Ne invitati sa aderam si sa va platim o cotizatie de 100 ron/an fara sa stim cine sunteti voi, ce sunteti profesional

Te rog reciteste ce am scris in posturile anterioare. Doar daca esti lipsita de bunavointa nu intelegi.
Evident ca in momentul in care am fi fost cu documentele oficiale de infiintare in mana v-am fi adus la cunostinta si identitatea noastra prin intermediul (deocamdata) al blogului. Nu vad de ce ar trebui sa-mi postez acum datele personale pe forum. Apropo, nickname-ul meu este prenumele meu real. Tu poti spune acelasi lucru despre al tau?
Despre mine pe scurt:
Am 39 ani. Sunt absolventa a Universitatii Politehnice Bucuresti, a Academiei de Studii Economice Bucuresti (invatamant de 4ani), a unui Master tot in cadrul ASE, cursurile nu le mai mentionez (vreo 4-5), nu sunt membru CECCAR, casatorita, doi copii. Lucrez in contabilitate de 11 ani, angajat numai in sistemul privat, cu 8ore/zi.

de unde va putem lua
deocamdata de pe blog sau de pe forum; depinde si de nivelul implicarii voastre ulterioare; ca membru asociat vei dispune de datele mele de contact; ca membru simpatizant probabil ca ne vom conversa doar prin intermediul blogului;

unde aveti sediul,
probabil ca nu ne vom permite mult timp un sediu adevarat; avem un sediu doar pe hartie, dar daca nu ai fi citit doar printre randuri discutiile care s-au derulat aici de-a lungul timpului, ai fi stiut asta

la ce nr. de telefon raspundeti sau raspunde cineva la asociatie
Pana nu va exista un sediu adevarat nu cred ca este corect sa vorbim de disponibilitate telefonica;
Asociatia are doua adrese de e-mail pe care le puteti folosi pentru a ne transmite info sau propuneri de modificari legislative. Cei care au fost cu adevarat interesati si au dorit sa ne sprijine in demersurile pe care le vom face, si-au aratat disponibilitatea prin e-mailuri. Vrei sa-ti zic cati s-au aratat interesati sa sprijine? Te las sa-ti imaginezi! Se pare ca de muncile neplatite nu este interesata prea multa lume. Asta ca sa intelegi revolta mea impotriva lipsei de simt civic.

B) De asemenea, ar trebui sa ne prezentati forma finala a statutului, ca sa vedem si noi la ce aderam pana la urma.
Cu siguranta ca va fi prezentata si forma finala a Statutului. Nu stiu cand va fi momentul, inainte sau dupa infiintare. Adeziunile in opinia mea personala, in momentul acesta nu pot fi decat cu titlu informativ. Nu cred ca o adeziune are o valoarea juridica daca nu exista la dosarul asociatiei exemplarul original, cel cu semnatura in original

C) As mai vrea o lamurire fiindca nu e deloc clar care va fi pozitia asociatiei in legatura cu CECCAR. Inteleg f. bine ca nu vreti sa va substituiti lui si sunt de acord cu asta, dar daca mai da vreo modificare de lege care va afecta economistii si contabilii simpli, atunci ce veti face ??

Va veti lupta cu el, direct sau indirect ?? Intreb asta pt. ca, in cazul in care va veti lupta, pt. membrii CECCAR din asociatie exista riscul de a fi sanctionati de catre CECCAR pe baza codului lor etic,
deci cum ii protejati pe acestia ??

Datele privind membrii fondatori sunt publice si se pot identifica persoanele asa ca e un risc asumat, dar ceilalti membrii asociati care sunt si membrii CECCAR cum sunt protejati ?

Cum va asigurati ca nu vor exista scurgeri de informatii care sa le puna in pericol toata munca depusa ca sa ajunga experti sau contabili autorizati, sa le riste PFAurile, firmele de conta, chiar joburile daca CECCAR ii exclude ?

Iar daca nu va veti lupta cu CECCAR cand lezeaza dreptul la munca al celorlalti actori de pe piata serviciilor contabile, atunci cum si cat mai reprezentati interesele celor care nu sunt membrii CECCAR si care au tot fost abuzati de reglementarile lui ?

Conform ultimelor discutii s-a ajuns si la varianta de a nu exista membrii ceccar printre membrii fondatori. Parerea mea este ca activitatea asociatiei ar trebui sa fie separata in aceasta situatie in care ne aflam, membrii ceccar si economisti/contabili. Eu vad munca in echipa pe legislatie si separat in actiuni de genul acesta. Nu stiu daca CECCAR are dreptul sa puna in carca ceccar-istilor membrii APEC, actiunile celor care nu sunt membrii ceccar. Ne dam mana pentru un interes comun si ne separam temporar pe proiectele in care interesele nu mai coincid. Suna absurd? Se studiaza inca aspectele legale si etice referitoare la aceste aspecte.
Mai mult de atat nu pot raspunde la aceste intrebari.

D) Spuneti ca ati intarziat atat de mult fiindca ati vrut sa cooptati membrii fondatori speciali, macar ati reusit ? Din ce arie sunt acestia, cine sunt ei ? Ca sa stim de ce am asteptat atata, daca asta ziceti ca e motivul.

S-a transmis ca motivul principal al intarzierii au fost dead-line-urile fiscale si apoi dorinta de a coopta si membrii fondatori cu influenta.
Nu sunt in masura sa divulg aici numele acestora. Conform celor precizate mai sus, este posibil ca pana la final sa nu mai aiba calitatea de membrii fondatori.

E) Si o ultima intrebare pe care am observat ca a mai pus-o lumea aici : deci, concret-concret, care sunt obiectivele imediate, cele pe termen mediu si cele pe termen lung, daca le aveti stabilite si ar trebui sa le aveti de vreme ce spuneti ca sunteti "aproape de final" ?? As vrea sa stiu mai ales de ce va veti apuca imediat dupa infiintare, la modul “primele obiective sunt : modificarea art… din legea …, a procedurii … din ord. … “ sau ce veti face.

Modificari legislative sunt multe de facut. Daca nu va exista ceva foarte presant, probabil ca vom alege la intamplare 3 sau mai multe sau doar unul(in functie de numarul membrilor care-si vor arata disponibilitatea ... PE GRATIS ). Nu vom putea sa lucram in acelasi timp la 10modificari. Modificarea nu inseamna numai prelucrarea textului. Inseamna intalniri repetate cu persoane din MFinante, inseamna lobby, sustinere politica, inseamna iesiri in presa, in TV, etc.

Nu va suparati, dar toate aceste intrebari sunt perfect normale si de aceea cred ca toti am vrea sa stim raspunsul cinstit si fara ocolisuri, e normal sa va putem contacta direct si fara probleme nu doar virtual ci si la un sediu, la telefon, mai ales ca [u]o sa va dam si niste bani [/u]!

Veti face ceva in folosul nostru pt. cotizatiile pe care le vom plati sau doar ne cumparam iluzii ?
[/quote]

Eu nu vreau sa vand nimic!!!! Nu am nevoie de bani, nu am nevoie de sediu. Veniti fratilor ca membri simpatizanti! Ajutati! Pierdeti nopti in discutii parca nesfarsite cateodata! Cititi legislatia si faceti adnotari pentru articolele buboase. Dati-le deoparte si veniti cu propuneri de modificare si promovare ale acestora. Cine va tine departe de toate acestea? Retin doar cateva nume ale celor care s-au agitat pe aici. Restul doar s-au uitat din umbra, precum Eva, sau au postat doar o data, precum majoritatea sau doar au carcotit si sabotat initiativa.

[quote name='EVA the one' post='225658' date='May 11 2010, 10:23 PM']beatrice1971, nu am pus o rafala de intrebari, ce termen agresiv folosesti, sunt doar 5 intrebari. Daca puneam vreo 20, atunci mai intelegeam sa spui "rafala". Nici nu v-am cerut luna de pe cer ! Asta inseamna pt. tine cele 5 intrebari normale ale mele ?? Luna de pe cer ?? Daca asa pui problema, atunci e clar ca sunteti in impas real cu asociatia de vreme ce niste raspunsuri la intrebari firesti vi se par luna de pe cer :frusty:

Pana acum ati vorbit multe si total pe langa temele ridicate de mine, practic n-ati raspuns la nici una dintre intrebarile mele, ci numai ati contracarat ... de fapt, ce ?? Faptul ca pur si simplu nu aveti raspunsurile solicitate, nu-i asa ? Ce-ar fi, totusi, sa ne spuneti adevarul ? Nu credeti ca ni-l datorati moralmente ? Ascunsul dupa deget si manevrele astea de 2 bani nu va fac cinste deloc si tocmai modul acesta de reactie al vostru ridica mari suspiciuni. Cum e posibil sa nu va dati seama si sa iesiti in fata noastra cu asemenea abureli ?? Chiar credeti ca suntem tampiti si ne puteti aiuri invartind vorbele pe langa subiect ??

Lucrurile nu sunt deloc in regula, asta-i f. clar !! :laugh:[/quote]

Daca intrebarile albastrite mai sus nu reprezinta o rafala, inseamna ca vorbim limbi diferite. Sunt 5 puncte intr-adevar dar mult mai multe intrebari.
Nu vrei mai bine sa-ti canalizezi energia si cunostintele catre lupta cu SISTEMUL si nu cu APEC?

Am zis ca revin, in postarea anterioara am raspuns atat cat timpul mi-a permis. Am un copil de 1 an care dupa ce vin de la servici ma ia de proaspata. Nu pot lucra cu el in brate, chiar nu pot! am incercat....
De ce ti-as datora eu, personal, ca potential membru fondator APEC, ceva moralmente? Ma simt datoare cu explicatii poate fata de membrii conta.ro care s-au implicat in proiect, cei care au aratat ca le pasa. Tu nu ai nici o calitate. De unde stiu ca esti contabil sau doar o alta bagatoare de seama? Nu ai postari pe conta.ro deci in opinia mea nu ai nici o calitate. Cu toate acestea m-am obosit sa-ti raspund pentru ca asa am promis astazi.
Despre jignirile pe care mi le-ai adus: no comment! si nici nu vreau sa ma gandesc prea mult la ele pentru ca ar putea sa-mi para rau ca mi-am pierdut atata timp ca sa-ti raspund.

Beatrice

PS- acum vad ultimul tau post si as mai avea de adaugat urmatoarele:
In opinia noastra, suntem aproape de final, avand in vedere cate s-au intamplat si cate au fost de parcurs pana aici.
In opinia ta, de persoana NEIMPLICATA, finalul e departe.

Aceasta postare a fost editata de beatrice1971: 12 May 2010 - 01:19 AM

#554 EVA the one

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 28 Postari:

Postat 12 May 2010 - 01:44 AM

OOO, vai de mine, iti multumesc cu plecaciune ca ai binevoit sa raspunzi "viermelui neimplicat" care sunt eu, in nemernicia mea :laugh:

Deci, toti cei care va ganditi sa aderati la APEC, daca nu v-ati implicat pana acum, stiti ce aveti de facut : ciocu' mic si pas de aici, ca avem purici ! Cum sa ne permitem noi, potentiali aderenti la APEC cu sau fara cotizatii (dar mai ales cu) sa cerem ceva informatii inainte de a adera, ca sa stim unde ne bagam si pen' ce ?? Unde ne trezim, sa deranjam capetele luminate care lucreaza in folosul nostru, gandaci nerecunoscatori ce suntem ?? :frusty:

#555 lady_dahlia

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 9 Postari:

Postat 12 May 2010 - 03:16 AM

Deci este incredibil ceea ce citesc aici! Si cred eu ca s-au depasit demult granitele bunului simt.

Eva, tu te intrebi vreodata de ce are lumea o parere atat de proasta despre contabili? Pentru ca se pare ca ne place tigania si spalatul rufelor in public, printre altele. Domnisoara draga, astfel de discutii si acuze, daca tu consideri ca ai dreptate se fac in particular, nu in public. Si nu, nu vreau sa aud replica "este un forum public". Nu aici ar trebui sa ne spalam sosetele murdare.

Daca tu consideri ca au gresit cu ceva sau nu te-au informat asa cum iti doreai, ia legatura cu membrii fondatori si cere-le lamuriri IN PARTICULAR!

Acum, legal vorbind, nu are nimeni, absolut nimeni nici o obligatie, sa posteze statutul pe forum. Nu are nimeni nici o obligatie sa vina si sa dea explicatii pentru ca apoi sa fie luat la suturi. Daca vrei sa consulti statutul, parerea mea e ca ar trebui sa trimiti un e-mail la APEC si sa soliciti asta. Vrei sa stii cine sunt membrii fondatori si unde este sediul? Asteapta pana la infiintarea Asociatiei si apoi consulta Registrul National al Persoanelor Juridice fara scop patrimonial. Registrul este public si poate fi consultat in urma achitarii unei taxe. (Neoficial, am rugamintea daca vei vrea sa consulti acest registru sa nu faci si acolo scandalul facut aici cand va veni vorba sa platesti. Nu de alta, dar totul costa, inclusiv informatiile). Nu are nimeni nici o obligatie sa-ti dea detaliile astea pe un forum public. S-a facut o informare si atat. Se presupune ca daca mai ai nevoie de orice detalii, iei legatura cu asociatia sau cu membrii fondatori, in cazul de fata. Esti de acord cu mine? Ai fost informata ca proiectul inca nu a murit si este pe ultima suta de metri. Detaliile, repet, se cer si se obtin in particular, nu aici.

Si hai sa o luam altfel, domnisoara! Stii ce costuri sunt pentru a infiinta o asociatie? Si nu vorbesc aici de patrimoniu, ci de celelalte care se pierd undeva pe drum in ochii tuturor. Stii despre ce munca e vorba? Stii in ce vor sa se bage? Nici nu are importanta daca vor reusi sau nu ce si-au propus. De admirat si de respectat este faptul ca efectiv incearca sa schimbe ceva. In loc sa-ti consumi energia, de care vad ca nu duci lipsa (cel putin in mediul virtual) criticand si lovind in colegii tai, nu mai bine ai incerca sa le iei in serios munca? Si nu, nu-mi insulta inteligenta si nu-mi spune ca asta ai dorit sa faci. Stiu sa citesc printre randuri si am facut-o inca de la primul tau mesaj, deci nu incerca sa imi arunci in fata bunele tale intentii, ca nu tine.

In concluzie, draga mea, expert contabil sau nu, prea putin conteaza lucrul asta, nu esti demna de meseria asta. Expresii ca ale tale le aud in piata nu intr-un mediu presupus profesional. Ca un sfat personal, revizuieste-ti atitudinea si comportamentul pentru ca faci de rusine profesia contabila.

PS: Inca vreau sa presupun ca efectul primaverii este de vina, in cazul tau. Asa ca, te rog, nu ne dezamagi pe toti cei care intram aici in scop profesional mai mult decat ai facut-o deja, raspunzand la acest post. Lasa-ma sa-mi para rau ca te-am judecat gresit si sa-mi cer eu scuze!

O zi frumoasa!

Aceasta postare a fost editata de lady_dahlia: 12 May 2010 - 03:19 AM

#556 gigi

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 157 Postari:

Postat 12 May 2010 - 06:13 AM

aici e un deghizat(mascarici) in femeie, membru cecar si ccf, care face pe inteligentu. ce panorama.

#557 beatrice1971

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 519 Postari:

Postat 12 May 2010 - 07:46 AM

Nu gigi, atitudinea nu are legatura cu, calificarea. Asta denota altceva ....

#558 svaiter

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 27 Postari:

Postat 12 May 2010 - 08:48 AM

Domnule, da ce chef de vorba au unele persoane.
Acest topic a fost creat pentru a cere diferite pareri ( asa cred eu.)
Cine are retineri cred ca e bine sa astepte infiintarea asociatiei, cind se vor publica , cred eu, toate datele definitive: statut, organe de conducere, sedii, etc.
Si atunci poate fiecare sa analizeze daca merita sau nu sa se inscrie in aceasta asociatie.
Nu cred ca unul din obiective sa fie 'lupta' impotriva CECCAR, dar nici sa nu ne lasam calcati in picioare de acest organism care se crede gestionarul profesiei de contabil din Romania.
In fond nu vrem decit sa ni se respecte dreptul la munca, drept prevazut si in constitutie.
Iar membrii ceccar isi au interesele deja reprezentate, nu vad de ce s-ar inscrie in aceasta asociatie.
Nu ca as fi impotriva lor, dar nu vad motivele pentru care s-ar inscrie.
Va urez succes in continuare.

#559 criscont

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 12 Postari:

Postat 12 May 2010 - 10:14 AM

A) Inainte de a cere de la noi adeziuni cu CV, explicatii privind motivele de aderare la asociatie si asteptarile pe care le avem de la ea, cred ca ar trebui ca voi, membrii fondatori,.............

Consider ca EVA are dreptate ; ne cereti o scrisoare de intentie dar cred ca trebuie sa ne prezentati si voi intentiile ; asteptam cu interes

#560 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 12 May 2010 - 10:21 AM

De intentii discutam de 28 de pagini, dar vad ca nu multi vor sa le vada. Oricum asociatia se va infiinta, ca vor sau nu unii. De altfel asociatia nu va mai comunica nimic pe forumuri pina la infiintare. Aveti adrese de mail, blogul, care se va actualiza frecvent si asta este. Daca atunci cind vom fi infiintati veti considera ca vreti sa aderati, bine, daca nu, nu. Pina acum membrii existenti au muncit si au contribuit material fara sa-si puna problema ca vor primi ceva in schimb. Rezultatele se vor vedea , dar nu asa de repede cum vor unii. Cine vrea cu adevarat sa stie ceva despre APEC are unde sa se informeze.

Aceasta postare a fost editata de ISA: 12 May 2010 - 10:27 AM

Similar Topics Collapse

32 useri citesc topicul

0 membri, 32 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL