Am o firma care vinde coduri de reincarcare pentru telefoane mobile, de diverse valori prin terminal PAYZONE. De exemplu vine un client si vrea sa-si reincarce creditul de pe telefonul mobil cu 4 EUR. Firma listeaza de la terminal codul de reincarcare si incaseaza de la client contravaloarea reincarcarii si emite bon fiscal acestuia. Dupa o serie de astfel de tranzactii firma PAYZONE emite o factura cu toate reincarcarile dintr-o anumita perioada, grupate dupa valoare (de ex Orange 4 EUR sau Vodafone 4 EUR), iar la sfarsitul facturii este trecut comisionul ce se cuvine firmei trecut cu minus care diminueaza val facturii (baza si TVA).
Aceasta factura ulterior se achita la PAYZONE.
Cum tratam vanzarea acestor coduri de reincarcare si ulterior emiterea facturii de catre PAYZONE.
Pana acum am crezut ca in facturi sunt trecute cartele care exista fizic si sunt in stoc la firma. Le tratam ca si marfurile.
Dar in ultima luna am vazut ca in raportul de gestiune apare stocul cu minus si atunci mi s-a spus ca sunt vandute coduri de reincarcare care ulterior se achita la PAYZONE.