Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Vanzare coduri reincarcare telefoane prin PAYZONE - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Vanzare coduri reincarcare telefoane prin PAYZONE

3 replies to this topic

#1 axente

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 14 Postari:

Postat 22 April 2010 - 07:51 PM

Am o firma care vinde coduri de reincarcare pentru telefoane mobile, de diverse valori prin terminal PAYZONE. De exemplu vine un client si vrea sa-si reincarce creditul de pe telefonul mobil cu 4 EUR. Firma listeaza de la terminal codul de reincarcare si incaseaza de la client contravaloarea reincarcarii si emite bon fiscal acestuia. Dupa o serie de astfel de tranzactii firma PAYZONE emite o factura cu toate reincarcarile dintr-o anumita perioada, grupate dupa valoare (de ex Orange 4 EUR sau Vodafone 4 EUR), iar la sfarsitul facturii este trecut comisionul ce se cuvine firmei trecut cu minus care diminueaza val facturii (baza si TVA).
Aceasta factura ulterior se achita la PAYZONE.
Cum tratam vanzarea acestor coduri de reincarcare si ulterior emiterea facturii de catre PAYZONE.

Pana acum am crezut ca in facturi sunt trecute cartele care exista fizic si sunt in stoc la firma. Le tratam ca si marfurile.
Dar in ultima luna am vazut ca in raportul de gestiune apare stocul cu minus si atunci mi s-a spus ca sunt vandute coduri de reincarcare care ulterior se achita la PAYZONE.

#2 GEORGE NEAGU

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 271 Postari:

Postat 22 April 2010 - 10:00 PM

Ca pe niste servicii prestate pentru care dai bon de la casa de marcat cand dai si hartia cu acel cod la client.Deci ai venitul din care deduci tva. Cand vine factura , o inregistrezi ca o cheltuiala, si cu tva aferent. Diferenta e acel comision care va ramane. Succes.

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 09 May 2010 - 08:55 AM
eliminare citare inutila

#3 imagegrup

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 29 Postari:

Postat 06 May 2010 - 04:14 PM

CRED CA CEVA NU AM INTELES....in aceeasi situatie sunt si eu....
deci....factura care vine o trec pe cheltuiala?pe ce cont??
si produsele vandute...adica codurile....le trec ca venituri din prestari servicii? si comisionul?venituri din sconturi obtinute sau ce cont?? please help...e o situatie cu care ma confrunt de multa vreme si eu am adoptat alta varianta..poate nu e cea corecta....

Aceasta postare a fost editata de Otilia Alupei: 09 May 2010 - 08:56 AM
eliminare citare inutila post anterior

#4 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 09 May 2010 - 01:45 AM

La acest tip de actvitate , eu merg pe prestari servicii la vanzare ( cont 704, cu cod dinstinct pe raportul Z ), si ma inregistrez pe cheltuiala cu factura de la furnizor ( cont 628, prestari servicii sau am mai vazut si 626 cu analitic dinstinct).
Si te rog ca in viitor sa nu mai citezi mesajele anterioare decat daca e absolut necesar , deoarece fac dificila citirea postari , si pe langa ca nu e regulamentar eu prsonal am iesit de 2 ori inainte sa raspund ( deoarece m-a plictisit citirea mesajului anterior si nu am mai citit intrebarea dumneavoastra )

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL