Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Contabilitate financiara - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Contabilitate financiara

5 replies to this topic

#1 Contabila in devenire

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 03 May 2010 - 05:04 PM

Sincer ma bucur ca va cunosc pe acest site deoarece am posibilitatea sa invat mult de la voi. :frusty: multa bafta in continuare. Sper sa intru mai des ca sa pot fi la curent cu toate lucrurile ce se intampla pe aici.

#2 Contabila in devenire

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 03 May 2010 - 05:19 PM

Buna contabililor !!! Am o intrebare . Sunt in anul I la contabilitate si informatica de gestiune dar am o intrebare. Cand imi pot da seama ca un cont care este bifunctional este de activ sau de pasiv. Sper ca imi puteti raspunde.

#3 Contabila in devenire

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 03 May 2010 - 05:49 PM

Sper sa imi raspundeti, ca am unele lucruri care nu le-am inteles de la facultate si sper sa mi le lamuresc aici :*

#4 leu50

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 646 Postari:

Postat 07 May 2010 - 02:16 PM

In mare. Conturile de activ sunt acele conturi in care sunt evidentiate mijloacele economice in materialitatea lor adica: mijlocele fixe , casa, banca, stocurile, creantele, cheltuielile, iar cele de pasiv reprezinta mijloacele economice dupa sursele de provenienta, adica:obligatiile de orice fel- furnizori, decontari, imprumuturi, capitaluri, rezerve,venituri, iar cele bifunctionale sunt unele conturi :de decontari, de diferente.

#5 ContabMind

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 17 December 2010 - 01:43 PM

Exemplu : 456Decontari cu actionarii privind capitalul (A/P)

1) Cand se subscrie capitalul social apare o CREANTA fata de actionari (acestia trebuie sa "dea bani" sa zicem societatii ... asa cum se inampla atunci cand dai marfa clientilor). In aceasta situatie 456 este de ACTIV

456 (A+) = 1011 (P+)
apoi cand se incaseaza banii

5121 (A+) = 456 (A-)
1011 (P-) = 1011 (P+)

2) Cand se restituie capital actionarilor apare o DATORIE a societatii fata de actionari. 456 este de PASIV

1012 (P-) = 456 (P+) [creste datoria]
apoi cand se dau banii actionarilor
456 (P-) [scade datoria] = 5121 (A-)

#6 Mares Stefan

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 526 Postari:

Postat 17 December 2010 - 01:59 PM

Vezi postareaContabMind, la Dec 17 2010, 02:43 PM, a spus:

Exemplu : 456Decontari cu actionarii privind capitalul (A/P)

1) Cand se subscrie capitalul social apare o CREANTA fata de actionari (acestia trebuie sa "dea bani" sa zicem societatii ... asa cum se inampla atunci cand dai marfa clientilor). In aceasta situatie 456 este de ACTIV

456 (A+) = 1011 (P+)
apoi cand se incaseaza banii

5121 (A+) = 456 (A-)
1011 (P-) = 1012 (P+)

2) Cand se restituie capital actionarilor apare o DATORIE a societatii fata de actionari. 456 este de PASIV

1012 (P-) = 456 (P+) [creste datoria]
apoi cand se dau banii actionarilor
456 (P-) [scade datoria] = 5121 (A-)

Mi-am permis să corectez ceea ce am bolduit din spusele dvs.
În rest, asemenea conturi ...ca 456 ... sunt bifuncționale! Ca și 121 sau 117 , etc.
Care-i speța ?! Întrebarea ?!

Aceasta postare a fost editata de Mares Stefan: 17 December 2010 - 02:02 PM

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL