Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
declaratia 112 / 2011 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 17

Salt la continut

declaratia 112 / 2011

747 replies to this topic

#321 ConDor

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 51 Postari:
  • Interests:muzica

Postat 15 February 2011 - 05:19 PM

Vezi postareaConban, la Feb 15 2011, 02:27 PM, a spus:

Nu inteleg ce "manevra" vrei tu sa faci.. :smile:
Si eu folosesc acelasi program de salarii ca si tine (din pacate.. :smile: ) si banuiesc ca vrei sa obtii PDF-ul cu XML atasat pentru depunere... :thumbup:
Asa cum ai observat, daca ai ultima versiune, programul e capabil sa genereze automat Xml-ul...care apoi trebuie validat cu Softul de la Anaf..si abia apoi obtii in cazul unei validari corecte fisierul PDF cu XML atasat..(ceea ce nici eu inca nu am reusit.. :laugh: )
Gasesti pasii pt validare la ei pe site..ca la telefon degeaba suni... :laugh:

Am si o intrebare...Care e ultima versiune a Softului pentru validarea XML-ului???
Am una si da urmatoarea eroare...desi totul ar trebui sa fie ok..

E: validari globale
Creanta 02. Contributia individula de asigurari sociale retinuta de la asiguati diferita de suma calculata
eroare regula: A21.2 (pt. codOblig=412): suma introdusa (190) = suma calculata conform regulii (189)

Nu e nicio manevra, alte programe de salarii (mai putin "titrate" decat Cielul) genereaza si un fisier xml ce poate fi importat apoi cu pdf-ul ANAfului, solutie mult mai simpla si eficienta decat cea care implica folosirea softului Java.
Am recurs pana la urma la validarea cu softul J dar, la fel ca la tine, imi afiseaza un tip de eroare asemanator, legat de regula A21.1. Aceasta eroare imi apare la toate firmele la care am incercat pana acum generarea declaratiei cu Ciel-ul, chiar firme cu un singur salariat, la care nu se pune problema vreunei erori de introducere a datelor in programul de salarii. O fi din cauza Ciel-ului (cam rusinos, la banii dati pe actualizari), sau trebuie sa ne luam atestat de informaticieni ca sa folosim programele?

#322 rosebud

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 110 Postari:

Postat 15 February 2011 - 07:15 PM

Vezi postarearosebud, la Feb 15 2011, 02:31 PM, a spus:

am o problema cu validarea formularului situatia este in felul urmator:
dupa ce validez formularul imi scrie ca este validat cu succes apoi introduc semnatura, se salveaza si dupa aceea imi apar urmatoarele erori
luna_r validate failed
an_r validatea failed tot asa si cu den, caen si cif.
A mai patit cineva asa , am incercat sa sterg semntura si sa reiau procedeul dar tot aceeasi erori imi apar.
Va multumesc daca ma puteti lumina.

Nu a mai patit nimeni asa, sunt singura? Sau nu ati inceput inca depunerea? Mentionez faptul ca nu mi apare nici un fisier cu erori asa cum mentioeaza ei .

#323 Vitezistu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 74 Postari:

Postat 15 February 2011 - 08:00 PM

Vezi postarearosebud, la Feb 15 2011, 07:15 PM, a spus:

Vezi postarearosebud, la Feb 15 2011, 02:31 PM, a spus:

am o problema cu validarea formularului situatia este in felul urmator:
dupa ce validez formularul imi scrie ca este validat cu succes apoi introduc semnatura, se salveaza si dupa aceea imi apar urmatoarele erori
luna_r validate failed
an_r validatea failed tot asa si cu den, caen si cif.
A mai patit cineva asa , am incercat sa sterg semntura si sa reiau procedeul dar tot aceeasi erori imi apar.
Va multumesc daca ma puteti lumina.

Nu a mai patit nimeni asa, sunt singura? Sau nu ati inceput inca depunerea? Mentionez faptul ca nu mi apare nici un fisier cu erori asa cum mentioeaza ei .

Verifica ce versiunea de Adobe folosesti, trebuie sa fie mai mare de 8.2, recomandat totusi sa folosesti o versiune mai noua, cel putin 9.

#324 Vitezistu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 74 Postari:

Postat 15 February 2011 - 08:07 PM

Vezi postareamt2007, la Feb 15 2011, 03:57 PM, a spus:

@michi dtru

cum partea de cifre ....in cazul meu 772-2011 sau doar 772 , poti sa exemplifici ?

O declaratie se cauta pe siteul ANAF in functie de canalul de depunere:

- daca s-a depus pe internet atunci la cautare se foloseste indexul de incarcare si CUI-ul

-daca s-a depus la ghiseu atunci la cautare se foloseste numarul de inregistrare primit la ghiseu sub forma FTMTIMA-772-2011 si CUI-ul . Daca la ghiseu primiti ceva de genul FTMTIMA-772-11.02.2011 folositi doar anul nu toata data.

#325 rosebud

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 110 Postari:

Postat 15 February 2011 - 08:28 PM

Verifica ce versiunea de Adobe folosesti, trebuie sa fie mai mare de 8.2, recomandat totusi sa folosesti o versiune mai noua, cel putin 9.

Versiunea mea este 8.2. Daca este o versiune mai noua nu merge.Mersi totusi de raspuns.

#326 ari

Nou

• Members
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 15 February 2011 - 09:43 PM

:thumbup:

#327 rodia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 114 Postari:

Postat 15 February 2011 - 09:45 PM

Pentru un salariat care are 2 contracte de munca cu timp partial la acelasi angajator am inteles ca in 112 acestea se trec la sectiunea B.
Dar cand se face validarea apare eroarea de genul ca acelasi cnp este introdus de 2 ori la aceeasi sectiune.
Cum se procedeaza in acest caz, va rog! :thumbup:

#328 ari

Nou

• Members
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 15 February 2011 - 09:51 PM

va rog daca ma puteti ajuta cum se cmpletaza in decl 112 pentru remunaratia administratorului cu contract de mandat, societate pe actiuni care este si pensionar, nu mai doreste retinerea cas-ului? societatea mai este obligata sa vireza 20.8% ? nu este obitiune fata cas, sa-l incadrez la contaracte civile?si sa depun decl 100, si in 112 doar cass. :thumbup:

Va multumesc.

#329 steluta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 187 Postari:
  • Interests:dezvoltare profesionala

Postat 15 February 2011 - 10:18 PM

Vezi postareahd56fox, la Feb 11 2011, 05:01 PM, a spus:

Vezi postareasteluta, la Feb 11 2011, 10:44 AM, a spus:

Buna,
Am introdus in sectiunea C venituri de proprietate intelectuala. CAS si Somaj s-au calculat bine. Intampin dificultati in a introduce impozitul aferent acestor venituri. Daca merg direct la adauga creanta, imi da voie sa introduc dar la validare imi da erori spunandu-mi ca aceasta creanta nu se regaseste in nomenclator. Va rog sa imi spuneti daca ati intampinat astfel de dificultati si cum ati rezolvat. Multumesc,

Sper ca ai introdus la creanta 28 (611) nu la 1(602). Acolo se introduc cei din sectiunea C
Da. Multumesc asa am trecut
steluta

#330 Vitezistu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 74 Postari:

Postat 15 February 2011 - 11:44 PM

Am facut un tutorial in care explic pas cu pas cum se foloseste softul de Validare XML si creare fisier PDF
Sper sa fie de ajutor -->> Fisier atasat  Tutorial_folosire_Soft_de_validare_D112.pdf   403.61K   395 downloads :thumbup:

#331 marius b

Nou

• Members
  • Pip
  • 2 Postari:

Postat 16 February 2011 - 08:00 AM

foarte bun tutorialul pe intelesul tuturor si la obiect.

#332 michi dtru

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 276 Postari:

Postat 16 February 2011 - 08:31 AM

Pentru mt2007

Scuze pentru intarziere:
- eu am primit ca numar de inregistrare: FMBBUC1-3745725-2011.
- pe site Anaf am introdus doar partea de cifre 3745725 si cui-ul firmei.

De la sectorul 1 inca nu am primit niciunfel de reicpisa pentru declaratia depusa vineri dimineata, insa de la Contribuabili mijlocii am primit in cateva ore de la depunere.
mdtru

#333 cristina5859

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1152 Postari:

Postat 16 February 2011 - 08:37 AM

Multumim pentru tutorial, Vitezistu :thumbup: ....este foarte bun pentru noi, cei care nu ne pricepem la informatica !
Imaginatia este mai importanta decat cunoasterea. Cunoasterea este limitata, imaginatia inconjoara lumea .

#334 mt2007

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 71 Postari:

Postat 16 February 2011 - 09:13 AM

pt. vitezistu si michi dtru

va multumesc , am reusit ieri dupa amiaza sa listez recipisa
asa am introdus : FTMTIMA-772-2011 si binenteles CUI (am depus la ghiseu nu online)

#335 suciugeorgeta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 33 Postari:

Postat 16 February 2011 - 09:29 AM

Oameni buni ,puteti introduce la verificare starea declaratiei doar numarul acela din mijloc fara litere si data, apoi CUI si gata. :thumbup:

#336 RamonaA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 16 February 2011 - 11:04 AM

Vezi postareasteluta, la Feb 11 2011, 12:21 PM, a spus:

Vezi postareaRamonaA, la Feb 11 2011, 12:08 PM, a spus:

Buna,
Am introdus in sectiunea C venituri de proprietate intelectuala. CAS si Somaj s-au calculat bine. Intampin dificultati in a introduce impozitul aferent acestor venituri. Daca merg direct la adauga creanta, imi da voie sa introduc dar la validare imi da erori spunandu-mi ca aceasta creanta nu se regaseste in nomenclator. Va rog sa imi spuneti daca ati intampinat astfel de dificultati si cum ati rezolvat. Multumesc,

Buna Steluta,

In cazul in care iti da eroare la validare creanta impozit drepturi de autor..etc, cel mai probabil nu ai ultima varianta de program.
In variantele mai vechi si eu am avut o situatie similara, insa pe cea mai noua varianta, totul a fost in regula si fara erori.

Am si eu o intrebare legat de CAS-ul de la drepturile de autor: cf legii (care din cate am verificat eu nu s-a schimbat din acest punct de vedere), baza de calcul pentru CAS dr autor este venitul brut diminuat cu 20%; programul 112 nu imi permite sa modific aceasta suma manual (baza plafonata), iar solutia pe care am urmat-o eu a fost ca in titul de creanta CAS drepturi autor sa trec pe langa suma datorata (care se completeaza automat) si suma deductibila, astfel incat sa ajung la suma de plata care s-a virat.

Tu cum ai procedat in acest caz?
Multumesc anticipat pentru lamuriri

Am procedat la fel pentru drepturile de proprietate intelectuala cu impozitare 10% conform contractelor, iar la cele cu 16% ca impozit am trecut suma bruta. Multumesc pentru raspuns, acum incerc din nou pe o varianta noua de program.

Buna Steluta,

Tu ai vrut vreo eroare la validarea declaratiei cu softul J? te intreb pentru ca la mine imi da exact eroare pe contributia CAS drepturi de autor.

Multumesc

#337 steluta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 187 Postari:

Postat 16 February 2011 - 12:00 PM

Vezi postareacr1st1na, la Feb 8 2011, 02:05 PM, a spus:

ms ptr. raspuns dar nu ma satisface :) EU VREAU SA LISTEZ, asa ca ......mai astept raspunsuri, nu se poate lista?...asta stiu ca nu cer ......
Instaleaza PDF Java si verifici xml-ul atasat declaratiei unice si apoi poti si lista "necolorat"
steluta

#338 steluta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 187 Postari:

Postat 16 February 2011 - 01:38 PM

Vezi postareaRamonaA, la Feb 16 2011, 11:04 AM, a spus:

Buna,

Buna Steluta,

In cazul in care iti da eroare la validare creanta impozit drepturi de autor..etc, cel mai probabil nu ai ultima varianta de program.
In variantele mai vechi si eu am avut o situatie similara, insa pe cea mai noua varianta, totul a fost in regula si fara erori.

Am si eu o intrebare legat de CAS-ul de la drepturile de autor: cf legii (care din cate am verificat eu nu s-a schimbat din acest punct de vedere), baza de calcul pentru CAS dr autor este venitul brut diminuat cu 20%; programul 112 nu imi permite sa modific aceasta suma manual (baza plafonata), iar solutia pe care am urmat-o eu a fost ca in titul de creanta CAS drepturi autor sa trec pe langa suma datorata (care se completeaza automat) si suma deductibila, astfel incat sa ajung la suma de plata care s-a virat.

Am procedat la fel pentru drepturile de proprietate intelectuala cu impozitare 10% conform contractelor, iar la cele cu 16% ca impozit am trecut suma bruta. Multumesc pentru raspuns, acum incerc din nou pe o varianta noua de program.

Buna Steluta,

Tu ai vrut vreo eroare la validarea declaratiei cu softul J? te intreb pentru ca la mine imi da exact eroare pe contributia CAS drepturi de autor.

Multumesc
NU, mie nu mi-a dat nicio eroare.
steluta

#339 RamonaA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 13 Postari:

Postat 16 February 2011 - 01:53 PM

Vezi postareasteluta, la Feb 16 2011, 01:38 PM, a spus:

Vezi postareaRamonaA, la Feb 16 2011, 11:04 AM, a spus:

Buna,

Buna Steluta,

Buna Steluta,

Multumesc
NU, mie nu mi-a dat nicio eroare.

Multumesc pentru raspuns.

Probabil am trecut eu gresit ceva pe acolo. o sa refac si o sa vad ulterior.

#340 cata_q

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 22 Postari:

Postat 16 February 2011 - 02:29 PM

Nu reusesc sa descarc de pe site-ul anaf Declaratia 112.
Puteti sa ma ajutati?
Multumesc anticipat!

Similar Topics Collapse

116 useri citesc topicul

0 membri, 116 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL