Am fost si eu angajat la o firma cu 8 ore pe zi , din care munceam doar 7 , si dupa ce terminam programul de lucru nu mai eram in stare sa mai fac evidentele contabile la alte firme cu care colaboram , asa ca dupa o saptamana am renuntat .
Cand ma uit ce salarii nesimtite au bugetarii astia din domeniul financiar nu am cuvinte sa ma exprim .
Ca sa castigi 2000-2500 de lei lunar la o firma privata trebuie sa te pricepi bine de tot , si salariul este minim pe economie plus bonuri de masa , iar restul salariului este platit in mana .
Pentru venituri de 4000 de lei in sectorul privat trebuie sa muncesti zi lumina , sa nu te imbolnavesti decat cel mult o zi pe an si sa fi disponibil la orice ora din zi si din noapte , plus ca nu iei concediu decat pe hartie , iar daca iti da concediu ( fractionat , desigur) , cand te intorci din concediu le gasesti mai incurcate decat le-ai lasat , sau muncesti 2-3 luni de iti sar capacele ca sa fie toate asa cum trebuie .
Chiar daca am scris ca tariful minim este de 10 lei pentru 50 de minute , asta este tariful minim ca sa nu se sperie clientul si sa fie o baza de calcul , tariful normal fiind minim 20 lei pentru 50 de minute daca e o conta simpla si 30-50 lei pentru 50 de minute daca este o evidenta contabila unde trebuie sa gandesti .
Am fost anul asta ajutor de contabil la o firma si am cerut si eu un tarif minim de 200 de lei pentru 8 ore de munca , iar actionarii au marait ca li se pare mult , asa ca dupa o ora si jumatate de munca , timp in care doar m-am documentat in legatura cu situatia firmei , am plecat pentru ca le-am spus ca nu pot sa ma pricep la ce au ei acolo fara 30 de lei pe ora si ca daca au nevoie de mine pot sa ma sune .
A doua zi mi-au spus ca sunt de acord si au venit sa ma ia de acasa , asa ca le-am cerut banii inainte , si dupa niste mutre inimaginabile au acceptat ( eu credeam ca o sa ma ia actionarii la bataie ).
La o saptamana distanta am aflat din surse sigure ca eu am fost cel mai ieftin contabil , urmatorul " clasat " cerand minim 10 euro pe ora , iar contabilul lor a cerut 50 de lei pe ora ca sa aduca alt contabil competent .
Cu ocazia asta am simtit si eu cat de important este considerat contabilul lor , pentru ca mi-a facut si adus cafeaua actionarul principal personal , el nefacandu-si cafea singur , plus ca mi-a mai facut si niste sandwichuri tot personal , iar atunci cand m-am dus la WC m-a insotit de credeam ca vine sa ma tina de