Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
INREGISTRARE REVISAL - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

INREGISTRARE REVISAL

16 replies to this topic

#1 danaedanae

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 71 Postari:

Postat 12 July 2011 - 12:51 PM

Completarea in Revisal o poate face un salariat desemnat prin decizie de catre administrator, daca nu este Inspector resurse umane?

#2 adiz

Nou

• Members
  • Pip
  • 7 Postari:

Postat 12 July 2011 - 01:42 PM

Pana la aceasta data, se poate, ce va fi maine......care vom trai....vom vedea.

#3 danaedanae

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 71 Postari:

Postat 13 July 2011 - 06:37 AM

Vezi postareaadiz, la 12 July 2011 - 01:42 PM, a spus:

Pana la aceasta data, se poate, ce va fi maine......care vom trai....vom vedea.
In concluzie la o societate cu un salariat administratorul poate sa se desemneze pe el sa obtina parola si sa transmita revisal la ITM?

#4 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 13 July 2011 - 08:25 AM

Deocamdata se poate. Pentru viitor se prefigureaza ca cel care va transmite Revisal trebuie sa fi urmat un curs de resurse umane.
Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#5 danaedanae

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 71 Postari:

Postat 14 July 2011 - 08:57 AM

Vezi postareanopris, la 13 July 2011 - 08:25 AM, a spus:

Deocamdata se poate. Pentru viitor se prefigureaza ca cel care va transmite Revisal trebuie sa fi urmat un curs de resurse umane.
scrie undeva acest lucru?

#6 bogdan_p

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 43 Postari:

Postat 14 July 2011 - 09:10 AM

Vezi postareadanaedanae, la 14 July 2011 - 08:57 AM, a spus:

scrie undeva acest lucru?

H.G. 500/2011 reglementeaza intocmirea si transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor REVISAL.
Intra in vigoare de la 1 august 2011.
La art. 2 aliniatul 5 se prevede :
"Completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator. "
Nu se face trimitere la necesitatea existentei unei anumite specializari, atestari, respectiv inspector resurse umane.

#7 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 14 July 2011 - 09:32 AM

Pentru viitor se prefigureaza ca cel care va transmite Revisal trebuie sa fi urmat un curs de resurse umane.
daca numai "se prefigureaza", inca nu e cazul sa intrebati unde scrie ... :smile:
si are dreptate sa spuna ca "se prefigureaza" fiindca deja a fost o tentativa in acest sens, iar motivele le-am intors pe toate partile cand cu proiectul acesta : http://www.conta.ro/...etarea-revisal/

#8 danaedanae

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 71 Postari:

Postat 15 July 2011 - 06:14 AM

Vezi postareaOtilia Alupei, la 14 July 2011 - 09:32 AM, a spus:

Pentru viitor se prefigureaza ca cel care va transmite Revisal trebuie sa fi urmat un curs de resurse umane.
daca numai "se prefigureaza", inca nu e cazul sa intrebati unde scrie ... :smile:
si are dreptate sa spuna ca "se prefigureaza" fiindca deja a fost o tentativa in acest sens, iar motivele le-am intors pe toate partile cand cu proiectul acesta : http://www.conta.ro/...etarea-revisal/
Asta e, au facut valuri prin proiect cu conditionarea ac specializari, iar la aparitia HG500 nu au pus conditii

#9 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 18 July 2011 - 01:48 PM

Trebuie sa apara noul program Revisal, cu norme si instructiuni de utilizare si vom vedea daca nu vor stabili si obligativitatea depunerii online precum si a persoanei specializate care se va ocupa de aceasta intocmire si transmitere.

#10 danaedanae

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 71 Postari:

Postat 19 July 2011 - 06:47 AM

Vezi postareaLexiroxi, la 18 July 2011 - 01:48 PM, a spus:

Trebuie sa apara noul program Revisal, cu norme si instructiuni de utilizare si vom vedea daca nu vor stabili si obligativitatea depunerii online precum si a persoanei specializate care se va ocupa de aceasta intocmire si transmitere.
Este tarziu , cu 1 august intra Hot 500 si angajatorul nu stie cum e mai bine pentru el.

#11 danaedanae

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 71 Postari:

Postat 26 July 2011 - 08:11 AM

Vad ca nu a mai scris nimeni, maine poimine este 1 august iar eu vreau sa preiau evidenta resurselor umane la cateva societati pentru care nu stiu cum sa procedez.
Am sa lucrez cu ei pe baza de contract de prestari servicii, deci trebuie sa ma fac PFA cu ce activitate CAEN?
La ITM nu stiu, la Reg com nu stiu.
Am fost la ITM si am intrebat cum fac deoarece eu sunt contractorul conform Hot 500, cum ma inregistrez pentru firma respectiva si au raspuns ca nu au primit norme in acest sens.
Va rog sa ma indrumati cum sa procedez cu PFA?

#12 dragosdana

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 136 Postari:

Postat 26 July 2011 - 09:18 AM

Vezi postareadanaedanae, la 12 July 2011 - 12:51 PM, a spus:

Completarea in Revisal o poate face un salariat desemnat prin decizie de catre administrator, daca nu este Inspector resurse umane?
Trebuie sa fie inspector de resurse umane

#13 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 26 July 2011 - 01:47 PM

s-a spus de n ori asta : cf HG 500, NU trebuie sa fie inspector de resurse umane !!
cel putin, nu inca ... daca nu se modifica acest HG sau nu apar norme in care se cere expres acest lucru !

in proiect era, dar in HG 500 NU mai apare cerinta !!
nu mai ziceti ca trebuie sa fie IRU, va rog frumos, c-o tinem tot asa ... si tot asa ... :smile: sau daca stiti ceva ce noi nu stim, dati-ne si baza legala !!

#14 Lexiroxi

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2080 Postari:

Postat 26 July 2011 - 02:46 PM

Procedura de inregistrare a prestatorilor de servicii nu a fost aprobata, iar pe site inspectiamuncii.ro au fost publicate Specificatiile tehnice ale registrului general de evidenta a salariatilor conform Hotararii de Guvern nr. 500/2011:
- specificații tehnice - format .pdf
- reguli de completare -arhivat în format .zip
- exemplu - arhivat în format .zip

#15 danaedanae

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 71 Postari:

Postat 27 July 2011 - 07:52 AM

Vezi postareaLexiroxi, la 26 July 2011 - 02:46 PM, a spus:

Procedura de inregistrare a prestatorilor de servicii nu a fost aprobata, iar pe site inspectiamuncii.ro au fost publicate Specificatiile tehnice ale registrului general de evidenta a salariatilor conform Hotararii de Guvern nr. 500/2011:
- specificații tehnice - format .pdf
- reguli de completare -arhivat în format .zip
- exemplu - arhivat în format .zip
multumesc, va rog sa ma tineti la curent daca mai auziti ceva

#16 mirela 0702

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 920 Postari:

Postat 27 July 2011 - 11:31 AM

Art 3, alin (2), lit g) "salariul, sporurile si cuantumul acestora" se completeaza si pentru contractele inregistrate, in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a acestei hotarari, inseamna atat contractele active cat si cele inchise???

Si apoi, ce inseamna ca registrele infiintate si inregistrate conform reglementarilor Hotararii 161/2006 se pastreaza si se arhiveaza de catre angajator - plecand de la ideea ca Hotararea 161/2006 se abroga??? (vorbim de registrele infiintate si inregistrate pana la 01.08.2011, nu?) E ca si cum odata cu Hotararea 500 trebuie infiintat si inregistrat alt registru? Adica...nu se completeaza cel existent?

Si..ma iertati, pe inspectiamuncii.ro s-au atasat specificatiile tehnice pentru o aplicatie care nu exista? sau nu inteleg eu...

#17 danaedanae

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 71 Postari:

Postat 28 July 2011 - 10:59 AM

Vezi postareamirela 0702, la 27 July 2011 - 11:31 AM, a spus:

Art 3, alin (2), lit g) "salariul, sporurile si cuantumul acestora" se completeaza si pentru contractele inregistrate, in termen de 90 de zile de la intrarea in vigoare a acestei hotarari, inseamna atat contractele active cat si cele inchise???

Si apoi, ce inseamna ca registrele infiintate si inregistrate conform reglementarilor Hotararii 161/2006 se pastreaza si se arhiveaza de catre angajator - plecand de la ideea ca Hotararea 161/2006 se abroga??? (vorbim de registrele infiintate si inregistrate pana la 01.08.2011, nu?) E ca si cum odata cu Hotararea 500 trebuie infiintat si inregistrat alt registru? Adica...nu se completeaza cel existent?

Si..ma iertati, pe inspectiamuncii.ro s-au atasat specificatiile tehnice pentru o aplicatie care nu exista? sau nu inteleg eu...
da asa e, nu a aparut programul nou si nu stie nimeni nimic

Similar Topics Collapse

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL