Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Control Garda Financiara - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 5

Salt la continut

Control Garda Financiara

352 replies to this topic

#81 IULIANA1207

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 755 Postari:

Postat 20 February 2008 - 02:11 PM

la Ploiesti au alte elemente favorite!
Componenta contului 628(si cer contracte, situatii de lucrari, etc), verfica de asemenea, la cei care au ca obiect de activitate constructiile, cheltuielile materiale inregistrate cu situatiile de lucrari facturate. Mie mi-au gasit in bonurile de consum 394 mc beton si in situatii facurate doar 388. Diferenta s-a concretizat in amenda in valoare de 300 lei!
Asta ca tot se discuta pe un alt topic dspre necesitatea coroborarii consumurilor cu devizele in constructii!
iuliana

#82 lory10

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 1 Postari:

Postat 25 February 2008 - 01:14 PM

Stie cineva ce controale tematice mai efectueaza Garda zilele acestea?
Stiu ca ei in general verifica de toate, dar de venit vin sa caute in principal ceva anume..... Tocmai si-au anuntat vizita la societate si au spus ca au primit o ordonanta de la Bucuresti si ca e vorba de un control tematic.

#83 VIVI1968

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 256 Postari:
  • Interests:mai multa informare si comunicare

Postat 25 February 2008 - 03:55 PM

Vezi postarealory10, la Feb 25 2008, 01:14 PM, a spus:

Stie cineva ce controale tematice mai efectueaza Garda zilele acestea?
Stiu ca ei in general verifica de toate, dar de venit vin sa caute in principal ceva anume..... Tocmai si-au anuntat vizita la societate si au spus ca au primit o ordonanta de la Bucuresti si ca e vorba de un control tematic.
Au tema pe ordonanta 77/1999 si pe inventariere patrimoniu.
Atentie la ordonanta 77 se declara toate facturile cu restanta mai veche de 30 de zile de la data scadentei , indiferent de suma.
vivi

#84 lupoaica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 138 Postari:

Postat 25 February 2008 - 04:08 PM

Unde se declara?! Nu am cunostinta de acest lucru... Stiu ca la bilant trebuie pusa suma, dar de altceva, nu-mi amintesc... Nici n-am cum sa verific Ordonanta 77/1999 acum! Va rog sa-mi dati si mie amanunte!
preda

#85 liliana77

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 133 Postari:

Postat 25 February 2008 - 04:39 PM

eu am gasit asa:

ORDONANTA DE URGENTA Nr. 77 din 1 iunie 1999 privind unele masuri pentru prevenirea incapacitatii de plata
EMITENT: GUVERNUL ROMANIEI
PUBLICATA IN: MONITORUL OFICIAL NR. 256 din 4 iunie 1999

In temeiul art. 114 alin. (4) din Constitutia Romaniei,

guvernul Romaniei emite urmatoarea ordonanta de urgenta:

ART. 1
Contribuabilii, persoane juridice, indiferent de forma de organizare si de tipul de proprietate, in termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta vor organiza evidenta obligatiilor de plata si evidenta creantelor, pe termene scadente, catre orice creditor, respectiv de la orice debitor, dupa caz.
Evidenta prevazuta la alin. 1 se actualizeaza zilnic.
ART. 2
Contribuabilii, persoane juridice, vor intocmi situatia sumelor restante mai vechi de 30 de zile catre orice creditor, respectiv de la orice debitor, persoana juridica, dupa caz, cu sediul in Romania, care va cuprinde:
a) elemente de identificare a calitatii de debitor:
- denumirea, sediul social si codul fiscal;
- denumirea, sediul social si codul fiscal ale creditorului;
- numarul, data emiterii si valoarea facturii ce urmeaza sa fie platita creditorului;
b) elemente de identificare a calitatii de creditor:
- denumirea, sediul social si codul fiscal;
- denumirea, sediul social si codul fiscal ale debitorului;
- numarul, data emiterii si valoarea facturii ce urmeaza sa fie incasata de la debitor;
c) alte elemente:
- volumul creditelor nerambursate in termen catre bancile finantatoare, inclusiv dobanzile aferente;
- volumul debitelor catre bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetele fondurilor speciale, neachitate in termen, inclusiv majorarile de intarziere datorate si penalizarile, dupa caz;
- volumul creantelor fata de persoanele juridice, care se finanteaza total sau partial de la bugetul de stat;
- volumul creditelor comerciale acordate de agentii economici, nerambursate la scadenta.
ART. 3
Situatia intocmita conform art. 2 se va depune, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, la Institutul de management si informatica din cadrul ministerului industriei si Comertului, in vederea includerii in procedura de compensare a datoriilor neplatite la termenele scadente, conform prevederilor legale in vigoare referitoare la Regulamentul de compensare a datoriilor nerambursate la scadenta ale agentilor economici din industrie si la Metodologia de monitorizare a datoriilor nerambursate la scadenta ale agentilor economici la care statul este actionar majoritar.
Situatia prevazuta la alin. 1 se actualizeaza de catre contribuabili, persoane juridice, periodic, la intervale de cel mult 30 de zile, in functie de dotarea cu tehnica de calcul.
ART. 4
Personalul Institutului de management si informatica din cadrul ministerului industriei si Comertului este obligat sa asigure pastrarea, depozitarea si utilizarea informatiilor, datelor si situatiilor comunicate de agentii economici in conditii de confidentialitate si siguranta, in scopurile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, pentru prevenirea producerii unor prejudicii sau a lezarii intereselor, de orice natura, ale acestora.
ART. 5
Constituie contraventii, daca nu sunt savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa constituie infractiuni, urmatoarele fapte:
a) netinerea de catre contribuabilul, persoana juridica, a evidentei platilor restante conform art. 1 din prezenta ordonanta de urgenta;
b) nedepunerea la Institutul de Management si Informatica din cadrul Ministerului Industriei si Comertului a situatiei prevazute la art. 2 in termenul prevazut la art. 3;
c) neluarea masurilor pentru asigurarea protectiei si confidentialitatii datelor, informatiilor si situatiilor aflate in pastrarea si gestionarea Institutului de Management si Informatica din cadrul Ministerului Industriei si Comertului;
d) nerespectarea de catre orice utilizator a indatoririlor referitoare la confidentialitatea informatiilor, datelor si situatiilor.
Contraventiile prevazute la alin. 1 lit. a) si b) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
- cele de la lit. a), cu amenda de la 5.000.000 lei la 10.000.000 lei;
- cele de la lit. b), cu amenda de la 10.000.000 lei la 50.000.000 lei.
Contraventiile prevazute la lit. c) si d) se sanctioneaza cu amenda de la 10.000.000 lei la 50.000.000 lei.
Constatarea contraventiilor prevazute la lit. a) si b) si aplicarea sanctiunilor se efectueaza de catre organele de specialitate ale Ministerului Finantelor.
Constatarea contraventiilor prevazute la lit. c) si d) si aplicarea sanctiunilor se efectueaza de catre ofiteri ai Inspectoratului General al Politiei.
ART. 6
Prevederile art. 5 se completeaza cu dispozitiile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor, cu exceptia art. 25 si 26.
ART. 7
Institutul de Management si Informatica din cadrul Ministerului Industriei si Comertului va transmite Ministerului Finantelor - Directia generala de prognoza, lunar si la cerere, situatia centralizata cu privire la activitatea desfasurata de acesta in procesul de compensare a datoriei.
ART. 8
In termen de 5 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta Guvernul va adopta hotarari de modificare a reglementarilor in vigoare privind monitorizarea datoriilor nerambursate la scadenta ale agentilor economici si Regulamentul de compensare a datoriilor nerambursate la scadenta ale agentilor economici din industrie, in vederea punerii in aplicare a prezentei ordonante de urgenta.

PRIM-MINISTRU
RADU VASILE

Contrasemneaza:
Ministrul finantelor,
Decebal Traian Remes

Ministrul industriei si comertului,
Radu Berceanu

LEGE nr.211 din 20 aprilie 2001 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.77/1999 privind unele măsuri pentru prevenirea incapacității de plată
Textul actului publicat în M.Of. nr. 213/26 apr. 2001

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Articol unic. - Se aprobă Ordonanța de urgență a Guvernului nr.77 din 1 iunie 1999 privind unele măsuri pentru prevenirea incapacității de plată, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.256 din 4 iunie 1999, cu următoarele modificări:

1. Alineatul 1 al articolului 1 va avea următorul cuprins:

"Persoanele juridice, indiferent de forma de organizare și de tipul de proprietate, în termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență vor organiza evidența obligațiilor de plată și evidența creanțelor, pe termene scadente, către orice creditor, respectiv de la orice debitor, după caz."

2. Partea introductivă a articolului 2 va avea următorul cuprins:

"Art. 2. - Persoanele juridice vor întocmi situația privind sumele restante mai vechi de 30 de zile către orice creditor, respectiv de la orice debitor, persoană juridică, după caz, cu sediul în România, care va cuprinde:"

Această lege a fost adoptată de Senat în ședința din 26 martie 2001, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituția României.

PREȘEDINTELE SENATULUI
NICOLAE VĂCĂROIU

Această lege a fost adoptată de Camera Deputaților în ședința din 26 martie 2001, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituția României.

p. PREȘEDINTELE CAMEREI DEPUTAȚILOR,
VIOREL HREBENCIUC

București, 20 aprilie 2001.
Nr. 211.

#86 lupoaica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 138 Postari:

Postat 25 February 2008 - 05:50 PM

:laugh: Multumesc frumos! :tongue:
preda

#87 Olguta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 469 Postari:
  • Interests:diverse

Postat 25 February 2008 - 06:34 PM

Vezi postarealupoaica, la Feb 25 2008, 05:50 PM, a spus:

:laugh: Multumesc frumos! :tongue:
Sa ne spui ce ai facut! Succes! Facturile astea, o noua gaselnita. Nu prea am auzit sa fi fost depuse si popularizata chestiunea aceasta.

#88 Otilia Alupei

Membru senior

• Nou venit
  • PipPipPipPipPipPip
  • 16663 Postari:

Postat 26 February 2008 - 01:59 PM

nu e noua treaba, olguta draga, e vb de prostia aia de registru scadentar ! ca sa vedeti si voi cu ce se ocupa garda financiara ... ca d-aia mi se ridica parul pe cap cand aud de ei :tongue:
macar nu sunt amenzile asa mari daca te gaseste fara el !

#89 Sorina T.

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 45 Postari:

Postat 26 February 2008 - 03:06 PM

Vezi postareaALUPEI OTILIA, la Feb 26 2008, 01:59 PM, a spus:

nu e noua treaba, olguta draga, e vb de prostia aia de registru scadentar ! ca sa vedeti si voi cu ce se ocupa garda financiara ... ca d-aia mi se ridica parul pe cap cand aud de ei :tongue:
macar nu sunt amenzile asa mari daca te gaseste fara el !

Va rog mult : unde trebuie depus/ declarat acest "Registru scadentar" ??? Vad si eu ca in lege scrie "se va depune, in termen de 30 de zile ....., la Institutul de management si informatica din cadrul ministerului industriei si Comertului," insa acum e prima data cand aud denumirea asta. Deci,,,,,,,,,unde e acest "Institut" ?

#90 Sorina T.

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 45 Postari:

Postat 26 February 2008 - 03:47 PM

Va rog mult raspundeti-mi si mie, sigur multi dintre voi ati facut deja tot ce trebuia cu registrul asta.

Multumesc mult !

#91 helink

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 71 Postari:

Postat 26 February 2008 - 06:04 PM

Eu m-am inregistrat mai demult, pt.compensarile care se fac cu facturi> de 10.000 lei si mai vechi de 30 zile. Folosesc acum acelasi cont si parola( adresa este gama.imi.ro) si inregistrez facturile de incasat si de plata cf.ord.77. Problema este ca nu toti furnizorii si clientii mei sunt inregistrati.In concluzie pt. cei pe care nu-i regasesc in baza lor de date, fac o lista cu nume, adresa, cod fiscal si o trimit prin posta la IMI si bineinteles pastrez confirmarea de primire.

#92 lupoaica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 138 Postari:

Postat 27 February 2008 - 11:07 AM

Vedeti ca mai nou (nou pt mine, dar cica e veche treaba), trebuie sa depuneti la posta, pe langa confirmarea de primire si Bultetin de expeditie si Nota de inventar... Daca n-aveti Nota de inventar nu se cosidera trimis. A patit-o o prietena de-a mea. Cica replica alora a fost ca putea pune o hartie alba in plic :tongue:
preda

#93 liliana77

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 133 Postari:

Postat 27 February 2008 - 12:07 PM

eu am mari nelamuriri: :tongue:

- stiam ca la IMI se raporteaza compensarile (cu ordin de compensare) > 100 mil si scadenta mai mare de 30 zile (am facut compensari sub 100 si nu am raportat nimic, am si verificat pe site firmele inregistrate, si nimeni dintre cei cu care am compensat nu a raportat)

- sa inteleg ca trebuie sa raportez toate scadentele din firma, chiar daca nu compensez nimic? programul imi da scadentare, dar nu am listat si constituit vreun registru fizic, deci de raportare nici vb

- citesc ca :
ART. 2
c) alte elemente:
- volumul creditelor nerambursate în termen către băncile finanțatoare, inclusiv dobânzile aferente;
- volumul debitelor către bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat și bugetele fondurilor speciale, neachitate în termen, inclusiv majorările de întârziere datorate și penalizările, după caz;
- volumul creanțelor față de persoanele juridice, care se finanțează total sau parțial de la bugetul de stat;
- volumul creditelor comerciale acordate de agenții economici, nerambursate la scadență.

deci raportez si orice datorie (banca, buget) restanta ??

m-am uitat pe site la metodologie, scrie numai de compensare, dar daca eu nu compensez nimic??

#94 Aligiv

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 52 Postari:

Postat 27 February 2008 - 12:47 PM

Potrivit OUG nr. 181 din 11/11/1999 pentru modificarea art. 2 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 77/1999 privind unele măsuri pentru prevenirea incapacității de plată,

Articol unic. - Partea dispozitivă a articolului 2 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 77/1999 privind unele măsuri pentru prevenirea incapacității de plată, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 256 din 4 iunie 1999, se modifică și va avea următorul cuprins:
"Art. 2. - Contribuabilii, persoane juridice, vor întocmi situația sumelor restante cu o valoare mai mare de 100 milioane lei și mai vechi de 30 de zile către orice creditor, respectiv de la orice debitor, persoană juridică, după caz, cu sediul în România, care va cuprinde:"

dar aceasta modificare este modificata de Legea 211/2001 :"Art. 2. - Persoanele juridice vor întocmi situația privind sumele restante mai vechi de 30 de zile către orice creditor, respectiv de la orice debitor, persoană juridică, după caz, cu sediul în România, care va cuprinde:" :tongue:

Aceasta postare a fost editata de Aligiv: 27 February 2008 - 12:54 PM

AliG.

#95 ISA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 369 Postari:

Postat 27 February 2008 - 01:34 PM

Eu mi-am luat amenda pt. scadentar in 2003 si de atunci scriu cuminte in el ca nu se stie... In legatura cu persoana desemnata la Oficiul pt. prevenirea spalarii banilor eu am desemnat patronul, cu acordul lui, bineinteles.
" Sansa favorizeaza o minte pregatita "

#96 onitza1986

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 14 April 2008 - 04:25 PM

Va propun sa scriem in acest topic motivle pt care am primit amenzi ca sa stim sa ne corectam .
Sper sa fim uniti.. si sa ne impartasim...

:)

#97 ela d

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 240 Postari:

Postat 06 May 2008 - 12:35 PM

Cat de des poate "vizita" Garda Financiara o societate?Ultimul control l-am avut la inceputul lunii decembrie, iar acum iar au venit.E legal?

#98 daniela pirvulescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 139 Postari:

Postat 06 May 2008 - 01:43 PM

E legal. Eu am in fiecare luna. Sunt luni si de 2 ori. Ei vin pe probleme diferite. Daca o societate cu care firma ta are relatii economice cere rambursare de TVA, vin pt. incrucisare, la sesizari, sau la actiuni de la minister. Conteaza domeniul de activitate, importanta lui nationala si felul in care se poate eluda legea.

#99 ela d

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 240 Postari:

Postat 06 May 2008 - 02:12 PM

Vezi postareadaniela pirvulescu, la May 6 2008, 02:43 PM, a spus:

E legal. Eu am in fiecare luna. Sunt luni si de 2 ori. Ei vin pe probleme diferite. Daca o societate cu care firma ta are relatii economice cere rambursare de TVA, vin pt. incrucisare, la sesizari, sau la actiuni de la minister. Conteaza domeniul de activitate, importanta lui nationala si felul in care se poate eluda legea.

e vorba de o societate comericiala intr-o comuna care detine un magazin alimentar si-un bar.Veneau inainte o data pe an sa-si ia "dreptul" :thumbup: Acum vad ca au venit dupa 5 luni..nu le mai ajunge?! :smile:

#100 daniela pirvulescu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 139 Postari:

Postat 06 May 2008 - 02:52 PM

NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Similar Topics Collapse

6 useri citesc topicul

0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL