Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Otilia Alupei - Vede profil - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut


Otilia Alupei

Inregistrat la: 17 Aug 2004
Offline Ultimul click: Private
*****

Postari ale mele

In topicul:Despre nutritie

16 February 2019 - 03:06 PM

Prof. dr. Mencinicopschi, la Adevărul Live

Crononutritie

Organismul funcţionează diferit pe parcursul zilei. În România nu se învaţă despre crononutriţie. Omul are un bioritm, adică funcţionează diferit în 24 de ore.
  • Ficatul începe să funcţioneze ca detoxifiant între orele 1.00 şi 3.00 dimineaţa. Dacă mâncăm noaptea, ficatul nu poate să facă detoxifierea. De aceea, e o normă biologică să mănânci cu 3-4 ore înainte de somn şi să nu te culci mai târziu de 22.00.
  • Dimineaţa se activează funcţia colonului.
  • Tot dimineaţa, de la 4.00-5.00 se activează sistemul cardiovascular. De aceea, cele mai multe infarcte au loc dimineaţa.
  • Dimineaţa se secretă mai multă insulină. Asta ne spune că în prima parte a zilei, organismul se pregăteşte pentru stresul zilei. De aceea micul dejun este cea mai importantă masă a zilei.
Singurul care ne spune ce, când, cum, unde să mâncăm este corpul nostru, fiziologia digestiei. Nu există mode în alimentaţie. Tot ceea ce este în afară de asta nu e decât marketing alimentar, confuzie creată vădit.
Omul este programat genetic să prefere gusturile dulce, gras şi sărat. Aşa sunt fabricate alimentele culturale. Li se introduc E-urile care le fac mai gustoase pentru noi. Dacă pe paie ai pune aceste E-uri ar fi mai gustoase decât o friptură. Oamenii devin dependenţi de alimente pentru că le aleg după două categorii: să fie savuros şi să fie ieftin (la promoţii etc.).
Citeste mai mult: adev.ro/pbf4qm

In topicul:executare silita cu poprire pe salariu

16 February 2019 - 02:22 PM

Multumesc ! La fel si tie !

Cu drag si alta data ! :smile:

In topicul:concediu medical - stagiu la aceasta societate < 6 luni

15 February 2019 - 06:05 PM

Cu drag si alta data ! :smile:

In topicul:vanzare en-gros pe bon

15 February 2019 - 06:04 PM

La 500 buc vandute intr-o singura transa, e cu ridicata.
Nu se poate vorbi de o vanzare cu amanuntul la atatea bucati, de aceea ti-am dat si definitiile celor 2 forme de comert.

In topicul:vanzare en-gros pe bon

15 February 2019 - 04:22 PM

Eu zic ca nu, pt ca :

- Cf. art. 1 alin. (1) din OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, actualizata :
(1) Operatorii economici care incaseaza, integral sau partial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amanuntul, precum si a prestarilor de servicii efectuate direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

- Cf. OUG 99/2000,
art 4 :
..................
c) comerţ cu ridicata/de gros – activitatea desfăşurată de comercianţii care cumpără produse în cantităţi mari în scopul revânzării acestora în cantităţi mai mici altor comercianţi sau utilizatori profesionali şi colectivi;
d) comerţ cu amănuntul/de détail – activitatea desfăşurată de comercianţii care vând produse, de regulă, direct consumatorilor pentru uzul personal al acestora;


Cele doua activitati nu se pot desfasura in aceeasi structura de vanzare !!

art. 73 Constituie contraventie :
22. exercitarea de activităţi de comerţ cu ridicata şi comerţ cu amănuntul în aceeaşi structură de vânzare, respectiv suprafaţă de vânzare» si se sanctioneaza cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei şi cu interzicerea uneia dintre cele două activităţi;
art. 74 – Sancţiunile prevăzute la art. 73 se pot aplica şi persoanelor juridice, caz în care limitele minime şi maxime ale amenzilor se dublează.

Structura de vanzare este spaţiul de desfăşurare a unuia sau mai multor exerciţii comerciale.
Suprafaţa de vânzare este o suprafaţă destinată accesului consumatorilor pentru achiziţionarea produsului/serviciului, expunerii produselor oferite, plăţii acestora şi circulaţiei personalului angajat pentru derularea activităţii. Nu constituie suprafeţe de vânzare cele destinate depozitării şi păstrării mărfurilor, producţiei, birourilor şi anexelor;

Cometa SQL
Privacy Policy RO | Termeni si conditii