Salt la continut


Otilia Alupei

Inregistrat la: 17 Aug 2004
Offline Ultimul click: Private
*****

Postari ale mele

In topicul:Zambiti, va rog !

22 September 2017 - 05:01 PM

Un grup de cercetatori americani, au ajuns la o concluzia halucinanta ca in corpul omenesc exista un nerv care face legatura intre globul ocular si anus .
Se numeste Nervul Optic Anal si este responsabil de viziunea cacacioasa despre viata. :laugh:

In topicul:Bilant in engleza

22 September 2017 - 10:01 AM

incercati la adresa de mail otilia@conta.ro. daca nu merge acolo, dau alta adresa.

Multumim frumos pt ajutor !! :wub:

In topicul:Tema sesiunii de asistență online de astăzi este "Stabilirea reziden...

21 September 2017 - 02:45 PM

Tema sesiunii de asistență " Stabilirea rezidenței fiscale a persoanelor fizice la plecarea din România și la sosirea în România" va fi reluată și miercuri 27 septembrie ca urmare a interesului manifestat de dumneavoastră.
Specialiștii noștri de la Direcția Generală de Asistență pentru Contribuabili vă vor sta alături, de la ora 9.00 până la 16.30 (ora României), pentru a vă oferi asistență în ceea ce privește această temă.
Până atunci, asigurați-vă că ați parcurs cu atenție întrebările și răspunsurile primite de celelalte persoane, în sesiunea de ieri, astfel încât să evităm repetarea acelorași întrebări.
Vă așteptăm întrebările miercuri, 27 septembrie 2017, începând cu ora 09.00 (ora României).

In topicul:bonus angajati

19 September 2017 - 04:40 PM

Va puteti gandi la var cu team building pt perfectionarea personalului (doar acesta este deductibil integral, cont 613) numai daca puteti face si acest mic training (sa zicem 1 ora sau chiar mai putin), aveti nervi sa intocmiti toate documentele absolut necesare justificarii acestor actiuni saptamanale si tarie sa o tineti pe-a dvs in fata fiscului fiindca DA - se pot organiza saptamanal team building-uri pt perfectionare in firma, de ce nu ? Doar ca trebuie sa va blindati de acte justificative si nici atunci nu puteti fi absolut sigura ca va merge, dar aveti sanse bune.

Pentru ca un asemenea team building sa fie deductibil, inclusiv TVA-ul aferent, el trebuie sa indeplineasca niste conditii obligatorii:
1. sa existe necesitatea organizarii lui; (prin Decizie administrator privind eficientizarea lucrului in echipa, aparitia unor noutati legislative cu impact general asupra firmei, cerinte noi ale pietii/ zone de nisa, tehnici noi de abordare a clientilor, probleme de HR / discutii pe anumite aspecte din Codul muncii ca de ex acordarea CO/ CFP, despre CMed., sau chiar notiuni privind documente primare contabile cum ar fi intocmirea unui decont de chelt., etc ... o faceti o data si o folositi mereu cu mici actualizari )
2. sa existe specialisti angajati pentru instruire – fie externi (din afara companiei), fie interni (dvs, de ex, sau un director, contabilul si/sau persoana care se ocupa de HR ...);
3. sa existe dovada prestarii serviciilor de instruire – rapoarte, situatii etc in care se trec toate datele importante: perioada instruirii, participantii, programul, rezultatele obtinute;
4. Urmare a team building-ului respectiv, sa existe la sf trim. (per de calcul a impoz. pe profit) fie o crestere a veniturilor, fie lucrari noi contractate (cu decontari ulterioare) ori clienti sau produse noi, sa admiteti o imbunatatire a fluxuui de documente sau o eliminare a erorilor de intocmire (deci eficientizarea activitatii) .... ma rog, orice arata ca aceste evenimente saptamanale au folosit la activitatea firmei.

Da, stiu ca pare mai mare daraua decat ocaua, dar, daca vreti sa o faceti, cam astea-s cele necesare pt a nu va trezi cu mari surprize financiare de la fisc.

Gasiti aici : http://www.conta.ro/...rsie-salariati/ detalii privind abordarea unui team building, alegeti ce vi se potriveste.

EDIT : am mai completat putin textul.

In topicul:bonus angajati

19 September 2017 - 04:12 PM

Nu cred ca ati inteles ... mancarea se ia tot pe firma !
Impartiti suma in mod egal fiindca salariatul nu va avea netul diminuat, ci ii va reveni o suma in plus la brutul realizat. Daca va uitati in monografie veti observa ca netul cheltuit pe factura sau BF (4282) se achita numerar prin caserie, urmand a fi compensat cu ct. 421 (421 = 4282), deci suma respectiva nu afecteaza plata salariilor curente (421 = 5311).

Nu prea vad alte portite solide de tratament fiscal, chelt. cu aceste mese nu pot fi justificate ca fiind de protocol deductibil si nici ca niste chelt. sociale.
Cel mult le-am putea trata ca team-building sau protocol nedeductibil (inclusiv TVA), dar mi-e teama ca sunt var. pe care fiscul le poate demonta si veti ajunge tot la impozitarea salariala. Fiscul are dreptul sa REtrateze o cheltuiala in functie de ceea ce considera ca reprezinta ea de fapt si sa recalculeze taxele si impozitele aferente retratarii + accesoriile de rigoare.

Speta
Termenul de teambuilding are mai multe intelesuri: uneori se organizeaza cu scopul de a pregati profesional salariatii, alteori este privit ca o iesire in weekend cu colegii, in care firma plateste serviciile de cazare, masa si alte activitati de recreere, iar uneori este o combinatie a celor doua.
  • daca scopul teambuilding-ului este activitatea de perfectionare – atunci contravaloarea acestor servicii de training nu se considera avantaj in natura, ci cheltuiala deductibila. Compania trebuie sa intocmeasca o documentatie relevanta pentru a putea sustine in fata autoritatilor fiscale ca teambuildingul a avut ca si scop dezvoltarea profesionala: referate de aprobare, situatii de la prestatorii de servicii de training cu programul activitatilor, propuneri si aprobari de la managementul firmei, planuri de sprijinire a dezvoltarii profesionale initiate inter sau de la departamentele de HR.
  • daca scopul teambuilding-ului este cel de recreere, atunci tratamentul fiscal se schimba si suma cheltuita de companie pentru fiecare angajat devine avantaj in natura. Cheltuiala este deductibila.
  • daca scopul este mixt, atunci se va delimita partea de training de cea de recreere si se vor aplica separat tratamentele fiscale prezentate mai sus.
Cat priveste datul de mancare la saraci din banii firmei, nu cred ca poate intra la deductibilitati asa ceva cata vreme firma nu are un contract de sponsorizare cu un ONG care se ocupa de aceasta activitate.

Va trebui sa intelegeti ca nu puteti dispune oricum de banii firmei, tocmai fiindca nu sunt ai dvs personal pana nu se face repartizarea lor pe dividende. Asta-i marele dezavantaj al SRL-ului - nu ne putem folosi de banii rezultati din activitatea firmei cum o putem face la PFA, II, ...

Cometa SQL
Privacy Policy RO | Termeni si conditii