search

21 decembrie 2023, scadenta si termenul limita de declarare pentru creantele fiscale

Vanzare terenuri: atentie, tratamentul fiscal este diferit in functie de incadrarea acestora! Ce cota de TVA se aplica?
Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Cluj-Napoca reaminteste contribuabililor ca termenul limita pentru declararea si plata obligatiilor fiscale in ultima luna a anului 2023 este 21 decembrie.
 
Prevederea legala se regaseste la art. 155, alineatul (2) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, care stipuleaza : „Creantele fiscale administrate de organul fiscal central pentru care, potrivit Codului fiscal sau altor legi care le reglementeaza, scadenta si/sau termenul de declarare se implinesc la 25 decembrie, sunt scadente si/sau se declara pana la data de 21 decembrie.

In situatia in care data de 21 decembrie este zi nelucratoare, creantele fiscale sunt scadente si/sau se declara pana in ultima zi lucratoare anterioara datei de 21 decembrie.”
Calendarul obligatiilor fiscale pentru luna decembrie 2023 este publicat pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, www.anaf.ro, la sectiunea Asistenta Contribuabili-Informatii privind obligatiile fiscale, acesta continand termenele la care trebuie depuse formularele , obligatiile fiscale existente, categoriile de contribuabili vizate si baza legala de reglementare.
 
Dintre declaratiile fiscale cu termenul de depunere 21 decembrie 2023, sunt si:
 
- formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat";
- formularul 112 "Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate" ;
- formularul 300 "Decont de taxa pe valoarea adaugata";
- formularul 301 "Decont special de taxa pe valoarea adaugata".

Prin exceptie, termenul limita de depunere la formularul 390 -"Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare" este data de 27 decembrie 2023, iar la formularul 394 - termenul limita este 03 ianuarie 2024.


Foto: pixabay.com


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice