search

ANAF propune un nou model de decont de TVA. Formular 300

CUM si UNDE poti plati taxele, impozitele si contributiile catre ANAF
Se aplica de la 1 ianuarie 2017 regimul special pentru agricultori care le permite acestora sa beneficieze de o compensatie in cota forfetara pentru taxa aferenta achizitiilor.

De asemenea, persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care efectueaza achizitii de la agricultori pot deduce aceasta compensatie.  Cota standard de TVA este de 19%, incepand cu data de 1 ianuarie 2017, potrivit art. 291 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Cota standard de TVA se aplica asupra bazei de impozitare pentru operatiunile impozabile nescutite de taxa sau care nu sunt supuse cotelor reduse. Aceste schimbari legislative necesita aprobarea unui nou model de decont de TVA. Decontul de taxa pe valoarea adaugata propus se utilizeaza incepând cu declararea obligatiilor fiscale aferente primei perioade fiscale din anul 2017.

Precizam ca, persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, care efectueaza in perioada de raportare numai operatiuni in interiorul tarii, pot opta pentru completarea formularului de decont simplificat, prin bifarea casutei corespunzatoare din programul de asistenta pus la dispozitie pe pagina de internet a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

*   *  * Proiectele de acte normative, initiate de ANAF, sunt facute publice pe site-ul institutiei la adresa www.anaf.ro, domeniul INFO ANAF/ Transparenta decizionala. De asemenea, acestea pot fi consultate la Serviciul Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media din cadrul ANAF, cu sediul in str. Apolodor nr.17, sector 5, Bucuresti.


Noutati contabile 1711749600
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice