search

Autonomismul maghiar - victime si calai

CUM si UNDE poti plati taxele, impozitele si contributiile catre ANAF
Are 16 ani, este singurul copil roman dintr-o echipa de hochei din Miercurea Ciuc. De Ziua Nationala a Romaniei a fost injurat de colegii maghiari. Copilul a zis: macar injurati-ma in romana daca e Ziua Romaniei. Si a mincat bataie. Au sarit pe el si l-au batut.

Invoc acum acest caz din doua motive: pentru ca opinia publica se face ca ploua si pentru ca UDMR se pretinde un partid european dar practica o politica de ev mediu.

Ce se intimpla in rindul tinerilor maghiari este consecinta unei politici antiromanesti si a unor exemple proaste. Este rezultatul politicii iresponsabile pe care o fac reprezentantii UDMR si ai celorlalte formatiuni de prin zona. Ca sa-si atraga electoratul, de ani de zile baga in capul oamenilor tot felul de tampenii despre autonomie si puritatea etnica, despre tinutul lor si despre intrusii care ar putea sa le strice numaratoarea.

Îi tin in saracie, au drumuri proaste si le sadesc ura in suflet aratind spre romani: ei sunt de vina, din cauza lor suntem saraci! Daca ar avea autonomie, ar fi altceva!

Iar maghiarii au inceput sa creada. Se uita urat pe strada daca vorbesti romaneste, nu-ti dau un pahar de apa daca-l ceri in romana, ard simbolurile romanesti si-si bat colegii de echipa.

Presa si analistii au un adoptat prost obicei legat de astfel de subiecte: simt nevoia sa exagereze cu corectitudinea politica si sa minimalizeze aceste mizerii, dintr-un soi de credinta ca astfel esti mai elevat in simtiri si mai european in gindire.

In fond, e vorba de ignoranta si snobism. Faptele ne arata ca, asa cum spunea un fost prefect de Harghita, acolo este un bantustan! Tinerii sunt educati in spiritul intolerantei si al izolarii. Sunt pregatiti in scoli, in tabere si in organizatii paramilitare. Din acele nuclee de rasism se difuzeaza in randul tinerilor o ura irationala impotriva romanilor. Ura care poate izbucneste necontrolat intr-o scoala, dar care-i duce controlat la vot pe maghiari de fiecare data.

Fara nicio grija fata de ce va fi maine, cu un cinism incredibil, politicienii maghiari inoculeaza in capul conationalilor lor ideea ca doar singuri, fara romani, izolati si autonomi, vor trai mai bine. Presedintele unui consiliu judetean spunea acum citiva ani ca se opun investitiilor in zona pentru ca fabricile ar aduce muncitori romani si li s-ar altera componenta etnica. Asadar, rasa pura.

Iata un mod de gandire care a fost bagat incet-incet in capul oamenilor. Acum si copiii stiu asta.

Daca statul roman nu ar fi inapt sa reactioneze, lucrurile ar mai putea fi indreptate. Dar institutiile noastre sunt timorate in fata maghiarilor, nu stiu care le sunt exact limitele legale si mai bine nu reactioneaza. Iar politicienii sunt la mana UDMR: toate partidele se gandesc ca au sau vor avea nevoie de ei ca sa faca guverne. Asa s-a intamplat intotdeauna, fara ei n-au putut.

Iar lasitatea lor doare. Doar ca nu pe ei.



Noutati contabile 1711749600
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice