search

CECCAR: Expertiza contabila, intre reglementare si activitate practica

Cartea Verde a Contabilitatii: solutii practice, explicatii si recomandari din partea specialistilor

Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania - Filiala Bucuresti a organizat miercuri Masa rotunda cu tema: "Expertiza contabila - reglementare si activitate practica". Evenimentul a reunit atat expertii contabili judiciari, cat si principalii reprezentanti ai organismelor statului beneficiare ale expertizelor contabile judiciare.

Presedintele Filialei CECCAR Bucuresti, Florentin Caloian, a spus ca evenimentul organizat de Filiala Bucuresti a avut drept obiectiv expertiza contabila judiciara intre reglementare si practica, o tema aflata in topul solicitarilor membrilor CECCAR data de problemele cu care acestia se confrunta in practica. De asemenea, el a spus ca este nevoie de reglementari in domeniul contabilitatii.

"Evolutia societatii in general fiind mai ales in ziua de astazi accentuata de criza, fiind dominata de fenomentul globalizarii, este intr-o continua si perpetua transformare si atunci evident ca si reglementarea trebuie sa tina pasul. Studiile care se regasesc in practica referitor la obiectivele expertizelor contabile imbraca doua aspecte. Unul ca sunt din ce in ce mai variate si doi ca sunt foarte complexe. Dat fiind faptul ca in ziua de astazi fiind aceasta criza financiara imaginatia erorilor este foarte mare", a precizat pentru Curierul National, Florentin Caloian.

El a afirmat ca din punct de vedere al programului pe care Filiala Bucuresti si l-a fixat ,lunar, pana la sfarsitului anului si in viitor o sa aiba loc cate o masa rotunda pe diferite teme, scopul final fiind sprijinirea membrilor CECCAR din punct de vedere al necesitatilor sau dificultatiloe cu care acestia se confrunta in practia.

"Nu trebuie sa uitam ca rezultatul expertizei contabile judiciare serveste tuturor, sau daca vreti serveste interesului public. Pana la urma si expertul contabil, cel care face expertiza contabila judiciara, si beneficiarii acestei expertize formeaza un tot unitar. Un alt aspect este acela ca in legilastie mai exista unele probleme care nu sunt corect interpretate la acesr moment in functie de problemele pe care le ridica colegii nostri atunci cand efectueaza aceste expertize."

In acelasi timp, Domnica Baghina, presedintele ales al CECCAR (mandat 2014-2018) a declarat pentru Curierul National:

"Dorim sa rezolvam toate disfunctionalitatile care exista pe piata privind expertizele contabile intrucat colegii nostri si noi ne confruntam cu niste disfunctionalitati. Toate acestea vor fi analizate si vom incerca sa incheiem un protocol cu Ministerul Public in vederea eliminarii tuturor disfunctionalitatilor.

Sursa: CECCAR Bucuresti



Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice