search

Iubirea din cuvintele goale

Monografie contabila arenda in natura: studiu de caz
A fost 1 Decembrie. S-a petrecut. S-a cantat. S-a arborat drapelul in vecini. S-au spus discursuri si s-au facut prezente publice si parade. S-a huiduit. S-a fluierat. S-a stat la coada la sarmale. S-au facut multe declaratii de dragoste.

[Iubesc Romania]"Pentru ca sunt roman si pentru ca nu am alta tara si pentru ca aici am crescut si eu si parintii mei, iar copiii mei as vrea sa traiasca tot aici". (Victor Ponta)
"Iubesc Romania pentru ca este tara mea si tara sau mama nu ti le alegi. Sunt ale tale si le iubesti" (Crin Antonescu)
"Iubesc Romania in primul rand pentru oamenii pe care ii are, pentru caldura, pentru sufletul, inima si ospitalitatea de care au dat dovada intotdeauna." (Emil Boc)

Unii dintre noi nu am ascultat deloc discursurile oficiale. Politicienii nu au ratat momentul de a afirma cat suntem de speciali si ce viitor luminat ne asteapta. Cei care au ascultat, au asteptat probabil sa auda ceva. Ceva inseamna vorbe: concrete, cu substanta, cu actiune. Cu aruncat cenusa in cap pentru atata amar de lipsa de respect. Vorbele pe care le-am auzit insa nu au substanta. Sunt o politete traditionala. O politete care impune ca politicianul cu statut sa se prezinte la festivitati, si sa spuna cat de speciala e Romania, cam la fel cum se prezinta in mijlocul familiei de Sarbatori si ureaza tuturor romanilor asemenea. Sunt goale si abstracte. D-na Udrea chiar si-a scris pe blog ca Romania e tara "cea mai frumoasa si binecuvantat tara".

Dar cata substanta au avut vorbele lor? Cat substanta e in drapelul de la poarta vecinului? Ce a simtit vecinul ieri si nu simte de obicei in alte zile? Ce au simtit participantii la festivitati cand huiduiau politicienii? O faceau din dragoste?

Oamenii sunt reali si palpabili. La fel si dragostea. Si intre ai tai nu astepti cuvinte mari si goale. Intre ai tai, faci. Iti arati dragostea cu o ciorba bine facuta sau cu o imbratisare. O bataie pe umar si lacrimi in ochi - de mandrie, de drag, de dor, de anticiparea dorului. Tai curcanul sa-l duca nepotului si bati toata tara ca sa prasesti gradina copilului. Cand sarbatoresti cu ai tai, ti-e drag sa fii langa ei. Si nu va injurati sau huiduiti. Ca stii ca sunt ai tai.

Cu intuneric nu faci lumina.

Daca iubesc Romania, atunci fac pentru oamenii necunoscuti din jurul meu ce as face pentru oricare din familia mea si ii respect la fel ca pe cei pe care ii cunosc. Si nu ii cred pe cei care nu-mi spun nimic. Pentru ca in familia mea, aia care mi-a fost data tot asa ca si tara, nu ii cred cand nu-mi spun nimic.

Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice