search

OMFP 668/2014 privind Intocmirea si actualizarea inventarului centralizat

Impozit pe profit: ce trebuie sa stiti despre recuperarea pierderilor fiscale din 2024

Redam mai jos Ordinul Nr.668/2014 pentru aprobarea Precizarilor privind intocmirea si actualizarea inventarului centralizat al bunurilor imobile proprietate privata a statului si a drepturilor reale supuse inventarierii

ACT EMIS DE: Ministerul Finantelor Publice

ACT PUBLICAT IN MONITORUL OFICIAL NR. 374 din 21 mai 2014

Click aici pentru a descarca ordinul complet!

Avand in vedere dispozitiile art. 223, 537, 551 si 553 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicata, cu modificarile ulterioare,in temeiul art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare, si al art. 15 alin. (31) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 96/2012 privind stabilirea unor masuri de reorganizare in cadrul administratiei publice centrale si pentru modificarea unor acte normative, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 71/2013, cu modificarile si completarile ulterioare,ministrul finantelor publice si ministrul delegat pentru buget emit urmatorul ordin:

Articolul 1

Se aproba Precizarile privind intocmirea si actualizarea inventarului centralizat al bunurilor imobile proprietate privata a statului si a drepturilor reale supuse inventarierii, prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

Articolul 2

Entitatile detinatoare de bunuri imobile proprietate privata a statului si/sau de drepturi reale, supuse inventarierii conform prezentului ordin, denumite in continuare entitati, au obligatia respectarii si punerii in aplicare a precizarilor prevazute la art. 1.

Articolul 3 (1)

Directia generala a tehnologiei informatiei din cadrul Ministerului Finantelor Publice va crea, va dezvolta si va mentine in functiune serviciile informatice pentru atribuirea numerelor de inventar pentru imobilele apartinand patrimoniului privat al statului, serviciile informatice necesare fiecarei entitati pentru a comunica datele in inventarul centralizat al bunurilor imobile proprietate privata a statului si drepturile reale supuse inventarierii, va elabora si va publica pe internet instructiunile de utilizare a serviciilor informatice, va asigura acestor entitati accesul prin internet la aceste servicii informatice si va asigura publicarea pe site-ul web al Ministerului Finantelor Publice a datelor publice relevante din inventarul centralizat.

(2) Termenul de punere in functiune a serviciilor informatice accesibile prin internet pentru comunicarea inventarului este de 6 luni de la intrarea in vigoare a prezentului ordin. Articolul Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Ministrul finantelor publice, Ioana-Maria Petrescu p. Ministrul delegat pentru buget, Gheorghe Gherghina, secretar de stat

Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice